Thursday, 5 January 2012

Serius Peniru - Adakah Filem Indiana Jones Karya Ciplak?


Homage

Peniru? Well not really more like HOMAGE. Filem Indiana Jones dan Star Wars karya George Lucas memang dibuat sebagai homage kepada filem-filem matinee yang popular ketika beliau membesar. Most people don't know his but Star Wars dan Indiana Jones banyak scene homage kepada filem yang memberikan kesan besar kepada Lucas dahulu. Same thing macam filem-filem Quentin Tarantino yang banyak homage kepada Sergio Leone contohnya. For now enjoy the clip



10 comments:

  1. pacat888 pantat bapak kau sondol jubo mak kau mesti sama laju dengan kau komen ni. *SALUTE

    ReplyDelete
  2. perasan tak.. film dulu byk pakai dissolve for transitions.. film skrg main cut2 je..

    ReplyDelete
  3. serius:pantat sondol jubo!

    ReplyDelete
  4. menyebabkan aku terfikir filem tempatan ni..pengarahnya terkenang filem apa ya? Filem2 3suku Razak, homage filem malaun mana ntah.
    btw...anon 9.27...pantat menyondol jubur, seraya bapanya menjerit 1st!!! Menari shake bum-bum apa...

    ReplyDelete
  5. henry rollins and shit

    ReplyDelete
  6. malinggggggggggg malinggggggggggggg

    ReplyDelete
  7. bang obe bleh tak buat review psal filemx2 yang ok bermutu. psal tengok rotten tomatoes dan imdb markah tinggi tapi bila download criter tak boleh jalan. sampai malas dah nak download filem. dah lama tunggu. siap criter macam taik. harap dapat beri bantuan.

    ReplyDelete
  8. Actually shot2 dalam mane2 filem nie xde yg original...banyak ciplak dr segi konsep,jalan cerita, shot video dan mcm2 lg...even cite Avatar pun ade tiru cite dulu2...Pernah kot klua kat discovery channel.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails