Thursday, 26 January 2012

Serius Fakta - "Fakta" Menarik Lelaki Terkaya Dunia : Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo


Fakta dari beliau!

Ini ialah Kamal Ashnawi atau nama dirajanya Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo.. Beliau mengaku berketurunan Maharaja China, Jawa, Siam dan India. Fucking master race sial!

Beliau mengaku rakyat Belanda yang dilahirkan di Tanjung Malim pada tahun 1964. Beliau hanya mengetahui beliau adalah keturunan diraja setelah mengembara ke Eropah. Disana beliau mengatakan mempunyai wang simpanan bernilai ber-TRILLION dollar. Ianya adalah hasil pelaburan harta maharaja Jawa sejak kurun ke 19.



Harta beliau juga disimpan di sebuah gua misteri di Kunming China. Gua ini dikawal dua orang IMMMORTAL yang setia menjaga keselamatan harta beliau. Didalam gua ini terdapat pagoda emas bernilai ratusan juta dollar. Disamping itu terdapat juga gumpalan permata dan wang dollar amerika disimpan disini bernilai 25 juta dollar kesemuanya. Jika anda mahu masuk kedalam gua ini tanpa kebenaran anda akan terus muntah darah.

Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo percaya beliau adalh penjelmaan semula dua maharaja China sebelum ini. Salah seorang penjelmaan beliau ialah Maharaja Nurhaci yang hidup diantara 1661-1626 Masehi. Ini adalah benar kerana beliau bertemu seorang paklar perubatan China yang mengesan aura tenaga luar biasa dari kepala beliau. Aura luar biasa ini wujud kerana Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo ialah keturunan maharaja yang banyak berfikir

Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo memiliki 86.7% kekayaan didunia. Beliau tidak tersenarai dalam senarai tahunan FORBES kerana menurut beliau seorang Trillionaire tak perlu menunjukkan kekayaan beliau.

Sungguhpun beliau SATU-SATUNYA TRILIONAIRE dunia beliau berkata beliau tidak boleh mengeluarkan wang dari akaun simpanan beliau (beliau mempunyai 1000 akaun seluruah dunia) kerana "wang tidak boleh dikeluarkan sesuka hati dan dikawal ketat"



Dalam masa beberapa tahun lagi Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo akan dinobatkan sebagai Maharaja Indonesia

Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo juga seorang nutter dan penuh delusi

Diterjemah dari laporan Philip Golingai - The Star

86 comments:

  1. nama aku plak....

    Raden Mas Keceper Kerabu Gusti Lengan Kimak Asmara With Neelofa Widoggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. power name ko. lani kene buat website dan facebook palsu pasal kekayaan ko pastu leh klaim duit maharaja.. huhuhuhu

      lawati blog saya,Free Wallpaper!!

      Delete
    2. huwarghahahaha.. LOL XO

      Delete
  2. maharaja indon? kat indon mana pakai maharaja, depa pakai gelaran presiden....nampak cam menipu bebenor nih...the meleisian also got this "funny" cases when they claimed as the descendants of legend of yada-yada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku orang indonesia. kalau nggak penuh ilmu di dada, mana bisa sampai ke gunung everest...

      Delete
  3. maharaja kat indon tu maharaja jawa..bukannya pangkat cm agong kita ni pon..just title maharaja tp x de kuasa pape pon...btw, nk ckp, apa kata kau bagi sorang sejuta rupiah kat orang2 indon..xluak langsung harta kau kot..kesian aku tgk indon ramai miskin..so ko pg la tolongmereka2 tu..rakyat indon baru 200juta..even kau bg 1juta ringgit kt setiap pnduduk malaysia pon masih x luak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sgt apa yg ko katakan bro.

      Delete
  4. cerita dongeng indon apekah ini?? sangat xlogik..haha

    ReplyDelete
  5. sdngkn manusia leh jd ayah pin...
    ape th lg jd supermaharaja...sigh...

    ReplyDelete
  6. sinetron indon siak...hahaha...kok melampau idop nko nih..

    ReplyDelete
  7. ye ke ni?
    jgn2 x psl2 jd cm rakyat lebenon yg mengaku billionare then nk kawen dgn rakyat malaysia..dia pon ckp mcm tu jg.bla d tanya kenapa namanya tak tersenarai dlm forbes...

    dunia2..duit byk pon bkn bleh bw ke syurga

    ReplyDelete
  8. sumpah x boleh belah baca artikel nie dengan menyebut nama penuh beliau...

    tergeliat lidah dowh... baca nama dia byk kali...

    hahahha

    ReplyDelete
  9. muka beliau seperti matsumoto dalam gaki no tsukai.. bluueeergghhh alamak gua muntah darah!

    ReplyDelete
  10. patut la nampak biase walaupun kaye... takleh kelua duit suka hati... hahaha

    ReplyDelete
  11. excerpt from the article that chuckled me:

    "Curious, I asked what was the difference between a billionaire and a trillionaire.

    He replied: “A billionaire needs to show he has the money. But for me, I don't need to show that I got money. I can travel in a bus. I can wear slippers.”

    so by his definition of a trillionaire, i am one, cos been wearing slippers and taking the bus all my life..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Don't let me explain it again and again and again.

      How many times i should tell you that trillion is value. BILLION is PASARAYA, GOT? Faggot get a life

      Delete
  12. How come the name Eli Youseff Najim keeps popping up in my head when reading this article?

    That's right! They have one thing common: They claimed to have money but when it comes to proving it, they would use this line, "I don't need to show that I have money."

    ReplyDelete
  13. akhirnya LuQiee jumpa kawan baru

    ReplyDelete
  14. Mohon pencerahan daripada alumni SAS

    ReplyDelete
  15. aku harap beliau masuk forbes nanti.not!

    ReplyDelete
  16. gile ke ape?? ade byk duwet tp xleh kuarkan.?
    baek jadi mcm aku xde la byk duwet,
    tp stil bleh kuarkan bile2 aku nak..haha

    ReplyDelete
  17. Sebagai seorang Jawa - saya malu. Saya malu dengan orang bangsa saya sebegini.

    ReplyDelete
  18. betul2 ke main2 ni..konfeus..ada duit kaya dok leh kuar duit kraze..

    ReplyDelete
  19. MAHARAJA LAWAK KE?....MAHARAJA LAWAK MEGA..TERBAEEK

    ReplyDelete
  20. KAH KAH KAH..! memang kuat delusi dia. manusia ni bila kuat berangan2 jadi macam ni la

    ReplyDelete
  21. obe komen mana lu dapat ini org sampah..........

    ReplyDelete
  22. kaya tp takleh nak menjoli. rugi2

    ReplyDelete
  23. Bodoh punya olang...Dia ni kot yg duk spam emel...haha

    ReplyDelete
  24. mybe lepas ni org indon xkn miskin lg....and maybe lepas ni org indon akan aman and kaya raya dan tenteram and maybe lepas ni imam mahdi yg dinanti-nantikan akan turun di indonesia. and maybe.........

    ReplyDelete
  25. byk terpengaruh cite2 ni..
    mst ada kena mengena dgn puteri luqiee ni.

    ReplyDelete
  26. perghhh..nme dy jep dh giler kuase..bpak pnjg nme..tpi bt0l ker statement dy??..ssh nk cye meyh..

    ReplyDelete
  27. Replies
    1. hai tieha . muah. muah . hahaha

      Delete
  28. Kesian kat dia x leh kuarkan duit.. Kaya hanya pada nombor sahaja

    ReplyDelete
  29. dafuq! apekah bentuk ketahian beliau nih! .. !*@(Y!#&%!#*&^!#

    ReplyDelete
  30. i can't help but think of Luqiee. bwahahahaha!

    ReplyDelete
  31. nasib baik tak jadi pliza die nih hahahaha tak per trilion rupiah

    ReplyDelete
  32. g la google org perak la.amik sngt 100% kat sini

    ReplyDelete
  33. aku yg brdarah saiya pun tak kecoh

    ReplyDelete
  34. Ada lagi 'fakta' tentang dia ni

    http://drilyasharunmalaysia.blogspot.com/2011/09/istana-sri-malai-mahawangsa.html

    Petikan dari penulis

    "Inilah watikah dan titah yang DiPertuan Besar Paduka Shah Alam Tengku Khalifatullah Kamal Ashnawi Putra Al-Rashid Malikul Muqsith Syed Putra Alam Shah Amirul Mukminin @ Ratu Adil Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo Adiputra Batara Guru adalah pemerintah Kerajaan Tripuranagara Sapta Buwana Suvarnabhumi, nyata dan ghaib. Adalah dengan ini titah Paduka Tuanku untuk melantik pembesar-pembesar istana dunia demi tugas-tugas Paduka dan Kerajaan Sri Malai Mahawangsa."

    ReplyDelete
  35. He is the head of Illuminati too just so you know. LOL

    ReplyDelete
  36. dalam bank aku ada rm8.40 . takleh klua pun .

    ReplyDelete
  37. Aku pulak ada harta yang tak habis dimakan 77 keturunan kat Narnia.. Sayangnya, Caspian tak benarkan aku bawak balik ke Malaysia.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. XD...bro..stakat ni, jwpn ko paling bernas~~!!

      Delete
  38. Lepas ni ape pulak?waris nabi2?imam mahdi?cucu sedara moyang ayah pin?haha.ridikulus...

    ReplyDelete
  39. ada duit tapi tak boleh guna. neraka apa ini?

    ReplyDelete
  40. saiya adalah keturunan lanun yang telah memakan buah devil .. mempunyai banyak harta karun. tidak boleh di ambil.. atau di keluarkan kerana akan mendatangkan kekecohan dunia. harta di lost island tak terkira banyak nya ber trilion trilion. di negara tajikistan,pakistan,afganistan,gohet gostan sikit lagi dekat dengan negara setan. nama penuh luftithemonkeymonyetmangkukgetahgabugabumon ... ko sebut ape je lah gusti hahahaha obe aku pun mengarang gak..

    ReplyDelete
  41. super rich business owner not only have bank account, they have something that no one can put it into dispute~ guess what, mr trillionaire ?? you just dont have it~

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamat ni punya profile CEO Sierra Petroleum. Ada website boleh pegi check. Tapi nampak macam kencing saje. Asset company 1.5 trillion? Kencing.

      Tolak cerita maharaja tu, dengar amount dia 20 trillion je dah buat kami gelak. Takkan mungkin ada individu yang akan savings (baca: deposit) di bank sampai amount trillion. Bank nak bayar interest je dah berbillion. Benda ni dia punya tak logik sampai sangat kelakar.

      Eli Yousef walaupun nak scam tapi amount kekayaan dia masih reasonable hehe. Hanya melayu je bole buat cite mcm ni, tak reti nak research.

      Atau dia ni memang sakai

      Salam dari BlogKencang
      www.blogkencang.com

      Delete
  42. terbeliak mata semah mansor bace nih..prospect..prospectt

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh buat beli gelang ngn cincin,wakakawa

      Delete
  43. @ninja turtleneck

    kan ???~ website sah kencing, cerita business merata dunia, ini bukan sifat orang business~ masuk mana2 keluar nepal la, ape la~ orang bisnes tak sibuk cerita income besar macam orang MLM, tak sibuk cerita tanah jajahan macam sierra petroleum nepal USA europe ape lancau, tak sibuk tunjuk account bank, giler ape nk tayang aset, cukai berbillion la jawabnya~

    p/s : aku pakai chrome, xleh reply direct atas tu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pakai Chrome relax je komen. Komputer engko bangsat takde protection dari 2 IMMORTAL AVG kot

      Delete
  44. aku dah cakap.. Melayu mmg super dari bangsa lain. trilion? aku rasa tanya mamat ni trilion ada berapa 0 pon dia xtau rasanya

    ReplyDelete
  45. Boleh buar nama sendiri mcm ni:

    Ra-den-dang-da-tang-lagi-de-ngan-tuk-ki-mati-dalam-kolam-pu-lang-gar-lari...

    ReplyDelete
  46. Jangan jadi macam jutawan lebanon tu dah la. Menipu jer lebih

    http://onlinetijarah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  47. WTF! Cuba tanya Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo, dah bayar zakat harta, zakat simpanan, zakat pendapatan, zakat emas ke belum..?

    ReplyDelete
  48. hahaaa... memang sah org nie sakit mental.. bipolar..

    ReplyDelete
  49. klu korg nak tgk ramai lg jutawan mcm ni..try lepak kat damai kompleks, grand season hotel, vistana...kat foodcourt area jln lumut..tukang masak pun jutawan..ada emas bertan2 kat siam..wakakakakakaka dorg suma bwk dokumen hsbc..city bank..ubn ambro..agent cia pun ada...ekekekekekeke gila suma ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  50. kenape dia tak amik seketul jongkong tu dan beli spek dan cap yg lebih mahal?

    ReplyDelete
  51. Barrack Obama ada mintak tolong dia pinjamkan duit 6 kali untuk selamatkan krisis sub-prime yg melanda Amerika. Sebab utama dia toong sbb Barack Obama ialah orang Indonesia.

    ReplyDelete
  52. oo inilh maharajanya..sini MAHARANI SARA SRI SEMAH LOH AH HONG MARANG KERAPU SERI LANG LANGKAT NAGOGO AH AH...atau nm pendek AH jer..siyalll..merepek jer nko nih..

    ReplyDelete
  53. Wartawan yang dok temuraramah mamat ni pun nmpk sangat dah takde cerita...

    ReplyDelete
  54. nanges pak arab bile dengo ade jawa yg lagi kaye dari dorg...

    bllluuueekkk!! muntah darah!!
    dem it.. kutuk sket je pon kne..
    sah mahadevan..

    ReplyDelete
  55. Coffee and pasta

    http://wargamarhaen.blogspot.com/2012/01/fakta-menarik-lelaki-terkaya-dunia.html?m=1

    ReplyDelete
  56. wa btol2 mau berkenalan ngan mamat ni krn kekaguman yg amat mendalam..... hohohohohohohho....

    ReplyDelete
  57. ni bukan maharaja indon yg kaya tapi MAHARAJA LAWAK yg hilang akal..ha.ha.ha..lawak kentut sepanjang zaman..!!!

    ReplyDelete
  58. haha, kuat ngigau org ni. baru bangun tidur, terus pegi jumpa media.

    ReplyDelete
  59. Melayu Sekarang Nih keje nak mengutuk jew!!.. Makin Moden Making Bijak Dan Mengkaji, inih!! cm bodoh lak.. Comen Budak2 lah korong nih.. hahahaha.. Cube selidik dulu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails