Sunday, 15 January 2012

Serius Sadis = Penantian Beli Tiket Balik Kampung Raya Cina (9 Gambar)


Sad ass!

Di China sekarang sedang berlaku the great migration. Pekerja migran dari luar bandar China berpusu-pusu pulang untuk beraya bersaya sanak saudara. Di China sistem tiketnya aneh sedikit. Tiket hanya boleh dibeli 9/10 hari sebelum pelepasan. Akibatnya takleh booking awal. Why? I don't know maybe pasal nak elakkan ulat dari ambik kesempatan. DIbawah ialah Li Zhuqing yang beratur selama 6 hari dan 6 malam untuk membeli tiket balik kampung. Beliau cuba membeli 5 tiket untuk dirinya dan keluarga untuk pulang ke Nanning. Malang bagi beliau setelah beratur lama masih tak dapat tiket kerana sudah sold out. Kasihan!






Laporan asal ChinaSmack



47 comments:

  1. kesiannya.. mai laa balik kampung aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. rilek ah effi.. kadang2 suka aku tgk orang duk gaduh2 jadi first dkt blog ekau.. itu satu keseronokan kau tahu.. kah3

      Delete
    2. xperlarh i jadi wakil first,,yes!!!!!

      Delete
  2. anon first dumbass!!

    ReplyDelete
  3. obe..boleh buat sistem yg ktorang boleh like comment tak?thanks! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde native dalam blogger. Kalau nak letak plugin SLOW lak website

      Delete
  4. This one sad. Not like the iFags beratur case.

    ReplyDelete
  5. obe awat date n time hang laen sangat tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tah xtepat lor

      Delete
    2. ape msalah ko sial kalau date n time x same? ko nk makan babi cepat2 ke?..

      Delete
  6. Malay: "GO BACK TO CHINA"

    Chinese: "NO THANKS, CHINA IS ALREADY FULL OF PEOPLE"

    ReplyDelete
  7. kenapa nak buka atau komen mesti jatuh ke bawah blog ni berat macam perut babi obe dalam kandungan miss mean

    ReplyDelete
  8. naning bkn kt negeri sembilan ke?

    ReplyDelete
  9. Keh keh...org nogori rupanya...
    Dlu aku prnh ada duk kerja kat china time nak dekat raya cina. Ada jumpa satu geng dlm lrt nak balik beraya kot. Bwk beg besar siap ada kuali/periuk dalam beg. Agaknya nak balik kampung dia kna trek tido hutan dua tiga hari kot.

    ReplyDelete
  10. sedehnyaaa..fhm btol prasaan xleh balik beraya ni..
    i wonder ap dia nk jwb kat family dia.

    ReplyDelete
  11. agaknye lin dan kalah awal sebab nak balik cepat tak? takut tiket abis. lol

    ReplyDelete
  12. now we know skang...mlysia was da best...but xleh bangga sgt...nanti atasan jadi besar lubang hidung...penduduk ramai pn bmslh gak...

    layak ke china nk d gelarkan negara maju??

    ReplyDelete
  13. dulu masa dasar tutup pintu, kita tak dengar apa2 yg pelik pasal china. skang bila dah buat dasar buka pintu, baru tau kesengsaraan rakyat china. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodos rakyat die lebih 1 bilion la mangkuk, mesti ade berjutta cerita pelik dr sane, ape yg bengap sangat?..kat malaysia ni lg pelik mat bangla n mat niger pun bole dpt ic..siap mengundi sokong abg najib n kak rosmah lg..hahaha

      Delete
  14. dekat China mmg mcm ni.
    keadaan train station diorg mcm dh dekat tempat jom heboh kita..
    org terlampau ramai. tido dekat atas lantai dah jadi benda biasa.
    keadaan dlm train pula terlampau sesak, nasib laa kalo dapat tempat duduk. kalo xdapat, samada berdiri ataupun duduk je atas lantai yg sgt2 kotor 2.
    kalo sejam dua, bole thn lg.. kalo dh smpi sehari dua? mmg perit laa..

    ReplyDelete
  15. Allah promised, Sins are debt, they are forgiven but not forgotten. Jika hari ini, ada org menyamakan anak org dengan Babi, tidak mustahil kelak anak dia dilahirkan seperti itu. Anon atau bernama, Allah itu maha mengetahui. Wallahualam.

    Berhentilah menjadi pengucap troll yang bukan-bukan kerana setiap kata-kata itu adalah satu doa. Wallahualam.

    ReplyDelete
  16. problem with massive population

    ReplyDelete
  17. kesian gile, beratur berhari tapi balik dengan hampa tangan kosong

    ReplyDelete
  18. Hot lak mamat ni...haha

    ReplyDelete
  19. kesiannye die....x de rzeki dye..

    ReplyDelete
  20. apek2 n nyonya2 kat malaysia ni patut bersyukur dorg duk Malaysia kalau tak mcm tu la rupa dorg berebut nk beli tiket bas....

    ReplyDelete
  21. syukur dpt jadi penduduk di Malaysia

    ReplyDelete
  22. ulat tiket,smua nk dijadikan bisnes. sama gak ngn cina kt msia ni spending kurang tapi nk service lebih2.

    ReplyDelete
  23. kena tingkat kan usaha..dari menungu 6 hari 6 malam ke 10 hari 10 malam atau 10 minggu awal.

    ReplyDelete
  24. ya allah.. aku bersyukur dilahirkan di MALAYSIA.. apa sahaja aku nak aku dapat....
    aku dapat makan... dapat kerja... tiada kerisauan... semua rakyar berastu padu tanpa ancaman anasir luar....

    (kecuali anasir dalam negara yang tak reti nak bersyukur)

    ReplyDelete
  25. ada bukti ke bodos ... mungkin itu IC palsu ..otak bengap nak mampus ..orang macam ko ni pegnhasut ...hantar Afrika baru ko tau bersyukur..

    ReplyDelete
  26. Manly tears were shed for his effort.

    ReplyDelete
  27. haiya, wa manyak syukul woo lahir di malaysia

    talak tiket, wa naik itu tekesi lo

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails