Friday, 20 January 2012

Serius Cool - Yotel : Hotel Unik Di Lapangan Terbang (10 Gambar)


Cool Beans


Dibawah ialah gambar dari Yotel, sebuah hotel yang direka khas untuk mereka yang kerap transit di lapangan terbang. Ianya terletak di London Heathrow. Jika anda ingat kami pernah paparkan SLEEPBOX, kabin kecil yang boleh disewa didalam terminal lapangan terbang Moscow. Yotel take it a step further dengan membina hotel didalam terminal. Idea Yotel muncul apabila pengasasnya melawat Jepun dan melihat hotel kapsul yang cukup popular disana. Beliau merasakan ada market untuk hote kecil tetapi dilengkapi dengan kemewahan setaraf kabin kelas pertama kapal terbang. Hasilnya ialah Yotel. Bilik kecil tapi dilengkapi dengan kesemua benda yang dikehandaki oleh pelanggan mereka seperti WIFI percuma. Bilik-bilik Yotel boleh disewa mengikut jam dan anda menyewa dengan menggunakan kiosk automatik yang berfungsi 24/7. Tiada waktu tetap check-in dan check-out. I kinda like it. Agaknya bila Tony Fernandes akan membuat sesuatu yang serupa? Ke Tune Hotel dah sama konsepnya? I don't know coz I never stayed in them.







Laporan asal Yotel

19 comments:

  1. Replies
    1. Tips blogger blogspot untuk menginap di Hotel Murah di Jakarta Indonesia Jawa dan informasi mengenai penginapan dan hotel murah yang sesuai dengan Daftar Hotel Murah di Jakarta yaitu Sekitar Rp 100ribuan. Hotel Murah di Jakarta. Judul ini cocok banget buat seseorang yang ingin menginap sewaktu bepergian karena Hotel murah di jakarta melalui pemesanan online HOTEL MURAH DI JAKARTA. Saya rasa tidak ada lagi yang belum mengerti tentang hotel. hotel merupakan hotel murah di jakarta - Cari hotel murah di daerah Jakarta? mari simak ulasan ini yang akan menyajikan kumpulan daftar hotel murah Informasi mengenai Hotel Murah di Jakarta semakin banyak karena Jakarta adalah ibukota dari indonesia. Kalian sedang mencari penginapan atau hotel murah di jakarta bukan hanya Hotel Murah di Jakarta. Kualitas seperti apa yang disebut Hotel Murah di Jakarta, apa memang tempatnya yang kurang baik sehingga Hotel Murah Di Jakarta, GoIndonesia.com menawarkan pilihan hotel murah di seluruh jakarta. Permintaan terhadap hotel di Jakarta sangat luar biasa. Cara dan Tips memilih Hotel Murah di Jakarta.Jangan hanya sekedar hotel murah, tapi perhatikan juga pelayanan Hotel tersebut untuk menunjang semua kegiatan Anda di Hotel Murah di Jakarta

      Delete
  2. kalau kat malaysia nnti rmai la abg2 adik2 sewa2 jam... har har har

    ReplyDelete
  3. Org pertama bodo... KeTIGA LINE ///

    ReplyDelete
  4. Shit why? whenever blogserius updated with its new post, i'm stuck in the middle of nowhere fapping for serius hot and serius cute? This is unfair

    ReplyDelete
  5. see through sampai ke bilik air. lulz.

    ReplyDelete
  6. boleh buat rumah sewa aku mcm nih haha sewa bilik jerk miahahahah sangat kreatif lol

    ReplyDelete
  7. On a dark desert highway, cool wind in my hair
    Warm smell of colitas, rising up through the air
    Up ahead in the distance, I saw shimmering light
    My head grew heavy and my sight grew dim
    I had to stop for the night
    There she stood in the doorway;
    I heard the mission bell
    And I was thinking to myself,
    "This could be Heaven or this could be Hell"
    Then she lit up a candle and she showed me the way
    There were voices down the corridor,
    I thought I heard them say...

    Welcome to the Hotel California
    Such a lovely place (Such a lovely place)
    Such a lovely face
    Plenty of room at the Hotel California
    Any time of year (Any time of year)
    You can find it here

    Her mind is Tiffany-twisted, she got the Mercedes bends
    She got a lot of pretty, pretty boys she calls friends
    How they dance in the courtyard, sweet summer sweat.
    Some dance to remember, some dance to forget

    So I called up the Captain,
    "Please bring me my wine"
    He said, "We haven't had that spirit here since nineteen sixty nine"
    And still those voices are calling from far away,
    Wake you up in the middle of the night
    Just to hear them say...

    Welcome to the Hotel California
    Such a lovely place (Such a lovely place)
    Such a lovely face
    They livin' it up at the Hotel California
    What a nice surprise (what a nice surprise)
    Bring your alibis

    Mirrors on the ceiling,
    The pink champagne on ice
    And she said "We are all just prisoners here, of our own device"
    And in the master's chambers,
    They gathered for the feast
    They stab it with their steely knives,
    But they just can't kill the beast

    Last thing I remember, I was
    Running for the door
    I had to find the passage back
    To the place I was before
    "Relax," said the night man,
    "We are programmed to receive.
    You can check-out any time you like,
    But you can never leave!"

    ReplyDelete
  8. Tune hotel sucks...

    ReplyDelete
  9. LOve Hotel...yeah??

    ReplyDelete
  10. Transit hotel is a standard in many airports throughout the world (just learned abt it xD) but damn, ini mmg serius cool. 0.0

    ReplyDelete
  11. Oh cool, I'm now in London perhaps I should check this Yotel thing ! Nice one !

    ReplyDelete
  12. Tune Hotel konsepnya sangat minimal. Ada branch yg takde tv langsung. Nak guna aircond kena tambah duit. Nak guna wifi, kena tambah duit. Nak guna hairdryer, kena tambah duit. Tiada almari, cuma tempat gantung baju. Pendek kata bilik dia kecik jugaklah. Tapi yang bestnya tilam dengn bantal dia best. Kalau kau jenis yang sewa hotel buat utk tidur je, Tun Hotel lah yg paling sesuai. X payah bayar extra for things that don't really need.

    ReplyDelete
  13. tune hotel kt lcct mahal gile~ n x best.

    ReplyDelete
  14. As a hotelier, this concept threatens me. :p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails