Saturday, 14 January 2012

Serius Cool - Galaxy Nexus : Telefon Paling Best Di Bimasakti (12 Gambar)


Biased is Biased

Phone terhebat dalam bimasakti dan kesemua 16 paralle universe.








90 comments:

  1. 1111111......

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kelebihan 1st ????

      Delete
  2. berapa harga dia ni?

    ReplyDelete
  3. tudiah.....lawa sungguh....U JELLY, iFAG?....

    ReplyDelete
  4. extensive review plis..

    sedang mempertimbangkan nexus..

    ReplyDelete
  5. Mmg phone ni power. Posting via my nexus

    ReplyDelete
    Replies
    1. pokem... ko nak komen kat cni gak kan! LOL!

      Delete
  6. adakah aku seorang menghadapi masalah ni atau tidak aku kurang pasti, tapi setiap kali aku bukak post, dia jadi terus turun sampai ke area nak komen... sangat best kalau anda seorng penggemar komen first/1st/1... tapi kalau aku nak baca artikel jadi susah and kalau nak tgk gambar kadang2 jadi spoiler.. nak kena skroll dari bawah keatas penat woh... tolong repair ye obe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..

      Delete
    2. tersangatlah setuju!!!!!

      Delete
    3. come on obe!!kami semua setuju..kami nak tuntut kebebasan membaca blog!!!

      Delete
    4. Setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.............

      Delete
    5. AGREE... baung mase lah nak scroll up

      Delete
    6. buat masa ni gunakan kemudahan button HOME. terus dia naik atas. tak payah buang masa scroll. lagi perit kalau takde mouse berscroll

      Delete
  7. Replies
    1. U MAD????

      Delete
    2. noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooobody cares.

      Delete
  8. macam iphone ja dari depan.. tapi cover belakang dia memang cool!

    ReplyDelete
  9. sgs2 always the BEST

    ReplyDelete
  10. Cuba bagitau sikit apa yang best phone ni dari galaxy note. because i'm considering to buy a galaxy but don't know which one is the awesome-est

    ReplyDelete
  11. spoil punya spoiler, mahal je lebih, muthu kurang.
    fa

    ReplyDelete
  12. IPHONE,nak bluetooth files penuh ngan kepayahan,apa yg hebatnya? BANGANG GILA

    ReplyDelete
    Replies
    1. dye hebat sbb os dye....ade sbb jobs tu benci flash....memberat kan....

      Delete
  13. Nope.. I'm getting the HTC Sensation XE and upgrade it with the Ice cream sandwhich. Reason? Samsung's product has failed me so many times..

    Sincerely,
    Samsung Hater

    ReplyDelete
  14. huh?? are serious/ this is sucks!

    ReplyDelete
  15. yang merungut open page kena scroll tu.
    entah la. scroll je kut. pakai jari je pun.

    melihat rungutan mereka ini membuat aku terbayang masa depan manusia ialah terbaring sambil menikmati alam maya. terlalu malas untuk makan dan minum pun. nutrien dan air disuntik melalui tiub iv. tiada seks cuma permanian berhadas.

    ReplyDelete
  16. obe dah makin malas nak review. adoi.

    ReplyDelete
  17. mne tak malas tgkla badan obepig bsar mne..konfem2 la pemalas..btw..besar gedabak sgt aku tgk nexus ni.xlme lg hp bsar pc monitor la kot.usung merata2.lol

    ReplyDelete
  18. Galaxy note lebih baik.coz camera lebih power (8mb), ade external memory,screen lgi besar(sesetengah org mungkin x suke) and paling penting gpu galaxy note(gpu yg sama ngn S2) lagi power dari gnex(gpu lama)

    ReplyDelete
  19. SHUT UP AND TAKE MY MONEY!! (while throwing money on screen)

    ReplyDelete
  20. iphone lg best ada trade mark tersendiri dr samsung yg yha tau nk copy...fak samsung

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kesian kt org yg pkai iphone..os n rangka luar je apple tpi dlm komponen samsung.apa kes? hahaha!

      Delete
  21. owg pakai galxy note macam owg cacat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang yang eja orang =owg lagi cacat

      Delete
    2. wahahaha aku suka komen di atas

      www.blogkencang.com

      Delete
  22. apple iphone just for 12 years old and below.

    ReplyDelete
  23. iPhone best. Galaxy Nexus best. Galaxy Tab best. iPad 2 best. Semua best. Obe best. Obest.

    Fuck.

    ReplyDelete
  24. semua design2 phone touch screen lebey kurang jer... klau button2 mcm dulu desin lawa2... hahaha xyah nk banding2 kan la hp tu ngan hp korang yer para2 ifags androidshits nokiaretarded haha

    ReplyDelete
  25. fuck off samsung..interface xbest,packaging copycat..

    ReplyDelete
  26. nice obe..manyak jeles jugak.:D

    ReplyDelete
  27. camera GalNexus memang 5MP jer, tapi that doesn't mean dia punya quality lagi rendah dari camera GalaxyS2, Note (8MP). banyak lagi aspek camera lain yg memainkan peranan, such as ISO, aperture bla3... gi bukak forum2 cam lowyat.net kalo nk tau lebih.

    seriously, quality of a camera does NOT only depend on the megapixels. peace :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. it does have problem with noise

      tested both devices liao. Nexus not as good as SGS2 camera wise sia

      Delete
  28. china fon the best..

    ReplyDelete
  29. FUCK ANDROID SAMA IPHONE ... NOKIA FTW....

    ReplyDelete
  30. Agree.. The best smartphone ever created so far.

    ReplyDelete
  31. AnonymousJan 14, 2012 03:41 AM
    Agree.. The best smartphone ever created so far.

    ^ CERTIFIED OBE BUTT ASS LICKER FAN.. GOOD JOB

    ReplyDelete
  32. Wrong

    Universe as theorized ada 11 je.

    Btw Obe, cuba bukak ebook. Baca ebook guna phone ni best tak?

    ReplyDelete
  33. aku x mampu nak beli smart phone...aku org miskin...xyah laa nak bangga....bukan boleh bawak kubur pon cam steve jobs...

    ReplyDelete
  34. dik sms dari siapa ini
    kata-katanya ada sayang-sayang
    dik nampaknya dari kasih adik
    dik hati abang mula rasa bimbang

    dik tolong jawab pertanyaanku
    kalau tidak telefon ni abang buang
    berkatalah sejujurnya sayang
    andainya kau sayang abang

    kalau bertikam lidah
    memang abang yang kalah
    sebenarnya kau yang salah
    macam-macam alasannya

    kau kata orang sms
    kau kata salah sms
    aku dah jadi bingung
    sms punya angkara
    mula dari sekarang
    telefon abang yang pegang


    (lalalalalalala...lalalalalalala)

    ReplyDelete
  35. Best di Bimasakti jer kot ? Kat Bumi nampak mcm retard. Copycat jer. Design sama jer. Dh mcm iPhone 3gs jer aku tengok. Function macam mana pun klo hardware mcm lahanat tak guna jugak. Nie berapa lama boleh pakai dengan sekali charge ? Klo android, biasanya bateri cepat abis wpun dlm spec "Up to 8 hours". That's fact. Android suck.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ur obe ass licker

      Delete
  36. bendalah ni guna da latest android version...byk aku baca review, terbaik setakat ni..aku ada tgk price mesia about rm2100 xsilap aku...murah skit dr galaxy note...

    mmg latest dr note...android 4.0 ice cream sandwich...duit ada, angkat jer...terbaik nih..

    ReplyDelete
  37. jap2 lagi ada la obe post review...
    iphone sux btw..paper abes..nk tukar wtf..
    end

    ReplyDelete
  38. tak cool .. ssh nk pkai ..

    ReplyDelete
  39. touch screen? x best la..tak leh sms semasa memandu... hahahhaa

    ReplyDelete
  40. i phone pn pesaing kuat samsung so x dpt juga la nak beza kan

    ReplyDelete
  41. iphone,android,nokia,semua phone skrin sesentuh kat muka bumi ni sampah..battery cpt abes...hp klu mahal2 gempak mane pon klu out of battery,xgune gak der...so,xde pon y perfek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai je la 3310..

      Delete
  42. http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4219&idPhone2=4135
    comparison note ngn nexus....

    ReplyDelete
  43. tgh tunggu android collaborate dgn nvidia tegra. than iphone can lick bontot illuminati google

    ReplyDelete
  44. ur mother ass licker16 January 2012 04:29

    hahaha. obe butthurt. delete comment aku. kibod warrior la kate kannn

    ReplyDelete
  45. YES... THIS NEXUS REALLY SUCKS....

    PLEASE DONT BLAME ME... READ 1ST

    SYSTEM AND HARDWARE ALL BASE ON OLD GALAXY S. SO STILL ACTUALLY SLOW COMPARED IPHONE 4S AND S2. SO PLEASE CHECK THE INFO VIA GOOGLE.

    NOT THE BEST EVER. DONT BE FOOL BY ITS COVER.

    P/S; SORRY FOR THE CAPSLOCK. KEY STUCK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau tipu. kau pakai cokia butterfly kan?

      Delete
  46. okay, sekarang korang google plak "galaxy nexus problems" and the list goes on. HAHAHAHAHA!!!

    ReplyDelete
  47. i love u Obefiend Weiland :D

    ReplyDelete
  48. Tak jadilah aku nak beli iPhone4S, nampaknya Samsung Galaxy Nexus ni lebih canggih dan power gila brooo...

    ReplyDelete
  49. Aku pun teringin juga nak beli Galaxy Nexus nih...cun giler.

    Asyik2 dengan iPhone4S pun boring juga - semacam tak ada kemajuan diri jer.....
    Sekarang zaman K-Pop, mesti beli barangan Korea Selatan baru ada gaya canggih....

    ReplyDelete
  50. nexus,S2,Note,Tab..sume kluaran samsung yang aku xnafikan lbh kurg sme (aku ada 3 dri yg aku mention)..tapi mende ni depend pd pggunaan kite..meaning,klau stakat nak bergaya n pastu xtau gune,jgn slahkan hp design interface lame or software xbagus..klau beli hp bru,explore habis2 gajet tu..bkn stakat camera,sound,GPU,bla bla bla..bile da master@tau all about ur gajet,then bru lah korg blh berlagak or review gajet korg..

    bateri cpt abes??depend pd pggunaan..aku gunekan S2 sbg hp rasmi aku..n during kesibukan kje,bateri hp aku thn 1 1/2 hari sbb aku jrg pkai..so,the key is pggunaan..rajin pkai=cpt abes..

    ksimpulan yang aku blh bg,hp basically is just for calling n message..kamera xcantik?makin cantik pic tu=makin bsar la size pic tu..silap2 hp korg xblh simpan byk pic@data..nk pic cntik,pkai trus DSLR..abeh crite..

    BTW,smartphone isn't always smart..we,the people is the smartest because we design the smartphone..peace..

    ReplyDelete
  51. cbe klau korang beli one of this iphone or galaxy or something...xsmpat pkai..ianya terjatuh..aku ulang... TERJATUH...kuat plak tu..atau dlam air.. apa prasan korang... haha..yeah i know i am the oldfag but 3310 is the best...

    ReplyDelete
  52. ice cream sandwich serius best gila wa cakap lu.. wa pakai htc sensation jer pun

    ReplyDelete
  53. Samsung Galaxy Nexus memang hebat..For the next generation...

    http://googlemobile.blogspot.com/2011/12/galaxy-nexus-now-available-in-us.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+OfficialGoogleMobileBlog+%28Official+Google+Mobile+Blog%29&utm_content=Google+International

    ReplyDelete
  54. Kalah iPhone4S....Galaxy Nexus amat sesuai bagi mereka yang celik IT dan yang tidak mahu ketinggalan zaman....

    ReplyDelete
  55. perghh baapak

    ReplyDelete
  56. blog obe cacat

    ReplyDelete
  57. Nexus S lagi lawa...kawan ade 1 mmg cantek + smart la nmpak...nexus S ni dlm rm1200 xsilap

    ReplyDelete
  58. Aku nak beli satu la...Samsung Nexus nih....
    Mahal dari iPhone4S, tapi tak rugi asalkan puashati dan mengikut kemajuan dunia IT..Memang berbaloi2...

    ReplyDelete
  59. android mmg bodoh!aku habis test cm2 model xpyh ckp note ke nexus ke sama jek.nak2 device jenama mesin basuh ni.lagi bodoh.tekan laju sikit heng!

    ReplyDelete
  60. Obe,ada member aku cakap,masa bloggers try the phone,one of it is missing,betol ke?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails