Thursday, 26 January 2012

Serius - Liam Neeson Mahu Memeluk Islam


Baguslah

Pelakon terkenal Liam Neeson hari ini menyatakan beliau menyimpan hasrat mahu memeluk Islam selepas pulang dari bekerja di Turki. Liam (59) seoarang penganut Katolik berka beliau tertarik dengan Islam selepas mendengar seruan Azan yang dikatakan "menyentuh rohaninya",Beliau dipetik berkata;

"(ketika di Istanbul) Laungan azan yang berlaku lima kali sehari, dan untuk minggu pertama, ia mendorong anda gila, dan kemudian ia hanya masuk ke dalam semangat anda, dan ia adalah yang paling cantik, benda yang indah.Terdapat 4,000 masjid di bandar. Ada yang hanya menakjubkan, dan ia benar-benar membuat saya berfikir tentang menjadi seorang Muslim. '

Pengakuan beliau ini tentunya diterima baik oleh fans beliau yang beragama Islam. Walaupun dibesarkan seorang Katolik, Liam mengaku beliau sering mencari-cari kebenaran dalam agama. Beliau gemar membaca buku berkenaan ketuhanan dan atheism dimasa lapang. Semasa berlakon filem Chronicles of Narnia beliau membuat kenyataan yang menyinggung perasaan penganut Kristian apabila mengatakan karakter singa ASLAN didalam filem Chronicles of Narnia ialah simbolik kepada semua ketua agama termasuk Nabi Muhammad. Ianya bukan hanya mewakili Jesus Christ seperti yang dinyatakan oleh C S Lewis, pengarang buku tersebut yang merupakan seorang alim Kristian

What do you guys think? I think it is bad ass Qui Gon Jin ,Aslan and Zeus want to be a Muslim.



Laporan asal HuffPo

28 comments:

  1. No matter how random things might appear, i love it when a plan comes together, God has a plan for you Liam, i admire u

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. aah, dorg mekap die jadi singa.

      Delete
    2. Dia penyumbang suara untuk watak Aslan... :P

      Delete
    3. dia penyanyi utama untuk aslan and the typewriter. untuk komen sebodoh ini aku terpaksa tidak untuk menggunakan akaun blog

      Delete
  4. May the force be with you Qui-Gon

    Regards
    Anakin

    ReplyDelete
  5. perghhhhh.. hidayah telah datang kepadanya

    ReplyDelete
  6. kopiah Raihan tu yang tak tahan tu...semoga Liam mendapat hidayah dari Allah S.W.T..Amin

    ReplyDelete
  7. Kopiah raihan meah edit tu yg tak tahan..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah ....

    lepas ni no more la berlakon cium2 peluk2 atas katil yer liam...

    ReplyDelete
  9. siot..aku tergelak baca komen Yoks..hahahaha...

    ReplyDelete
  10. aku suke lakonan die dalam filem Kingdom of Heaven

    ReplyDelete
  11. macam edit je kopiah tu. dah nak macam beckham aku tgk liam. cite paling best aku tgk dia blakon dalam cite taken.

    follow my blog too guys.
    blogyangbetul.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. lepas ni, mesti tv9, astro oasis ngan tv alhijrah pun cuba nasib menjemput beliau dalam satu ceramah khas mengenai kehidupan seorang mualaf pula...

    ReplyDelete
  13. I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you.

    ReplyDelete
  14. haha. yeah @xordy. n GOOD LUCK..

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..ramai yang cuba memeluk islam tp malang nyer ramai pula yg dh di jalan yg betul berjuang nak jadi murtad..hummm

    ReplyDelete
    Replies
    1. islam dulu hadirnya asing... beruntunglah bagi yang asing..

      Delete
  16. this is fremansons..tactic Liam masuk islam supaya lebih banyak umat2 islam tonton filem die..biler die pelok islam..mesti ramai umat islam suka kat die and tonton filem dia...biler umat islam keluarkan duit untuk tonton filem dia siapa yang kaya ? and siapa yang rugi / sesat ? lu pikirla sendri..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails