Tuesday, 24 January 2012

Serius Cool - Menara Menyimpan Kereta Di Autostadt : Kilang Volkwagen (7 Gambar)


Awesome

Autostadt atapun Auto City dalam bahasa Inggeris ialah sebuah visitor center yang terletak bersebelahan kilang pembuatan kereta Volkswagen di Wolfsburg Jerman. Disini anda boleh melawat muzium dan kilang Volkswagen. Disini terdapat dua menara kaca yang menyimpan kereta-kereta VW yang baru siap dipasang sebelum dihantar ke pusat penjualan kereta. Dua menara kaca ini setinggi 200 kaki (60 meter) dilengkapi sistem lif gergasi. Menara ini disambung kepada kilang utama melalui terowong bawah tanah sepanjang 700 meter. Kereta yang disimpan disini akan terlindung dari the elements sementara menunggu. One of the fun thing yang anda boleh lakukan di Eropah ialah mengambil sendiri kereta anda dari Autostadt. Anda akan diberikan pas lawatan percuma ke Autostadt dan kemudian melihat sendiri kilang VW. Kemudian anda akan masuk kedalam menara kaca penyimpanan kereta ini dan melihat sendiri kereta yang ada telah beli.

So you must be wondering kenapa bini sistem terowong bawah tanah dan menara kaca dengan lif automatik ini? Kerana VW percaya jika anda beli kereta baru ODOMETER kereta anda sepatutnya menunjukkan angka sifar! Kalau kereta yang adan beli sudah ada mileage anda technically tidak membeli sebuah "kereta baru". Seems legit! Bila nak ada Protonstadt?






Laporan asal ThatsLikeWoah

27 comments:

  1. Serius cool kalau langgar ini bangunan macam 911.

    ReplyDelete
  2. inb4 ghost protocol

    ReplyDelete
  3. person above me is a retard

    ReplyDelete
  4. datanglah melawat blog ini.

    blogyangbetul.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. oii apa yang betul ni..yang tak betul xde ke..

      Delete
    2. lorat lorat je promote bolg sundal kau tu. tak laku la weh. jual bontot tempat lain k

      Delete
  5. proton simpan kerete kat yard..dah la panas pastu ada yg berkarat lagi.. well standrd negara maju

    ReplyDelete
  6. rumah aku dekat ngan pusat logistik proton...serius suck!!! berhabuk, panas, ...annoying and tak profesional!sapa yg nak beli proton klu dtg pusat logistik ni..sumpah korang mmg tak nak beli!!

    ReplyDelete
  7. shit gua nampak scirocco ! auwww !

    ReplyDelete
  8. obe Y U NO mention mission impossible???

    opss lupa lak dah tukar owner

    C0D3BR34K sila jawab

    ReplyDelete
  9. Cara-cara Nak Download Video Di Youtube
    Dalam post sebelum ni ada diberitahu yang IDM boleh download video di youtube tapi IDM hanya boleh download video di youtube dalam format asal youtube tu je iaitu flash video atau flv.So,kualiti die akan kurang sikit lah walaupon masa tengok kat youtube macam best je.

    So,dalam post ni akan tunjuk macam mana nak download video di youtube dengan format lain seperti mp4 atau mp3.

    Ada beberapa website yang menawarkan perkhidmatan macam ni tapi mesti ada Java Application dulu(kebanyakannya la).Antara yang aku tau:

    1.http://keepvid.com/
    2http://www.savevid.com/
    3http://keep-tube.com/

    Cara nak download pula
    1.Copy paste url video tu
    2.Tekan butang download atau convert
    3Tengok la video korang.Hahahaha

    Senang je.Kalau korang pakai IDM lagi cepat la,kalau takde pon takpe,

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde kaitan, so pergi mampos.

      Delete
  10. Replies
    1. yeah obe giler haha lol

      Delete
  11. keta bau kedai?..no! bau kilang :)

    ReplyDelete
  12. tempat ni adegan dalam mission impossible 4 kan? style!!

    ReplyDelete
  13. Huuwaaahh..ini sangat menyeronokkan!

    ReplyDelete
  14. dh nmpak dh scirocco saya!hahah btw not mention ghost protocol

    ReplyDelete
  15. susah giler mcm ni, nak carik kete mau 30 minit

    http://onlinetijarah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. kalau odometer kosong. macam mana nak guarantee kan kereta ini ok sebab belum dipandu uji seperti yang Proton buat.

    ReplyDelete
  17. Proton pun ada Proton City kat Tanjung Malim

    ReplyDelete
  18. ""Kerana VW percaya jika anda beli kereta baru ODOMETER kereta anda sepatutnya menunjukkan angka sifar! Kalau kereta yang adan beli sudah ada mileage anda technically tidak membeli sebuah "kereta baru". Seems legit!""

    Beb,dlu gua keje kt sebuah kilang kereta international...keje gua is testdrive any car yg sdh siap...skrg ni manede odometer pkai kabel bro,smua digital...set blk je kt Hi-scan lps testdrive...

    ReplyDelete
  19. obe mmg bebal tahap 4!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails