Thursday, 19 January 2012

Serius Cool - Helmet BREMBO : Untuk Rempitan Lebih Stylo (10 Gambar)


Ini sangat seksi!

Brembo B-Tech ialah helmet keluaran Bembo yang sungguh seksi. Menurut kajian Brembo kebanyakkan kemalangan motosikal berlaku kerana si pe nunggang motosikal gagal melihat dengan betul ketika merempit. Oleh sebab itu Brembo B-Tech helmet dibina dengabn ruangan visor lebih besar bagi memberi ruang pemandangan lebih luas dari helmet biasa. Ia juga dilengkapi dengan sistem chin strap automatik bagi memudahkan si pengguna memasak topi keledar dengan betul. Apakah pandangan rempit-rempits di Blogserius? Cool atau tak? Nampak macam topeng juruterbang pesawat pejuang dowh!






Laporan asal Designography

67 comments:

  1. Replies
    1. adoyai..nampak seperti milik juruterbang pesawat pejuang jer..

      Delete
    2. 3rd memasak!

      Delete
  2. ni klau langgar tiang lampu still xselamat

    ReplyDelete
  3. Stimm siot tgk helmet brembo!hahaha!

    ReplyDelete
  4. aper memasak obe? pale ko mmg da kawin kawin

    ReplyDelete
  5. bagi memudahkan si pengguna memasak topi keledar dengan betul


    ooo... topi ni boleh makan rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. TOPI KELEDAR ITU DI MASAK OLEH OBE DENGAN MUDAH.

      Delete
    2. tula.suruh blaja taknak.tengok blue je keje.kan dah jadi bebal.tau ape maksud pasak? takkan si obe nak tulis mempasak.

      Delete
  6. "memudahkan si pengguna memasak topi keledar dengan betul" hahaha...

    ReplyDelete
  7. sialan, this is genius, tak pernah aku terfikir nak memasak topi keledar

    ReplyDelete
  8. nice oooooo....

    ReplyDelete
  9. cap tepi dah mcm disk brembo je....buahahaha......

    style.....tp syg nye tgu musim smpi kat malaysia, br ade yg pki....hahaha....

    abis la arai dgn shoei....lingkup lah korang lpas niey...

    ReplyDelete
  10. sekali pandang mcm logo beats by dr dre. LOL!

    ReplyDelete
  11. demm cool..boleh memasak dengan helmet..this should WIN gadget of the year..LMAO BALI

    ReplyDelete
  12. pergh...klo beli nie mesti harge die bekali gande dr ex5 aku...hahahahaha
    tp cool ohhh...

    ReplyDelete
  13. lagi best kalau dipasang cermin sisi skali. jeling je. tak payah pandang cermin sisi kat motor

    ReplyDelete
  14. kata dasar 'memasak' di sini adalah pasak..bukan masak..bodo

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepala anjing ko,cukur la janggut tu dulu anjing

      Delete
  15. tapi kalau ditahan polis, pasti helmet akan dirampas atas alasan takde chop sirim, lalu diganti dengan helmet apollo..

    ReplyDelete
  16. hahaha...polis tu saje je nak pow topi brembo ni. macam topi pilot jet pejuang.smart siot

    ReplyDelete
  17. Macam haram toi ayat "Menurut kajian Brembo kebanyakkan kemalangan motosikal berlaku kerana si pe nunggang motosikal gagal melihat dengan betul ketika merempit"

    Wakakaka xD ini semua bodoh

    ReplyDelete
  18. polis trafik Malaysia paling berani (berani bodoh?) bawak motor superbike 1000 cc ke atas tapi pakai helmet kapchai cap Swan. dah la x pakai padded safety jaket. cube la syamuddeng belikan helmet brembo ni bagi diorg pakai.

    ReplyDelete
  19. bawak kereta boleh pakai helmet ni tak???

    ReplyDelete
  20. pandainya memasak topi keledar..lol

    ReplyDelete
  21. mat rempitz malaysiaz no need this la obe..ape klas rempit2 pakai helmet

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala,,ckp jer xda duit nk beli helmet nie,,ntah2 kaw paki helmet cap apollo kot,,hahaha... aqu nak bli nmpk stylo

      Delete
    2. ntahz nyez.jelez lez tuz.macam cibai ayat bajet2 manje letak z kat hujung

      Delete
  22. Replies
    1. ko ni bangang cam nama ko,adaka guna pic org dah mati..dosa dia ko tanggung la

      Delete
  23. leh jadi KAMEN RIDER......HENSHIN HAHAHAAHA

    ReplyDelete
  24. Burok! AGV Rossi style lg.

    ReplyDelete
  25. cool.. lain dr yg lain tp tang visor tu klau di gelapkan sikit bru nmpk kacak die.. haha...
    dr segi kualiti mcm mana?
    kt negara kita ade jual ka?

    ReplyDelete
  26. memasak? bodo nyer c gemuk ni.bangang nyer obe,c obefat ni konon2 nyer nak buat signature la,type style typo.tapi org lihat kebodohannya,blog takdak kualiti,melayu nak kerja cepat siap,kualiti takde.. dah la buka new entry pun jatuh ke bawah.tu la pasal budak2 sibuk nak dapat 1st comment pasal dah kena suh comment dulu baru baca lepas tu mereka yng dapat first kena maki,bodohnya obe c gemuk tak boleh nak fikir.blog sampah macam tunang dia pun sampah aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bongok,taip apa panjang2 cibai.berat otak nk baca.

      Delete
    2. otak bodoh mana boleh proses panjang2,cepat penat katanya.mesti keja ko tak guna otak.

      Delete
  27. baca 2 kali banyak nyer typo, si gemuk obefat ni dah gila..gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa c gemuk gila,tunang dia gila,semua org di sekeliling obe dah gila.obe ko ni macam pukima loser faham tak,macam bodoh.

    ReplyDelete
  28. Sabelt tuh die nye strap~
    brand utk harness ngan seatbelt kan?

    ReplyDelete
  29. x best..x leh letak kat motor..konfirm hilang..nak kena bawa ke hulu hilir..

    ReplyDelete
  30. awat macam logo Beats dr Dre..LOL..royalty claim boleh wat nie

    ReplyDelete
  31. "memudahkan si pengguna 'memasak' topi keledar dengan betul."

    typical blogfag typing error.

    ReplyDelete
  32. Terbang atas jalan, landing kat rumah mayat.

    Yahoooooooooooooooo........Serius Bodoh.

    ReplyDelete
  33. Merempit kat bulan lebih style guna helmet nie...

    ReplyDelete
  34. mamak, helmet brembo satup...goreng garing2

    ReplyDelete
  35. Helmet ini hampir sama dengan apa Obe pkai..
    Tapi ditambahkan dengan cermin bagi meniru gaya penganut freemason.

    ReplyDelete
  36. aku nak! aku nak! *tengok harga* FUCK!

    ReplyDelete
  37. Lawa tara mana pun kalau jatuh tergolek pun tak guna juga..besi sepatutnya tutup badan kita..bukan kita tutup rangka motor tu..huhu hanya idea kasihsalina

    ReplyDelete
  38. mmg lawa tara mana pon xguna.. tapi at least kita ikhtiar utk selamatkan diri dr kemalangan.. xkan nk biaq kepala dogoi kot bawak moto atas jalan. kepala tu main part of body kot. kang putuih kepala mana bleh idop.. kalo putuih konek boleh lagi hidop.. LOL *tiba2

    ReplyDelete
  39. obe,design ni dia cilok dari helmet NOLAN Air....kalau yg nolan tu u boleh pakai ikut mod yg kamu suka...dr mod fullface boleh tukar jd open face.

    ReplyDelete
  40. babi rempit mana mampu nk elmet mcm nak beli helmet mcm ni. dah la miskin, bangang plak!

    ReplyDelete
  41. Babi obe memasang laa memasang!! bukan memasak. Kimakk betul ko reti menaip ke idak nih?

    ReplyDelete
  42. These anonymous comments are really annoying.. Thus, the conclusion is they have time to talk shit.. By the way, the helmet looks cool..

    ReplyDelete
  43. bapak dia style gila babi.

    ReplyDelete
  44. apsal logo dia cam beats.....tkde design lain ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang design dia dari dulu2 mcm ni kot . jgn jadi bodo

      Delete
  45. 63 komentar kat sini bakal pakai bnde ni bile smpai kat msia,weehooo

    LOL Aje : Selepas Cap Jari, Cap Punggung Pun Ada

    ReplyDelete
  46. Superbike cantik ar.. kalo Honda C70, 125z, Rxz, ex5.. x kena bahan dgn membe?.. kiwak lawa ni..

    ReplyDelete
  47. serius design macam Marushin n Airoh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails