Tuesday, 19 March 2013

Serius - Sarawak Shadow State: Adakah ini Bukti Korupsi Besar-Besaran Di Sarawak?


Camne nak putar ini halim?

Kekantolan tahap besar. Apakah yang berlaku apabila wartawan asing menyamar jadi pelabur dan cuba membuka bisnes di Sarawak?  Lihat sendiri dan jangan terkejut. Video ini tidak akan muncul di Buletin Utama atau dilaporkan di dalam Utusan Malaysia. Inikah masa depan negara kita?

142 comments:

  1. bn adalah BABI NEGARA....so???

    ReplyDelete
    Replies
    1. bisjut bodoh

      Delete
    2. Anda tahu production video ini iaitu Global Witness ada kaitan dengan soros? Anda kenal siapa soros? Mungkin benar ada penyelewengan berlaku di sarawak dan mungkin tidak seteruk yang digambarkan. Mohon jangan percaya apa yang anda lihat. Percaya pada Tuhan dan diri sendiri.

      Delete
    3. hahahaha bdk umno mne ni???

      Delete
    4. ini semua tipu..mana blh percaya saksi besi..

      Delete
    5. kalau sarawak sabah takda simpanan minyak yang banyak takda mereka buat video ni.sabah sarawak keluar malaysia ?

      Delete
    6. OBE dompet tebal menjelang PRU..PR suap brape banyak obe??
      ke berape banyak post lagi diperlukan untuk dapat banglow baru obe?
      kenyang2..

      Delete
    7. video ni besi.. takleh pakai..

      Delete
    8. obe bn la bengong. bru jd follower ke ape

      Delete
    9. hahaha. bdk umno dah takut. xdpt terima kenyataan

      Delete
    10. pg sarawak sendiri la tengok betapa kayanya si taib dan keluarganya

      Delete
  2. ini contoh anak haram!

    ReplyDelete
  3. obe dah dapat payment untuk GE kali ni?

    ReplyDelete
  4. semua dalam video ni akan di soal siasat oleh SPRM termasuk bolgserius,

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunggglaaaahhh... dah lama dah pasal taib ni..SPRM tu pon bukan telus sgt..haha..

      Delete
    2. mana kau tau?kau kerja sprm ke?

      Delete
    3. Nenek dia kan kerje sprm dulu..tu dia tau..
      kalau x pon dia dengar dari abang newar
      Yang pandai putar belit tu

      Delete
    4. Taib mmg jutawan apa? try cari info pasal tuntutan janda anak taib. kaya giler... tu harta anak taib mahmud je... taib mahmud punya berapa?

      Delete
    5. bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..
      bolgserius.. bolgserius..

      Delete
  5. syabas obe,bekerja keras menjadi cyberkomando untuk GE kali ini,Takbir! ini kalilah!

    ReplyDelete
  6. orang sarawak marah bila haji hadi kata orang sarawak tak pandai mengundi,masih pakai cawat,memang betul pun pakai cawat,tinggal atas pokok,makan babi hutan,inilah jadi nya,tak berpelajaran,last2 dapat pemimpin lanun macam tiram. Ubah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa yg x berpelajaran sebenarnya? engko yg bodoh tu x berpelajaran.. cakap mcm tahu semua..ko pernah pegi s'wak ke? nak ubah org, ubah diri sendiri dulu stupid beggar!!

      Delete
    2. haji hadi kata.

      Delete
    3. dengar la banyak cakap hadi tu..
      orang kelantan tu kalau x banyak keluar kelantan jawabnye ramai sekarang dok main wau, gasing la, burung la, dikir la, tp biar perempuan je cari duit..
      ni la kelantan kalau rakyat negeri sendiri x berhijrah macam sekarang..

      Delete
    4. ORG KELANTAN BOOO DOOOO BUTUH HG KELANTAN

      Delete
    5. org kelantan suka bakar stadium kan? lepas tu gaduh ngn org selangor :) YER!!! org kelantan kaki pukul

      Delete
  7. you know the kingwood hotel?

    ReplyDelete
  8. Kami lagi suka pemimpin songlap...dari pemimpin LGBT israelia....hidop BN....hidop Taib rambut pootih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang bodo masuk neraka la hang ptuih!

      Delete
    2. LGBT masok syurga ke wahai yg lg bodo? snang ckap dua2 mungkin akan masok neraka bru Adil fuck macai politik sampah keyboard warrior!..........phtuih...............

      Delete
    3. Lebih baik miskin kene songlap la dr dah kene turun bala allah sebab sokong pemimpin LGBT....terbalik bumi woii....korang tak takut ke....kalo songlap taib je kene kat padang masyar...pepandai la dier nak menjawab

      Delete
    4. hmmm..budak, aku sokong hang..x mau aku pemimpin main jubo..

      Delete
  9. berani!! that's why i respect OBE!! if i see, i will shake ur hand and hug u!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. puji diri sendiri?

      Delete
    2. Berani pe bende....share je pon...bukan dier buat video nih....ptuihhh penjilat dubur obe seperti bung nuar

      Delete
    3. jadilah macam mat salleh penjilat ketiak nuar

      Delete
    4. BERANI SEBAB DAPAT PAYMENT BERTONG TONG..KALAU X DAPAT TAK BERANI NYE SI KOTE KECIK OBE NI..

      Delete
  10. semua anon non kelate pelir lembik.....nak jolok jubo sepul pun x mampu..haha...hidup anuar

    ReplyDelete
  11. cai2 level bawah selipar samy vellu dtg menyerang obe...kah3!oh macai2 1 malaysia ku...

    ReplyDelete
  12. Video sekerat-kerat tahap utushit....tak leh percaya nie

    ReplyDelete
  13. Video ini hanya dakyah halus pihak PR memfitnah pemimpin negeri sarawak.

    Pihak pembangkang semakin hilang arah tuju mereka dan terdesak merekacipta halusinasi murahan, semata-mata untuk menutup kelemahan mereka yang semakin terserlah setiap hari.

    Mereka fikir rakyat Malaysia akan tertipu dengan segala pembohongan dan dusta nista yang dihamburkan, walhal rakyat negara ini telah sedar dan dapat melihat segala tipu muslihat mereka.

    Tapi malangnya ada segolongan kecil yang tidak dapat memahami keadaan sebenar dan terus membiarkan diri mereka tertipu, menjadi batu loncatan PR untuk melaksanakan agenda jahat mereka.

    Dengan kehebatan teknologi sekarang, video seumpama ini tidak sukar untuk dihasilkan, malah soal ongkos produksi tidak menjadi hal.

    Adakah kita mahu terus membiarkan minda kita di perkosa oleh propaganda CAP AYAM ini atau bila tiba masanya nanti, melaksanakan tanggungjawab kita , mengatakan TIDAK kepada golongan ini.

    Fikir masa depan kita.

    Jangan jadi Bodoh.

    Jadi manusia yang tahu bersyukur.

    Pilihlah dengan tepat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ko kata macam ni dekat orang asli sarawak, mereka konfom percaya..

      Delete
    2. subhanallah..cantik susun kata yg telah disediakan yg hampir membuatkan sy mengatakan tidak pada video bukti penyelewangan terbesar di malaysia..tahniah kpd penulis ucapan ini yg agak2 mirip dgn ucapan hassan aqidah.secantik-cantik manusia punya perancangan cantik lagi perancangan yg Allah tentukan utk kita sbg manusia..kalau kita bersama dgn golongan seperti ini,yg tidak meletakkan Allah paling depan dalam segala urusan hidup didunia ini,maka bersedialah kita utk ditimpa bala musibah yg besar di tanah air kita ini!

      fikir masa depan anak cucu kita

      jangan jadi lembu seperti ditarik hidungnya

      jadi manusia yg sentiasa bersyukur pada Allah bkn bersyukur pada manusia

      pilih dengan tepat dan jgn ulangi kesilapan yg dulu

      Delete
    3. poyo je anon 16:56. Kalau sekali dua je berita cam nih keluar xpela. Dah selalu dengar....Salah BN gak, salahguna media perdana sampai rakyat tak percaya...

      Delete
    4. stupif juga la ko ni bile ko ckp ni tipu daya PKR etc. ni dah jadik before ko lahir lagi. belum keje lagi eh? tak bayar cukai lagi kan? dari cara ko cakap pon nmpk ko ni baru setaun jagung! ko penah cakap dgn org sarawak mcm mane dorang kene belasah dgn tokey2 balak haram tu kalau dorang buat report polis? tapi aku neutral. ni bukan salah BN la stupif! ni salah TAIB MAHMUD tu. bongok.

      Delete
    5. Baca sekali pun dah tahu dah. Kau anon atas, pro PR.
      Kalau kau sokong BN tapi nak kondem video ni...bukan gini cara tulisnya...
      Bunyi shallow sangat

      Tak yah nak nafi.
      Terang sangat.

      Delete
    6. Aku rakyat Srwk, ape jasa BN kat Sana?? puiii.. dpt pun duit taik Modal korg utk korg wat Biz untung bbillion.. dh 55 tahun BN mmrintah, masuk kpg pdlman pun nak kene naik Sampan / Bot lg.. Janji taik AYAM je ckp nak buat Jln.. Sdiri CAP AYAM x sdar..

      Delete
    7. apalah anon 17:36 ni konon nak reverse saikologilah tu padahal pencacai PR menyamar.

      Pencacai PR ni memang takleh bagi muka, segala datuk nenek cara akan dia guna nak burukan BN

      anon 16:56 tu dah kata, kalau setakat video macam ni memang bohong punya lah

      takkan urusan syarikat macam tu nak buat kat bilik hotel atau kat rumah

      lepas tu konon yang terlibat tu kroni taib padahal entah pelakon mana diaorang ambik pastu buat special effect sikit, korang dah percaya.

      Yang merakam video ni pun, betul ke wujud, mana bukti, dokumen ke, keterangan bersumpah ke, laman web mana ? entah-entah baru buat semalam.

      kalau korang boleh bukti korang ade kat bilik tu masa
      video tu dirakam , bolehlah korang kata video tu asli punya, bukan rekaan.

      ni tak , bukti habuk pun tadak, pastu nak berangan jadi pembela keadilan konon.

      anon 16:56 ni niat dia baik, nak sedarkan orang kita,
      tapi korang kutuk caci dia. memang tak ada hati perut.

      Delete
    8. STUJU dgn anon atas aki ni yg x tau bsyukur 2 patot biar je sultan isap gam tiram bin gamat amek negeri die bru die tau langit tinggi ke rendah.nak maju ko pon kene laberusaha jgak ni dok menyumpit dgn cawat baru tungkik nak komplen plak!

      Delete
    9. naon 17:19 ape pandangan anda tentang perjuangan LGBT jgn la jd buta kerane diorang memperjuangkan islam dan nak tanye pakatan rakyat adalah gabungan Pas/PKR/DAP dan Karpal Singh pernah cakap kalau nak jadikan Malaysia negara islam dan laksanakan hukum hudud kene langkah mayat dia dahulu(sepakat ke?).Semua pemimpin Pr yang lain tak melawan macam Karpal Singh pulak ketua Pembangkang.Aku tau pemimpin BN pun banyak yang korup tp aku tak nak nasib orang islam negeri lain jadi macam kat Pulau Pinang.

      Delete
    10. kelantan bahagia je.kawen beranak ramai xde nak risau, negeri makmur.dr rahim ibu2 kelantan lahirnya anak2 perantau,pedagang.sultannya manifestasi sebenar sultan Melayu, sultan ketua agama, sultan rakyat.kelantan lah pelopor arus perubahan politik negara.sejak zaman tok janggut lg, di saat semua sibuk tak nak byr cukai kat penjajah, rakyatnya dah bersedia merdeka dan menubuhkan negara sendiri.kelantan dah biasa ditindas dan dipinggir.tp rakyatnya tetap megah bertahan.walau bnyk jasanya, tetap x meninggi.

      Delete
    11. aku rasa kan sapa sapa yang reply negetif kat komen 16:56 memang masuk golongan minoriti bebal yang dah terpengaruh. benda dah jelas depan mata bohong tapi nak nafi lagi pastu syok sendiri dengan imaginasi entah apa apa .aku kesian dengan depa ni, entah bila nak sedar

      Delete
    12. meh sini saya jawab,jgn asyik baca paper utusan dan jgn slalu tgk tv3...1 malaysia tahu LGBT ni apa..adakah PAS menyatakan menyokong LGBT?ada mana2 pemimpin islam PR yg menyokongnya?atau sebut tentang LGBT?tidak ada!yg menyebutnya ialah org2 UMNO dan UTUSAN,TV3,BH dan lain2 media utama.tanya merekalah sbb mereka2 ini yg menimbulkan hal LGBT ini umpama mereka pula yg menyokong gerakan ni sbb menjaja cerita LGBT ini hampir setiap hari!terang2 dalam islam menyatakan hukum haram dlm LGBT ini.Karpal Singh tu dikategorikan org kafir,so mmg xlayak nak menentukan hukum org Islam.lantak pi dia nak suh langkah mayat ka apa ka,yg penting PAS xpernah sedetik nak berganjak utk laksana hukum hudud!meh sini pi tanya Najib yg terang2 PM Islam,awat x laksana hudud kat Malaysia?Sebabnya terang-terangan ORANG ISLAM SENDIRI TOLAK HUKUM ALLAH!UMNO jadi sperti anjing kene pukul duk diam bila CHUA SOI LEK terang2 menghina hukum Allah secara live di TV semasa debat dgn LGE,awat UMNO takut sgt bila CHUA SOI LEK ugut utk keluar dr BN kalau UMNO setuju utk laksana HUDUD?nampak sgt KUASA NO 1 bg UMNO,islam atau melayu no 2 bg mereka..PR sepakat dlm tangani masalah lagi besar!sperti video kat atas tu,RASUAH!habak mai apa yg jadi kat org islam di pinang tu?mereka tu dah murtad ka?wajib pi tokong ka?ISLAM terjamin lg kuat disana!depa da xblh nak azan kat masjid ka?cina DAP memerintah riuh rendah korang buat!tp selama 50 tahun CINA GERAKAN kho tsu khoon perintah xpulak korang bandingkan ye?padahal lagi korup,lg teruk ISLAM time tu kat situ,sekolah agama rakyat sendiri byk tutup! jgnla nak ditakutkan org2 islam dgn api keagamaan ni,xtermakan dah!ko sendiri mengaku yg sedang pimpin negara ni tersangat byk korup nya!tp ko masih lg berpikiran utk tutup salah mereka..kalau kau UMNO,aku harap ko lawan dr bawah UMNO itu sendiri dan bersihkan UMNO sampai ke atas,aku akan sokong UMNO!

      Delete
    13. muka mak ko cam org kelantan>bahagia ke bodo air paip cam taik cirit bapak ko>kelantan negri paling banyak kes sumbang mahram>negeri yg xmaju dan yg paling penting negeri asal najis, eh silap n.ajis yg hot gitu!

      Delete
    14. cybertrooper BN ayat memang power tapi tin kosong
      pandai cakap orang bodoh tapi diri sendiri terencat akal tak sedar. ade hati nak nak putar belit fakta padahal video tu terang-terang jelas pengakuan kroni taib, siap hina lagi orang serawak, betina celaka tu memang kurang ajar pandai kata tanah tu hak keluarga dia, nakharom tipu pun biar logik skit, pastu cakap semua leader atas dunia ni manade tak korup.

      kepala hotak dia , tengoklah nanti balasan korang aku harap keturunan dia semua jadi terencat akal.

      Delete
    15. Laucau la anon 19:15 ang dok penang ka! ang tau x pagi x baca ayat al-quran sbb depa cina kapiaq kata hingak depa nak tidoq nak Azan suboh xleh kuat2 aq dok line taman ton sardon gelugoq klu ang x caya ang mai surah dpan umah plet 5 tingkat dkat tman ni time suboh pas2 ang ngaji nak tengok geng cina kapiaq mai dok ingak kat tok bilal!

      Delete
    16. klu betol dah kecoh cam kak jat la macai penjilat jubo anuar al~juburi! butthurt pehal?

      Delete
    17. anon 19:15, klau btul PAS x skong LGBT, kluar la pkatan rakyat,klau bersma pakatan rakyat ni utk menjatuhkan BN, mana mtlamat islam kamu? jgn la cari alasan byk sgt, jgn ingt kamu tu islam dr org lain, singkap nanah yg ada dlm parti kamu, jgn hnya tau tgk keburukan org,tgk kburukan pemimpin kamu dhulu. lastly..klau pas kuar pakatan,aku x kan ragu2 utk pangkah PAS pd PRU 13 ni, klau x..parti kamu sama mcm parti pelacur PKR n parti rasis DAP, x de beza..

      Delete
    18. LGBT tu mmg dah lama wujud kat malaysia ni,takkan lah JAKIM dok buat sepi ja selama BN perintah 55 tahun ni?berlambak kelab2 gay kat K.L tu,awat x pi serang?tiba2 yg PAS yg salah?tiba2 PAS yg kene kluar pakatan dulu ka?bahas dgn fakta,bukan bahas dgn fakta bukan dgn PAPAGOMO!awat x minta UMNO keluar BN dulu?isu kalimah ALLAH,MCA sendiri dok pi kecoh mempertahankan keputusan makhamah yg benarkan kafir kristian guna kalimah ALLAH kat malaysia ni..UMNO buat apa?kecut teloq ka?pi lah lawan bawak segala PEKIDA KA,PERKASA KA,SILAT LINCAH KA pi katoq sekok2 cina MCA tu..takut ka?kalau UMNO keluar BN dan tinggalkan kafir2 MCA,MIC DAN LAIN2 ,pasti PAS akan ikut jejak langkah UMNO utk tgglkan PR tp UMNO xbrani buat sbb depa takut perut depa kempis!YG BODOH2 PIANG UMNO ni nak untung atas angin!PROJEK utk BUMIPUTERA ORANG MELAYU kepala2 UMNO ni dpt pi jual kat ORG CINA MCA!BANGANG!yg miskin org melayu!sbb tu depa takut macam anjing kene pijak bila MCA gertak sikit ja pun..ORANG MELAYU KA MACAM NI?ini tanah kita!awat takut sgt nak lawan cina?lupa pula,dr cina lah duit haram masuk perut org2 besar UMNO!

      Delete
    19. anon 19:21 org kelantan x pakai air paip.majoriti gali telaga sbb lg jimat dan berkhasiat.x prnh jd isu pon air d kelantan.xde pon kedai makan kena tutup sbb xde air.utiliti tu sapa punya peruntukan?jalan persekutuan tu sapa punya peruntukan?jgn jd bodoh boleh?klu ada telur bg blik la royalti sebelum pilihanraya.kita tgok janji sape lg ditepati.RMK umum dah berkali2, konon bajet ditambah setiap tahun.tp habuk pon tarak.baling telur je tau.

      Delete
    20. sekor lagi. \
      Padah kasi anon bercakap. Aku anon 17:36.

      anon 16:56 = anon 18:10 = anon 19:15
      --> ada term yg kau guna nampak sangat kau orng yg sama.
      tak malu sokong diri sendiri.

      riverse psychology kejadahnya?
      Kalau proBN, twist jenis ni yg paling tak pandai. Video tu dah terang2 sahih dah pun. Nak nafikan ketulenannya dgn sound kecanggihan teknologi la, hapa la.....amatlah tak pandai.
      Kalau proBN biasanya pandai. Benda yg boleh digunakan dlm video ini ialah, tak ada bukti pun Pak Taib cakap apa-apa? Boleh aje nak kata dia tak ada kena mengena.

      ada ke berhempas pulas ulas ketulenan video tu.
      senang2 aje proPR twist kau balik.

      Delete
    21. Gilo ahh...
      Denial gila!


      "Video ini hanya dakyah halus pihak PR memfitnah pemimpin negeri sarawak."
      Halus apa bendanya?? Terang gila video ni kot. Agak-agak le..... Kot la hitam putih, blurr lain la cerita. Yg terlibat dlm video ni pun ramai la cek oiii!! kot la ada 3 orang aje...penuduh, tertuduh, & org yg tak dikenali...contohnya.....yg tu boleh la penyokong nak deny

      "walhal rakyat negara ini telah sedar dan dapat melihat segala tipu muslihat mereka.
      "
      Bila masa pulak rakyat negara ni lantik kau jadi wakil kita orang?

      "Tapi malangnya ada segolongan kecil yang tidak dapat memahami keadaan sebenar "
      Sebilangan kecil tu kau dan 2,3 orang lagi. Yg sokong BeEnd pun boleh terima aje ni video ori, kalau dia ada otak ler kan?

      "Adakah kita mahu terus membiarkan minda kita di perkosa oleh propaganda CAP AYAM"
      Adoooyai. Video macam ni la yg paling senang nak disahkan ketulenannya. Dah la clear, banyak pulak orang yg terlibat dalam video nih.

      WOOOII!!! SUDAH LA HIDUP DALAM PENAFIAN TU!!!
      rasanya ada kot kau komen pertahan kan benda ni..? macam ye je? sudah la ooooiiiiii

      Delete
    22. bagi aku video ini betul takde special effect ke aper ke.Cuma aku rasa so called cousin ni sebenarnya ade pakatan nak jatuhkan taib ni. tengok cara video ini di rakam, cara diorang cakap macam beri keterangan kat mahkamah dan detail secara terperinci.
      Dokumen yang diorang kata bukti penyelewengan tu macam rekaan je pada pendapat aku. siap ade cop brono manser lagi.
      nak kata taib ni betul-betul bersih aku tak tahu tapi
      orang dalam video ni bukan boleh percaya sangat.
      ini mesti kes perebutan kuasa ni. Pastu tuduh Taib corupt padahal mereke ni nak jatuhkan taib dan ganti orang lain.

      Delete
    23. dalam banyak banyak anon ni aku rasa anon spesis 16:56
      tak lain tak bukan adalah OBE .anon2 yang mejawab ni suma kena troll dengan obe, semua mangsa percubaaan bagi obe meningkatkan rating blog dia ni.

      Kecuali aku off course.

      Delete
    24. 'of course' la sengal. 'off course' tu 'dah menyimpang'...

      Delete
    25. Yeahhhhhhhhhhhhhhhh

      Anon 21 March 2013 15:50 datang menyelamatkan kita dari Grammar yang salah

      Hidup Anon 21 March 2013 15:50

      Hidup Grammar Nazi

      Long Live Grammar

      Delete
  14. no one make a police report yet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SPRM dari tahun lepas cakap taib mahmud dalam siasatan. tapi macam biasa kes macam kura-kura dan akhirnya senyap bila semua orang lupa. bolehland!

      Delete
    2. u make it sound so easy la, Kah Weng. where are u living? heaven perhaps?

      Delete
  15. jawap-jawap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu btol dah lame di kecohkan oleh pencacai penjilat taik jubo anuar al~juburi la sam bin dol.ni xde ape pon nmpak sngat gebang obe si penyanjong Israel(cket2 Israel bodo pnye babi gemok)

      Delete
  16. Ini semua agenda penjajah....tak belajar sejarah ke korang semua nie....bahlol

    ReplyDelete
  17. blog serious dah macam blog politik

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi mampos la blog politik ke tak....bkn ko nye blog pn

      Delete
    2. Obe detected!

      Delete
  18. HIDUP TAIB!
    TAIB BOLEH!!

    ReplyDelete
  19. Aku akan pastikan UMNO kalah dlm PRU 13 ini.. Insyallah... amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko sorang ke yg mengundi! bodooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

      Delete
  20. Bile ade Video kburukn dr BN smua org ckp tipu la x betul la edit la.. tp bile Video Anuar main bontot ckp asli la betul la real la.. tp kat courts kalah x de bukti, puiii... nampak sgt korupsi kat Malaysia dh truk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku percaya 2-2 video betul....so lebih baik miskin kene songlap la dr dah kene turun bala allah sebab sokong pemimpin LGBT....terbalik bumi woii....korang tak takut ke....kalo songlap taib je kene kat padang masyar...pepandai la dier nak menjawab

      Delete
    2. Strongly agree with you. Im a Sarawakian and what I can say is we want a change. No more Taib, no more Najib. We've had enough. We have most of the minerals here yet we are like the poorest state in Msia. Sad fact. People in Sarawak are rising up, soon we're gonna leave Malaysia. We want ALL our rights back. Farewell Malaysia, FAREWELL!!!

      Delete
    3. no more dap !

      Delete
    4. no more malay an islam too.

      Delete
    5. That y Sgp & Brunei bail out from Malaysia, due to royalties issue & they know this kind of thing will happen. Juz matter of times Srwk & Sbah will bail Malaysia oso....

      Delete
  21. terbaik la obe...mengamuk2 pencacai BN nih...hahahaha...

    ReplyDelete
  22. Global Witness ada kaitan dengan soros?
    seriously? tunjuk bukti la wei, post link la, mane2 sampah leh je wak statement mcm ko~

    ReplyDelete
  23. hidup bien....hidup jibby....hidup kak.mah....hidup taib....hidup mudin....hidup yatim....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hudup najis.... nidup jubo.... hidup karpal

      Delete
    2. hahahahaha ade jugak yg marah...relax la bro video je kot...kalo tak betul jgn la mrh sgt

      Delete
  24. undi pas masuk syurga.

    ReplyDelete
  25. undi pas masuk syurga.

    ReplyDelete
  26. Menggelupur cybertroopers umngok tgk video ni... kah3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok sendiri!

      Delete
    2. ^sorang detected. tak menggelupur, tak reply. relax aje...

      Delete
  27. When some people put Anwars morality which has nothing to do with any of us matters a lot more then corrupt leaders whose keep plundering our land, its just sad

    ReplyDelete
  28. ok lepas sabah INI KALILAH sarawak pulak meraka bikin huru hara

    ReplyDelete
  29. Susah korang nak accept, tapi global witness ni bukan saja buat video tu pasal benda ni.Aku ingat ni video propa pembangkang, tapi diorang dah 19 tahun buat kerja expose corruption berkaitan alam sekitar kat negara lain.

    http://www.globalwitness.org/

    ReplyDelete
  30. obe nanti ko kna tgkap nnt.....baik ko cabut pi oversea skang.......bnda ni da lme sbnanya....tp smua snyap je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. obe da pgi ke negara idamannya iaitu israel

      Delete
  31. bagus obe......ko tlh meggunakan laman blog ko dgn betol......

    ReplyDelete
  32. Ala..bkn stakat Swk je..mne2 pemimpin BN mmg cenggini..ali rustam 2 da kene denda ngn ÙMNO pn xpuas lg mkn suap..jadi bahan bakar api neraka jela pemimpin kite ni..Allah maha adil

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul..pemimpin BN smua mcm nie..teruk..penipu..makan rasuah..jahat segalanya lah..pemimpin PR ja yang paling jujur, bersih, suci, murni, dan tak sentuh 1 sen haram pun rasuah..tak menipu rakyat..pendek kata memang sesuci bayi yang baru lahir laa orang2 PR nie..

      Delete
    2. Anonymous 20 March 2013 12:16 you right.I love Your Word Sesuci Bayi Baru lahir

      Delete
  33. Orang BN tegar tgk video corruption puak sendiri terang-terang kantoi xmau pecaye. video seks xde tarikh mau pulak caye. memang x solat la korang ni

    ReplyDelete
  34. OBE KASI KELUARLAH VIDEO PEMIMPIN KESAYANGAN KAU YANG MAIN JUBUR TU!!

    ReplyDelete
  35. macai umngookk

    ReplyDelete
  36. mari melayu semua undi dap.saya percaya tanpa hudud kamu juga boleh hidup.

    ReplyDelete
  37. video ni clear je. tak macam video anwar. guna black and white.

    ReplyDelete
  38. macai with no brain.. once a macai, always a macai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo,hanya macai kenal macai

      Delete
  39. saya penyokong bn...saya percaya video ni...penyokong bn sarawak xperlu undi pr boleh undi bn...just paksa keluarga taib lepaskan jawatan sbg mana umno semenanjung tidak percaya pada pimpinan pak lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Finally a BN voter with some sense in his brain.
      +1

      Delete
    2. orang sarawak yg kene bertindak,,kuasa ditangan mereka

      Delete
    3. BN??? mane Najib??? tengok je si Taib member die buat taik dr dulu lg??? Kalau Najib bagus / pandai / bijak dr dulu lg die ambil tindakn.. pas 2 ckp PKR yg buat dakyah... bute ke yg post Video tu Global Witness???

      Delete
  40. ooo... ni la video macam sama tapi bukan dia

    ReplyDelete
  41. aku orang sarawak..lama dh dgr crita mcm nie pasal our CM..rakyat xleh buat pemimpin senang2 di tangkap..dia ada kuasa dan duit..tp yg aku pelik..pemimpin sarawak buat hal..kenapa seluruh orang sarawak yang lain di gelar bodoh dan x berpelajaran?pakai cawat?makan babi?sarawak xda orang islam ka?xda bangsa lain ka?kaitan nya?

    ReplyDelete
  42. Sarakian jgn salah anon salahkan obey.cuba ko pikir jap mula2 kutok2 anwar(ProBn cam Babi) pas2 skang ni kutok2 Bn plak(ProPr cam Khinzir).pade pandangan aku xde Pr x bayar die tok video ni dan Bn x bayar die tok video Mr.Mansuh.Ni semua care keji si babi gemok ni nak naikkan rating dengan pageview blog ni.xde cina nak tepok tangan nengok korang gadoh tp aku percaya babi gemok ni yg gelak sakan nengok korang gadoh sambil kate bodonye diorang ni (sambil tepok poket),aq jgak yg masyukk. SO FIKIR-FIKIRKAN LAH wahai Bangsa melayuku.....

    ReplyDelete
  43. baik BN baik PKR. Dua2 xboleh pakai. selagi ade duit boleh saje dikebas. dah tu yg dia buat dia tuduh org yg buat, rasuah sana sini, sex pon jadi halal. mane nak hidup tenang, mane malaysia nak maju !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errr PKR blom pernah lg jd kerajaan pusat so x leh ckp diorg Kebas duit.... Undi & tgk dulu k...

      Delete
    2. btol2..kerajaan negeri pun die tak penah pegang,agak2 la nak tuduh PKR kami makan rasuah

      Delete
  44. video ni tak percaya tp video seks hitam putih percaya.
    nk kata bodoh masing2 pgi sekolah.
    lps ni dpt internet 30 minit online la korg tgk video lucah anwar

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu mmg anwar la dalam video hitam putih tu xkan ko buta hati sangat sampai mati2 tak pcya? semua ko ckp fitnah je. nak tunggu ko nampak depan mata anwar tengah main jubo dgn jantan memang sampai bile pon ko xkn nampak. semua yang tak sependapat dgn ko, ko ckp dorang macai.

      anwar ni mmg ada masalah moral yg serius. tgk je la nanti kalau anwar menang tgk camne dap pegang dia. sbb karpal tau problem anwar ni apa so anwar akan dicucuk hidung xleh wat pape melainkan dengar cakap je. dah puas anwar jadi pm dan bersara nanti tengok lah ape dap buat time tu.

      anwar memang hebat bila bercakap, dari time dlm umno lagi dia pandai bercakap. terkesima. tp jgn tertipu. anwar skg sudah jauh tersimpang. tolong jgn terlalu memuja kelak nanti makan diri sendiri.

      tq

      Delete
    2. dia bukan main jubor bapak kau kan, so buat rilek sudey

      Delete
    3. Ada ke cousin taib nak blakon utk bukak pekung sdri.Budus!
      Anon 11.05, dah brape kali BN menang, tadak org blh paksa Taib turun.Kau boleh?

      Delete
    4. to anon @20march 23:59

      so kalau camtu takpela eh? ini macam punya orang boleh angkat jadi pemimpin la eh? moral dah failed belum masuk bab agama lagi.

      kalau camtu boleh la jadi 2nd gay prime minister dalam dunia selepas pm iceland.

      bangga orang kampung nak oi

      choi~

      Delete
  45. Malaysia negara ketiga plg byk aliran matawang keluar. Kaye bebeno ke Malaysia nih? Ini semua salah pekerja asing !! Bukan pemimpin BN ..Pui

    ReplyDelete
  46. sokong BN tapi bukan Taib...

    ReplyDelete
  47. Saya pilih malaysia yg aman.tenteram..bkn ada demo jalanan..murahan..sy syg malaysia..fikirkanlah demi waris akan datang..jgn sempit akal menolak semata2 kerana satu atau dua kekurangan..fikirlah jasa yg diberi selama ini..sy syg malaysia...

    ReplyDelete
  48. I really am sad and deeply disappointed reading the comments in this blog

    ReplyDelete
  49. xsokong mn2.. yg salah tetp salah. yg kta tau pasl lembu 2.. sharizat songlap.. senyap g2 jer.. bukn ckit tp berjuta2.. korg rs klu duit juta2 bleh tlg rakyat x? ni yg kta tau..yg kta xtau?? bpe byk sesetngh individu yg tamak ni nk perbodohkan rakyat malaysia.. dh kita tau org 2 xbetul nape kta nk sokong lg..

    ReplyDelete
  50. Ahhh aq seru korg jgn takot kepada perubahan. PRU kali ni undi PR tgk depa wat ape..lau mcm sux kite undi BN balik..aq ase perubahan ni perlu untuk pemimpin BN tahu yang rakyat dah semakin pandai dan berharap takde korupsi dan telus dlm pemerintahan mereka. Harap2 depa insaf dan kurangkan bnde2 x elok supaye next 5years of PRU when we vote for BN again (if somehow we not satisfied with PR) dorang buat yg elok2 balik. Korg paham x? Jgn biar dorang je nak psycho rakyat. Kite pown bley psycho dorg.

    ReplyDelete
  51. Korang tgk berita sbelah pihak je. Mmg nampak buruk benor PKR nih. Aku bkn penyokong PKR tapi pikir pakai logik akal lah. Negara maju lain molek2 ada je demonstrasi aman, tapi kat sini diharamkan. Mana suara rakyat???bukan satu dua kekurangan je nih. Rasa setiap pemimpin BN ada kes rasuah kaw2 punya. Isa- negeri sembilan, Adnan - Pahang, Khir Toyo- Sngor (just to name a few).Brapa byk duit rakyat masuk poket diorg. Semua kita boleh kata, xpe sikit je. Saya lbh suka pemimpin yg boleh bg keamanan. Cuba tgk Sngor n Penang, ada jadi pertumpahan darah bl PKR memerintah?? Lagi byk pelaburan masuk, n gaji n insentif kakitangan kjaan negeri dinaikkan lagi ada. Siap Penang blh dpt award negeri yg plg transparent di Malaysia. Skali lagi aku ckp, aku bkn penyokong PKR tapi dah muak dgn kebusukn pemimpin skrg. Lu pikir sendirilah beb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bersih tu aman ke kawan?

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails