Friday, 20 January 2012

Serius Indo - Gigih Ke Sekolah Walaupun Jambatan Runtuh


Respect!


Di Lebak Indonesia, kanak-kanak terpaksa merentas Sungai Ciberang untuk kesekolah mereka,. Baru-baru ini hujan lebat mengakibatkan berlakunya banjir. Banjir tersebut merosakkan beberapa jambatan yang selalunya mereka gunakan. Sadis melihat gambar dibawah dimana anak-anak kecil ini sanggup menggadai nyawa untuk kesekolah walaupun jambatan dah runtuh. Bless u kids. I mean when I was young the school was closed due to a faulty central heating system during winter, No seriously sekolah aku one day batal pasal heater rosak. Duduk bilik main Time Crisis sepanjang hari. Good times. What is your best excuse to not going to school?

Sata berterima kasih kepada kerjaan Barisan Nasional yang adil saksama dibawah Pemerintah Dikasihi Dato Seri 1Najib memastikan pelajar sekolah seluruh Malaysia tidak perlu menjadi Spiderman bila ke sekolah. Nyata sekali dan tanpa sekelumit sarkasis saya harap Barisan Nasional akan kekal menjadi pemerintah Malaysia sehingga sangkakala ditiupkan.


Laporan asal Daily Mail

35 comments:

  1. sangat gigih. sila contohi pelajar malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. apehal nak contohi pelajar malaysia? contohi pelajar indo la sepatutnya.

      Delete
  2. budak2 indon ini gigih panjat jambatan runtuh nk ke sekolah

    budak2 kat mlysia gigih pnjat pagar nak lari keluar sekolah.

    ReplyDelete
  3. Apakah kejahanaman ini? Yah, aku nak komen pasal Indog utk second time ni. Ok, kali ni aku xnak guna word indog (Xda anon lain reply bawa gaduh dah, xbest). Indon ni, gantung bola besi boleh, repair jambatan gantung tak boleh. Bodoh yang teramat bodoh, apa la Susilo Mambang Bhodohyono ni bt. Nasib la aku ni org miskin juga, klu x memang aku gi sana. Bawa contrator terus, repair jambatan tu.

    ReplyDelete
  4. saya harap Barisan Nasional akan kekal menjadi pemerintah Malaysia sehingga sangkakala ditiupkan. <------ sangat PANTEK ayat ko ni obe.. mmg bedarah idong kalo PERKOSA y bace nih!

    ReplyDelete
  5. apsal wa tak 1st ni!
    6th!!!! lantaklah apa orang nak mengata wa

    ReplyDelete
  6. budak2 indon rajin pegi sekolah panjat jambatan rosak, pelajar malaysia pulak gigih goncang pagar UPSI tengah2 malam buta nak bagi memo. bodoh macam babi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tu babi x kaki punkoq najib.

      Delete
    2. hahahaha LOL mmg betul pelajar mesia skrg yg paling bodos...ada peluang belajar sibuk nak politik...tu la bangang namanya...

      Delete
  7. fuyo..budak2 pun kasut vans..style2

    ReplyDelete
  8. Cikgu disiplin dia WIN.budak2 goyang dgn cikgu disiplin sehari ponteng sebat 60..penjara sama Ariel.tu pasal gigih..

    ReplyDelete
  9. bestnye Bukit Cerakah diorang. inb4 ni sbenarnya Movie baru indon. tajuk Ombak Badai..abg Mail xkan tunggu pulang andai izzah jatuh..

    ReplyDelete
  10. FUCK?WHERE IS REPLY BUTTON?

    ReplyDelete
  11. propaganda je nih!

    ReplyDelete
  12. kalau anak aku la tu aku dah tak bagi pegi sekolah da..baik ajar sendiri kat rumah..sekolah rendah blaja ape sangat pun..setakat nombor sampai sejuta dan lain2..tak berbaloi nak banding ngan risiko jatuh dalam sungai lalu dihanyutkan dengan arus deras..

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut budak2 malaysia sekarang ramai yang bodoh. bapak pun bodoh jugak.

      Delete
    2. haha..agreed!! bapak aku dulu siap sound aku lg.."kalo abah kena panggil datang sekolah,siap ko abah keje kan"..bapak2 skrg,anak kena jentik sikit,abes cikgu yg kena balun..puihhh!

      Delete
  13. nope, belajar tu kan ibadah... kalo dorg mati jatuh sungai time tu iAllah msuk syurga, fisabilillah...

    ReplyDelete
  14. budak perempuan gambo first pakai kasut vans siutt....

    ReplyDelete
  15. Kesiannyee, :( God bless them all

    ReplyDelete
  16. rasanya diaorang dah terer dah ni. alah bisa tegal biasa.
    mereka tak manja mcm kita. =,

    ReplyDelete
  17. susilo bodohbenobeno... sila baiki jambatan

    ReplyDelete
  18. ni bukan pegi sekolah ni. ni denda kena gantung dekat jambatan sebab tak siapkan keja sekolah.

    ReplyDelete
  19. hail najib ~ twat..!

    ReplyDelete
  20. Yeah, bakal2 buruh kasar dan tukang gaji kat malaysia...

    ReplyDelete
  21. bagus2 anak2.. belajar pandai2..jgn jadi bodoh mcm generasi indon sekarang.. kerjanya jadi perampok & ganyang org aja pikiranya..cetek akal.. ;-)

    ReplyDelete
  22. sesebuah kerajaan mahupun alim atau kejam tdak akn brkekealan slamanya

    ReplyDelete
  23. Ini sgt kewl... semoga pemerintahan BN berkekalan untuk PRU seterusnya.. AmIN.. (^_^)V

    ReplyDelete
  24. bro.. situasi ini seenarnya wujud di malaysia.. di sabah dan sarawak... aku dulu ngajo di sabah...

    ReplyDelete
  25. nape sangat sibuk pasal negre orng, kat negare kite sabah sarawak sendiripon cam ni... respect kat sana skit2la...

    ReplyDelete
  26. Cara-cara Nak Download Video Di Youtube
    Dalam post sebelum ni ada diberitahu yang IDM boleh download video di youtube tapi IDM hanya boleh download video di youtube dalam format asal youtube tu je iaitu flash video atau flv.So,kualiti die akan kurang sikit lah walaupon masa tengok kat youtube macam best je.

    So,dalam post ni akan tunjuk macam mana nak download video di youtube dengan format lain seperti mp4 atau mp3.

    Ada beberapa website yang menawarkan perkhidmatan macam ni tapi mesti ada Java Application dulu(kebanyakannya la).Antara yang aku tau:

    1.http://keepvid.com/
    2http://www.savevid.com/
    3http://keep-tube.com/

    Cara nak download pula
    1.Copy paste url video tu
    2.Tekan butang download atau convert
    3Tengok la video korang.Hahahaha

    Senang je.Kalau korang pakai IDM lagi cepat la,kalau takde pon takpe,
    Posted by serenity9260 at 01:01 2 comments

    ReplyDelete
  27. apa hal tibe2 cakap sal BN..adoi nk politik pun jgn la smpai kt sini..ni yng aku mls nk tngok blog ni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails