Tuesday, 17 January 2012

Serius Cool - Mari Lihat Ruangan Dalaman Kapal Penumpang Terbesar Dunia (14 Gambar)


Allure dan Oasis of the Sea

Allur dan Oassis of the Sea ialah kapal pengangkut penumpang terbesar didunia. Dua-dua kapal milik syarikat Royal Caribbean ini mampu membawa lebih 6 ribu orang penumpang dan hampir 3 ribu anak kapal pada satu-satu masa. Kapal gergasi ini dilengkapi teater untuk 1300 orang , dan sebuah gelanggang ais. Saiz kedua-dua kapal ini ialah 360 meter panjang, 46 meter lebar dan 72 meter tinggi. Berat kesuluruahnnya pula lebih kurang 100 000 tan. Ini bersamaan dengan berat sebuah kapal pengangkut kapal terbang kelas Nimitz. Cool stuff!








Laporan asal IBTimes

61 comments:

  1. 1st masuk jamban

    ReplyDelete
  2. 2nd keluar taik

    ReplyDelete
  3. the next titanic

    ReplyDelete
  4. ckit lg nk langgor jambatan 2

    ReplyDelete
  5. kamu semua adalah anjing karaoke

    ReplyDelete
  6. aphal kapal-kapal kecik tepi tu sembur-sembur air bagai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia terpancut air tgk kapal besar

      Delete
    2. cool nye komen ko bro. paling lawak la.. pecah usus aku gelak. #sarcasm

      Delete
    3. cool nye komen ko bro. tak tercapai akal manusia biasa

      Delete
    4. comment macam bangkai. hahaha

      Delete
    5. hahaha..cumshot kt kapal bigtits

      Delete
    6. serius cool komen ko

      Delete
  7. 3rd cebok jobor

    ReplyDelete
  8. tertanya soalan yang sama jugak, kenapa ada kapal kecik pancut air?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila da stim. pancut air la.

      Delete
    2. bodoh kau anon melucah jerk keje

      Delete
    3. dia tgh buat lawak tu lufi. dia bajet sume orang ketawa gile2 tgk joke cmtu. bajet org suke lawak cmtu. kesian..

      Delete
    4. entah..majlis prasmian agaknya,bagi meriah ckit ade air2 pancut..

      Delete
    5. +1 abu

      Macam ni la kan cara komen. Baru nampak kita ni bertamadun

      Delete
    6. Sebenarnya kalau sebuah kapal dirasmikan dan selamat sampai ke destinasi..memang tradisi ada bot yang akan sembur air bagi meraikan kejayaan kapal tersebut menamatkan pelayaran pertama.. Tapi yang sembur air bukan Navy.. pusat keselamatan pelabuhan tersebut yang buat.. bot air tu gak digunakan untuk memadamkan kebakaran kalau kapal2 terbakar..

      Delete
  9. Bodoh kau ni. yg kecik 2 kapal tunda la. wlupun kecik blh tarik yg berkali2 ganda besarnya. tgk discovery channel xmau. tgk blue mau pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. marah syial...

      Delete
    2. orang crita pasal knape die pncut air la..bukan knape kapal kecik ade kat situ..

      Delete
    3. Ko kompem kelas BM ko lancap kan tak fokus apa cikgu BM ajar kat depan?
      orang tnya lain ko jawab lain.

      Delete
  10. SOUTHERN TERRITORY17 January 2012 08:31

    4th jilat jari

    ReplyDelete
  11. challenge accepted.

    ReplyDelete
  12. setakat boleh berangan aje le nak naik kapal ni. gila mewah.

    ReplyDelete
  13. kalau jadi pm kompom leh naik..
    apa lagi, p la daftar jadi calon bebas..hahaha

    ReplyDelete
  14. abang telor singkat17 January 2012 09:59

    5th pakai seluar dalam balik

    ReplyDelete
  15. aku xkan naik kapal ni..seram je..tkt cam titanic..grrrr

    ReplyDelete
  16. macamla ko mampu

    ReplyDelete
  17. Kalau letak bom best ni, banyak yang akan mati. Macam USA yang zalim jatuhkan bom atom di Hiroshima dan Nagasaki masa perang dunia ke-2 dulu. Tapi USA dan Israel tidak pula dunia labelkan tindakan pengganas...pelik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konspirasi iluminati!Hahaha

      Delete
    2. hahaha. bodohny engkau nie, terang terang kata USA JATUHKN BOM ATOM. lepas tu komplen israel tidak dilabelkn penganas. LOOOOLLL

      Delete
  18. fuyooo...besarnyaaa.teringin nak naikk.

    ReplyDelete
  19. yang tenggelam baru ni jenis ni ker??

    ReplyDelete
  20. kapal tembak2 air tu sbnrye merujuk kepada sistem peredaran air yang digunakan untuk menyejukkan air segar dlm enjin,mcm air cond...penukar haba asas radiator dgn set berasingan paip dimana air laut dan air dlm enjin beputr, sekali gus menyejukkan enjin.....air 'pancut' keluar dari kapal kecik tu jg mungkin disebabkan oleh arus laut yang kuat dan pam peredarn air yang diperlukan utuk menyejukkan enjin gajah tersebut..kalau tak salah saya.

    ReplyDelete
  21. dan mungkin jg..bomba kapal buat show..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. musykil aku. kapal bomba nk buat show la ko ckp ni.

      Delete
    2. ala...bomba nak main tembak2 tu dia ckp...chuuuu chuuuuuu chuuuu...vote for BN!!!

      Delete
  22. bestnya.. tapi x sebest baca komen kamu. #sarkastika

    ReplyDelete
  23. saje jer tu pancut air..takde kena mngena dengan cooling engine system pun. nk bg bias supaya terjadi pelangi, tu je..

    ReplyDelete
  24. satu lagi konsiprasi illuminati..komen2 bawah ni sume kaki pantat mak dia.hahahaha

    ReplyDelete
  25. bile pikir2 why we need all this, we have shopping mall to shopping, cinema to watch movie, theme park to play, swimming pool to swim, all in land & we can have it all without afraid of getting sink...

    ReplyDelete
    Replies
    1. because they can afford it. simple enuff. ko tak mampu ko mana tau.

      Delete
  26. kalau buat movie poseidon atas kapal mmg best

    ReplyDelete
  27. wow!!!
    titanic updated version

    ReplyDelete
  28. cmna diorang buat bnda ni.i mean its 100 000 tonnes kan.electricity generating pkai ape?trgin nak tawu.trngin nk taw

    ReplyDelete
  29. i wonder..sisa buangan like najis2, air basuh baju,basuh pinggan, basuh berak tu buang ke laut ke???

    anyone?

    ReplyDelete
  30. Kalau karam best nih....banyak orang2 kaya yang mampossss...

    ReplyDelete
  31. Bleh sesat agaknye dlm nie , phewww

    ReplyDelete
  32. fap fap fap fap

    ReplyDelete
  33. Blog nie dah macam kandang memaki hamun dan mencarut carutan oleh pengomennya yang ada akal tapi tidak bijak...

    ReplyDelete
  34. Selamat Datang Ke Dunia Maya Geng Lepak,

    Adalah dimaklumkan bahawa sesiapa sahaja dibenarkan untuk menerbit semula (copy and paste) apa jua kandungan di dalam blog ini. Anda berhak menentukan samada mahu meletak "backlink" atau rujukan sumber kerana "sharing is caring is loving". Makanya, anda boleh kongsikan apa sahaja kandungan intipati blog ini dengan apa cara sekalipun asalkan tidak dengan sengaja melanggar peraturan dan menyusahkan orang lain. Hayati erti perkongsian.

    Sekian, selamat melepak.

    Ikhlas
    Geng Lepak

    You have something to share, good stories, good videos, good photos, or anything that you think interesting, what are you waiting for? Send me an email now!!! and your story will be online, keep sharing for good thing.

    genglepak@gmail.com


    Sumber: Geng Lepak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails