Saturday, 21 January 2012

Serius Kreatif - Kempen Anti Keganasan Wanita Singapura


Nice!


Kempen anti keganasan terhadap wanita oleh Association of Women for Action and Research (AWARE). Ia menggunakan tagline "'if it happens once, it can happen again' - Stop The Cyle" dan aku rasakan poster kempen ini sangat awesome.Bagi mengelakkan butthurt ketiga-tiga kumpulan etnik utama Singapura digunakan. Ada cina kena tolak, melayu kena penampor dan India kena tumbuk.



Laporan asal DesignBoom

43 comments:

  1. Replies
    1. butoh pak hang

      Delete
    2. butoh pak hang jugak..sebok ngan butoh pak org len, pak hang xder butoh ka?ke butoh pak hang kecik sgt sampai mak hang x puas lalu lahirlah anak yang terencat cam hang!!

      Delete
    3. butoh pak hang

      Delete
  2. bla nak fix 'reply - chrome' aku xleh nak reply nih.. babi la xsempat 1st

    ReplyDelete
  3. the first indian got big boob

    ReplyDelete
  4. kebelangkangan ini disusratkhahabar babanyak beberita lalakiki kekenana derarara...

    ReplyDelete
  5. kreatif gile babi, sangat babi mcm obepig

    ReplyDelete
  6. wow. nicee..

    btw, is it just me yang rase replies for comments dekat blogserius annoying nak mampus? dah la comment takde kene mengena. mak bapak tak penah ajar ke kalau takde benda baik nak cakap , baik diam je ? menyampah siot! comment benda yg berkenaan sudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuck you aresehole!

      Delete
    2. pala kote hang. Hang nak baca komen baik saja buat blog sendiri. Mak pak hang ajaq hang komen kat blogserius ka mangkuk oi.
      Oh btw... have to be sophisticated now.
      you dickhead. If you wanna read goody goody shit, just make your own blog. Did your parents teach you how to comment in here, or you bloody bowl (ha-ha)?

      Delete
    3. internet aku bayar... suka ati lah nak tulis apa pun kat sini... pls lah lah dun be an ass to Anon Legion... fuck lah woii... melayu mmg sial lah.. dr keturunan awal sampai skrg... mmg sial...

      Hidup Anon..!!

      Delete
  7. indian got the biggest boobs. naffsaid

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju.manyak betut.

      fapfapfapfapfap

      Delete
  8. AnonMuch?, lanjiao kau lah. ko tu diam je la. bace apsal. bodoh babi betul. orang mcm ko lagi annoying piece of babi, kau tak tak?

    - Anon rulezz

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ngan AnonMuch... dua-dua mmg babi.... kalo aku jumpa korang.. aku tampar dan ludah muka korang dua... ini Anon Top Perang...

      Ikhlas dr,

      -Anon Top Perang-

      Delete
    2. diamlah babi!

      Delete
  9. dont you know The Secret?..
    The more you want to prevent something,the more it will happend....Be Pro PEACE!..

    ReplyDelete
  10. chinese girl=pregnant..?
    FTW

    ReplyDelete
  11. Poster bangang..seriusly..

    ReplyDelete
  12. hat Cina tu nampak gaya mcm nak kena rogol pon ada

    ReplyDelete
  13. aku bagi link tentang keganasan di malaysia...baca sendiri..

    http://penburukonline.blogspot.com/2012/01/polis-mabuk-pukul-ahli-perniagaan.html

    http://gigitankerengga.blogspot.com/2012/01/video-penyokong-umno-serang-hadirin.html

    http://bloglistpolitik.blogspot.com/2012/01/ceramah-abu-dan-mat-sabu-diserang-beruk.html

    ReplyDelete
  14. memang terbaeek poster nie! Cun!

    ReplyDelete
  15. dalma islam ada ajar cara menangani keganasan...tapi manusia masih guna kepala hotak bodoh...

    ReplyDelete
  16. cool
    make me proud using camera :)

    ReplyDelete
  17. datangla melawat blog saya.
    blogyangbetul.blogspot.com
    sokongan anda diperlukan. :D

    ReplyDelete
  18. http://blogyangbetul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Menara ini diberi nama 'Burj Khalifa' atau pun Menara Khalifa. Burj Khalifa ini berketinggian 829.84m ataupun 2,723kaki. Pembinaannya bermula pada 21 Sept 2004 dengan kerangka luarnya siap pada 1 Oct 2009. Burj Khalifa ini mula beroperasi pada 4 Jan 2010. Senibina dan kejuruteraan menara ini dipersembahkan oleh Skidmore, Ownings dan Merrill daripada Chicago, bersama dengan Adrian Smith sebagai ketua arkitek, manakala Bill Baker adalah sebagai ketua kejuruteraan kerangka. Primary kontraktornya ialah Samsung C&T daripada Korea Selatan. Burj Khalifa ini menelan belanja sebanyak USD1.5Billion. Ini Billion bukan Juta! Huhhhh!!

    Burj Khalifa ini masih tiada lagi yang mampu menandingi ketinggiannya kerana menara kedua tertinggi di dunia ialah di New York iaitu Freedom Tower yang berketinggian 1500 kaki. Menara Petronas kini telah berada di tangga ke-5 menara tertinggi di dunia. Walaupun ke-5 aku tetap bangga kerana bukan senang nak bina bangunan yang tinggi lampai macam ini dan ia menelan berjuta-juta Ringgit untuk menyempurnakannya. Good Job Malaysia.

    ReplyDelete
  20. Kalau wanita nak lindung diri dari kekasaran, belajarlah Silat Cekak Hanafi.

    http://cekakhanafi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=61:kelebihan-silat-cekak-hanafi&catid=40:kenali-silat-cekak-hanafi

    ReplyDelete
  21. Seriously gambar dan concept design ni memang unik dan berkesan. Kreatif gila dalam menunjukkan apa sebenarnya yang cuba disampaikan. Terasa macam betul2 pulak tengok ekspresi semua model dia tu. Bak kata Boboboy, terbaik!

    ReplyDelete
  22. kerja perempuan terima penampo....halal

    ReplyDelete
  23. FAIZ FAKHIRIN - Yesterday 15:18 - Public
    Kematian & Kehidupan

    Tengokkan tajuk seperti nk berkuliah agama..hahaha...tapi ni aku bukan nk bercerita pasal persiapan hidup sebelum mati..Ni aku nk gitau pasa...
    FAIZ FAKHIRIN
    FAIZ FAKHIRIN - 22 Jan 2012 - Public
    Man.City vs Tottenham Hotspurs

    Agok2 berapo kosong eh... Man.City 5 vs Hotspurs 0 Buleh x agok2 ?? hahahahahahhaa Pakak tengok belako neh....
    FAIZ FAKHIRIN
    FAIZ FAKHIRIN - 20 Jan 2012 - Public
    Tak Ada SeOrg pn Rakyat KelanTan Sokong Kenyataan Rizal HashiM : Gomo Kelate Gomo

    Isu berkaitan Rizal Hashim semakin membuatkan keseluruhan rakyat kelantan Muak n Loya dengan pertanyaan bodoh dalam rancangan dengan izin. D...
    FAIZ FAKHIRIN
    FAIZ FAKHIRIN - 20 Jan 2012 - Public
    Penjelasan Tan Sri Annuar Musa

    Facebook TRW arini kecoh dengan orang yg bernama "Rizal Hashim" . Ramai rakyat Kelantan Mempertikaikan "Rizal Hashim", DIA siapa nk mempe...

    ReplyDelete
  24. ayam den lopeh, oi oi~ ayam den lopeh~

    Y U NO FIX chrome compability for reply comment ??

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails