Wednesday, 25 January 2012

Serius Shit - Akibat Semalam


Akibat Semalam

Akibat kes hacking semalam entry dari tahun 2009-2010 didelete oleh si penggodam. Since aku tak ingat mana aku simpan back up blog aku let's just say they are all dead. Forever

What else is dead? All my work since 2005 in FOA. It seems they deleted everything that I have ever written in FOA. Since I never back up FOA since it's inception you can safely assume they are all gone forever as well.

I don't know what is the motivation behind the hack. As most of you already know I was in Parit Buntar on an emergency family issue. My future father in law suffered his second stroke in four month less than a week from my wedding. The timing was just rotten.

The hackers then have the balls to say "we come we inject we leave" when fact of the matter is they deleted the bulk of this blog that I can say is now unrecoverable. Pray tell what is the point of deleting my body of work? Because of this hack my FOA book project is now indefinitely cancelled. I can no longer access my work email and I have to contact advertisers using another account.

Yesterday I have to break the news to my future wife that we have to cancel one of our honeymoon plan. I don't know if any of the hackers are married or planning to get married yet but losing business opportunities so close to a wedding is one of the worse thing in the world. Having to cancel your honeymoon plans is even worse. Thank you. You just make my future wife very-very upset.

You did ask for forgiveness. But how do u forgive someone who cause you so much grief and destroyed you life's work? How do you forgive someone who still haven't returned all the hacked account to me?

Would you forgive someone who did all this to you just a day after receiving the call that your future father in law in in hospital due to a second stroke just 5 days from your wedding?

Forgive? Forget? Can you? That is the question that is lingering at the back of my head right this moment.

Would you?


168 comments:

  1. kesian obe,, sial punya budak belagak hacker, ptuih,,,

    ReplyDelete
  2. are you ok obe?
    need to talk?

    ReplyDelete
  3. Sigh... Obe, keep strong man. :/ I know how it felt losing your life worth project. Actually it's happening the same thing too. But we gotta move on, though. No matter how fast or slow it can be. Best of luck on your future endeavors from me.

    ReplyDelete
  4. Report polis beb. That's the least you can do.

    ReplyDelete
  5. those fuckin hacker.....may u rot in hell.

    jatuh sekali x bermakna ko trus jatuh beb....
    maybe ade hikmah ape yg terjadik...
    chin up will ya...

    viva blog serius!!

    ReplyDelete
  6. Tuhan sedang menguji umat-Nya, sabar obe, ada hikmah disebaliknya

    ReplyDelete
  7. xpe..nti ALLAH SWT gantikan dgn yg lebih baik..cme kesabaran yg perlu...

    ReplyDelete
  8. Wtf codebreak. Bodo tutup pntu rezeki org. No brain.

    ReplyDelete
  9. sabar bro..skrg ni ada kat spital pb ke?

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Kau byk sgt troll orang, Islam dll tak? Harap takde la blog cabuk aku kena hack. Takziah apa2 pun.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. obe..pity u..but u're strong enuff rite!

    ReplyDelete
  14. apekehell korang nih hacker? otak dh bijak sgt cm komputer kot, smp x reti nk beza kan antara yg betol dgn yg salah? ko pecah msuk umah org dah laa, pstu rompak lak...cam lahanat je.... pppuuiiiii code breaker taek kucen !!!!

    ReplyDelete
  15. semua musibah ade hikmah. Sabarlah Admin. kuatkan semangat. Benda dah terjadi. InsyaAllah semuanya akan baik2

    ReplyDelete
  16. Bersabarlah..Mungkin ada hikmah..
    Mungkin obe akan keluar dengan sesuatu yg lebih baik..semoga anda berjaya menemui data anda..

    ReplyDelete
  17. Bersabarlah Obe dan tabah hadapi dugaan yang menimpa kat diri ko ni, walau pon aku tahu berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.


    Mungkin perkara yang berlaku ni ada hikmah di sebaliknya. Keep strong ok! 加油! :)



    *doa orang yang teraniaya ni takda hijab bagi dia dgn Allah..

    ReplyDelete
  18. dude, u'll be okay. we support lu.

    ReplyDelete
  19. Sabar la obe. Aku paham sangat time time nak kawen mmg sangat stress. Dulu kan mana yang penting. Focus kat wedding dulu. Best of luck.

    ReplyDelete
  20. Budak yang hack tu memang BAB* tul lah...Serius aku sedih gak obe. Sabar jelah obe. pasti ada cara lain nak buat honeymoon tu diteruskan. Ramai je kat blakang ko.

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum.

    Bro, condolence to ur blog. Eventho sometimes I hate u for the post u wrote, but at least I still respect u as a human. But what the hacker have done to u is unreasonable.

    Wel, I dunno what else I want to say here. Just remember this, doa orang teraniaya sangat makbul. So why dont u pray so that u will have better income?

    I always believe, disebalik setiap kejadian ada hikmahnya. Maybe this is God's way to make u a better person? Who knows. Anyway, I'll pray for u. May Allah bless

    ReplyDelete
  22. "I don't know what is the motivation behind the hack"

    seriously bro, dah hack blog orang, boleh lak dia expect kita boleh paham apa yang ada dalam kepala hotak dia~ apa problem la budak codebreaker ni~ aku ada baca kt fb fanpage, ada commenter yg cabar dia ek ?? haiz~ mmg budak lagi hacker ni, orang cabar itu ini pon dah rasa tergugat~ rasa dah rendah taraf sangat bila orang mencabar~ oi kalau rasa bijak, keje dengan microsoft, OK, apple pon nak pakai orang banyak~ dok malaysia gaji sikit~

    lagi satu,(i repeat) ape dia ingat dengan mintak maaf tu boleh setel semua benda ke ?? haiz~

    btw, obe, aku doakan atas sifat Allah yang maha pemurah lagi maha kaya dan maha mengasihani, semoga dibukakan beratus2 pintu rezeki lagi untuk ko dan family ko dan dipermudahkan urusan material & spiritual ko~ amin~ nak bagi duit, keperluan aku sendiri pon tak cukup, ini je yg termampu~

    ReplyDelete
  23. ni lah bila ada ilmu salah guna. kalau lah benda si hackers tu yang kena ceroboh, tau pulak dia marah.

    ReplyDelete
  24. cube bro muhasabah diri blk...kot2 ada silap sana sini ke...peace :)

    ReplyDelete
  25. first entry yang takde anon berucap.. apa pon effi, kita harap awak dapat sabar bebanyak. kadang2 apa yg berlaku ada hikmahnye.

    smoga cik min juga tabah dan semoga ayah cik min cepat sembuh.. huhu..

    kepada hackers, tuhan kurniakan akal dan otak yang pandai pada anda, tapi anda gunakan dengan cara yang salah.. semoga anda tahu bahawa hasil kerja anda adalah tidak cool sama sekali.

    ReplyDelete
  26. juz noticed dat, patut la aman semacam jerk...

    ReplyDelete
  27. obe..bertabah la ye..maybe ade rezeki lain utk ko obe..Insyaallah ko kawin nnti,ade rezeki lain yang menanti..Only Allah know the best for u..Selamat Pengantin Baru Obe n Miss Mean..

    ReplyDelete
  28. hahaha..obe kena troll..hahaha.... lol obe.la ni tau plak susah nooo..dok kutuk2 orang tak hingat dunia takpe pulak.trolololololololololol...seb baik future wife hang jadi jugak kawen dgn hang..kalau tak jadi? pungaaaaaaah.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. apsal biadap sangat kau ni ? adab letak mana ? kadang2 apa yang kita tulis, tak sama dengan jiwa. damn betul ada jantan macam kau ni.

      Delete
    3. Hai Shazwan.. Troll tu ape aa?

      Delete
  29. takziah obe...

    InsyaAllah rezeki lepas kahwin lagi byk...
    Anggap jela dugaan dariNya untuk jadikan kau orang yg lebih tabah dan sabar.

    Tak rugi pun kalau ko maafkan diaorg.. serahkan padaNya untuk pembalasan.

    semoga obe makin success dgn idea2 baru...

    ReplyDelete
  30. bila dah disable komen anon barulah nampak komen yg elok2 je kat sini kalo tak, sampah..

    anyway, ni la org kata dugaan bertunang a.k.a darah manis. call me meleis or whatever tapi benda ni mmg sume org lalui. percayalah, pintu rezeki akan terbuka luas lepas kawin #trueStory

    rasanya ni wake up call utk ko jugak, slalu main² je bab² agama. amiklah pengajaran yer

    ReplyDelete
  31. kesian kat hang obe,semoga tabah menghadapi dugaan
    aku tak nak menyebelahi sesape tapi kene yakin
    setiap yang terjadi ada hikmah nye

    ReplyDelete
  32. fuuuu yeah !!!!!!!!!!
    good job code breaker
    baru hg pdm muka.len kali perli lg serbanitas la kulit babi la..hahaha kan dh kena balasan
    p/s:troll lah dgn kepala otak BUKAN kepala lutut
    bwahahahaha..:)

    ReplyDelete
  33. Try check Web Archive , ada setengah page yang boleh retrieve balik

    http://web.archive.org/web/20101029233612/http://blogserius.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. setiap apa yg terjadi, anggaplah balasan utk setiap apa yg kita buat..

    ReplyDelete
  35. Teruk siot. Hari itu bdk hacker ni kata nak buat testing je dan nak beri kesedaran. Ni mmg x boleh dimaafkan ni. Tak da kerja lain ke nak buat lagi aish.

    ReplyDelete
  36. i feel you bro...

    codebreak tu mesti budak-budak baru nak up. mengeja stail rempit. susah tul aku nak baca.

    ReplyDelete
  37. Obe, apsal aku bole bace lagi blog FOA yg lame ko? i mean ur late Freedom of Association bkn Freedom of Allocation. anyway aku xbape pandai internet/komputer. just info je

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Effi mana long hair kamu yang macam Pantene tuh?" - 26 Wasted Years.

      readers x perlu bayar satu sen pun baca blog.
      lagi mau buat macam2.

      time2 ni,
      x ya marah obe troll orang.
      x suka x ya baca.
      nak baca gak then marah...utusan bleh je kene boikot kan

      cuti kawin dulu obe.

      Delete
  38. sabar separuh drpd iman.. segalanya ada hikmahnya.. :)

    ReplyDelete
  39. kuat sangat troll readers sendiri, paham2 je la readers kau ramai, kalau dah ramai, mesti la ade readers kau yg hackers, ade yang hati kejam. ade yang dua2 macam codebreak tu.

    skang dah kena hack, pastu baru lah nak mintak tolong readers paham perasaan kau, orang macam kau ni lah paling selfish aku pernah tgk.

    aku kesian tgk kau kena hack, tapi hakikatnye aku antara reader kau paling lama kat sini. aku minat kau since FOA lagi. tapi entah sejak bila kau gila babi kuat trolling sampai aku naik sampah plak.

    bila blog dah pemes, pandai2 la jaga, pikir dulu sebelum compose post. ni asyik nak troll je, bukan suma orang ade butthurt cream kau tu. ade yang nak pelempang kau depan2 tapi tak berani sebab keyboard warriors macam aku. last2 ade jugak yang pegi hack kau. biar kau tahu sikit dunia ni berjalan macam mana. kau buat jahat, dibalas lah jahat. kau buat baik, dibalas baik. simple as that.

    aku tumpang simpati lah dengan musibah2 kau. tapi kalau kau tak paham jugak ape yang readers kau nak, tak mustahil lagi in the future ramai nak berebut hack page kau memandangkan codebreak tu dah berjaya buat. sape peduli pasal musibah kau! sebab kau pon tak peduli perasaan readers kau. tak semua boleh terima joke2 and trolling kau tu.

    all the best and tumpang simpati and padan muka. keadaan2 camni je la cara nak buat kau paham.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time obe,dont troll on religion,nak troll,troll pasal benda lain tak pe,semua orang tak cukup ilmu lagi,semua orang masih mencari ilmu,sometime you just show your stupidity bila cakap something yang sendiri pun tak berapa nak pandai,jangan sampai kena troll in real life.

      Apa-apa pun,takziah obe sebab blog kena ceroboh,ada buat 2 ways login security guna google authentication tak?

      Delete
    2. setuju sgt dgn keyboardwarriorfiftyseven :)

      Delete
  40. lorrr...ko kena hack betul2 ker...aku ingatkn ko main2 jer bro....

    ReplyDelete
  41. contact google. If you can give them enough proof yang ko kena hack, they can recover all your entries. Googl e always keep their cache undeleted in their server for law purpose.

    ReplyDelete
  42. woi effi lagi baik la ko carik keje kat 7e ke mydin ke kumpul duit kawen.ade hati nk kawen+honeymoon tempat best2 harapkan duit blog ape ke bengap.blajo tetinggi sampai london..piiirah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah rezeki dia kat sini. yang kau butthurt sangat apasal?

      Delete
  43. For you Obe :

    http://faizfakhirin.blogspot.com/2012/01/blogserius-betul2-kena-hack-laaaku.html

    ReplyDelete
  44. kahkah woi para anon keyboard warrior ! tgok jelah nak komen dah ta boleh!

    ReplyDelete
  45. freemason upah hacker coz drg rasa obe mengancam keselamatan drg... fu......... u hacker

    ReplyDelete
  46. obe saya sokong kamu walaupun kadang2 komen saya melampau...sampai nak tutup periuk nasi orang..ini melampau punya hacker

    ReplyDelete
  47. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  48. Obe. aku rasa boleh lagi recover a part of your blog yang kena delete tu. ada cara. email me for any question

    ReplyDelete
  49. pada komen yang suka pada musibah yng terjadi kat si obefat ni..ko pkir la smula baik2.. serious shit..i'm dead serious about this..jgn nk hina org klau diri sendiri pon tak seberapa..sedar la..

    ReplyDelete
  50. obe aku pn antara yg tiap hari wajib bkk blog ko. mesti baca sb bnyk info yg aku dapat. i likee. tp cuma kdg2 ko gurau bnda2 yg sensitif seperti bab agama atau politik. bahaye tu obe. never ever cross this line unless u're fully prepared to face the consequences. ko lak nape x wat backup adei. noobs mistake bai! pehal pun ko REDHA and all the best to u bro

    ReplyDelete
  51. Obe, what you give, you get back. Karma. Simple as that.

    ReplyDelete
  52. Obe kuatkan semangat. walaupun ko kuat troll, tp it's very entertaining liao. Jgn give up oi.

    ReplyDelete
  53. ade hikmah semua ni bro bersabar ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wtf...hahahah...cane boleh jupe dlm ni.hahaha

      Delete
  54. Obe kau kutuk agama, kutuk pemimpin sendiri, padan lah dgn muka kau. Pegi mintak tolong dgn Al-Juburi kesayangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape ke bodoh la ko punye komen....bangga sangat la dgn pemimpin songlap ko tu...hanjing!

      Delete
  55. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  56. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  57. wahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaa..wahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaawahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaawahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaawahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaawahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaawahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaawahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaawahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaawahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaawahahahahhahhahhhahahaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhahahhahahhahaa.padan mukeee...sepandai2 tupai melompat..akhirnya jatuh jua ke tanah

    ReplyDelete
  58. HAHAHAHAAYHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  59. guess some low self esteem losers just wanted to be heard huh because nobody likes em and they are so eager to show to everybody what kind of shit they can do. Why cant't u just do something that is beneficial to others with ur talents?????? do u seriously think that breaching other peoples privacy is cool
    p/s: know how u felt, dulu ade satu loser suke hack gue nye FB n do shit to my stuff, jezz get a life will u>>>>

    ReplyDelete
  60. perbanyakkan doa dan sabar. aku pun rase nk maroh ni.

    ReplyDelete
  61. Haha...tetiba ramai pulak yg judge obe bila dia dapat bad luck. Kesian anon2 tak boleh komen disini. Copy paste la cerita seks guna real account kalau berani.

    ReplyDelete
  62. Obe and Mean...don't feel down and lose hope. Try to work things out since you have each other now. Money is something but its not everything. Its a test of love, life and faith. You both pass this thru, maybe bigger rewards await in the future. God acts in a mysterious way, right?

    Never put a pull stop for Blogserius, Obe. You want your fans and readers makan hati berulam jantung? No? Persevere and move on bcos life is a journey (ini mmg stetmen paksaan okeh...). Forgive but not forget :)

    ReplyDelete
  63. OMG KESIANNYE KAUU!!!! AKU SANGAT BERSIMPATI! mungkin YAHWEH sedang menguji kesabaran dan kesetiaan kau menyembah dia. Jehovah sentiasa bersama kamu Obe!

    ReplyDelete
  64. sorry for ur lost. my condolence to u. bear in mind there are things that cant be told (just yet). the scream of truth will be heard. just be patience n endure the test that is laid upon u to bear.

    ReplyDelete
  65. taktau la aku. tapi aku tak penah dgr lagi org kena troll dgn obe sampai hilang mata pencarian. hacking is one thing, but deleting the content is totally unacceptable. btw. condolence bro.

    ReplyDelete
  66. hacker, Y U delete all the post?
    lol lawak tgk ade due versi reader ko obe. stu sokong stu troll balik.

    ReplyDelete
  67. Weh obe, bace komen aku nih.
    Setahu aku engkau ade lagi 1 blog tuk backup f.o.a

    Obefiendead.blogspot.com

    Takkan blog tu tak leh access gak?

    Aku dok bace2 gak lagi blog tuh. Elok jek.

    Agak bersimpati dengan masalah engkau ni. Lepas satu satu masalah timpa tapi apakan daya. Aku dari dulu dah bercakap berhati-hati bila menulis, engkau banyak buat orang terguris, mungkin ini karma engkau. Harap bersabar saja. Benda dah jadi.

    ReplyDelete
  68. kepada yg konon power :

    keyboardwarriorfiftyseven,Shazwan Shukor,mie'a,Izat Tarmizi,I am SuperGegens,pembuat kacau,

    Sah sah nama diatas melayu.Sah sah kebodohan berada pada peringkat maksima.Aku tak tau lah cemana korang ada kengkawan,but kengkawan korang either sama bodoh ngn korang,atau mempunyai level sabar yg tinggi sbb kena hadap korang punya bodoh.

    Bercakap mudah,hepi org kena lagi mudah,cuba kena diri sendiri,baru korang reti bahasa sakitnya macamana.

    Penulisan obe korang xpaham,trus2 korang sebat jer dia troll agamalah,apalah.be honest,apa yg dia tulis,buat korang berfikir kan?buat korang jadik "betul jugak apa dia tulis,tapi jgn laa harsh sgt" ye tak?kalau x,then betullah korang nie level bangang yg tinggi.

    yes cara penulisan dia mmg harsh,but kalau lembut,apa effect dia?bukan ada beza pun,so dari lembut xde beza,baik harsh,at least some ppl take note.

    And if you really hate this guy?why the F! still coming back here?seronok kutuk dia?korang kutuk dia,pahala dia yg dapat,korang dapat dosa,oh well,i guess,you guys too stupid to understand that simple mechanism pun.dah laa,dari korang blagak pandai,ce gi membaca apa yg patut.nak cadang bahan baca pun aku xde idea,bangang sgt,pe kata try ngn any dora the explorer punya buku dulu ke?tak pun twilight series :D

    to Obe,i've seen worst case than this for ppl yg dkt nak kahwin.maybe this is one of the test He gave you.I have to agree,NOOB mistake jugak bila ko xbuat backup,but hey,shit happen,we cant turn back time though.

    Hopefully after majlis dah selesai,mungkin pintu rezeki ko bukak tmpt lain pulak.Wish you all the best bro.don't stop writing,you always give me new ways to look at things.

    p.s: Ms Mean be kind to Obe aite?rough patch,ever couple yg baru nak kawin mesti kena,a friend of mine last month hilang baju nikah the night before nikah.kesiannn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitto, kau pun sama je 'kebodohan berada di tahap maksima' macam aku.

      kau sendiri cakap dalam comment kau,

      "yes cara penulisan dia mmg harsh,but kalau lembut,apa effect dia?bukan ada beza pun,so dari lembut xde beza,baik harsh,at least some ppl take note."

      well, same jelah macam comment aku, harsh jugak, kalau soft, ape effect dia.

      kau pon same je macam kitorang, pastu bajet power jugak, nak bekap lebih2.

      KAU SAME JE MACAM KITORANG!

      Delete
    2. sama ke?kat mana yg sama?

      eh,nama pun dah keyboard warrior,sah2 dalam nie jer cakap hebat,ilmu belum tentu cukup nie.dah abeh sekolah?kalau tak abeh lagi,gi belajar bagi habis dulu,tgk,ayat aku pun nak kena tulis elok2,takut ko takleh paham pulak.yerlah,selalu keyboard warrior nie,level bangang dia,memang sangat mengagumkan.

      senang cakap,yes memang aku bajet power,ok?ke tak puas hati jugak dah mengaku camtu pun?

      backup sebab apa yg dia kena ni,sangat tak patut.Atas alasan apa dia kena?kalau dah orang yg baca blog nie agak2 mudah butthurt,jelly atau yg sewaktu dengannya,kenapa revisit web nie?blah laa,takyah visit dah.korang memang suka,korang yang datang balik,kenapa dia yg salah?

      ishh,dah panjang sangat,cakap ngan keyboard warrior lelama tak guna,cerdiknya tak jugak ko nie nanti :)

      Delete
    3. aku setuju jerk ngan keyboardwarrior...

      benda nih kena tgk dua sisi...well , blog aku yang lamee dulu pernah gak kena hack.. tapi ko kena lah blajar terima tengok khilaf ko jugak..

      keyboardwarrior just cakap direct camne obe nyer post2 before nih jugak.. dia pon tader lah kater totally padan muke.. aku rase.. cara dia komen if.. win-win situation lah.. simpati hilang archive..at the same time , ader yang obe kena muhasabah dri..


      dan aku tak faham dengan ko.. ko kutuk derang semua pon straight gak..ayat pon takde lah educated maner pon.. siap kutuk melayu lagi..abis ko indonesian ke? pkai visa ke dok sini?


      dah lah.. benda dah jadik pon.amik pengajaran. kalau ko tak suke komen keboardwarrior tuh.. ko ingore la.. or lagi hebat bagi komen yang membina dan educated skit.. so bila aku bace rase la "wow..hebat..logik dan brilian komen mamat ni.."


      dan aku setuju gak.. ko samer jerk ngan name yang ko mentioned kat atas.. SAME JERK...


      sekian ,

      dari melayu yang tak beraper power.

      Delete
    4. keyboardwarriorfiftyseven
      >masalahnya sekarang ni dah melibatkan mata pencarian orang. lets say kau kena troll dengan obe, adakah mata pencarian kau hilang? ghaib? obe buat blog sebab dah memang kerja dia. kau sebagai reader, takpayah nak judgementalist sangat. dia ada cakap berdasarkan fakta. bukan main sodom macam rempit macha langgar traffic light. mau dok leks bro.

      Delete
  69. what doesn't kill u, will make u stronger. i tot u already save all your archive..u've talked about this possibility long time ago. anyway, do accept my condolence.."bagaimana insan itu mengaku beriman sedangkan dia belum di uji?"

    ReplyDelete
  70. oh ye Obe seperkara lagi,takut terlupa plak

    utukmu yang dalam kesusahan

    http://www.islameasy.org/pdf/Ease_Difficulties.pdf

    ingatkat Allah,Allah ingat kat kita.

    ReplyDelete
  71. its ok . sharing the information to other people are more challenger . maintain your good work and insyaAllah His bless are always with you . rezeki kat mane mane je . jangan riso

    ReplyDelete
  72. kamon obe. jangan berputus asa. putus tunang takpe. boleh cari lain.

    ReplyDelete
  73. ye lah obe harsh.. at least some people take note.. sabar lah obe.. dugaan.. tanda tuhan syg ko..

    ReplyDelete
  74. obe troll org tapi die tak pernah kacau hidup orang, die tak pernah tutup pintu rezeki orang, ni free blog nak baca, baca kalau sakit hati tak yah baca, korang ckp obe berdosa troll religion itu antara die dengan tuhan, kalau ikutkan bnyk lagi penulis luar sana yang lagi gampang die punye idea dan falsafah yg lebih teruk dari obe ni..

    hackers ni pun satu mafia internet menyusahkan org, ape motif korg buat bende ni pun aku tak tau..

    anway obe bawak bersabar, ada hikmah disebaliknya..

    ReplyDelete
  75. hacker tu budak skolah jer tu.. br reti ddos skit br reti inject skit da mula nak cari publisiti murahan.. nampak sgt mcm budak2 kene provoke skit mulalah melenting..

    tp aku bet sbnarnya readers kita byk xfaham apa yg obe nak troll sbnarnya... org kita senang melenting. xbaca sampai btl2 faham da sibuk nak melenting dalam komen, nak wat rusuhan nak tidur tgh jalan. atas kebodohan sendiri jgn marah kat orang kayyy

    ReplyDelete
  76. memang hram jadah la...aq pown sedih gak baca enrty kali ni...nant blog serius x bez ccam dulu lagi la klaw admin dok sedih...

    ReplyDelete
  77. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  78. HAHAHAHAHAAHAHHAAHAHAAHAHAH IN UR FACE BIATCHHHH!!

    ReplyDelete
  79. obe,aku doakan ko semoga menjalani kehidupan y mantap dan selesa..sekian

    ReplyDelete
  80. Hi Obe,

    dah cuba recover post lama dari google cache?

    ReplyDelete
  81. aku pelik ada orang cakap 'kalau jahat dibalas jahat, baik dibalas baik'. siapa kita nak balas? siapa kita nak judge org tu baik ke jahat? so kalau kita, atau famili kita accident, so itu sebab kita pernah jahat dan dibalas dengan musibah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lantak kau la dengan pemikiran sempit kau tu. banyak lagi contoh boleh bagi, point tu jugak kau masukkan nak debat.

      Delete
  82. Kalau aku jumpa, aku sepak, aku tampa, aku ludah. Puiiiiiiiii... Aku ni penglima. Kau tau? Puiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........

    ReplyDelete
  83. do police report>then report google.yeap, they do have ur old stuff, even email yg kena delete pon. try lah.anyway selamat pengantin baru, semoga dipermudahkan.

    ReplyDelete
  84. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  85. Boleh ke kiter mencari rezeki dengan memburuk2 kan nama orang lain?...sesama islam plak tu?..halal ke rezeki tu???

    ReplyDelete
  86. sabar dan bertahanlah bro. memang sedih baca apa yang menimpa lu ni. bini gua (yes, gua laki bini mmg lyn blogserius neh!) pun tak habis-habis kata kesian kat miss mean dan she hope miss mean pun bersabarlah atas dugaan nak kawen dan yang mendatang ni.

    gua nak comfort lebih-lebih pun tak guna, sebab berat mata gua memandang tulisan lu ni, berat lagi bahu lu yang menanggung. mohonlah kepada yang maha menyembuh, maha pemurah dan maha mengasihani, moga-moga semuanya dipermudahkan.

    selamat pengatntin baru to obe n miss mean.

    ReplyDelete
  87. Obe,
    aku leh recover sikit entry FOA ko yg lepas
    kasi aku email ko. ko create email palsu pon leh

    btw those who plagiarist your article probably can help you mote than i can

    ReplyDelete
  88. Hey man, we all know that karma can be a bitch, right? Stay strong and serious.

    ReplyDelete
  89. aku rasa walaupun dia delete post2 lama. boleh retrieve balik. sebab benda2 kat internet ni, ambil masa baru didelete betul2. wallahu3lam.

    apa2 takziah.

    ReplyDelete
  90. sorry for the bad news

    and thanks for disable all the anons..

    ReplyDelete
  91. Karma is a bitch obe. U make fun of Islam, u got it. Remember kalau Tuhan nak bagi balasan tu sekejap je. Think of what u said. Dont tell me that im wrong while u r the one who make fun of religious.

    ReplyDelete
    Replies
    1. u believe in karma n u called urself a muslim...islam mane ade karma..islam suruh beriman pd qada' n qadar..percaya pd qada' n qadar bukn pada karma..jgn main cakap je kalo xtau erti

      Delete
  92. "Aku sudah back up dan simpan semua entry lama. Akan compile dan buat dalam bentuk buku."- kau

    mana pg back up ko? bapak sayang siri angker kau yg tiada ending tu... adehh

    ReplyDelete
  93. padan muka pada orang yang bongkak

    ReplyDelete
  94. its not so funny when your own website is hacked, huh?

    remember obe, you laugh your ass off when our government's websites had the same problem not long ago.

    ReplyDelete
  95. haha...look guys..obe the fat pig dah butt hurt...damn!! padan muke ko!!haha..i'm the most happy man when this happened to obe pig!! rilek r bro..dulu org len kene lu gelak..haha..lani..haku lak gelak..lu taruk item dlm lu punye blog macam lu ni takder tuhan..la ni lu kene musibah..bapak mertua lu plak tuhan uji..nk sruh ko sdar..sebelum ko sendiri kene uji yang lebih berat..baik ler tersedar sebelum terlambat..any way..aku puas..haha

    ReplyDelete
  96. he never ask you guys to read his blog. kalau dah butthurt tu jangan lah bukak blog ni sakai. fucking retards meleis

    ReplyDelete
  97. Salam,

    Masih jelas dalam ingatan aku yang saudara obe sendiri ada mengatakan yang dia sudah backup seluruh db blogger dia selepas dia bericara dengan TTGB atau Amanz atau sipolan2 yang aku sendiri telah lupa namanya mengenai jika satu hari nanti blogger akan ditutup oleh google atau perkara sebegini terjadi keatas blognya. In fact, aku sendiri telah menyimpan screenshot dan artikel berkenaan sebab aku dah dapat menyangka sesuatu perkaa macam ni akan berlaku. Lets just say, i had a hunch. Kalau nak, aku boleh uploadkan tapi bagi aku sedikit masa untuk cari dalam laptop aku yang tak berapa terurus ni. hahaha. ehemm.. Seorang penulis tidak akan sewenang-wenang nya membiarkan artikel/penulisan yang dikarang hilang tanpa backup dan aku yakin obe amat teliti orangnya. Just my 2 cent~

    Anyway, takziah terhadap bakal bapa mertua. Mungkin tahun 2012 adalah tahun malang kerana ramai antara teman2 aku sudah kehilangan orang2 yang mereka sayangi. Aku doakan semuanya berjalan lancar. InsyaAllah

    ReplyDelete
  98. Aku rasa Obe bohong. Lagipun apa bukti ada orang hack blog dia?

    Lagipun aku masih ingat yang Obe nk hentikan blog ni.

    Whatever you do here Obe, I think you've perfectly timed it. Bapak mertua stoke, and hari2 akhir sebelum kahwin.

    Dah kahwin, dah tak boleh tipu bini kan? =))

    ReplyDelete
  99. all of u has been trolled by obe himself. utk publisiti murahan dia sanggup buat apa saja, tambah trafik = tambah masyuk = tambah tmpt honeymoon = more time to fuck999999..
    trust me..i know him well enough..lololol

    ReplyDelete
  100. tak paham...kalau tak suka, jangan baca...kenapa mesti hack?

    ReplyDelete
  101. uwaaa!!sedey!!kalau sy sbgai pembaca rasa terkilan,,apatah lg tuan punya blog :(

    nape la jht sgt nk hack org??

    ReplyDelete
  102. obe, aku terbaca satu entri pasal blog kau.

    http://blogslucumenarik.blogspot.com/search?updated-max=2012-01-25T14:14:00%2B08:00&max-results=6

    aku x paham apehal brader ni posting sinikal terhadap musibah yg melanda kau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb blog die x lucu n menarik kot

      Delete
  103. Hope ur father in law to get well soon he must be alive and well when u guys gets married. U take care bro. Luv ur blog tq

    ReplyDelete
  104. Pretty cool. Probably the first ever Malaysian blogger if not Malaysian troll kena hack. Level up!

    p.s: Sorry for your honeymoon plan. Yg penting dlm bilik ko 'berjaya'! All else secondary.

    ReplyDelete
  105. How can i say about this..hurm..padan muke?or shall i say, u deserve it?bgusla post2 ko dulu yg permainkn Allah tu dah kene delete..mgkin ni balasan yg ko dpt atas ego n kebongkakan ko..muhasabah bebanyak obe..nk kawen ni akan dtg lagi mcm2 dugaan klo ko tak sedar diri n tergamak lg ketepikan agama dr hdup ko..peace

    -nameck-

    ReplyDelete
  106. hi..! u still can access your archive here. http://wayback.archive.org/web/*/http://blogserius.blogspot.com/*

    ReplyDelete
  107. hacker mmg camtu prangainye... so... no wonder la ramai hacker yg forever alone...
    btw OBE, kau da wat yg terbaik dgan blog kau yg mmpu wat ramai org heppy n kdg2 butthurt dgn troll kau tu tiap2 hari...

    >>> so, jgn putus asa n gud luck utk wedding kau nnt...

    world is circle, sumtiime up, n sumtime down... jgn ptus asa... keep it up k dude...

    ReplyDelete
  108. I feel sorry for you man.. All your hard work gone *poof! just like that.. Most of what I'm going to say the others have said already. Do you think you deserve this? If you deserve this, would it be better if the hacker attacked in other ways? Just want to know your piece of mind. =AnonX=

    ReplyDelete
  109. makanya obe, beringatlah, kau bukan Tuhan. :)

    ReplyDelete
  110. Bg aku yg slh sbnrnye pengkomen2 tegar blog ni..klu kau jd hacker tu mst bengang pnye dgn ape yg bdk2 ni komen..ade yg kutuk, ade yg cabar die, ade yg ckp die bdk nerd dn loser..mcm2 la..asalnye die mmg sje nk hack, tp memandangkan respon dr pengkomen2 agak biadap dn xskola agknye..maka, die pn tnjukan kegilaan die dgn delete sume hasil nukilan obe..simple je kes ni..cuma perlukan ketenangan dan kembali ke jln tuhan..kn sng..bkn ssh pn..

    ~slmt berubah obe~

    ReplyDelete
  111. obe... ko OK tak??

    aku dah jadi kipas susah mati web ko.. macam wikiSERIUS dah aku tgk.. (sedangkan nak berak pun kena serius!)

    well.... your web gives me a lot of information about the world aside from reading newspapers that's worth more than that right...? lagi pun web ko nie dah jadi macam gudang maklumat plak. aku nie pun bukan nyer ader masa sangat nak belek2 web kat internet nit yang ada jutaan webpage.

    and i like all those reader comment earnestly even thought some of a them such a jerk like me LOL... i makes me think differently and openly..

    dan kalau ada apa2 yang boleh ku bantu ko seperti financial support aku sanggup donate kat ko guna "maybank2U"... (baru2 nie jer active)

    setakat 4-5 hinggit jer la aku sanggup ^-^ walaupun ko guna guit tue untuk gie honeymoon dan infromation yang ko dapat nie ko copy paste...

    ReplyDelete
  112. Teruskan usaha mu obe, rezeki bukan di tangan manusia, umat maksum, lebai google, ustaz wikipedia, hackers dll. Tetapi dari Allah. Hari ni Allah tarik rezeki kau. InshaAllah, rezeki akan diberi dalam bentuk yang lain (harap2 lebih).

    Sentiasa memohon keberkatan dari Allah setiap kali kau menulis blog.

    ReplyDelete
  113. ko di aniaya..
    mesti hacker tu baca pastu menggelepar lutut
    bila dpt tau smpi honeymoon kene cancel..
    xpe la..sabar bro.kipidap.

    ReplyDelete
  114. http://hackeruniversity.net/index.php?do=/profile-902/

    ReplyDelete
  115. felt sorry for u lah obe. walaupun ade bende ko tulis yang kekadang buat aku butthurt, xdelah aku nak hack. moga hacker tu terbuka hati n insaf. saborlah obe

    ReplyDelete
  116. aku kesian.tapi unfortunately aku on keyboardwarrior side.kau feymes tapi kadang2 kau seems too proud.yes religion - the border yang kau dah langgar.all the name calling...bal bla bla.anyway be strong and learn from it.mari sama2 baiki diri.ke jalan Allah kita..

    ReplyDelete
  117. aku x tau nk kesian ke tak. aku masuk blog just for enternainment. dulu aku sgt hormat kau obe. tp tu dulu.aku ingat kau dah berubah, tp entry 'merry fucking christmas' tu menunjukkan ko masih sama. masih suka troll agama..

    ReplyDelete
  118. you try to make money at the same place you've been shitting for years and the mouth on obe keep on spouting shits. yes it was all good before because you got nothing to lose. but now you do, right? no sympathy here. you had it coming.

    ReplyDelete
  119. bg aku la kn..ny kn blog obe..ske ati die lah nk tulis ape pon..klu ade sape2 terase..wtpe bace??wtpe nk follow??sesengal tol la..xpasal2 kne hack..haramjadah..xde koje kew??..skali lg..mereke sme sengal..

    ReplyDelete
  120. simpati dgn ko obe,harap dapat solve cepat problem ni...yg mane dok kutuk tu,gi mampos sama diorang la,xminat lagi nak sibuk dtg sini,konon ilmu hebat sgt,tp asyik dok karma,karma,pala bapak diorang la...harap blog ni kekal sebagai sumber informasi dan keceriaan aku selamanya,amin...

    ReplyDelete
  121. "Cukuplah ALLAH(menjadi penolong) bagi kami dan Dialah sebaik-baik pelindung" (Ali-imran 3:173)

    ReplyDelete
  122. dunno if trolling or serious. but if its true then its really a good one.

    wow biler aku ingat balik time ko accused people curi internet kat UTP i thought u at least know the tricks to it. tanam sniffer dlm2 ke.

    theres nothing special about this. dier x brute force pon. this is literally social engineering 101. so yes through YOU. yes you!

    there's a saying
    "if u fail to plan, u plan to fail"

    im sorry to hear about those canceled plans buddy but to be honest u only got yourself to blame x backup all the things up. sloppy management i would say. good thing he popped the cheery early.

    and like what adam said, kadang tu ko impulsive sgt in your writings. so when u pissed off the people u need to be able to withstand the backlash. or at least adequately equipped. apparently not.

    "its the internet. everyone has an opinion"

    i find it surprising when people choose to exercise those opinion(s), suddenly sumer butthurt. lol.

    congrats on the wedding btw. about damn time.

    ReplyDelete
  123. let gone by gone. just focus to the important things. no one's perfect. yup like others said let just 'forgive but not forget'. dugaan Allah, tiada siapa yg tahu.

    ReplyDelete
  124. blog dah pon OK~ no one can satisfied everyone~ whatever your mistake, you should know already~
    or else, take your time, jangan pressure diri kuat sangat~ paling penting bagi aku, be prepared~ "there is always light at the end of tunnel" 24 years, bukan usia yang layak nak banding dengan you, but i never gone nightmares without heavenly reward from god at the end of the day~

    @codebreaker~ what are you doing ?? another security testing ?? dont forget to leave comment here when you hack others blog~ tapi i tak pernah dengar la u hack blog lain~ sorry, im new~

    ReplyDelete
  125. the worse people than the one who make others suffer is the one who laugh n joy about it..

    to Obe,
    u will be avenged my brother (from another mother)~

    ReplyDelete
  126. whatever it is, they have no right to do this to u Obe..people are imperfect, but they have no right to do this..im so sad that this happened. I love all your entries..I never got offended by your writings. Many guys are as egoist as shizzer, but u are not. You respect women. From you writings, it's very clear to see the human in you. Forget what othet people said bad things about u. I think what the codebreaker did has something to do with political scheme... (i've gone too far haven't i??..)

    ReplyDelete
  127. Obiepwnd!! Nice one bro!

    ReplyDelete
  128. bru tau td obe kna hack...be strong n dont take easy bout islam..allah punish ppl who did dat...pa2 pun tma ksey sbb still contnue...byk info kmi dpt

    ReplyDelete
  129. hold on bro! M.R.S

    ReplyDelete
  130. MEGA SALE FOR CURTAIN FABRICS AT GLOBE BY SARAH HUGHES FOR BLOG READERS. JUST COME TO 185, JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN KUALA LUMPUR TO GET HARI RAYA OFFER. WE INVITE ALL BLOGGERS AND BLOG READERS TO ENJOY SPECIAL DISCOUNTS ON ALL CURTAIN AND UPHOLSTERY FABRICS EFFECTIVE FROM TODAY.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails