Saturday, 11 February 2012

Serius- Hamza Kashgari : Pentwitter "Penghina Rasulullah" Ditangkap Di Malaysia


Kerana Tweet "menghina Nabi"

Hamza Kashgari (23) ialah seorang pentwitter yang dikehendaki kerajaan Arab Saudi kerana dikatakan menulis Tweet yang dikatakan menghina Rasulullah. Beliau menulis 3 tweet pada hari keputeraan Rasulullah ahad lalu yang berbunyi seperti dibawah;

On your birthday, I will say that I have loved the rebel in you, that you've always been a source of inspiration to me, and that I do not like the halos of divinity around you. I shall not pray for you.

On your birthday, I find you wherever I turn. I will say that I have loved aspects of you, hated others, and could not understand many more.

On your birthday, I shall not bow to you. I shall not kiss your hand. Rather, I shall shake it as equals do, and smile at you as you smile at me. I shall speak to you as a friend, no more.

Kerana 3 tweet diatas beliau menerima 30 000 balasan tweet berbau ancaman bunuh. Beliau kemudian diburu di Saudi dan berjaya melarikan diri ke Malaysia. Beliau berhenti di Malaysia sebelum merancang untuk mendapat suaka politik di New Zealand. Malang bagi beliau apabila ditahan pihak Polis Diraja Malaysia dan kemungkinan besar beliau akan diekstradisikan semula ke Saudi untuk dijatuhkan hukuman bunuh. Beliau sudahpun dikatakan murtad oleh golongan ulama Saudi dan di Saudi hukuman murtad ialah BUNUH.


Kerajaan Malaysia masih belum mengeluarkan kenyataan sama ada akan mengekstradisikan beliau atau tidak. Tetapi as we all know what Saudi wants Saudi gets. Kalau kerajaan kita gagal mengikut kehendak mereka ada chance kuota Haji rakyat Islam Malaysia akan dikurangkan. I mean they already did it to Iranians and Libyans before right? ..

In b4 ANON ATHEIST and SERBANISTAS fight in komen section below like 2 feggits



Laporan asal Daily Beast

371 comments:

  1. Replies
    1. kau lah bodoh! cakap 1st lain kali.
      sial punye atheist!

      Delete
    2. Who care bout' 1st?
      Bodoh for Hamza Kashgari.. not u bro..

      Delete
    3. anon mmg bodoh. eh aku pun anon jugak. damn

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. macam babi la anon anons semua . macam babi. kecuali aku.

      Delete
    6. Anon bukan macam babi. Mak kau pelacur

      Delete
    7. aku rasa la sbenarnya anon ni semua orang yg sma.., dia gaduh syok seniri

      Delete
    8. Presiden Persatuan Anonymous11 February 2012 at 14:54

      KAMI DARI PERSATUAN ANON-ANON SEMALAYSIA MENGUTUK SEKERAS-KERASNYA PIHAK YANG TIDAK MENGATAKAN FIRST SEMASA MNJADI PENGOMEN PERTAMA DLM BLOG OBE!
      PERBUATAN ANDA AMAT MEMALUKAN DAN ANDA BOLEH DIKENAKAN HUKUMAN POTONG KEDUA-DUA TANGAN SUPAYA ANDA TIDAK BOLEH MENGGUNAKAN KEYBOARD LAGI.


      ANDA TELAH MENAFIKAN HAK-HAK ANON BAWAH PERJANJIAN OLEH BAPA-BAPA KEMERDEKAAN NEGARA DALAM PERLEMBAGAAN, DAN MERUPAKAN PENGGANTIAN BERI-MEMBERI ATAU QUID PRO QUO MELALUI PERKARA 14–18 YANG BERKENAAN DENGAN PEMBERIAN HAK FIRST KEPADA ANON-ANON, DAN PERKARA 153 YANG MEMBERIKAN HAK ISTIMEWA RAKYAT KEPADA MEREKA DARIPADA KAUM BUMIPUTERA. ISTILAH INI JUGA KEKADANG DIGUNAKAN UNTUK MERUJUK KEPADA BAHAGIAN-BAHAGIAN YANG LAIN DALAM PERLEMBAGAAN, SEPERTI PERKARA YANG MENGATAKAN BAHAWA MALAYSIA ADALAH SEBUAH NEGARA SEKULAR.


      DALAM KONTEKS BIASA YANG BERKAITAN DENGAN HUBUNGAN RAS, KONTRAK SOSIAL TELAH KERAP KALI DIBIDASKAN, TERMASUK JUGA OLEH AHLI-AHLI POLITIK DALAM KERAJAAN CAMPURAN BARISAN NASIONAL YANG MENEGASKAN BAHAWA TIDAK HABIS-HABIS BERCAKAP TENTANG HUTANG ORANG-ORANG BUKAN MELAYU KEPADA ORANG-ORANG MELAYU TERHADAP KEWARGANEGARAAN YANG DIBERIKAN TELAH MERENGGANGKAN GOLONGAN-GOLONGAN BUKAN MELAYU DARIPADA NEGARA MEREKA. KRITIKAN-KRITIKAN SEUMPAMA INI TELAH DITENTANG OLEH MEDIA MELAYU DAN PERTUBUHAN KEBANGSAAN MELAYU BERSATU (UMNO), PARTI POLITIKYANG TERBESAR DALAM BARISAN NASIONAL. BANYAK ORANG MELAYU, BIASANYA DARIPADA UMNO, TELAH MEMPERGUNAKAN KONTRAK SOSIAL INI UNTUK MEMPERTAHANKAN PRINSIP KETUANAN MELAYU.

      Delete
    9. gile bodo poyo!

      Delete
    10. presiden poyo nak mampos!

      Delete
    11. Anon yg rs anon nie semua org yg sma. Mak kau pelacur.

      Delete
    12. mak kau placur, bapak ko???

      Delete
    13. bapak ko pelacur gay

      Delete
    14. anon suk suka jer memaki orang... da mcm sial Hamza Kashgari

      Delete
    15. Lain kali klu xtau nk tulis 1st baik jgn komen.

      Delete
    16. hyeeeee anon 01:24 babi...

      Delete
    17. hhahaha. bapak kelakar sial anon anon sini. teruskan. aku bukak komen sebab nak baca apa anon tulis. dan aku terhibur. hahahha. anon anon semua babi.

      Delete
    18. bila lak ada persatuan? lain kali aku log out dulu baru komen. huhuhuhu

      volvo modified. serius kreatif!!

      Delete
    19. This comment has been removed by the author.

      Delete
    20. woi jgn duk tunjuk pandai la....tulis 1st la ape daa

      Delete
  2. Brace yourselves, the rage comments are coming.

    ReplyDelete
  3. tak sempt aku first pukima bro ada profile kat atas aku ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. pastu dk sblh dia hebat laa? hahah sap his con laaaa

      Delete
    3. Anon di atas ni suka suck dicks. His mother taught him so

      Delete
    4. Anon bukan macam babi. Mak kau pelacur

      Delete
    5. gaduh je korang nie..bawak2 bertaubat r..

      Delete
    6. UyieCroc..mak ko pelacur.

      Delete
    7. eleh setakat duduk sebelah obe buat apa,kesian lu miss mean bukan setakat duduk sebelah obe,kote obe pun dia dapat hisap,ko duduk sebelah dapat apa bukannya dapat hisap kote obe pun..buuu buuuu

      Delete
    8. UyieCroc adalah kutil dekat telut kote obe.. ianya busuk apabila dipijit mengeluarkan biji putih seperti jerawat.. dia juga berbau hamis seperti telur obe yang kurang dicuci berdaki..salam 1 malaysia

      Delete
    9. apa benda kutil tu ko je ada benda tu pengotor? lepas ko cakap aku terus check biji aku,takde pun apa2,clear je, cuma telur aku masam sikit la sebab aku kuat melancap sampai meleleh pastu lap pakai tisu je,malas nak guna air.

      Delete
    10. woi pegi jahanam ko duduk sebelah obe ke.ko blow job obe ke.yang penting cakap 1st lah lakhanat!!

      Delete
  4. Replies
    1. aku tak suka blog ko11 February 2012 at 16:19

      faiz... blog ko tak best... nak copy mcm blog serius.. tp tak menjadi.. uwekkkk..!!!

      Delete
    2. faizfakhirin.. mak ko pelacur.

      Delete
  5. and.. why must malaysia again?

    ReplyDelete
  6. tu la cari pasal lagi, bodoh

    ReplyDelete
  7. org saudi boleh plak dia cekup. org malaysia sendri ramai yang hina buat bodoh je

    ReplyDelete
  8. Berani buat berani tanggung la bro..
    nak bodoh pun sikit2 sudah..
    dan da menyusahkan diri sendiri..

    ReplyDelete
  9. Ok, tolong translate. Aku tak paham

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mana kalau korang translate ayat di bawah ini:


      אני אין לי מושג מה אני עושה פה!

      Delete
    2. semak la ko,bru pndai gne google traslate nk kecoh...fuck ur mama....

      Delete
  10. apa Hamza Kashgari? itu Zizan!

    ReplyDelete
  11. allah maha mengetahui... korang bodoh

    ReplyDelete
  12. bodo chiken.berani buat berani la tanggung beb.watpe lari.kate tak takut mati kan.sbb atheist kan.ala mati pun jadi protein je kat tanah tu..

    serve you right.

    ReplyDelete
  13. Wat.
    This guy said that Rasulullah is his inspiration. And he will respect Rasulullah as a human being, not a divine creature. Because that's what Rasulullah is, a human being.

    And he's gonna get killed for stating the truth? How low have Muslims fall, reacting in rage, instead of thinking of the wisdom in his words.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Bodoh! Nak baca bacalah sampai habis... ni lah dia org jahil.. guna kepala hotak yg jahil tu untuk menjahilkan pulak org lain... bodoh.. pergi belajar agama nu..

      Delete
    4. Kau faham tak apa yang kau baca, Anon?

      Dia kata, "I shall speak to you as a friend, no more"
      Maksudnya, "Aku akan bercakap dengan kau sebagai seorang sahabat, tidak lebih."

      Sahabat. Semua sahabat-sahabat Rasulullah tu sayangkan Rasulullah sebagai sahabat. Bukan sebagai dewa. Bukan mengagung-agungkan Rasulullah sebagai raja. Kau ingat Rasulullah S.A.W tu suka dia dijulang-julang?

      Rasulullah S.A.W boleh dapatkan kekayaan lebih banyak dari Nabi Sulaiman a.s, tapi Baginda tak nak. Baginda nak hidup dengan umatnya, yang kebanyakan melarat waktu tu.

      Sekarang ni, bila mamat tu cakap dia nak ikut cara sahabat Rasulullah S.A.W dengan anggap Rasulullah sebagai sahabat dia, kau marah pulak? Otak taruk kat lutut apa?

      Delete
    5. 19th January 2012.

      I received my degree, along with it, a title. I'm officially a doctor.

      I am, Dr Nur Raihana Nordin, M.D

      And we're going to walk down this memory lane together, reflecting on what the hell happened to me, to us during the 5 years and a half in Yogyakarta.

      The good times, the bad times, the sad times, the awesome times. I am going to miss late night hanging out. I am going to miss spending hours in coffee shops. I am going to miss riding my beloved scooter. I am, going to miss the company.

      I love you. All of my friends. I love you :)

      Delete
    6. Yes, that's me anon. Have fun with it.

      Delete
    7. U MAD BRO!!! hahahahahahaha

      Delete
    8. nak berlagak ilmiah.. baik tak yah... english taik kucing

      Delete
    9. wah..kakkumei,leh tahan jugak ko.ko ingt ko pling berkelulusan la ek kat sini?ko ingt sume yg komen kat sini org2 kg,blaja smpi upsr je ke?wai..ramai la dah berjaya.ni la dr medic,tau medic je..ilmu lain failed.

      Delete
    10. mke ko mcm nak konek je nakkoneki

      Delete
    11. what is he meant by "i'm not shall pray for you"? Setahu aku Sahabat-Sahabat Rasulullah s.a.w pon mendoakan Baginda..Cube terangkan apa yng ko paham dengan ayat tersebut,Ms.Kakkumei?

      Delete
    12. aku setuju dgn TakeKoputa... Selawat tu kira doa gak. So, x payah selawat kt Nabi ke? Nabi galakkan muslim selawat kat dia.

      Delete
    13. kakkumei ialah doktor plg bodoh penah ak tgok, brlagak naharom, jahil laknatullah

      Delete
    14. si bodo tu xtwu nak jawab dah.. bajet amek medic hebat dah..ilmu agama fail..kubur berasap..

      Delete
  14. serbanistas nusantara11 February 2012 at 14:40

    ini adlh dajjal b'mata satu dimana rambut "belahan cipap"nya menutupi sebelah matanya...

    ReplyDelete
  15. Astaghfirullahalazim.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau kalau dah kapir, tak tau apa2 pasal Islam, jgn cari pasal la celaka!

      Delete
    2. kau bodoh diyana... tu la asyik sangat dgn KPOOP kau tau.. ceramah, kelas agama kat surau tak gi dengaq..
      apa bodoh.. punya statement.. kau ingat kau tu sapa.. bagi pendapat ikut sedap mulut..

      Delete
    3. Hi, I'm Nurul Sofia Izzati binti Muhammad or Kim Hyun Ae and I am 15 years old. You guys can call me either Hyun Ae or Sofia. I am the second out of 3 siblings. I have an older brother Ashraf Kim Ki Bum who is 21 right now and a younger sister Sarah Izzati Kim Yuri. She's 12 right now.

      Basically, I'm part Korean (from dad) and part Chinese-Malay(from mom). I used to stay in Kuala Lumpur, Malaysia but now my family and I are staying in Seoul, Korea because of dad's new job. But, it's okay since all of us are very fluent in Korean. I can't believe that we're going to live in Korea. Well, we always go there to visit ur relatives for Christmas, Eid or the holidays and now, we're actually staying in Korea! I'm psyched but at the same time, I'm sad to leave all my friends in Malaysia. I'm going to miss them. I'm going to miss my annoying classmate, Faisal and my best friend, Fatin T_T I'm going to miss hanging out in OU, Ikano and the Curve and I'm definitely going to miss the food here. In Korea, not only I can't find any nasi lemak, char kuey teow and roti canai but... I will have to settle with seafood and vegetarian food. Not that I don't like seafood and veggies but, I'm going to miss eating meat as the meat in Korea are non-halal (and they even serve dog soup as well). Look at the bright side, Sofia. You might lose weight due to all the walking and the diet that you have to endure (yay!).

      I'll be going to Aquinas Academy which is my dad's former alma mater while Sarah will be going to Paran Middle School and Ashraf will be going to Kyung Hee University in Fashion Design. Wish me luck, guys.

      Delete
    4. apa ko mrepek nie shaytoon..

      Delete
    5. serbanistas nusantara11 February 2012 at 15:11

      pnjang ceramah ko sofiya... mrepek xsuda..

      Delete
    6. then why do you think you have to say his name during solat if he's just another human being like yourstupidself??? Owh.. do you even solat 5 times a day? Do you know that he is the greatest being next to Allah???

      Delete
    7. ap yg ko mrepek ni anon atas?

      Delete
    8. Apa yang dia cakap, tu open to interpretation. Ni how aku interpret. Salahkan aku pasal dapat tengok dalam angle yang berbeza.

      Macam ni, apa kata kau lawat dia kat penjara tanya dia apa lah yang dia maksudkan daripada kau jump to conclusion dan kafirkan orang. Maybe you get a new perspective.

      And, yang kau nak kafirkan orang tu apahal?

      Delete
    9. Because he is the last of the prophets, the creation that Allah loves most. And Allah made him to be human, hence, he is human.

      He is Allah's messenger, we say it during 5 daily prayers to remind us, that Muhammad pbuh is Allah's messenger, the most beloved of them all, hence we should love him as Allah does, but NOT MAKE HIM DIVINE. Rasulullah ain't god, boy, he's just human, but a far better human than us.

      Delete
    10. This comment has been removed by the author.

      Delete
    11. betul tu diyana sayang jgn layan anon serbanistas ni,diorang tu jahat awak buat bodoh je,kan sayang kan? emm nak kenal dgn u bleh tak?

      Delete
    12. minah2 nih pandai ckp jerk nih...
      sunah2 dia ada buat tak... bodoh punya statement..
      korang baik gih ceramah..tak pon gih tanya ustad.. toksah dok buat pala tau..

      Delete
    13. hormat dan sayang tapi belajar menari2 hormat menatang apa. orang kalo takde ilmu memang jenis "sembang bikin bimbang".

      Delete
    14. salam.. diana sayang.. ape sayang merepek nie,kalo die cakp tu maknenye die syg kat rasul kite.. xkan orng marah kat die sayg.. sayg ingt senng2 ke hukuman bunuh jatuh kat die. kalo die betol, die akan terngkan ape die ckp n cite nie xkan jd besa.. tp die lari, tu maknenye die salah.. dah la syg ea... pegi balik masak.

      Delete
    15. butola. sape nak dgr ustard berceramah? bunyi macam k-pop bangang je. sunah? pegi mati. takkan maki hamun orang dalam ni sunah rasul gak? anon serbanistas bodoh. pukimak anak beranak, 1 family masuk neraka paling panas. kah kah kah

      Delete
    16. ko bkn anon gak ke?

      Delete
    17. Betul... Muhammad SAW itu manusia. Tapi bukan manusia biasa. Dia manusia maksum, kekasih Allah. Sapa kata Muhammad SAW tu manusia biasa memang kurang ilmu agama. Dan rasanya tak ada sesapa pun umat Muhammad SAW sanjung dia mcm dewa. Jangan nak poosingh2!

      Delete
    18. Bodo babiyana nie kau tau meksud syahadah tak setan kalau tak tahu or paham jangan menyampuk dlm isu nie pantat pn byk kulup mandi hadas pn tak tertib lagi nk menyampuk jahanam sebab tu pompuan nie bodohhhhhhhhh piang

      Delete
    19. Same ustaz azhar idruz cakap orang puang ni bodoooooooooooooooooo sokmo hahahahahahahaha

      Delete
    20. sebab ustaz azhar tu pun bodoh,org pandai takkan cakap org lain bodoh,eh aku cakap dia bodoh aku pun bodoh la,Tak aku cuma nyatakan fakta dia mmg bodoh noktah

      Delete
    21. @Diyana Munira and @kakkumei, i think you both are juat too stupid to sense the meaning behind his tweets

      Delete
    22. Diyana Munira and kakkumei dua insan paling bingai di alam fana ni

      Delete
    23. TakeKoputaFeb 11, 2012 03:04 AM
      what is he meant by "i'm not shall pray for you"? Setahu aku Sahabat-Sahabat Rasulullah s.a.w pon mendoakan Baginda..Cube terangkan apa yng ko paham dengan ayat tersebut,Ms.Kakkumei?


      #ko xjawab lagi

      Delete
  17. Just kill this bastard here!!!

    No need to sent back!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tu keturunan jawa11 February 2012 at 16:15

      ek eleh... guna english konon... kat rumah ckp jawa... jangan nak kelentong lah... bodo

      Delete
    2. 'to' must be followed by root word(s). instead of sent, it should be send.

      -aku orang minang-

      Delete
    3. baik tulis kut Bm ja...memalukn

      Delete
  18. tulah, sape suruh x jadi anon, kan dah kena tangkap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia bodoh... tak macam we'ols... kan kan kan

      Delete
    2. korang komen2 sni ip address direkod... jgn cakap banyak, silap2 kelokap.. wawawa...

      Delete
    3. serbanistas nusantara11 February 2012 at 15:27

      ip address bleh hide la, fakap ape lu?

      Delete
    4. khairulgays ni bdk bru blaja kot....nk ak ajar hide ip ko x gay lakhanat?

      Delete
    5. khairulgays...ip ley hide la bodo..pasni ko blajar network eng ea..

      Delete
  19. mmg sah mamat belahan cipap a.k.a rambut nie bangang..dah murtad jgn nak sebok hal agama lain la bodoh..g je sembah ape je y ko nak..mmg sah bangang..bodoh!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. serbanistas nusantara11 February 2012 at 15:13

      carik idea len la nak ngutuk weii... "belahan cipap" tu ak ckp dulu weii.. agak la~~

      Delete
    2. belahan puki okeh.. cam belahan puki OBE MOK..
      obe mok mok pala butoh..

      Delete
    3. korang nie... gaji takat 6-8 ratus tak payah nak lebih2... ckp mcm org gaji beribu...

      Delete
    4. Gaji..?? ada org cite psl gaji la wei... gaji dh msk ke??

      Delete
    5. ha'a gaji dah masuk non, aku baru je cucuk td. siap bonus 3 bulan gaji lagi. dah la gaji masuk awal. untung betul kite yg keje jadi anon ni

      Delete
  20. tak payah pandai2 nak suruh kill budak tu,kan islam religion of peace.
    lepas ni mulalah kerajaan malaysia nak cari publisiti terutama nya PAS celaka tu,ko tengok la nanti,nak sibuk dengan hal arab saudi kat malaysia lagi banyak atheist yang lebih teruk menghina islam daripada budak tu,tak pula kena buru kena ambil tindakan.kat blog obe ni pun banyak atheist melayu tapi takde yng sapa ambil tindakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn serisu sgt bleh x?

      Delete
    2. mana ada serius aku type sambil gelak ni.haha lawak nya.

      Delete
    3. ko g la ambik tindakan...ckap je x guna...

      Delete
  21. Cakap Islam agama syumul, agama kesejahteraan, agama yang membawa perdamaian.

    Perangai sekor-sekor kat sini lagi binatang dari binatang. Orang buat salah bukan nak tunjuk cara yang betul, lagi mau bunuh. Dosa dia korang tanggung tau tak, kutuk sedap mulut.

    Apa korang ingat Allah jadikan manusia ni untuk jadi kayu api neraka apa?

    Apa Allah cakap? Dia ciptakan manusia berbilang kaum supaya korang saling berkenalan. Ni orang lain sket je dari kau nak pulau, nak bunuh, nak kafirkan orang. Sesedap mulut je ek.

    Sudahlah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau nak emo pehal..minah..
      hahaha.. lebih2 plak..

      Delete
    2. bajet la lu.. puuiii~

      Delete
    3. Sekurang-kurangnya I have bigger balls than you.
      Berani dibelakang nama anonymous je.
      Anonymous sebenar pun tak tau macam mana.

      Oh well, losers shall be losers, and haters will hate.

      Also, fuckers, will fuck. Fuck off.

      Delete
    4. HAHAHA...yeah she mad bro!!!!
      jadi la anon.. ade mak kesah.. yu'ols..
      jangan buat pandai..kalau ada kelas-kelas agama kat surau pi dengaq.. yer dik

      Delete
    5. she? perempuan ke?muka macam jantan shaitan.

      Delete
    6. kakkumei nih tgok komen dah mcm alim sgt...tp bila marah nk mncarut plak...islam ajar camtu ke???baru nk fikir baik kat ko trus aku rasa benci...hipokrit la...nk ckap psal agama konon...

      Delete
    7. serbanistas nusantara11 February 2012 at 16:17

      sister in islam mcm tu la prangai, nk wat cane lagi~~

      Delete
    8. kakkumei:"Sekurang-kurangnya I have bigger balls than you".
      dia nih pmpn ke ape?
      nape die ada telor?

      Delete
    9. khunsa kot..

      Delete
    10. serbanistas nusantara11 February 2012 at 17:37

      shemale kot.. hmmm

      Delete
    11. KENAPA MUKE KO MACAM KENE SEMBELIT

      Delete
    12. kakkumei,muke ko burok gile.. siyes.

      -zbs

      Delete
    13. 'I have bigger balls than you'

      kah kah kah.

      lawak sial baca ayat ni. muka dah perempuan, tapi balls. kah kah kah

      tengah bayangkan, pompuan ada tetek, ada telur.

      fap3.

      Delete
    14. balls atas dia lah yg besar. hahaha

      Delete
    15. haha,hoi kakkumei, mak ko itam, mari anon2 sume, ktuk shemale ni lg, bg bontot dye skit lg, hahaha,kakkumei itam, byk daki

      Delete
    16. TakeKoputaFeb 11, 2012 03:04 AM
      what is he meant by "i'm not shall pray for you"? Setahu aku Sahabat-Sahabat Rasulullah s.a.w pon mendoakan Baginda..Cube terangkan apa yng ko paham dengan ayat tersebut,Ms.Kakkumei?

      #ko xjwb lagi?

      Delete
    17. kakumei buntotttttt itammmmmmmmmmmmmmmmm.. masyam3

      Delete
  22. This is not a religion polemic... at least not for us Malaysian. This is a political issues. Whether or not he is an apostate is not a matter for us. The fact that he was caught here in Malaysia is somewhat is mind blowing...

    Fact is, unless he broke our law he should not be detained. Since he has been detained upon arrival from KLIA (as per mentioned in Sun Daily) it is obvious that we are working in hand with Saudi official... Before we wander whether or not we will extradite him or not, Malaysia should wander what would their defense argument for his detention. I doubt he will silently submit to our action and neither do NGO's that soon will swarm us...

    Either we concedes to Saudi's request, which will not severe our ties with them or we concedes to these NGO's request. I doubt having another muslim-apostate fiasco would be good for us (internationally)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni lgi sorng mrepek xsuda

      Delete
  23. hahaha...mrepek gile komen2 kt sni...mesi obe sronok berblogging...xde spe ke nk komen blog aku...kah3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog kau busuk.. taknak.. kau budak poyo nak jadi artis art yang poyo..kami hanya support blog obe mok kote kecik

      Delete
    2. lagi ok dari ko xde kote..

      Delete
  24. Salam 1 malaysia, Kalaulah kita tidak ikut kehendak negara Arab Saudi utk turuti kehendak mereka. what the hell durg nak kurangkan chance kuota Haji rakyat Islam Malaysia . Its a bullshit ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni lgi sorg mrepek, raye ape ni??

      Delete
  25. obe ko kalau nak carik "rezeki bersih" .. boleh tak buang anon ni .. x best la ade nick anon sampai nak jadi modal nak api2kan orang.. perangai mcm fakap, sume nk jd islam liberal budget sekular .. tp patheticly sume fan boys and looser xde faith.

    unless ko buang sume ads, dan just run blog for fun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. WOIIIIIIIIIIIIIIIII WOIIIIIIIIIIIIII apa nih..
      nohorom.. WOIIIII penyepak. sat gi..

      Delete
    2. serbanistas nusantara11 February 2012 at 16:21

      eleh ko pon anon nk cakap lebey, sux da ball la.. xP

      Delete
    3. suck suck suck ma dick x2
      suck suck suck ma nips x2
      suck suck suck ma asses x2
      suck suck suck ma pusey x2
      suck suck suck ma shit x2

      Delete
    4. pukima ko pernah kena abused dari anon ke sampai benci sangat kat kami,babi pet-pet mk ko aku gigit kang

      Delete
    5. kah kah kah.sume sangat menyiram minyak petrol kat anon2.padan muke ko jahanam!

      Delete
  26. gua tak ambik pot psl agama-agama nie... yg penting bisnes gua, income gua, area gua, crew gua dan bohsia gua....

    lu orang nak berceramah... tanpa permit... silakan...

    lu tak puas hati ngan gua... kita deal di Ampang

    ReplyDelete
    Replies
    1. wei shark, ko bkn mak andam bapuk 2 ke???
      cane lak ko leh ada bohsia???
      ko patutnye ada anak ikan...baru la btol...

      Delete
    2. ko mesti rase ko taiko kan?

      Delete
  27. fuhh... lu lah juara mencarut... gua respek kat lu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih much2 ,, titew sayang awak shark!!!muahh!!ahaks.!

      Delete
  28. lu cerita pasal mak andam ni pe sal... lu kalo minat bontot... kalo lu duduk KL... baik lu blah... gua kasi pecah kepala org mcm lu nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KOTE SHARK KULUP...

      Delete
    2. ko nk kasi pecah pale mamat 2 cane? mekap muka die tebal2 sampai pecah pale die ke? klau dah mak andam 2 x yah nk sembang lebat la...

      Delete
    3. takat nie.. semua awek yg gua main... dorang puas hati dgn skills gua....

      maknanya lu nie lelaki... apsal lu suka tgk kote org.. ?? lu nak main bontot.. lu pegi jauh2...

      Delete
    4. lu bodo lah.. apa kaitan mekap ngan kasi pecah kepala org...

      ehh.. lu ada gi skolah ke tak nie..?? org OKU pun dpt bantuan pg skolah lah bangsat...!!

      Delete
    5. Astaghfirullahalazim. umat akhir zaman. buat jahat tapi berbangga dengan kejahatan. Nauzubillah~

      Delete
    6. betul tu ustaz anon,, saya 100% setuju dengan ustaz.

      Delete
    7. baruah shark.ko jangan sampai kami hantar exco agama turun.meleleh air mata ko kene tarbiah japgi.

      Delete
    8. AYAT TAK BLEH BLAH LAH ABG SHARK..TAKAT MAK ANDAM BLEH AH KO GENGSTER...MNTAK DUIT TOL KAT PGNTIN LAKI

      Delete
    9. "mekap muka die tebal2 sampai pecah pale die"..hahahahahahahahaha..terbaeeekkk!

      Delete
  29. butola saudi. konon2 islam. kalau betulla lu orang islam tegar, tepu berlemak bagai, kasi kurang la kos jemaah mau bikin haji. ini tok nenek kat kampung keje tanam koko, tanam ganja sebab nak pegi haji punye pasal. itu pun mula mengumpul dari umur 20, dapat pegi haji umo 70. cibai la saudi. macam bagus. anjing amerika. suka2 nak bunuh orang. sorang punye pasal, satu saudi termasuk 1 malaysia melatah. kepala banar la moslems sekalian. hipokrit serupa lahanat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah puas?G MAMPOS AH MUKE KO!

      Delete
    2. indon bodoh menyamar jadi Melayu. pergi mampus lah kau Indon

      Delete
  30. all people above me = terrorist

    stupid hateful terrorist

    ReplyDelete
    Replies
    1. terrorist ar stylo,, drpd counter terrorist asek kalah je memanjang,, cs pon x reti main,,puihh

      Delete
    2. demm.. ko buat aku rindu nk men cs..

      Delete
  31. uiihhh.......seronok betul korg2 ni mencarut...ko tunggu la kat neraka nanti...baru betul "seronok"...buat la sesuatu dgn perangai tu selagi masih sempat...klu nak mempertahankan pendirian masing2 pun ada caranya...nak tau? sila tanya ahli agama masing2...buat malu agama je perangai mcm ni tp mati2 mengaku ada agama...sekian, selamat hari sabtu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. puihh.bagi salam la finishing tu.mane ade orang ucap selamat hari sabtu.

      Delete
    2. hahahhaa...ntah konon nak nasihat kat org..salam pun tak bg...selamat hari sabtu apa kes..

      Delete
  32. mencarut carut..lepas tu ckp sal Islam..memang tinggi akhlak korang..tahniah

    ReplyDelete
  33. Ah.........Pekabar babi-babi semuanya ? Muahahahaha... Puas korang perang mulut ek ? Aku lewat sikit korang dah bertikam ludah bagai nak rak. Pertamaxxxxxxxxxxxxx..........Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MANA ADA ORG PERANG MULUT KT SNI.SUMA TAIP AKU TENGOK!
      AKU TAK PERNAH DENGAR AYAT "BERTIKAM LUDAH" BNYAK SANGAT TENGOK BABI KAU NI.KAN DAH LEMBAM

      Delete
    2. Hoi bodoh. Sukati aku la nak letak bertikam ludah ke, apa ke. Abah ko pun x marah kan ?

      Bodoh skema. Hahahahaha...

      Delete
    3. btol jgk bodoh pnya anon ntah dtg dari mana..

      Delete
    4. YELAH..AKU MINTK MAAF..TAK BAIK KITA BERTIKAM LUDAH..
      JGNLAH MARAH EH LEMBAM.SENYUM SKET

      Delete
  34. BlogSerius dah jadi blog tabloid rupanya. Komen-komen sampah melambak-lambak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen ko paling sampah skali.

      Delete
  35. alamak,nk carik publisiti ape mamat nie?

    ReplyDelete
  36. org tu mghina rasullullah... korg sume sibok nk comment 1st je... bodoh!

    ReplyDelete
  37. Betul... Muhammad SAW itu manusia. Tapi bukan manusia biasa. Dia manusia maksum, kekasih Allah. Golongan yg kata Muhammad SAW tu manusia biasa tak kenal sapa Muhammad SAW.

    Darjat dia lebih tinggi dari manusia biasa. Kedudukan dia lebih tinggi drp malaikat mahupun mana2 makhluk Allah yg lain. Tapi dia tetap manusia. Dan rasanya tak ada sesapa pun umat Muhammad SAW sanjung dia mcm dewa. Jangan nak poosingh2!

    Tapi yg pasti, ramai manusia hormatkan pemimpin mereka melebihi Muhammad SAW!

    ReplyDelete
    Replies
    1. habis tu ayah pin tu apa?dia ketua kerajaan langit ke -7 tau,pangkat dia pun besar.

      Delete
  38. anon2 d ats slalu tngk porn, tu psal mntal rosak..

    http://elephanttube.com/search/?q=yulia+nova&submit=Search

    ReplyDelete
    Replies
    1. wooohhh, besaq gler tities... im in luv wif her! damn fruity

      Delete
  39. well, the fact is 1Najib ada dapat 2juta peruntukan dari Putera Bandar Al-Saud untuk dana 1Malaysia dia.so kemungkinan tinggi Kashgari kena hantar semula ke Saudi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar la najib bijak dapat trik pelabur,DSAI dapat tarik apa tarik taik dari dubur saiful je,hidup dato najib hidup umno,hidup melayu,Bersatu Kita Bersatu
      Dengan Setia Berganding Bahu
      Jiwa Teguh Berpadu
      Kita Rumpun Melayu

      Bersama Kita Bersama
      Mendukung Hasrat Semua
      Berjasa Pada Bangsa
      Agama Dan Negara

      Lambang Kita Yang Gagah
      Dipandang Mulia Dan Indah
      "Bersatu, Bersetia, Berkhidmat"
      Cogan Katanya
      UMNO Terus Mara
      Untuk Rakyat Malaysia

      Delete
    2. apela anon atas ak ni mrepek, klo ko umno, p mam la takya nak kecoh2

      Delete
  40. aku lapar! nk mkn kfc la bangang.

    ReplyDelete
  41. amik sabun sekali wat melancap!

    ReplyDelete
  42. buruk sial Azerbaijan tower !

    ReplyDelete
  43. ramai nya anjing

    ReplyDelete
  44. rubbish shit korang smua diatas...ni lah perangai dajjalan korang..bawak2 lah bertaubat..

    ReplyDelete
  45. kesian si gemuk babi ni.. nak troll muslim dgn atheis ,diri sendiri yg kena troll. haha ramai dh hilang respect kat kau. karma is a bitch.

    ReplyDelete
  46. yeah yeah. komen aku before ni kena delete! haha. seronok nya buat kau marah. u mad obe? kah kah kah

    ReplyDelete
  47. people here are fucking hilarious

    ReplyDelete
  48. anjing menaip gune lidah.. berpikir gune bulu bontot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula orang tua2 kate jangan cukur bulu bontot, nanti jadi bodoh cam ko !

      Delete
  49. OBE TOLONG DISABLE ANON. WE WANT THE OLD BLOG SERIUS BACK!
    WITHOUT THESE STUPID MELEIS FLOODING!

    ReplyDelete
    Replies
    1. go create your own blog and disable anon. fuck yourself there.

      kenapa tak pakai true account? stupid meleis just point on urself.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails