Tuesday, 31 January 2012

Serius Cool - Tadika Rumah Pokok Di Jepun (9 Gambar)


Wah Nice!

Kita sering dengar slogan "Sekolah Dalam Taman" tetapi di Jepun ada "Sekolah Rumah Pokok". Tadika Fuji tang terletak di Tokyo Jepun mempunyai bagunan akademik merangkap tempat menunggu bas yang dibina sekeling sebuah pokok. Hasilnya ialah sebuah bangunan yang cool dan juga sejuk secara semula jadi. Sangat cool dan unik. Ianya direka oleh firma jurubina Tezuka Architects.






Laporan asal Tezuka

20 comments:

  1. wohohoho...terbaik ini...mesti budak2 suka...

    TheStoryOfLusA
    http://faizfakhirin.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak lah
      budak tak suka pn..
      tu patung je

      Delete
    2. mano dtg patong neh?
      ekaw betol ke x??

      Delete
  2. bestnya, bukan budak ja suka. Aku pon suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai
      jom dating
      kita lepak taman pegang tangan
      pastu kita break ah

      Delete
    2. HAHA... FOREVER ALONE GUY DETECTED...

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Jepun memang kreatif dalam banyak hal, boleh belajar sesuatu dari mereka. :-)

    ReplyDelete
  5. Jepun juga hebat dalam mengeluarkan filem porn

    ReplyDelete
  6. OBEFIEND LIAOLAND

    -dah x semangat wat blog.
    -lepas kawin kene tumpu sepenuh masa pada housewife yang desperate.
    -kene gula hacks #lol.
    -"LEBIH DARI 65 JUTA PAGEVIEWS" #LMAO
    -silent hill

    ReplyDelete
  7. kalau kat m'sia mesti pokok tu dah kena toreh dgn ayat2 bodoh ataupun benda macam "rempit luv rempitina"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, kalau bini aku nampak tu, mampos kena blasah...

      Delete
  8. Damn.. Macam taman permainan.. Siott ah.. I wanna go back to my childhoodddd... (╥﹏╥)

    ReplyDelete
  9. kalau ribut taufan mcmana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ribut taufan balik la rumah ape susah

      Delete
  10. budak tadika kat malaysia tak layan dah setakat main pondok2 ni tak mumayyiz langsung
    diorang lebih cenderung main permainan video, tampak lebih dewasa
    tak pun kongkek je setaraf mak pak diorang
    dont tell me korang xpenah dengar hahaha

    ReplyDelete
  11. duh.. !! cool mmg cool tp bahaya!! Bdk2 men pokok, bygkan ada bdk2 cam beruk makyeh, ttiba je sampai pucuk dh, n jatuh n mapus. Simple kojol tp ok kot xdela byk dosa sket, besar 6t semer jd pornstar gak.. he he he

    ReplyDelete
  12. Admin.. share bolehh?? cool lah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails