Monday, 16 January 2012

Serius Cool - Gardens By The Bay Singapura Siap Dibina (16 Gambar)


Serius Nice

Gardens By The Bay, di Bay South Singapura akhirnya siap dibina. Kalau anda ingat kami ada paparkan projek taman botani sebesar 101 hektar ini tahun lalu. Gardens By The Bay akan dibuka secara rasmi Jun tahun ini. Buat masa ini pihak pengurusan menutup kawasan utama untuk memastikan flora yang ditanam akan tumbuh dengan sempurna sebelum orang ramai boleh melihatnya sendiri. Too bad pasal saya nak honeymoon dan ada plan nak kesini tetapi tutup pula. So keep your June free this year kalau nak melawat this cool looking auboretum.







Laporan asal Gardens by The Bay

36 comments:

  1. Replies
    1. mak ko itam! hehe...

      Delete
    2. mak ko putih k..puihhh.bodoh pny org

      Delete
  2. KAU PATUT TULIS PERTAMAXXX BABI.... ADOI RUGI2

    ReplyDelete
  3. perghh...hebat

    ReplyDelete
  4. aku budak botani dan aku takkan lepaskan peluang untuk datang sini.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat malam.




      beberapa hari lepas, blogger Iffah Afeefah ada minta PCB buat tips untuk memikat lelaki idaman. wah, dah ada secret admirer ke!! huhu. InsyaAllah PCB cuba untuk membantu Iffah. sebelum ini, PCB ada buat tips memikat wanita idaman (boleh rujuk sini)


      sebenarnya tips untuk memikat lelaki lebih kurang sama dengan tips memikat wanita. Namun, mungkin pendekatan yang berbeza kerana sifat seorang lelaki adalah jauh berbeza dengan sikap seorang wanita.

      Delete
    2. anon bebal...

      Delete
    3. SAP KOK LU... NAMA SAMARAN CAM BAPOK..MAIN DOTA

      Delete
    4. tak der kaitan dgn post hahah nak promote sediri anon

      Delete
  5. first!!! pertamaX!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mabuk ketum k taik lembu

      Delete
  6. Gila cantik tempat ni.

    ReplyDelete
  7. serisu pastu serius, errreeebbbeeesssttt

    ReplyDelete
  8. banyak nyamuk.... kakaka

    ReplyDelete
  9. effi, ko setting masa komen ikut negara mana, apsal aku komen pukul 3 pm 16.1.2012 tapi kuar pukul 11 pm 15.1.2012, tolong lah tebalkan jiwa patriotikmu, gunalah masa dan bahasa malaysia.

    dalam buku american gods ada petikan babak filem afdlin shauki hans isaac jual gitar lektrik tipu kat azwan ali, tapi dalam buku diorang jual violin, ko dah baca ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cibai nyer anon, apehal yg lu sebok2 bab masa?..bodoh cam lembu kak ijat la lu ni..

      Delete
  10. Serius membazir gila kerajaan..patutnya bajet project ni boleh menanggung beribu2 orang miskin untuk hidup dgn lebih selesa..:(

    ReplyDelete
  11. kat Malaysia ade jugak. Pokok penghabis oksigen kat iCity.

    ReplyDelete
  12. ehh dia pon gna 4 bahasa doh..
    iniii 1 malaysia.. opss 1singa

    ReplyDelete
  13. oh serius! mmg teringin nak pergi jejalan sini!

    ReplyDelete
  14. pic no 4 - signboard pelbagai bahasa yg jelas lebih 1 malaysia dr malaysia sendiri...
    kehkehkehkehkehkeh

    ReplyDelete
  15. erkk..singapore ramai sangat ke orang miskin?

    ReplyDelete
  16. setuju tu Irshadim..
    cm taman botani putrajaya ja..

    obe, dari ko p Singapura, baik ko bawa bini ko p umrah lagi baguih...

    ReplyDelete
  17. Ho ho ho ho..kat sini la ade ORKED ELTHON JOHN eh???wakakaka...x membiak laaa orked tu nnt..

    ReplyDelete
  18. Singapore bakal menjadi kota maksiat perjudian no. 1 di Asia Tenggara tidak lama lagi menggantikan Las Vegas.

    Semoga Allh turunkan bala Tsunami yang hebat keatas Singapore ini nanti - sebuah negara hasil didikan Yahudi - USA dan Israel, yang mengancam keselamatan Indonesia dan Malaysia - negara umat Islam.

    ReplyDelete
  19. Hahaha Kota Maksiat Perjudian no 1 di Asia Tenggara dah lama ada di Asia Tenggara. Tak jauh dari KL, kat Genting Highlands je.

    And Malaysia dah lama jadi rakan dagangan Yahudi Israel (baca laporan FDI) dan Malaysia juga dah lama bina kerjasama dengan USA untuk keselamatan serantau Asia Tenggara.

    Entah apa ancaman aku pun tak sure.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anacaman untuk orang lemah iman jer huhuu!! ada ke patut mintak jatuhkn bala ke atas maklhuk tuhan yg lain, org doakan turunnya kesedaran, ingat dia sorg je la nk masuk syurga tuh...MALUKAn agama Islam la anon ni dan juga pasrti2 PAS yg lain ahahah!...

      Delete
    2. kota maksiat perjudian tu utk bukan melayu jer...
      jangan ko plak gi sana beromen2...

      Delete
  20. I went in October 2011 during special sneak preview... masuk Flower Dome... nais...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails