Monday, 16 January 2012

Serius WTF - Professor Dilarang Mengambil Anugerah Kerana Beliau Seorang Wanita Di Israel


Sexism in Judaism

Kita sering dengar "Islam jahat cam sial pasal melayan wanita macam taik" dari media barat. Kes wanita Saudi yang dilarang memandu mendapat liputan meluas seluruah dunia bagi memberikan imej buruk terhadap Islam. Tapi tahukah anda di Israel tak kurang buruk juga layanan yang diterima sesetengah kaum wanita

Baru-baru ini Professor Channa Maayan, seorang pakar padeatrik memenangi anugerah pihak kementerian kesihatan Israel diatas kajian penyakit genetik beliau. Walaubagaimanapun apa yang terjadi didalam majlis penganugerahan beliau ini menimbulkan kemarahan golongan sekular Israel. You see pertama sekali beliau diarahkan duduk berasingan dari suami beliau. Ini adalah kerana timbalan menteri kesihatan Israel yang akan memberikakan anugerah ialah seorang Yahudi Ortodoks.Beliau meletakkan syarat lelaki dan wanita harus duduk berasingan in accordance to his belief system.



Professor Channa Maayan akur dengan perintah ini kerana ingin menghormati timbalan menteri kesihatan yang hadir. Apa yang mengejutkan beliau ialah beliau DILARANG untuk mengambil anugerah beliau walaupun hadir didalam majlis kerana mengikut kepercayaan Yahudi Ortodoks wanita tidak boleh naik keatas pentas bersama dengan lelaki. Professor Channa Maayan terpaksa menghantar wakil LELAKI untuk mengambil anugerah beliau dalam majlis tersebut.

What is the point panggil dia datang ke majlis anugerah kalau beliau sendiri DIHARAMKAN dari ambik the award on her own? Fucking ridikeles sial

Sebelum itu satu lagi insiden berlaku ketika Persidangan Kesihatan Wanita Israel. Dalam persidangan tersebut wanita diharamkan dari bercakap di podium kerana ianya HARAM. Akibatnya 8 orang speker yang dijemput membatalkan niat mereka untuk menghadiri persidangan yang dianjurkan oleh kementerian kesihatan Israel ini.

Kes diskriminasi terhadap wanita semakin meningkat sejak kebelakangan ini. Kalau anda ingat seorang budak perempuan berusia 8 tahun diludah dan dipanggil pelacur oleh Yahudi Ortodok beriman kerana tidak menutup aurat beliau. Beberapa siri demonstarsi jalanan dianjurkan oleh rakyat Israel bagi memaksa kerajaan membendung aktiviti ekstrimis agama Yahudi yang semakin melampau. In case korang tak ingat Israel pernah mempunyai Perdana Menteri Wanita bernama Golda Meir dari 1969-1974. Rakyat Israel merasakan golongan Ortodoks cuba menjadilan Israel sebuah negara "Taliban Yahudi" yang mengamalkan undang-undang berasaskan fahaman fundementalis Yahudi mereka.



Soalan saya ialah. Kenapa berita diskriminasi melampau terhadap wanita ini tidak dilaporkan oleh media barat ataupun tempatan? Adakah kerana yang melakukan diskriminasi tidak memakai jubah, bernama Muhammad dan tidak sujud kepada Kaabah maka tidak perlu laporkan?

Media..... what are you doing? Sexual discrimination in the name of religion is the LOWEST form of discrimination. Blacks were once seen as LOWER THAN HUMAN because some Christians claimed that The Bible said so. This led to centuries of slavery and human rights violation in the west. We are now in 2012, time to move forward and treat every men, women and child equally regardless of their colour, religion or sexual preferences.

Laporan asal GAWKER


42 comments:

  1. freakin true. u've said it naisly obe.

    +100 for obe

    ReplyDelete
    Replies
    1. OBE ASS LICKER... SLURP!!!!!!!!!

      Delete
    2. komen-komen yg kononnya troll di BS semakin lama semakin menampakkan tahap mentaliti minda yang bangang...

      Delete
    3. obe la yg ajar semua troll tu

      Delete
  2. oh. looks like discrimination happens everywhere

    ReplyDelete
  3. pertama kompleks!

    ReplyDelete
  4. memang ridikeles..

    ReplyDelete
  5. well said bro, very well said

    ReplyDelete
  6. hik3x...
    bodohnya...xkan perempuan naik pentas xbleh...
    sesat betul bangsa bertuhankan bangsa nie..

    ReplyDelete
  7. yahudi beriman katakan...
    pergh... discriminate around the world nowadays...
    freakin' turt!!!

    ReplyDelete
  8. FIRST!!! Sape first dari aku memang ridikeles~~syial!!!

    ReplyDelete
  9. ini illuminati ni..tgok arrival.semua ada lam tu.puiii

    ReplyDelete
  10. obe..knape bukak je,trus starting dari bwh..mane ade orang komen dulu baru baca...kalo anon ye la..

    ReplyDelete
  11. islaer,, who cares,

    ReplyDelete
  12. true2...satu lagi....terima kasih to obe sebab bagi aku free traffic dari blogserius sebab orang tak suka http://blogdowh.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. 18th masuk jamban BS

    ReplyDelete
  14. kalo PAS take over Malaysia macam ni la jadinya haha! . Bitch please to religion fundamentalist

    ReplyDelete
    Replies
    1. At least PAS perjuangkan Islam. BN/Umno memperjuangkan melayu kelas atasan.

      Delete
    2. gila kapir komen ni.......by anon!

      Delete
  15. anon 08:09 JAKUN!! gi masuk hutan la wei

    ReplyDelete
  16. woi obe gemok..ko xde nk hapdate mende lain ke..pig pig pig!!

    ReplyDelete
  17. heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeex16 January 2012 12:50

    this what happens when there's no separation of religion and the state.


    hewhewhehewhew

    ReplyDelete
  18. pesen PERKASA la orthodox jewish ni..haha!

    ReplyDelete
  19. bang bukan sujud kepada kaabah. sujud kepada Allah swt. agak2 ler bahasa tu. ke mmg pemahaman ko sujud kat kaabah selain dr Allah?

    -insan peka

    ReplyDelete
  20. MMg betul cakap ko obe,aku bukan asslicker bontot ko..diskriminasi perlulah dihapuskan.. that why aku voted utk BN sekular menegakkan melayu dan islam,kalo PAS dan peliwat anwar ambik alih sure benda ni jadi kat negara kita..negara kita ada ke golongan sekular berani menentang macam ni,nnt takot dibunuh oleh fucking serbanitas..serbanistas menakutkan kaki bunuh..takut la aku kena bunuh.sebanistas pembunuh manusia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BN- pemerintahan bercorak sekular melayu islam ekonomi ok.
      PAS-full islamic country ustaz azhar idrus yng takde kelulusan dan ulama bodoh takde pelajaran jadi PM = country lingkup negara miskin takde income
      DAP-kesamarataan hapuskan hak melayu dan bumiputra,halau melayu secara senyap jadikan malay country macam singapore letak seorang tentera melayu pegang kuasa besar.
      PKR- masih berkuasa kerana adanya anwar ibrahim peliwat , parti tak tau nak bt apa? takde masa depan,janji kosong.jual negara kat org luar,gadaikan melayu ,rogol sumber alam smpai bersih. puiiiiii
      hidup UMNO..hidup umno.sayang pak jib,baik hati bgi kontrak dan subsidi kat melayu.hehe dah la otak melayu tak reti business kalo takde kontrak camana melayu nak kaya sial.

      Delete
    2. hidup UMNO asslickers!!!!thanx Pak Jib..Thanx mohayydem!!

      Delete
  21. Yahudi dan Melayu kan sekeluarga.

    ReplyDelete
  22. Some religious rules are ridiculous and should not be followed by anyone. Discrimination of woman is one of them.

    ReplyDelete
  23. pujian terhadap artikel yang bagus orang dah bagi.
    sekarang aku nak puji obe sebab DAH TAK BANYAK TYPO!
    congrats obe!
    kau banyak buat eksesais jari ke?

    ReplyDelete
  24. meleis paranoid suka guna ayat "ha..ni la melayu Islam..last2 yahudi juga bertepuk tangan!"

    i wonder what they said on the other side of d planet "kenapa kita berbalah! Islam juga bertepuk tangan!"

    LuLz

    ReplyDelete
  25. Kat mesia, PAS. Parti Islam Se-Meleisia. Kat Israel, PYS. Parti Yahudi Se-Israel.

    Kat Mesia ada Kelantan, serambi Mekah. kat Israel, ada tempat apa orang claim serambi Haikal Sulaiman?

    Cer citer sikit Obe.

    ReplyDelete
  26. Blacks were once seen as LOWER THAN HUMAN because some Christians claimed that The Bible said so --> excuse me? im buthurt here. the Bible never say so! have u realy read the Bible yourself when making this claim? or u just copy & paste this sentence from other 'trusted' source? just like everywhere in the world, ppl just try to use religion for their own benefit. its the oldest occupation on earth = MENJUAL AGAMA.

    ReplyDelete
  27. BAIK LA PULAK SI OBE NI KUTUK AGAMA ORANG.BUKAN BIASA KO SUKA NGANJING ISLAM??

    ReplyDelete
  28. I'm just here to check serbanistas comments ... not bad ..not bad

    ReplyDelete
  29. 'treat every men, women and child equally regardless of their colour, religion or sexual preferences.'
    jz what do u mean equally by sexual preferences?

    ReplyDelete
  30. Serbanitas = Yahudd

    ReplyDelete
  31. Cuma info tambahan: Islam yang terlebih dahulu mmperjuangkan hak wanita. Golongan yg paling bertuah dgn kedatangan Islam adalah wanita. Sblm hadirnya syariat Islam, anak-anak perempuan ditanam hidup2, didiskriminasikan, dan boleh dinikahi seramai manapun oleh seorang lelaki tanpa dihadkan jumlahnya sebagaimana pada zaman Jahiliyyah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails