Thursday, 26 January 2012

Serius Cool - Gaun Dari Sutera Lelabah Emas Madagaskar (8 Gambar)


Dayyum!

Gaun dibawah dibuat daripada sutera lelabah emas yang hanya boleh didapati di Madagaskar. Gaun ini drieka oleh syarikat godley & peers dan mengambil masa 8 tahun untuk disiapkan. Waran keemasan gaun ini ialah warna asli sutera lelabah yang dikumpul setiap hari. Secara keseluruhan 1.5KG sutera lelabah emas digunakan bagi menghasilkan gaun yang dikatakan bernilai GBP 300 000. Jika anda di London sila ke Muzium Victoria dan Albert sekarang untuk melihat sendiri gaun one of a kind ini





Laporan asal DesignBoom

15 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. seksa binatang siut... pecinta alam mesti butthurt bila tengok gaun ni!

    ReplyDelete
  3. perlu ke sampai cekik lelabah 2. naharom sungguh!

    ReplyDelete
  4. byk2 nnti kena kekoh mapos keras

    ReplyDelete
  5. obe penyokong tegar kelantan..

    ReplyDelete
  6. waran pon boleh.. waran tangkap

    ReplyDelete
  7. gaun paling hodoh pernah aku tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hodoh bagi kamu, tapi warga2 makcik afrika pasti nak gaun nih.

      Delete
  8. Gaun tak berapa sgt, tapi material tu mesti mahal

    http://onlinetijarah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. pix yg last aku sgt butthurt okey.. perlu ke kepit smpai cm tu.. aishhh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails