Wednesday, 18 January 2012

Serius VS : MAS vs T-Mobile : Flashmob Siapa Lebih Original?


Macam pernah dilihat sebelum ini...

Hmm...........Adakah idea flashmob MAS ini dimaling dari iklan T-Mobile. The similarity is uncanny. U TELL ME.



VS



88 comments:

  1. semua nk maling

    ReplyDelete
  2. kata pun flashmob, mesti la tiru

    ReplyDelete
  3. malaysian...always lack on idea.

    ReplyDelete
  4. dimaling ekk??? caya la obe

    ReplyDelete
  5. tak sama pown.

    ReplyDelete
  6. ape yang same nye?

    ReplyDelete
  7. Carian Blog Paling Popular
    Blog Serius
    Beautifunara
    Papagomo
    Jejariruncing
    Honeykoyuki
    Oh Bulan
    Kari ngeri
    Malaymoviesfull
    My Resipi
    IniBelogSaya

    Kenapa Papagomo kalah dgn OBE!!!! arghh!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. papgomo blog bangsat,sesat cam pantat kuali kat dapur, kerja nk hentam,cari salah orng..kompom2 la kalah ngn blog 0be...fuck retard mcm ko muka cam puki anjing berkurap..hahah

      Delete
    2. bodoh! itu ranking search la!
      pembaca papagomo dah hafal address website dia!
      kalau tak hafal pun dah siap bookmark!

      Delete
    3. amboii marah-marah ni milosuam tu blog xcari salah orang pulak ke? stupid retard politic fags

      Delete
  8. pukimak punye obe gemuk. suke cari salah orang. kalau babi ni kene pandai pulak die block semue orang. lanjiao la ko mafaka gemuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat mencarut nak berbakul bakul..tapi guna Anon..tak true langsung..baru abis PMR ek..?

      Delete
    2. KAU DIAM.. GUNA ANON JUGAK
      TETEK LAYUT BAU HAMIS

      Delete
    3. dapat apa gaduh2? keh3

      Delete
  9. da mcm GLEE da..

    ReplyDelete
  10. T mobile > MAS

    ReplyDelete
  11. please who know this theme.around 98's

    WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB
    WUB WUB *czzt WUB CHI WUB CHI WUB CHI WUB CHI WUB CHI WUB CHI WUB CHI WUB CHI WUB CHI *czzt WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB CEKECHISTTT WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB WUB CEKECHISTTT CU AH CU AH CU AH.AOP AOP AOP AOP AOP AOP AOP AOP

    only that part i know.plezz.anyone

    ReplyDelete
  12. bagi aku x de la tiru pun..
    nama pon flash mob...
    nak kata tiru aku pun pernah tengok korea buat benda macam ni...
    standard dia la tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ADE AKU TANYA PENDAPAT KAU.. GEMOK

      Delete
    2. ASSALAMUALAIKUM~~~

      Setelah berpisah selama dua tahun, kumpulan Lanun Mugiwara akhirnya bersatu kembali untuk meneruskan pelayaran dan pengembaraan mereka ke New World. Luffy, Zoro, Sanji, Nami, Chopper, Robin, Usop, Franky dan Brook adalah watak dan karakter terpenting bagi anime dan juga manga One Piece.Antara cerita kegemaran yang paling saya gemari. Memang seronok membaca dan melihat hasil nukilan Eiichiro Oda.

      Delete
  13. apesal la meleis ni suka sgt berhibur agaknya. memang dah ada dalam gene ke hape? naik muak lak aku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa ler ko nak skeptical ngan orang melayu. bukan semua manusia suka berhibur ke? dah ko tu dok umah diam2 ka?? xtgk movie ka? xpenah main bowling ka? serius BODOH punya statement!

      Delete
    2. KAU MASAM

      Delete
    3. kahkah mamat ni betol2 foreveralone kahkahkah!!!

      Delete
  14. Replies
    1. Arakian maka tersebutlah kisah serombongan pemuda pemudi gagah perkasa penoh bersemangats bagun pagi2 nak panjat gunugn Datuk, Rembau..ahaha..ape la yang best sangat panjat gunung nie..tapi dari melangut dok depan TV je.. baik gerak2kan badan nie.. dah terlebih sehat la pulak..opss..

      Delete
    2. tipulah kau..

      Delete
  15. Replies
    1. Apa yang berlaku kepada teman? Virus ini turun menjangkiti Google Chrome dan tab blogger.com sewaktu teman sedang melayari internet. Sewaktu teman sedang membuka blog, page itu secara tiba-tiba bertukar menjadi games atau permainan video di laman web Facebook. Hal ini bukan berlaku sekali, tetapi berkali-kali! Hal ini sangat mengganggu teman. Tak khusyuk nak blogwalking mahupun update entri. Sedap-sedap tengah baca blog orang lain, tiba-tiba terus bertukar menjadi Facebook. Alahai~~~~~




      Buktinya seperti di bawah ini. Laman blog telah bertukar menjadi Facebook.

      Delete
  16. mas ok aper... and it also shows the uniqueness in the diversity yet harmonious races in Malaysia. NICE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. and the beyond imaginable lameness we truly proud of

      Delete
  17. Sorry to say. Aku tak rasa flash mob kat KLIA awesome. Tapi ramai cakap awesome. . Takde kekemasan dalam kareografi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. OBE ASS LICK LICK LICK LICK

      Delete
  18. To make their passengers felt like coming home, daripada buat flashmob ni once and only in KLIA, it would be great kalau dia maling other airlines (i've experienced this twice with united airlines and american airlines), bila mendarat je, crew ckp "we have landed at blablablaland airport, welcome to blablablaland, to those who called it home, welcome home!". It meant a hell lot better especially bila balik raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAK TANYA PON... BOOOO BOOO CAM DIA SORANG NAIK KAPAI TERBANG..

      Delete
    2. reply berbaur dengki.. hahaha!

      Delete
  19. nasib baik xde datin2 gemok tua bangka xsedar diri wat flash mob poco2 kat sana..

    ReplyDelete
  20. susah nak cari yg original since the invention of flashmob. paling tak guna budak2 bawah umur Justin Bieber salah guna term flashmob buat tarian tak seragam depan pavilion.

    ReplyDelete
  21. ShileaJan 17, 2012 09:32 PM
    See the ARRIVAL

    HOW ABOUT NO...

    ReplyDelete
  22. ShileaJan 17, 2012 09:51 PM
    No see the ARRIVAL

    AKU KATA TAKNAK LA.. LOHHH... NAK SURUH2 PULAK GIGIT JUBO KANG

    ReplyDelete
  23. ShileaJan 17, 2012 09:55 PM
    No see the ARRIVAL

    OK ;)WILL DO

    ReplyDelete
  24. -Operation Blogserius-

    We are the voice of the peoples, we are unknown. We are Anonymous.

    ReplyDelete
  25. hampir sama..tp MAS punye best giler!!!!!!!!!!!!!! kalau gambar die hd...tq

    ReplyDelete
  26. tak dinafikan T mobile punya memang lagi better... tapi MAS punya flashmob lebih dekat dihati saya sebab ada penerapan budaya2 di malaysia.. multicultural, multiracial.. semua ada. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. phuiiiii! aku saje nak ludah ko.problem??

      Delete
    2. budak ni tumbuk sedap nii

      Delete
  27. falshmob 1malaysia !! ni semua idea najib untung pancing undi!! lol!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. aku selama ni sokong PR...tapi sejak dah tengok flashmob 1Malaysia ni, kena sokong BN pulak lepas ni..Mesti!!

      Delete
  28. Mas punye bkn flashmob..siap pasang pagar lagi ntah ap2 ah

    ReplyDelete
  29. Pagar tu bukan memang dah terbina kat KLIA ke?

    ReplyDelete
  30. xpnh g klia kot tu yg x twu mmg ade pagar...apaa daa...

    ReplyDelete
  31. dafuq madafaka!!!!! bukan tiru 100% pon...just the idea n concept je bhai...xyah kondem sgt...kalu mau kondem ubah nationality lu pg israeliost madafahkahkahkah...xyah kondem sgt...malaysia xkan maju kalo ade lg 2juta org mcm lu...

    sape lu??? lu la...sekalian yg menkondem hasil karya yang lain...piss.yooo

    ReplyDelete
  32. T-Mobile pun maling jugak. Tiru konsep Voca People.

    ReplyDelete
  33. Malaysian one is more awesum. Hidup Perkasa!!

    ReplyDelete
  34. http://www.youtube.com/watch?v=_yXy4YGOyvU

    ReplyDelete
  35. SyafiqSayangKamu18 January 2012 17:44

    MAS bukan buat flashmob, lebih kpd tarian dan menyanyi jer...
    T-Mobile is real and more thing flashmob dkt stesen keretapi somewhere in norway kot... itu supergempak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. LoL
      tu kat Heathrow Airport la der. somewhere in Norway celah mana? kahkah

      Delete
  36. gua rasa flashmob yang paling gempak sekali is at tanah haram time musim haji. tgk berapa juta orang synchronize rukuk dan sujud sama sama sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau dah nak mampos panggil apa yg orang buat kat Makkah tu flashmob?

      Delete
  37. kalau sama pon apa masalahnya obe gemok??? kalau macam tu ko tak payahla buat blog juga. tiru konsep orang lain jugak. maybe buat note tulis atas kertas, pastu tampal kat dinding tandas. baru lain sikit konsepnya. tak pon ko fap dengan mean dekat public. kat malaysia ni jarang orang buat. mesti konsep lain.

    perut tu dah boroi, bawak bertobat la. jangan sampai gua jumpa lu, gua cantas sama lu. jangan bajet sangat.

    ReplyDelete
  38. Malaysia juga Terbaik ! :D

    ReplyDelete
  39. obefat memang level anjing. cuba kalau orang lain cari salah die, siap block kat twitter. kimak konek takde. lanjiao ko gemuk gi kahwin cepat dengan tunang ko yg jongang

    ReplyDelete
  40. sume nak kutuk2.......kire ok la......kalo nak harap pantat2 kat ni sume.......lagi cam haram jadinya........ckp mcm sume reti buat........ak tak reti wat so ak just ckp....not bad

    ReplyDelete
  41. tak kesahla sapa yang original pon...yang penting MAS has done a great job!

    ReplyDelete
  42. MAS lg best kot..yg up gile babi T-Mobile pnye tu bajet mat saleh separuh masak la..defukk

    ReplyDelete
  43. tapi selalu memang macam tu ..Malaysia tau tiru org , trend n fashion dari luar..tak pernah dgr lagi trend Malaysia jadi ikutan org ramai kat dunia nie..sorry jgn butthurt plzz

    ReplyDelete
  44. camner trend malaysia nak jadik ikotan luar kalau rakyat sendri pon tak support malaysian brand? setakat kutuk brani la..

    actually ader ramai jerk talented kat malaysia ni.. tapi orang yang slalu prasan mat salleh sgt..atau mungkin hanya pkai "visa " dok malaysia ne suke dok kondem2!

    obe..ko mmg suke kan critics aper malaysia ader buat kan? ko g dok negara lain la! kalau nak critics pon.. cuba lah bagi suggestion lagi bernas..takpe at least ader gak la effort MAS untuk bagi orang bangang macam ko kutuk kan?

    ReplyDelete
  45. flashmob T Mobile lebih friendly lebih real tak perlukan alat muzik dan lebih rasa feel..

    MAS nye flashmob perlu pembaikan lagi.. walaupun meniru tapi meniru perkara positif lebih elok daripada meniru yana negatif.. Good job MAS!

    ReplyDelete
  46. WOW HENSEMNYA ORG ARGENTINA TU..SENGGAMA MINDA AKU..

    ReplyDelete
  47. what the ffuuuu is flashmob? buduh... mop lantai lagi bagus.

    ReplyDelete
  48. reaksi penumpang yang terkejut dan orang sekeliling yang enjoy flashmob adalah PRICELESS!! good job MAS, lepas ni boleh buat lagi.. harap yang lebih baik..

    ReplyDelete
  49. oh come on....copywriting. Idea tak pernah hakcipta. hat off to Mas. benda ni sepatutnya dah start zaman Idris Jala dulu. tapi bila Tony masuk baru nak buat. toksan la nk criticizes sangat.

    ReplyDelete
  50. my opinion!dua2 ada kelebihan masing2..kawan2 aku dok obersea semua terharu nengok flashmob MAS ni..siap rasa nak nangis lagik..so no hal la sama ker, tak sama ker..apapun BEST!

    ReplyDelete
  51. maybe yang malaysian punya ni is consider a performance. Sebab mostly yang menari2 dan berlakon tu semuanya dirancang. Nampak sangat it's a planned event.

    Maybe bleh tiru yang mcm htc buat kat pavi, still terancang, tapi x nampak. sebab macam semua orang menari. just 3 sen opinion

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails