Thursday, 19 January 2012

Serius Cool - Jam Kristal Richard Mille Beharga RM 4.86 Juta (8 Gambar)


Richared Mille RM56 Felipe Massa

Ok ok aku seorang watchfag. Aku suka jam yang ada banyak detailing dan nampak bad ass. RIchard Mille RMFelipe Massa ini ialah jam yang mempunyai bada yang diperbuat dari kristal. Hanya 5 akan dihasilkan dan setiap satunya mengambil masa ribuan jam untuk dihasilkan. Menurut pihak Richard Mille,1,000 jam dihabiskan bagi mengukir bentuk badan jam, 430 jam untuk melakukan pengemasan dan 350 jam lagi untuk memastikan kesemunya sempurna. Oleh sebab itu harga sebuah jam ini ialah USD 1.65 juta (4.86 Juta Ringgit).





Laporan asal BornRich

46 comments:

  1. Replies
    1. kiwak ah.. aku baru nak PERTAMAXXX!!!!!

      Delete
    2. sebab tu ko dapat jadi PUKIMAXXX je...

      Delete
    3. hahaha..korang ni ntah pape. mengarut je keje.hahaha

      Delete
    4. get life la bodo!

      Delete
  2. Murah juga ye. Jam aku RM5.3juta, menyesal beli ari tu. Ada pula lagi cool, xpa la. Esok saham naik, aku try order ni satu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. budget org nak kagum?

      Delete
    2. Ya. Salah ke? o_o

      Delete
    3. kaya benor ko ni. macam takbur pulak

      Delete
    4. hoi jilaka hutang aku RM2.30 sen beli kondom tak bayar lagi

      Delete
    5. tak payah nak tipu la bebal. pensel tekan aku yang kau pinjam masa final aritu pun tak pulangkan lagi. inikan pulak 5.3 juta.

      Delete
  3. Jam bodoh jual berjuta-juta. Dahlah mahal, susah nak tengok. Baik beli Casio RM 50 hengget. Sejuk mata memandang, ringan wallet memikul. Huhuhu.

    ReplyDelete
  4. ini semue dakyah obefat babi nak menyesatkan para anon! bangkit para anon! kite bunuh dan bakar obepig gemuk ni sebelum die kahwin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpyah la usha blog dia klo hang rasa dia xleh blah..hahaha..yg hang mai tgk watpa blog nie..mgkuk tingkat

      Delete
    2. WAKAKAKA NGAM BODOH..

      Delete
  5. out of sense. bnde yg asalnye simple tp sengaja jd kn complicated. Baik buat time machine. Ad gak hunt0ngnye

    ReplyDelete
  6. Orang bangang jer beli benda nie...

    ReplyDelete
  7. Sape komen kat atas ni memang anak B.A.B.I

    ReplyDelete
  8. ada aku kesah

    ReplyDelete
  9. korang nie suka sangat dengan BAB 1.

    jam yang terlalu kompleks nie ada pakai bateri tak??
    dan... its made from crystal right??
    (* jatuh pecah menangis sambil menari2 wo!!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab mereka pun babi

      Delete
  10. jam mahal2 jatuh dalam api terbakar jugak.

    ReplyDelete
  11. jam ini khas buat mereka yang mati pun bawak harta jugak..

    ReplyDelete
  12. agak2 nya,jam nih kalo gadai mahal lagi dr emas kot... boleh wat investment nih...

    ReplyDelete
  13. mcm saje jer letak harga camtu..design pon nampak murah ja..

    ReplyDelete
  14. obe babi obe babi obe babi.. anak babiiiii... mak hang ada pliaqq haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. awat hang kata mak obe gemuk ade peliaq..bpak hang ade burit bau ikan masin hang buat senyap ja...ape pon tak boleh3x!!!

      Delete
  15. After all u'all nk tgk waktu je kn?? Manusia dh la x menghargai waktu...nk pakai jam mahal2, riak, takbur lagi tu..

    ReplyDelete
  16. obefat babi. anon @Jan 18, 2012 08:37 PM. mana ade cakap mak die gemuk. ko ni bodoh babi macam obepig gak ke. pukimak.

    ReplyDelete
  17. orang yg boleh beli cincin RM24 juta saja yang mampu beli jam ini?

    ReplyDelete
  18. alaa..cempak dalam lava hancur jugak

    ReplyDelete
  19. campak dalam api neraka hancur gak....

    ReplyDelete
  20. apalah korang ni semua...kalo nak bergurau pun biar lerr dgn cara yang baik...ni kutuk-kutuk emak bapak ni buat apa....jadi lerr manusia mengikut akal yg Allah beri sbb korang yg buat entry mcm ni lebih teruk dari haiwan....fikir2 kan lerr.....please bloggers give a good input rather than stupid statements

    ReplyDelete
  21. anon babi anon babi hutan anon juboq bekulat.. hahahaahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa.. awat kutuk diri sendiri ni???

      Delete
  22. ade duit beli xde duit komen...

    ReplyDelete
  23. ak da tau da sape beli ni pas ni~
    hehe...

    ReplyDelete
  24. saya minat jam dari brand hublot sajae.

    ReplyDelete
  25. Ibrahim Ali beli PAS 10k

    ReplyDelete
  26. Doralin Rosmah xnak beli jam ni ke?..sure byk lagi simpanan die yg die kmpl dari mase kecik tu

    ReplyDelete
  27. jam tu harga rm 056 je?

    ReplyDelete
  28. Lawa detail kalau gerak..Meh la beli Replica kt website aku Tag heuer ada, buat pe pakai 30K..pakai below 2rat bukan org tau.. meh beli JOM!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails