Monday, 16 January 2012

Serius Shit - Rakaman Audio Aneh Yang Menakutkan Warga Kota Samarahan


What the hell is this?

Warga Kampung Endap di Kota Samarahan, Sarawak tidak boleh tidur malam sejak beberapa hari yang lalu akibat bunyi aneh yang memenuhi ruang udara pada waktu malam. Bunyi yang seakan dengkusan kuat ini akan hanya berhenti apabila menjelang subuh. Apakah ia? Warga Samarahan mahukan jawapan dari pihak berkenaan. Ada teori mengatakan ini bunyi dari kilang yang beroperasi berhampiran tetapi pihak kilang menyangkal kerana mereka sudah beroperasi selama 10 tahun dan mengapa hanya kini mahu membuat bunyi aneh. Saksi juga mengatakan bunyi ini datang daripada langit dan bukan dari kilang. What the hell is it? Ada pembaca Blogserius dari Samarahan care to share?

In B4 "It's fucking Darth Vader!"



Laporan asal Borneo Post

172 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. this comment also will be deleted by author

      Delete
  2. what is that sound?
    scary mary tu..

    ReplyDelete
  3. le wild snorlax appear!!!

    ReplyDelete
  4. Ayah Pin's disturbed spirit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha..
      tetiba leh muncul ayah pin..
      aku ingat raksasa cam dalam cita katun jepun tuh.

      Delete
  5. mcm org berdengkur je..

    ReplyDelete
  6. warga samarahan tak baca blog ko kot obe??

    ReplyDelete
  7. i was at samarahan that time. but i heard nothing. tido mati kot.

    ReplyDelete
  8. dark vader!!!! keduax!!!

    ReplyDelete
  9. errrrr darth vader

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obi wan Kenobi17 January 2012 10:57

      May the FORCE with us....

      Delete
  10. cuak hoiiii..dlm otak aku dah siap main lagu The X-File dah =.="

    ReplyDelete
  11. mohon pencerahan apakah itu???

    ReplyDelete
  12. Bunyi rimau tu

    ReplyDelete
  13. Seems like the government test the HAARP weapon. No? Pi dah 2012 ni.

    ReplyDelete
  14. A wild snorlax has appeared!
    [Fight] [Run]
    [Pokeball]

    ReplyDelete
  15. appyxmia cakap, "bunyi gempa bumi kat indonesia"...interference ke sbb awan ke...de cakap laaaa

    ReplyDelete
  16. i did heard people talking about this thing kt campus. kwsan yg dgr bunyi ni pun quite wide. sume x sure bunyi ape tu. tp i tak dgr pon. lpas pagi tu, dgr kwn cite, mmg meremang la..

    ReplyDelete
  17. i was in kota samarahan jus now. n i didnt heard any sound. which part of kota samarahan ehh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam je la. sensiang mana ada

      Delete
  18. reminds me of the Black Weapon in Battlefield: Bad Company 2. haha. it releases this sound too before launch. haha

    ReplyDelete
  19. 'ader dtg samarahan beli kertas warna.

    ReplyDelete
  20. Was it a farting contest guys? Funny thing is, I was in Kota Samarahan at that time. Didn't hear any of this. A friend of mine in the dormitory did say something about this but I thought he was just pulling my leg or something. If it's at Desa Ilmu then folks at UiTM Samarahan could hear it too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. panglima perang16 January 2012 18:24

      BABI EATER!
      CAKAP MELAYU LA BANGANG!

      Delete
    2. ape masalah kau? bodoh sangat tak faham english?

      Delete
    3. babiii. simple english pun tak faham ke? bodoh punye panglima perang

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. dah namanya panglima pun. what you expect from a guy name like that?

      Delete
  21. Maybe related? http://www.youtube.com/watch?v=hl2Q560V5P0

    Or this may be faked. Meh

    ReplyDelete
  22. Inb4 Yakjuj Makjuj sudah mahu kluaq.

    ReplyDelete
  23. obe record bunyi kentut dia pastu ckp bunyi ni kat samarahan. propaganda semata mata..hahaha

    ReplyDelete
  24. maybe its sasquatch

    ReplyDelete
  25. kalo u org da tgk utiub.. ade byk lagi video yg sama.. bunyi yg sma gak.. i dgr mcm bunyi terompet.. cuba search dlm google "strange sound around the world 2011".. bunyi2 mula wujud sejak 2011.. seram..

    ReplyDelete
  26. bunyi di dengar sejauh radius 10km.. ade 4 buah kpg dgr..

    ReplyDelete
  27. bunyik angry bird tgh berlawan dkt langit...

    ReplyDelete
  28. I sense something, a presence I've not felt since....... - Darth Vader

    ReplyDelete
  29. Lord Eddard Stark16 January 2012 17:34

    Winter is coming

    ReplyDelete
  30. solar winds? tak pun trompet malaikat israfil?

    ReplyDelete
  31. well, compare to this one (http://www.youtube.com/watch?v=84V5eySzQf0), the sound in Samarahan is nothing.

    I usually don't trust any apocalypse prediction, but these anomalies are scaring the shit out of me since scientists are yet to find the cause.

    ReplyDelete
  32. I heard it was a HAARP program from the US.

    ReplyDelete
  33. ini semua2 adalah bunyi2 palsu yg dicipta oleh illuminati bertujuan menakutkan & merosakkan iman manusia suci di samarahan...propaganda illuminati semata-mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iluminati bapak hang..

      Delete
    2. meister OBE si illuminati jahad nih punya angkara lah...
      berdengkor macam naga...smpai samarahan dengar...
      ~~~pfffttt.......

      Delete
  34. I WANT TO BELIEVE

    ReplyDelete
  35. Naga tu. Tahun ni kan tahun naga

    ReplyDelete
  36. HAARP tue bukan concert Muse ke? live at Wembley.

    ReplyDelete
  37. obe nak tipuu budak2

    ReplyDelete
  38. : High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP)

    ReplyDelete
  39. tu bunyi moto honda c70 standard sedara aku rasenya...malam2 memang die suka jalan2..

    ReplyDelete
  40. http://www.youtube.com/watch?v=vcUDYBIrWio&feature=player_embedded#!
    aku x tau bunyi same ke x?tp vid obe post ni sound x clear..yg vid ni lg clear

    ReplyDelete
  41. doesnt matter, had sex.

    ReplyDelete
  42. anon samarahan16 January 2012 18:22

    eee takut..semalam i ada dengar..tak berani nak kata apa apa..orang kampung kita ada yang demam demam lah begitu bah ..katanya ada godzilla gitueww

    ReplyDelete
  43. "Immanuel Velikovsky explains the likely origins of these mysterious sounds in his book “Worlds in Collision”. He states “Earthquakes are often accompanied by a roaring noise that comes from the bowels of the earth. This phenomenon was known to early geographers. Pliny wrote that earthquakes “are preceded or accompanied by a terrible sound”. Vaults supporting the ground give way and it seems as though the earth heaves deep sighs….The eruptions of volcanoes are also accompanied by loud noises. The sound produced by Krakatoa in the East Indies, during the eruption of 1883, was so loud that it was heard as far as Japan, 3,000 miles away…”

    Velikovsky theorized that around the time of the Exodus,the earth was disturbed in its rotation by a near-passing comet which caused numerous upheavals. Many contemporary descriptions from around the world describe strange sounds: “the sky and the earth resounded” said the Midrash. “Loud did the firmament roar, and the earth with echo resounded” says the epic of Gilgamesh. In Hesiod “the huge earth groaned” “the earth resounded terribly, and the wide heaven above”. The passing of the comet also produced “trumpet like sounds” Homer states “The whole earth rang, and round about great heaven pealed as with a trumpet”.

    We have recently had comet Elenin and others pass close by the earth and many observers, such as innuit elders, have noted in recent times that the earth seems to have shifted on its axis. Perhaps a resulting twisting of the strata of the planet is the source of these mysterious sounds."

    ReplyDelete
    Replies
    1. YESS...

      our earth is driving itself away from this dying galaxy

      come on mother earth take us away to a new galaxy.. away from mars.. away from venus... death star here we come

      Delete
    2. do read ikebal. it says something about when earth plate moves eg earthquakes, it makes groaning sound....

      Delete
  44. sangkakala. mayan win.

    ReplyDelete
  45. It's okay, I wasn't planning to sleep tonight anyway. Haha.

    ReplyDelete
  46. OMG! Berita paling setail untuk minggu ini! setail!

    ReplyDelete
  47. who's that pokemon?

    ReplyDelete
  48. iluminati at work

    ReplyDelete
  49. i was there..n i heard the hum sound..my fren even record it

    ReplyDelete
  50. “Semalam. siaran RTM di samarahan. tergempar ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa bumi selama 3 minit, mungkin ini tanda2nya. > kpd semua yg bergelar muslim,hari nie pakar meteorologi bhgn bunyi dr samarahan m'dapati sesuatu bunyi ganjil spt ngauman raksasa dr bwh mantel bumi.menurut para ulama kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal y b'usaha utk naik ke muka bumi.oleh itu,kte disuruh sentiasa x berhenti azan dan solat,sebarkn kpd umat ISLAM yg lain. Amanah! Wallahualam”

    ReplyDelete
    Replies
    1. I see what u did therrr...

      Delete
    2. eii takutnya,jgn la cakap camtu,i dah la tinggal sorang2..takut tau.i belum kawin lgi nnt tak merasa nikmat seks..em i kena berzina la ni kan mana tau u cakap tu betul.sekurang-kurangnya dapat la merasa penetration

      Delete
    3. Obabi tol ar setatment camnie! defuq?

      Delete
    4. zman ble punya komen la ko post nih

      Delete
  51. hish!!! dok rakam bunyi jiran sebelah dok projek wat per???? hahahaha

    ReplyDelete
  52. jewish conspiracy. they want us to believe that 12.12.12 is the end of the world

    ReplyDelete
  53. Mr stress readers16 January 2012 19:22

    apahal pukima ni tension aku buka blog babi ni,jatuh ke bawah bila buka new entry berat cam anak dalam kandungan miss mean.aku baru vote blog ko tau babi yng ke 15 dah la kena register..post something berunsur lucah and fix this problem.sebagai menghargai pembaca.

    ReplyDelete
  54. its HAARP...search for it

    ReplyDelete
  55. kawan2, pakcik makcik, abg kakak, tuan puan... ini tak tipu. ini memang betul2 berlaku di kota samarahan! dun make joke on dis things! dun talk rubbish!

    ReplyDelete
  56. luke, i am your father. trolololol. itu gamaknya dia cakap kot.

    ReplyDelete
  57. aku rasa ni bunyik pendekar laut tengah fighting atas langit....

    ReplyDelete
  58. tak takut pun...

    ReplyDelete
  59. Scary serius.....pernah dgr crt yg same bout bunyi bunyian ni...

    ReplyDelete
  60. http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/oixhc/what_the_hell_are_these_noises_being_heard/

    ReplyDelete
  61. we heard it too....wallahualam...anything happen for a reason....hanya Allah yg maha mgetahui sgala2nya....any conspiracy yg dorg molah ya tp w/o izin Allah benda tok x kan sampey kat samarahan....tp cuba pkr kenak samarahan ja yg experience benda tok ow....how about kuching? bau? lundu? padawan? kota sentosa? etc....

    ReplyDelete
  62. Bunyi ni kedengaran kat tempat lain jugak.. Banyak video kat youtube pasal weird sounds ni.. Apa2 pun, memang seram la.. I don't think it was from the earthquake. just saying.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunyi bapak kau sial kot?

      Delete
    2. AnonymousJan 16, 2012 04:41 AM

      bunyi bapak kau sial kot?

      ni mesti komen orang yang tidak berpelajaran tinggi. kesian. fikiran mundur. percakapan kita melambangkan keperibadian.. maybe sbb da rs lali ckp mcm ni,sbb tu x rs ape2. kesian.. kesian... kesian...

      Delete
  63. derp... aku miak kuching, diam area samarahan. maok tauk bunyi apa ya? ya lah bunyi orang tido dalam suro lupak nutup mike. lekak berceramah malam in b4 ya ada yang lupak nak nutup mike suro. alu jadi cerita masuk paper. nakpa bodo gilak ktk org tok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..why so educated people ignorig this comment.yor statement seems legit sir.
      apa, ingt swk sikda suro ka lepeh?
      ka org lepeh sik biasa pegi suro?hahaa

      Delete
    2. perlukan terjemahan....

      Delete
    3. derp... aku budak Kuching, duduk area Samarahan. Nak tahu bunyi apa tu? Tu lah bunyi orang tidur dalam surau lupa tutup microphone. lepas berceramah malam sebelum tu ada yang lupa nak tutup microphone surau. Terus jadi cerita masuk paper. kenapa bodoh sangat korang ni?

      Delete
    4. nasib baik ada org baik hati translate.pa benda dia cakap ni teruknya bahasa..semua loghat negeri kat malaysia aku leh faham termasuk la sabah.tapi kat atas ni eiiii..

      Delete
  64. lawak2 juga....tp beringat dow KIAMAT ITU PASTI...

    ReplyDelete
  65. o yeah....org tdo dlm suro lupak nutup mike? ktk komen ya w/o mikir apa2....bodo!!!

    ReplyDelete
  66. Bersedia untuk WAR ! Aliens is coming !

    ReplyDelete
  67. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hum

    possible explanations

    ReplyDelete
  68. haha..apekebangang korg nie..meh aku tlong..untuk2 noobie2 psl hal nie..tune into this channel..yang noob2 tu bek xyah bukak..trolololo

    http://strangesoundsinthesky.com/

    ReplyDelete
  69. unimas staf said it was "dajal sound"....sound funny

    ReplyDelete
  70. dragon has been awaken. Where is the Dragonborn!! FUS RO DAH!

    ReplyDelete
  71. bunyi orang beromen ni hihi...betui dak

    ReplyDelete
  72. sy bkn ddk samarahan. jd x pernah dgr bunyi ni secara live. but mayb its similar to bunyi gunung berapi. bunyi yg sy dgr dkt area gunung berapi d indonesia, sounds almost like this. then mayb siang pun ada bunyi ni tp org x perasan. sbb mmg normally mmg bunyi pd mlm hari lebih jelas. any hidden, unerupted volcano in sarawak? in sabah yes we have..tp dipercayai sbg gunung berapi mati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kenapa bunyi hilang menjelang subuh?

      Delete
  73. Hollywood-george lucas yang akan mengeluarkan movie STAR WARS EP.1 3D meminta maaf kepada semua penduduk kota samarahan gara-gara bunyi Darth Vader yang terlepas ke sana.Ia adalah semata-mata gimik sempena tayangan perdana filem tersebut yang sepatutnya di arahkan ke Hollywood.George Lucas berkata ia adalah disebabkan salah seorang krew yang bertanggungjawab melancarkan gimik itu telah tersilap memilih frekuensi dan secara tidak sengaja memilih frekuensi yang terdapat di Kota Samarahan.dia telah pun memecat krewnya tersebut.-reuters.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bitch please. ep 1 mana ade darth vader. darth vader kecik lg >.<

      Delete
    2. yang ko serius sangat pesal

      Delete
    3. nama pun blog serius

      Delete
  74. i ada kat samarahan almost everyday,just not at night..just knew bout this from this entry..
    make me worry somehow..huhu :|

    ReplyDelete
  75. perghhhh ganas......ni secret weapon mlesia la tgh test

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...byk sggh rahsia kt mlesia ni

      Delete
  76. CLOVERFIELD nak muncul!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  77. dkt swk xda gunung berapi..touchwood..

    ReplyDelete
  78. the sound coming from here...http://www.youtube.com/watch?v=6MVFwCx7AkA

    ReplyDelete
  79. fenomena ini berlaku diseluruh dunia... http://www.reality-choice.org/159/strange-sounds-all-around-the-world

    ReplyDelete
  80. Zeus tgh berdengkur kat mount olympus or athena beromen

    ReplyDelete
  81. bunyi valve kilang felcra berdekatan bocor...sumber:abg kilang felcra

    ReplyDelete
  82. ahmad idham punya kerja la ni..

    ReplyDelete
  83. kena tanya mamat khalid. ni mesti hantu kak limah dah lari sana cari pisang pasal kg pisang dah habis pisang kena curi dgn monyet.

    ReplyDelete
  84. http://www.youtube.com/watch?v=Ukvi344f2Tk

    Many conspiracy sites believe HAARP is a weapon that can cause earthquakes and change weather patterns. Some believe it is responsible for the record natural disasters this year including earthquakes and tornadoes. Some people believe HAARP works with Chemtrailing. Chemtrails are created when supposed covert airplanes spray barium and other chemicals over targeted areas. They believe that HAARP transmits microwaves or extreme low frequencies that interact with the chemicals to heat the ionosphere causing it to lift the jet stream, thereby changing weather patterns.

    ReplyDelete
    Replies
    1. x yah duk takut sgt la dgn HAARP ni...smua ni kuasa Allah manusia mna blh lawan

      Delete
  85. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  86. fucking fishy http://redd.it/oixhc

    or at least something to do with petroleum pipeline maintenance.

    ReplyDelete
  87. Ni bunyi nafas org yg fap fap fap.. Ko obepig da kawen t tahu lah bnyi dengusan fap3..obe bodoh.puiii

    ReplyDelete
  88. ini shaitoooooon

    tp cuak siot dga

    ReplyDelete
  89. neko mengawan kot??

    ReplyDelete
  90. run..!!! run..!!! 4 ur life!!!! ultraman tumpang tido dowh!!!!

    ReplyDelete
  91. ni agaknya seorg Dragonborn baru discover siapa dirinya, tgh test Shout "Unrelenting Force" kena mtk sorg guard pi tegur after ckp, "i used to be an adventurer like u, until i took an arrow to the knee"

    ReplyDelete
  92. aku selalu confuse Samarahan dengan Pandamaran. Pandamaran kena tukar nama la. Bunyi macam kat sarawak je.

    ReplyDelete
  93. utramen kepala atok hang...

    ReplyDelete
  94. ahaha..in b4 obedeletethispostbecausehehatessarawak

    ReplyDelete
  95. I am leaning to it being The Dajjal snoring. Sarawak got lots of caves. He could be hiding in any one of them. Hahaha. Shit.

    ReplyDelete
  96. kwn aku tinggal kat kota samarahan 2 x ckp pun apa2 pasal nie except jalan mendap katt sekolah adik dia......kwn aku mcm kelawar mlm2 berjaga x kan dia x perasan

    ReplyDelete
  97. like statement tu walalupun cam trolol punya jawapan jer

    ReplyDelete
  98. Mcm bunyi dengkur Obe je.hahahaha

    ReplyDelete
  99. war of the world 3

    ReplyDelete
  100. aku btl2 duk umah area 2.. student
    Unimas.. pagi tadi bunyi berlaku lagi.. perghhh seram sejuk.. lame2 dgr2 makin dekat plak mende ngn kiter.. serius shit

    ReplyDelete
  101. dah org share maki mcm2 plak. bukan area tu sj kot.

    rumah aku pun dgr.
    tapi mcm anjing berdesus ja.
    aku x tau plak. bunyi ni sm mcm aku dgr smlam. pkl 2-3 pagi mcm tu la.

    ReplyDelete
  102. malaysia buat underground military basement. truestory yo!

    ReplyDelete
  103. Saya turut mendengar bunyi tersebut. Saya ingat rakan sebilik yang berdengkut, tapi mustahil juga kerana bunyinya sangat kuat. Lagipun rakan sebilik saya tak pernah berdengkur. Apabila saya mendapat tahu 1 samarahan mendengar bunyi yang sama (lebih-lebih lagi setelah saya dengar bunyi rakaman tersebut sama dengan apa yang saya dengar), meremang bulu roma saya.....T_T

    ReplyDelete
  104. mcm bunyi intruders war of the world. oh shit. movie tu mmg mencuakkan. n bunyi ni sgt mencuakkan jugak! - nisa

    ReplyDelete
  105. obe, fyi..bukan warga kampung endap..sebenarnya warga kampung meranek.

    oh, kalau nak baca lebih lanjut, berita ini ada masuk dalam The Borneo Post.

    ini link dia.

    http://www.theborneopost.com/2012/01/15/rumble-in-the-sky-over-samarahan/

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya org yang tinggal di kampung tu. mmg mcm2 spekulasi. kebenaran still tak tau sampai sekarang.

      Delete
  106. abg sedara aku slalu buat bunyi camtu time tido. haha.

    btw, ni ada link dr utube pasal bunyi dari langit within this year. check out, some say its a teaser, tapi ada juga kata dorang pun dengar. mungkin ada kaitan dgn samarahan?

    http://www.youtube.com/watch?v=GZ2ZcmMxehk

    ReplyDelete
  107. Thiz iz fukken troll!!

    ReplyDelete
  108. One fact remains about the sound of 'Gunung berapi Mati'

    Gunung Kinabalu, in fact the whole Sarawak and Sabah are standing above what geologist called, Lingkaran Api Pasifik. And Yes, Kinabalu is Gunung Berapi Mati. \

    In Amerika, this sound was heard a day before the earthquake in north america happens. Coincidence???

    Pray to god, Allah and hope he'll protect us in any way possible....

    ReplyDelete
  109. Saya cadangkan kepada anda semua tonton video ini dan juga download, ia ada kaitan teori konspirasi projek HAARP oleh Dajjal Laknatullah Amerika dan Yahudi Zionist.

    JESSE VENTURA - HAARP (Conspiracy Theory)

    Part - 01
    http://youtu.be/y1tD12Byuls
    Part - 02
    http://youtu.be/LKOc32PEIc4
    Part - 03
    http://youtu.be/2eoUQ3ylLsk
    Part - 04
    http://youtu.be/hXSFbVRuIk4

    ReplyDelete
  110. depa berdengkur pa ramai ramai

    ReplyDelete
  111. banyak sungguh ahli mateorlogi atas nih...
    :O (amazed)

    ReplyDelete
  112. mmg ada dlm al-quran..ketika kiamat makin hampir, akan ada satu bunyi dari langit yang mengejutkan manusia dari tidur...peringatan kepada kita semua..

    ReplyDelete
  113. ade satu lagi video. http://www.youtube.com/watch?v=GZ2ZcmMxehk&feature=share try this one.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails