Saturday, 21 January 2012

Serius Klasik -V Ramley : Video Animasi Lagendary Dari MMU


2002 - Best thing ever

Aku first time tengok video ini sometime in 2003. Long time ago dan saja nak tunjuk pasal this animation is awesome!




50 comments:

  1. don't lie.
    just admit that u just watched this video in 2012.
    k bai

    ReplyDelete
  2. babi ini sangat best la obepig!1 best level obe babi!!!!!

    ReplyDelete
  3. video ni upload 2006. macam mane obe babi leh tgk taun 2003? ini konspirasi obe babi tahap maksimum

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2003 mana ada youtube lagi bangang

      Delete
    2. Obe akan cakap dia tengok video ni, bukan kat Youtube.
      percayalah.

      Delete
  4. This is totally cool!! Would like to see anyone to create a remake of any p.ramlee's Movie into animation.

    ReplyDelete
  5. haha tp sayang dh jarang leh tgk product mcm nie dr universiti tu...ke diorg x share dh...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade je.every trimester ade je yg upload

      Delete
  6. cool.. anon dia atas just type MMU animation...
    ada banyak lagi video best2 dari budak FA kat sana.. this clip they show every year for 1st year student on orientation day... haha..

    ReplyDelete
  7. why u dont just admit that u just watched it wakaka

    ReplyDelete
  8. OBE BABI PENIPU

    ReplyDelete
  9. asal x leh tengok!!!
    sape lak EMI nih,
    nak lock country lak
    kasted tol

    ReplyDelete
  10. kenapa banyak sangat komen pelik pelik dalam blog obe ni? tak suka, tak yah masuk. kalau dah masuk, still tak suka, tak yah ringankan sangat jari tu untuk taip benda yang bukan bukan. suka sangat maki maki, tulis benda yang bukan bukan kenapa?
    puas ke hati tu?

    *hairan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni hairan kepala hotak apa pulak ni?
      yg tak boleh komen pelik2 tu, ada undang2 ke kat sini?
      Kau yg buat undang2 kat blog ni? *Hairan.
      Yg kau menggelupur kat blog orang lain tu apasal?
      dah-dah, pegi buat blog sundrik, lepas tu buat rules kau sundrik, pastu menggelabah sorang2 delete comment ikut suka kau. Of course, blog kau.

      Obe pun tahu fe'el commentor kat sini. Ikut dia le nak bagi siapa pun masuk. Kau pulak lebey-lebey.
      Aku pun lebey-lebey.

      Delete
    2. hye missBunga!
      itew sokong pe awak cakap.

      tapi kan itew dah cakap awak, awak jangan keluar dari dapur.
      tak baik menderhaka kat itew taw.

      now i marah liao.

      ayam pisof. pisoffff! get back into your f'king kitchen!!

      Delete
    3. @anon,sorry, itu bukan jawapan kpd soalan sy. Thx for trying. haha

      @enuff, go back to 9gag pls. hakhak

      Delete
    4. miss bunga, bkn anda saja tp malah ramai lg mesti tertanya2 kenapa ramai yg dok kutuk maki obepig (termasuk aku). kalau anda seorang follower obepig sejak dulu2 lagi, zaman sblum blogserius ni, obepig ni mmg suka maki hamun kat org, esp kalau ada org tegur silap dia kat blog. tu tak masuk lagi bab dia anti-islam, bangga diri mcm tahi, perasan pandai dari ulamak dll.. dah, gi masuk dapur.

      Delete
  11. singgah-singgah la di blog saya. :)
    blogyangbetul.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. bro, bila maw updateinfo baru lg?

    ReplyDelete
  13. Menara ini diberi nama 'Burj Khalifa' atau pun Menara Khalifa. Burj Khalifa ini berketinggian 829.84m ataupun 2,723kaki. Pembinaannya bermula pada 21 Sept 2004 dengan kerangka luarnya siap pada 1 Oct 2009. Burj Khalifa ini mula beroperasi pada 4 Jan 2010. Senibina dan kejuruteraan menara ini dipersembahkan oleh Skidmore, Ownings dan Merrill daripada Chicago, bersama dengan Adrian Smith sebagai ketua arkitek, manakala Bill Baker adalah sebagai ketua kejuruteraan kerangka. Primary kontraktornya ialah Samsung C&T daripada Korea Selatan. Burj Khalifa ini menelan belanja sebanyak USD1.5Billion. Ini Billion bukan Juta! Huhhhh!!

    Burj Khalifa ini masih tiada lagi yang mampu menandingi ketinggiannya kerana menara kedua tertinggi di dunia ialah di New York iaitu Freedom Tower yang berketinggian 1500 kaki. Menara Petronas kini telah berada di tangga ke-5 menara tertinggi di dunia. Walaupun ke-5 aku tetap bangga kerana bukan senang nak bina bangunan yang tinggi lampai macam ini dan ia menelan berjuta-juta Ringgit untuk menyempurnakannya. Good Job Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari kau paste cerita ni, baik kau paste cerita penggunaan baja sintetik dalam industri pertanian di Croatia.

      Delete
  14. serius cool > http://lolwut.site50.net/hoho.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks! but no, thanks!

      Delete
  15. best info, salut dengan blog serius.

    sekali-kali ampir donk? disini.
    klik on http://leaderin365days.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Silap ejaan membawa makna kepada perkara yang negatif..

    http://www.sinarharian.com.my/politik/musa-aman-jangan-biar-peneriam-br1m-tunggu-lama-ketika-majlis-penagihan-1.19776

    ReplyDelete
  17. tapi masih tertinggi di dunia dalam kategori menara berkembar. :p

    ReplyDelete
  18. apa lah... animasi da bagus... tapi asyik cut cut cut... baik tk payah show.shit

    ReplyDelete
  19. Biasa je video ni. Aku suka lagi Misi Mustahak. Best ever.

    ReplyDelete
  20. anon 22.jan 9.30am copy cerita dia dari blogyangbetul.blogspot.com aku ada baca dalam tu tadi. hahahaha. LOL!

    ReplyDelete
  21. kenapa blog ni semakin bosan.?

    ReplyDelete
  22. hoi obepig, pesal ko tak update2 ni? aku bosan ni setan

    ReplyDelete
  23. Citra Lestari di buat dari bahan-bahan seperti:
    vit B kompleks, frukto oligo, serat, anti oksida, asid amino, mineral, kalsium, alkali

    Antara fungsi-fungsi Citra Lestari adalah :
    Anti Oksida (iaitu bersifat anti oksida) - Anti-radikal bebas
    Alkali (pH9) - Mendetoksifikasikan dan mengalkalikan darah bagi tujuan pembersihan
    Berserat tinggi untuk mengurangkan kolesterol.
    Berkalsium tinggi bagi menggalakkan tulang yang sihat dan mencegah osteoporosis.
    Berkalori rendah dan mengurangkan serta menghindar dari kegemukan.
    Baik untuk kecergasan minda dan tubuh.
    Membekalkan vitamin B Complex.
    Memperkuatkan daya ketahanan badan.
    Mengandungi probiotik yang dapat membina bakteria baik didalam usus.
    Awet muda.


    KESAN SAMPINGAN PADA PERINGKAT AWAL PENGGUNAAN CITRA LESTARI

    Tindak balas selepas mengambil produk ini adalah berbeza bagi setiap individu.

    1. Pening dan loya
    - Terdapat toksik dan kotoran berlebihan dibahagian tengkok, kepala & usus perut.
    Banyakkan minum air suam dan kurangkan dos pengambilan SEGAR LESTARI.

    2. Sakit sendi dan Badan Berbisa
    - Toksik di dalam sendi keluar dan diganti dengan pengaliran darah.
    Teruskan minum SEGAR LESTARI dan banyakkan minum air suam.

    3. Keluarkan darah pekat dan lendir dari alat kelamin wanita
    - Kekotoran di dalam rahim seperti senggugut dan keputihan dicuci keluar.
    Minum SEGAR LESTARI seperti biasa.

    4. Kencing keluar cairan seperti darah dan berpasir kekuningan.
    - Terdapat batu karang pelbagai peringkat.
    Tambahkan dos SEGAR LESTARI dan banyakkan minum air suam.

    5. Sakit di sekeliling pinggang dan perut.
    - Batu karang mulai pecah dan dalam proses keluar.
    Tambahkan dos SEGAR LESTARI dan banyakkan minum air suam.

    6. Kandungan gula bertambah di dalam darah dan air kencing.
    - Kandungan gula yang berada dibawah daging bersedia untuk di buang melalui air kencing dan peluh.
    Kandungan gula akan berkurangan selepas beberapa hari pembuangan air kencing dan peluh.
    Minum seperti biasa atau tambah dos pengambilan SEGAR LESTARI sekiranya tidak pening.

    7. Buang air besar keluar minyak dan bau berlebihan.
    - Terlalu banyak kolesterol di dalam tubuh.
    Minum SEGAR LESTARI seperti biasa.

    8. Badan terasa letih dan mengantuk.
    - Toksik, kolesterol, glukos dan angin terlalu banyak dicairkan.
    Minum minuman manis jangan dikurangkan garam dalam makanan.
    Teruskan minum SEGAR LESTARI.

    9. Sendawa berlebihan.
    - Angin kotor keluar kerana liang roma belum terangsang dan usus perut mula mengepam kotoran keluar dari badan.
    Minum seperti biasa.

    10. Gatal gatal kulit dan kemerahan
    -Kotoran di dalam tulang tidak dapat disalurkan ke usus kerana ianya terlalu banyak dan ianya akan keluar melalui liang roma.
    Kurangkan pengambilan dos SEGAR LESTARI untuk beberapa hari.
    Banyakkan minum air suam.

    11. Bengkak-bengkak sendi jari-jemari.
    - Asid urik pada sendi keluar dan akan dibuang dengan proses pengaliran darah di dalam tubuh.
    Minum SEGAR LESTARI seperti biasa.

    12. Muntah (Orang lelah dan asthma)
    - Kekotoran yang melekat pada paru-paru keluar. Usus perut tidak dapat memproses disebabkan kepingan toksik menebal di paru-paru.
    Minum SEGAR LESTARI seperti biasa.

    1 botol RM59.00 sahaja termasuk caj penghantaran (Untuk masa terhad "LIKE" fb page kami di sini dan dapatkan harga RM49.00 SAHAJA 1 botol termasuk caj penghantaran)
    2 botol keatas RM49.00 sahaja sebotol termasuk caj penghantaran.
    1 botol RM49.00 sahaja jika anda datang ke premis kami di Stesen LRT Cahaya, Taman Cahaya, 68000 Ampang, Selangor.

    Sebarang pertanyaan sila hubungi:
    SMS: 012 2777 688 -Shasha
    email: shaha.mohamed@hotmail.com

    ReplyDelete
  24. ala,relax la korang.nnt obe nak mintak korang vote pasal blog ni barula dia update kaw2.x ingat ke dulu dia janji mcm2 bila nak mintak korang vote blog ni masa DiGi WWWOW AWARDS tu?lebih kurang mcm pilihanraya la.bila nak mintak undi mcm2 janji,bila orang dah undi,dia lupa la janji tu.apa pun tak boleh pakai.

    ReplyDelete
  25. AnonymousJan 23, 2012 09:25 AM <--- BUUUU TOOOO H

    ReplyDelete
  26. killing myself........

    ReplyDelete
  27. dan disebabkan oleh birokrasi uni tersebut serta badan biasiswa yang bertanggungjawab, kini, hanya 2 orang je dari mereka yang masih berkecimpung dalam karier animasi. Mungkin sekarang dah tinggal sorang. kapitalisme sucks (eh tetiba).

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails