Wednesday, 25 January 2012

Serius Cool - Telefon Bimbit G-Shock Dari Casio (6 Gambar)


Classic siak!
When I was growing up in the mid nineties G-Shock ialah jam yang paling cool anda boleh beli. Sepasang G-Shock dijual pada harga RM280. Mungkin rasa macam tak mahal tapi in those days G-Shock bolehlah dikatakan sebuah jam mewah. Dibawah ialah prototype sebuah telefon bimbit G-Shock oleh Casio. Tiada details so far tapi Casio mengatakan telefon bimbit ini kalis air, debu dan diuji untuk tahan hentakan bila dijatuhkan dari ketinggian 10 meter. Ia juga boleh menyelam sedalam 10 meter tanpa masalah. Dari segi rekaan ramai orang mengatakan telefon bimbit Android ini huduh tapi the teenager in me loves it. Mungkin kerana ianya mempunyai rekaan klasik G-Shock yang aku tak mampu miliki dulu





Laporan asal G-ShockZone

37 comments:

  1. Kalo btol kalis air, mmg Cool!(^_^)

    ReplyDelete
  2. mesti dlm gelap leh tekan butang ada lampu kan

    ReplyDelete
  3. habisla tunang aku nampak nie biz die request tuk hantaran kawen..huuu~

    ReplyDelete
  4. woaaah..jam G-Shock pown ada yang da beribu ribu,inikan plak phone G-Shock!gila la!but design dia cool.classic abih,haa

    ReplyDelete
  5. bila nak keluar kat uptown... lol

    ReplyDelete
  6. Kunjungilah blog kami.
    Blogyangbetul.blogspot.com
    We need your support guys. :)

    ReplyDelete
  7. Nampak cam bulky dibandingkan dgn phone2 yg lain, but I like the design!

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. serius aku nak!

    mcmane ko bole ade konsol mcm2 tp xde gshock obe?

    ReplyDelete
  10. obe x mampu nak bli g-shock?? oh lupa2 dulu pnye cite kn...i see..

    ReplyDelete
  11. ibe prasan teenager lak hohoho

    ReplyDelete
  12. kesempitan wang? masih tercari-cari side income? let me share with u guys.
    juz click on this link : http://tinyurl.com/6mfpm3n

    rezeki ada di mana-mana. semoga berjaya!

    ReplyDelete
  13. Kalau tekan "G" tu agak2 die keluar backlight biru x? ;p

    ReplyDelete
  14. semenjak takde anon ni, jadi hilang seri plak komen2 kat sini. semua style komen sopan.

    ReplyDelete
  15. sumpah cool. aku nak!! sempoi doe...

    ReplyDelete
  16. pergh.. cun.. bior nampak buruk janji SHOCK PROOFF!!! power

    lawati blog saya

    ReplyDelete
  17. Shock resist....10 feet

    "diuji untuk tahan hentakan bila dijatuhkan dari ketinggian 10 meter"

    feet tu sama ke dengan meter...
    mohon penjelasan.

    ReplyDelete
  18. waha.. ad nmpk mount kinabalu tuu..

    ReplyDelete
  19. shock proof tu da banyak device ade, tp phone ni ade IS dgn Atex certification x? kalo ade, bole aku bwk jalan2 masok plant~

    ReplyDelete
  20. i want to to have Tough Solar..

    ReplyDelete
  21. http://www.casiogzone.com/commando/ rasa ini yang sebenar..

    ReplyDelete
  22. sempoi giler la invention dari jepun ni... skang ni leh lwn dgn korea tak agak2?

    ReplyDelete
  23. seriously dude,kau nak letak pergelangan tangan kau dekat telinga bila orang call! macam pelik je. haha

    ReplyDelete
  24. Ape ke bangang ko ni ajmalamin ? Bodoh bertingkek2 betul ni phone la sial anak haram. Yang ko nak pakai kat wrist tu buat ape. Ko tgk pun dah tau menatang ni mcm normal phone n bukannya watch phone ke ape babi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails