Wednesday, 18 January 2012

Serius Indo - Langkah Drastik Indonesia Halang Penumpang Menaiki Keretapi Secara Haram (6 Gambar)


Ball of Death

Di Indonesia mereka yang tak mampu membayar tiket kretapi akan duduk diatas atap dan rides like a bawse. Pihak PT Kereta Api yang dimiliki pihak pemerintah sudah melakukan pelbagai perkara untuk menghalang freeloaders ini dari menaiki kereta api milik mereka. Sebelum ini mereka meletakkan dawai berduri diatas atap bagi menghalang orang ramai memanjat atap tetapi ianya gagal. Langkah terbaru mereka ialah menggantung bebola besi sebesar penumbuk diatas landasan.Jika ada lagi yang masih mahu duduk diatas atas mereka terpaksa berhadapan dengan penumbuk besi seperti dibawah ini. Buat masa sekarang sistem ini hanya diletakkan di stesen keretapi sekitar Jakarta untuk melihat berapa efektifnya ia. Malaysia jugak terbaik. Ada komuter comfy orang Malaysia yang mampu tak nak naik. Tak mahu satu coach dengan Indo, Bangla dan Afrika katanya. No wonder Indo di Malaysia naik komuter muka senyum. Jika dibandingkan dengan apa yang ada di negara Garuda KTM Komuter sangat-sangat beribu kali lebih bagus!






Laporan asal Daily Mail

61 comments:

  1. dah mcm dlm game show jepun...~

    ReplyDelete
  2. ini kalu kena.. wahahhahahahha......

    ReplyDelete
  3. Perhrhgg ramai yang tegar nih.

    Sembang-automobil.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. shit ar promote blog

      Delete
    2. nama sy anon, bpk tiri anon d atas18 January 2012 at 13:12

      shit r ade anon xde tlur y bangang..

      Delete
  4. Bodoh indog, deploy bola besi ada duit. Perbaiki la perkhidmatan keretapi dulu, tgok tu... Xcukup seat sampai ada yg duduk kat atas. Government Indog mmg mcm dog. Patut la ramai rakyat Indog kat M'sia ni, Government Indog pun xpeduli rakyat. Knp kita nak peduli kat dorg? Dah2, mat indon yg baca blog ni. Pi sambung angkat simen, byk lg nak kena angkat tu.

    ReplyDelete
  5. Babi punya indog

    ReplyDelete
  6. Manusia sekarang semakin hilang pertimbangan. Keruntuhan moral semakin menjadi-jadi. Kesusilaan timur yang dibanggakan sebelum ini dah lapuk dek zaman dikejar kemodenan.

    Bagaimana sedikit masa dulu, tidak terbayang di fikiran kita akan kerosakan yang menjelma di bumi bertuah ini. Haruan makan anak, datuk ratah cucu, ibu dibelai anak dan sebagainya. Malu..malu untuk diperkatakan.

    Regards:
    Bambang Pamungkas

    ReplyDelete
  7. macam nk membunuh je kerajaan indonesia ni

    ReplyDelete
  8. letak bolah tu leh elak g cube letak besi betul pacak sama aras dgn bumbung keteapi sure ramai yang mati hahaha mati nye die org tak per banyak lg yang nak panjat

    ReplyDelete
  9. Kasik arus elektrik je kat atas bumbung tu. Apa ke susahnya.

    ReplyDelete
  10. hari ni hari diorang, hari kita ak siapa tahu. be respect to them ok?

    ReplyDelete
  11. muka obe cam orang indon...ini bukan maling~~~

    ReplyDelete
  12. Challenge Accepted.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila la pakai helmet sebelum merempuh bola besi tu ya Mas Joko, boleh di kurang2kan benjolnya di kepala tu nanti. Semoga berjaya.

      Delete
  13. Aku berbangga dgn negara aku yg dipimpin oleh kerajaan BN. Obe bodoh mana nak pandang benda2 ni, tu pasal dia sokong Aljuburi. Tau nak senang cepat je, usaha malas. Mana tak gemuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen ko paling style..buat aku gelak xhabis2..haha

      Delete
    2. aku rela di tadbir aljuburi dari rosmah al puaki!

      Delete
    3. Setuju. Mulai esok pakat ramai-ramai buat seluar ada zip belakang

      Delete
  14. alananti bola2 besi tuh konfirm kena curi! haha

    ReplyDelete
  15. Macam main bowling....STRIke............

    ReplyDelete
  16. Pasang tiang guna bolt n nut aje. Silap banyak laa..

    ReplyDelete
  17. Indonesia is the new India!!! chale chaiya..chaiya..chaiya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dari Sungkai Perak,Malaysia

      Kita sekarang ada kt Malaysia, jadi x payah la berbangga nk guna ayat mat saleh utk introduction kn..aku berbangga jadi anak melayu n ak x takut nk bgtaw 1 dunia kt mna aku lahir..


      Employment

      *
      Freelance, present

      Education

      *
      universiti Teknikal Malysia Melaka
      Computer Science, 2008 - present
      *
      Kolej Matrikulasi Perak
      Physic, 2007 - 2008
      *
      Maktab Rendah Sains MARA Beseri
      Science, 2005 - 2006
      *
      Maktab Rendah Sains MARA Gerik
      Science, 2002 - 2004
      *
      Sekolah Kebangsaan Seri Besout
      1996 - 2001

      Home
      How can people reach you at home?
      Work
      How can people reach you at work?
      Relationship
      In a relationship

      Delete
    2. menggelabah kau ni? biarla die nak ckp english pon.. knp ko tak dpt beromen ngan cikgu english ko ke dulu? lekla wehh, bukan gugur bangsa seseorang tu kalau cakap english... dan tak hilang Islam seseorang tu kalau die cakap english dan tak cakap arab, walhal bahse arab tu bahsa kitab... pikir pakai otak la bangang

      Delete
    3. apa ko citer ni anon..

      Delete
  18. harap ada video tunjuk penumpang yang terkena bola besi tu nanti.

    ReplyDelete
  19. aku pernah naik train dr bandung ke jakarta...aku dok risau plak masa naik takut penuh cm pic kat atas tu..tp tgk ok je...xderla teruk sgt...
    tp siut..aku ngn wife silap beli tiket dah... beli tiket business class igt dok gerabak best aircond...rupanya kipas je...spatutnya executive class...mcm tu pun ada........erkkk...

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. hi..please lick my ass

      Delete
  21. AljuburiJan 17, 2012 09:29 PM
    harap ada video tunjuk penumpang yang terkena bola besi tu nanti.
    Reply

    AnonymousJan 17, 2012 09:41 PM
    aku pernah naik train dr bandung ke jakarta...aku dok risau plak masa naik takut penuh cm pic kat atas tu..tp tgk ok je...xderla teruk sgt...
    tp siut..aku ngn wife silap beli tiket dah... beli tiket business class igt dok gerabak best aircond...rupanya kipas je...spatutnya executive class...mcm tu pun ada........erkkk...
    Reply

    AnonymousJan 17, 2012 09:41 PM
    Hi
    Reply
    Add comment

    ReplyDelete
  22. -Operation Blogserius-

    We are the voice of the peoples, we are unknown. We are Anonymous.

    ReplyDelete
  23. mungkin cangkuk digunakan kalau tak efektif

    ReplyDelete
  24. time dah salah.. sila dail 1015

    ReplyDelete
  25. cara halus nk mengurangkan bilangan rakyatnya yg berjuta tu..tak luak pun kalau yg mati kena bola besi tu

    ReplyDelete
  26. Jahatnya kerajaan...nampak sgt diorang ni menganiaya warga miskin yg tak mampu bayar tiket keretapi..dasar KAPITALIS!!

    ReplyDelete
  27. peh....
    nasib baik ada proton..
    rakyat miskin boleh beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Syukurlah dengan Proton, orang ramai dapat membeli Gen2 pada harga sama dengan Honda City di Thailand..

      Delete
    2. dah tu ko gi la beli Honda City ko tu kat thailand.. dok kat sane terus, tak payah balik Malaysia. benda yg buruk je die nampak, die ungkit.. benda baik tak penah ingat.. dasar meleis..

      Delete
  28. @blog Serius wei kau kena post lagu nih kat blog korang
    SSK-Benci serius cool.

    ReplyDelete
  29. indon and pinoy are shit ass

    ReplyDelete
  30. orang indonesia dan orang malaysia bongok, orang tunisia bagus pasal pernah masuk world cup.

    ReplyDelete
  31. anon 0839am : dah tu ko tinggal kat mane mangkuk kalau ko warga malaysia sekarang ko boleh keluar g jpn gugur warganeraga malaysia bodoh

    ReplyDelete
  32. letak minyak gris aje atas bumbung tu

    ReplyDelete
  33. Obe, ko perasan tak? Bila ko post pasal keaiban negara lain. Org Malaysia yg baca blog ni terus memanjatkan rasa syukur bahawa Malaysia masih negara yg elok & selamat di duduki. Bukan mcm Indon yg rakyatnya hidup ibarat tahi, tumpang atas atap keretapi pun xbleh. Bodoh apa Susilo Bambang Bhodoyono ni. Byk2kan post mcm ni obe.

    ReplyDelete
  34. **Ding Dong
    Keretapi akan bertolak. Sesiapa yang duduk di atas atap keretapi sila pastikan anda mempunyai insurance nyawa. Keselamatan anda tidak kami kisahkan.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  35. MALINGSHITTTTTTTTTTTT!!!!!!!!

    NGENTOT MALAY

    ReplyDelete
  36. Malaysia jugak yg terbaik! indon shit!

    ReplyDelete
  37. jepun pun bagus kerana pernah jajah malaysia & indonesia, justeru penduduk di kedua2 negara banyak monkey & dog yg ajaib kerana pandai guna barang2 buatan jepun, wakarimastak.

    ReplyDelete
  38. wei berkesan jugak la cara dieorg ni ahahahahaha

    ReplyDelete
  39. ops lupe bagi link... http://www.youtube.com/watch?v=oYMeJ5Pf4uY

    ReplyDelete
  40. Ni dah boleh jadi cerita SAW 9! hidden scene in indonesia

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails