Monday, 16 January 2012

Serius Cool - Muzik Itu Sememangnya Bahasa Universal


Music...

I love music because if the music is good you dont need to know the language untuk enjoice how good it is. Lagu KPOP tak paham pun kalau beats dia awesome u like it kan? So I found this video of an American pianist yang bermain piano di Moscow pada zaman 80-an. Walaupun dia seorang "kapitalis" muzik beliau boleh dienjoice oleh orang Soviet Russia. Paling awesome bila seorang pemuzik Russia secara tiba-tiba bermain biola dan both of them started improvising. Beautiful. Despite of their difference in ideology both these men can create awesome music.

This is what makes music lovely!

"During a visit to Moscow in the 80's, Dave Brubeck met the faculty and students in Moscow Conservatory. While he was improvising on a "Ei, uhnem", a Russian folk song, a young man downstage stood up to play Stéphane Grappelli-style violin jazz with him"



23 comments:

  1. aku xnak 1st la sial!!!!

    ReplyDelete
  2. Baca pun belum tapi sibuk nak komen 1st..pui

    ReplyDelete
  3. umpama pas ngn umno lah nie

    ReplyDelete
  4. SOUTHERN TERRITORY16 January 2012 13:33

    woi bebual cam keling ah!aku nk reply coment asl xbleh je! yg pertama tu ko mmg sial.sbb ko xda keje garu telur smpai melecet untuk tunggu post yg seterusnya dan jadi sial yg pertama lg.

    ReplyDelete
  5. SOUTHERN TERRITORY16 January 2012 13:41

    APSAL KO LUDAH KAT SIAL TU!!

    kesian die...................

    muah!

    ReplyDelete
  6. http://www.openculture.com/2012/01/an_uplifting_musical_surprise_for_dave_brubeck_in_moscow_1997.html

    ReplyDelete
  7. When words fail, music speaks...#ohsem

    ReplyDelete
  8. x faham bahasa masing2. tapi faham each other in music.

    hope is not all lost.

    oh wait. this is in the 80's..........

    ReplyDelete
  9. i hate u obe
    but thanx for this video
    awesome

    ReplyDelete
  10. hensemnye mamat tu..macam norman hakim

    ReplyDelete
  11. ni video sedih ka? awat aku nanges plak tgok face expression 2:31. cih (X_____X)"

    ReplyDelete
  12. Music genius. *bow*

    Yes that dude is handsome. Tapi handsome ke Norman Hakim. Ptui!

    ReplyDelete
  13. serius aku touched bila tengok the Russian (era itu) boleh related cantek aje... walaupun diaorang communicate guna translator..tapi dgn muzik, dua2nya bercakap smoothly.

    ReplyDelete
  14. a very nice video... felt great after watching it...

    ReplyDelete
  15. handsome ke tak ke yg pnting aku lagi handsome daripada norman hakim dan laki tu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails