Friday, 6 January 2012

Serius Cool - Visualisasi 3D KLIA 2


Cool

Thanks @Huzaifah for the link



29 comments:

  1. Wah ada Proton Cayenne. hahaha

    ReplyDelete
  2. Albert Einstein6 January 2012 19:56

    nerd projex

    ReplyDelete
  3. music mula2 mcm tak kena je..lgu background the arrival..lol

    ReplyDelete
  4. pergh track macam top gear siot

    ReplyDelete
  5. tak guna airport canggih kalau parking tak cukup #fact

    ReplyDelete
  6. proton cayenne?
    adakah ini konspirasi kapitalis?

    ReplyDelete
  7. my honest comment: overdesigned.

    as far as i know initial intention to have a bigger lcct. so patutnya can make do w/o aerobridge (air asia claim ini melambatkan plane cycle). and kalau nk airport with all bells ad whistles bkn ke klia skrg pun x fully utilised lg?

    obviously someone yg xde idea dan kaitan pasal eventual use of klia 2 gave their 2 cents and nobody had the balls to say no.

    im only mad because project ni now cost rm3.9 billion, when 14 months ago it was supposed to cost only rm900 million.

    ReplyDelete
  8. design ni..lepas dah kira sekali dengan upah kroni ke belum? kalau belum tolak expenses lain, rasanya banyak la design asal yg hilang pas ni, lol

    ReplyDelete
  9. obe, ni ade typo baik dr harian metroll

    http://www.hmetro.com.my/articles/PolisbenarkanpenyokongAnwarberhimpungditempatletakkeretamahkamah/Article

    berhimpunG

    -AF-

    ReplyDelete
  10. sayap kapal terbang kecik patut meletup.. langgar tiang jejantas 0:25..LOL..

    ReplyDelete
  11. 0:24 fail!!!!!

    ReplyDelete
  12. ni yg nak buat kat parit buntar perak tu kan?

    ReplyDelete
  13. video dah nice tapi music masa first 2 minutes macam background music drama meleis scene fauziah nawi nangis2 time hujan kena tinggal dengan anak derhaka.

    lepastu proton cayenne. wadehek?

    ReplyDelete
  14. obabi, ko xsambut sabbath ke? bukn ko yahudi wannabe ke..

    ReplyDelete
  15. pa kaitan music, video bloopers n proton cayenne tuh ngan design n function airport nih?byk je komen psl bnda nih.xdpt ak nk fgure out kaitan dia..hahaha

    ReplyDelete
  16. bullshit!
    ini la alasan nak naikan airport tax?

    ini lcct baru?
    kalau mahu mewah baik aku naik MAS. aku naik Air Asia pasal nak murah.

    projek kalau kerajaan. mesti nak delay. mesti nak lebih kos.

    ReplyDelete
  17. ada je nak first nya. first sky bridge pulak.

    melayu suka sangat la tengok ni. bangga la negara dah maju tu.

    tanya balik apa faedah dia dapat?
    dapat tumpang bangga je la!

    ReplyDelete
  18. kepala bodo bapak kau nk wat kat parit buntar. haha


    ""Anonymous said...

    ni yg nak buat kat parit buntar perak tu kan?

    6 January 2012 21:03""

    ReplyDelete
  19. very awesome...
    http://bit.ly/p9n9rV

    ReplyDelete
  20. sape tau tajuk muzik awal2 tu?

    ReplyDelete
  21. VIDEO DIE SGT TERUK! MAPPING SALAH,BESO2 PASTU FLOOR PON MACAM GUNE VYNIL JE INTEAD GUNE TILE, PASTU ORG DIE PON CAM CARIK MODEL YG FREE JE, DETAILLING HABIS HANCUR, TINGKAP XDE FRAME BAGAI. AKU TAU YG MAS BAYA DALAM 100-200K FOR THIS SHIT SO PAKAI LA MODEL YG BERBAYAR SO THAT IT LOOK NICE N PAKAI LA VRAY INSTEAD OF MENTALRAY

    SAPE2 X PAHAM APE AKU CAKAP NIH SILA GOOGLE HAHAHAHA

    ReplyDelete
  22. Betul ckp andika tu..huhuh
    tapi aku dgr opis airline/vendor maintenance KLIA2 ni jauh nak mapuh, senang2 walking distance mcm LCCT skng ni dah jadi berkilometer gamaknye... win some lose some lah..

    ReplyDelete
  23. bukan architectural rendering yg bagus,boleh la setakat nak present design.untuk projek berbilion mcm ni hire la arch viz company yg bagus sikit.

    ReplyDelete
  24. asal mcm stesen bas je ak tgk...all design things mcm bole xpected jer....lagi lawa tbs & klia.....

    ReplyDelete
  25. aku paling marah bila orang guna lagu tak kena ngan video. Lagi2 dengan favorite song aku. BTW, those who wondering what song they use in the video, it's Lux Aeterna http://www.youtube.com/watch?v=9a3oHeTM0Gw&feature=related

    ReplyDelete
  26. the sim dh kua game wt airport ke??hahahaah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails