Monday, 2 January 2012

Serius Troll - Ibu Bapa Minta Anak Melayu Jangan Diberi Keputusan Semua A1 SPM Ekoran Insiden Amalina Bakri



Kuala Lumpur - Isnin - Ribuan ibu bapa Meleis seluruh Malaysia merayu Kementerian Pelajaran supaya memastikan tidak ada anak berbangsa Melayu Islam mendapat semua A1 dalam keputusan SPM yang akan datang. Mereka membanjiri perkarangan Kementerian Pelajaran di Putrajaya sejak Asar tadi sebagai tanda kerisauan anak mereka akan menjadi blondie babe Edinborough seperti Amalina Bakri. Amalina Bakri ialah pelajar 17 A1 dalam peperiksaan SPM suatu ketika dulu dan sejak belajar di luar negara sudah berubah dari imej muslimah ke imej NIAMAH!

Wakil ibu bapa yang berkumpul apabila ditemu ramah menyuarakan rasa risau anak mereka yang seputij salju, tak pernah kenal pornografi, tak melancap , tak tahu apa itu seks dan berhati kudus sampai naik awam guling macam GoKu akan mudah terpesong jika dihantar keluar negara jika mendapat semua A1. Mereka berharap mulai tahun ini biarkan tiada anak melayu dihantar ke luar negara kerana menjaga tatasusila Melayu bangsa terpileh lindungan NEP lebih penting dari memberi mereka peluang belajar overseas. Encik Kamal Idros Che Selamat, salah seorang bapa yang ditemu ramah berkata;


"Biarklah anak saya yang seorang tu tak muncul dalam surat khabar masa hari raya ucap Selamat Hari Raya dari London. Biarlah dia tak merasa main salji masa winter. Biarlah hasrat saya nak import kereta pakai student AP tak tercapai asalkan gambar anak saya rambut blonde pakai leggings di Facebook tak menjadi topik trending Twitter. Bagilah sahaja dia semua C3. Biar mati masa depan jangan mati adat! Saya takut sangat anak saya jadi topik trending macam si Amalina itu"

Sementara itu Menteri Pelajaran Tan Sri Muhyiddin Yassin dikatakan akan menimbangkan permintaan ibu bapa yang kerisauan ini. Beliau dipetik menyebut;

"Saya dulu pun belajar Universiti Malaya sahaja. Elok aje jadi Timbalan Perdana Menteri. Jadi kalau student Melayu tak cukup A1 untuk overseas pun tak apa. Kelak mereka pun boleh jadi menteri macam saya. Ye tak? Biarlah anak bukan melayu sahaja kesana dan rosak akhlaknya"






99 comments:

  1. mana gambar amalina sekarang?

    ReplyDelete
  2. dia dah terus deactivate fb dia . gotcha

    ReplyDelete
  3. skunk mane main A1. skunk semua nak A+ . 90 ke atas.

    ReplyDelete
  4. kecik gila tulisan, berdarah mata obe

    ReplyDelete
  5. apakah kesampahannnn iniiiii????? ini jalan penyelesaian yang boleh dipikirkan???adess....

    ReplyDelete
  6. imej NIAMAH..?hahaha...

    ReplyDelete
  7. menteri suruh orang rosak akhlak...
    inilah dia UMNGOK...

    sapa ntah nak jadi menteri macam ko...

    p/s: jadi pandai pun susah... jadi bodoh pun susah.....

    sokonglah UMNGOK supaya malaysia aman damai peace no war...


    ptuii~~

    ReplyDelete
  8. huaaahua...balajar u local ja la...manatau rezeki jd TPM ka bini TPM ka..haahaa

    ReplyDelete
  9. HAK3X,LAWAK SIYAL MCM MAMPUS!BIAQ BETUL????????????X KUAR PUN KAT TV3 ??

    -Megat,JB

    ReplyDelete
  10. sekarang dah tak guna A1 , A2 . skrang guna A+ A- A je .

    ReplyDelete
  11. Obe gambar ko waktu kurus hensem jugak. asal tak exercise. buang sikit lemak. nak kahwin dah ni. tak salah jaga rupa. bonus untuk tunang.

    ReplyDelete
  12. tpi btul ke timbalan pm cakap camtu? boleh tunjuk bukti x? kalau betul memang...... -.-"

    ReplyDelete
  13. Heh

    Nasib baik adiputra jual ubat je,dan air untuk jadi pintar

    Kekekekkekkek

    ReplyDelete
  14. harap2 amalina tak kawin ngan gay. tsk3

    ReplyDelete
  15. Nmpaknya rmai rKyat mesia yg x tahu troll 2 apa. Sapa swuh percaya bulat2 bangang

    ReplyDelete
  16. "tpi btul ke timbalan pm cakap camtu? boleh tunjuk bukti x? kalau betul memang...... -.-" "

    Trolled you fuckin' serbanistas terrorist. Get good next time, small son.

    ReplyDelete
  17. apesal isu gay x masuk skali... ccccooombo

    ReplyDelete
  18. lama tak update harian metroll obe?
    Ramai lagi yg tak phm istilah 'troll' tu.

    ReplyDelete
  19. Universiti Malaya je? cmon UM la universiti terbaik kat msia. boleh tapau budak2 overseas yg poyo2 kat luar tu.

    ReplyDelete
  20. Ini berita dr Harian Metroll.What do you expect?Gila ah!Aku ni giler kondem study nak dpt straight A+,tgh tggu result,boleh plak ckp camtu?!

    ReplyDelete
  21. Hahahahahahahahaha. Nice bebeh. Yum...Yummy. Hot sexxeh...

    ReplyDelete
  22. lulz to the anons. Bodoh percaya bulat2 seperti babi mendapat tetek

    ReplyDelete
  23. hahaha..anak meleis.. yg pandai jadi rosak.. yg kurang pandai jadi rioter & politician

    ReplyDelete
  24. this remind me of Sufiah Yusof.

    ReplyDelete
  25. obe minta maaf?oh,dunia nak kiamat.btw,does anyone here know who the hell is abeer ahmad?aku tengok most articles yang obe post mesti ada dia kat komen last sekali.see dns records for blogserius blablabla.annoying bai.

    ReplyDelete
  26. APA BELAJAR LUAR NEGARA??KAU NK JADI GAY KE APA??
    ayat ibu-bapa akan datang bila anak smbung study kt oversea..huhu

    ReplyDelete
  27. si amalina ni mmg asalnye nk pakai tudung..die pakai tudung time kat sekolah je..ramai je budak perempuan sekarang kat sekolah pakai tudung tapi kat luar xpakai..lagi pun gamabar die time xpakai tudung tu bukan nye gambar xsenonoh pun..

    ReplyDelete
  28. aku tak penah tau plak update si amalina ni. tp sbb aku nak tau apsal obe tetibe amik amalina, aku google. (mane la tau kot2 obe ni nk troll pun, apsal amik amalina?)

    rupnye ade isu. hermm, kalo la btul dia dah berubah dan terkeluar dr landas islam, semoga diberi hidayah balik. amin. dan kepada sesape juge lah.

    kdg2 blajar tinggi tp tak amal.. mane tak jadi cmtu... ~_~ (agama A1 tuuuuu)

    ReplyDelete
  29. biase lah.. awek kelate baru tengok dunia.. hahahahaha..
    ni lah pejadah PAS. hahahahaha


    Amelina = Neolopak

    ReplyDelete
  30. Nuramalina Che Bakri??
    Cek Mek MOlek Klate!!
    lagu mano Pok Nik Aziz ajor Muh nih??!! gelenyar muh nih!!
    gapo dio!!
    hahahaha

    ReplyDelete
  31. Amalina Che Bakri ? Neelofa? mooollleekkkk!

    ReplyDelete
  32. X phm la org mlysia ni. Sebok knp? Korg susah ke? Mcm bgs sngt. Ska hari dorg la nk jd apa. Kau bg dia mkn ke? Xkn.. so jgn bnyk ckp. Jga hal sndri dlu la. Msalah btl la org2 yg krja asyk nk mnyebok hal org je.

    ReplyDelete
  33. Puak2 UMNO : not even a single fuck given..sebab pak2 menteri pun anak set2 ni

    ReplyDelete
  34. Hahaha...culture shock btul...tapi obe pon same 2x5 gak ape...mane taknye, isu agama (islam, kalo still islam la) pon nak di-troll-kan..nasib la ko lelaki..kalo obe pompuan muslim, lagi teruk kene kondem..dasar lupe daratan n budget urban sgt...hak tuih!

    -nameck-

    ReplyDelete
  35. Biarlah anak bukan melayu sahaja kesana dan rosak akhlaknya

    MMG LAWAK MACAM GAMPANG LAH HANG NI OBE

    KAHKAHKAH

    ReplyDelete
  36. amalina che bakri-another malay not wearing tudung pakai sexy dedah gi bersosial tapi genius, out of million.

    oh, the fuck i give went that way.

    ReplyDelete
  37. fb lama dia tros deactivate..tp tros buat fb baru.DP dia terpampang pakai baju ketat bak ning baizura dgn sorang mat putih..usha lagi proflie picture dia, kantoi ada gambar dia masa sekolah dulu kot. pergghh badan dia! nice for a smart one..so conclusionnye, mmg die la kott...kite tunggu je surat khabar harian metro/kosmo buat liputan pasal die...heheh

    ReplyDelete
  38. hahhaha..tu da tentu2 la fake acc..duhhh!

    ReplyDelete
  39. alahai....dpt 20A pun takkan jadi penyebab org boleh brubah sikap. jgn sbb kejadian mcm ni kita sempitkan lg minda kita. yg penting kekuatan dri individu tu sdri utk hidup & blajar kat tmpt asing. lebih baik kte doakan yg baik2 utk dia berubah dr mengate bukan2.saya rasa tu la penangan cultural shock. sekadar brkongsi pendapat. peace u ol! ^_^

    ReplyDelete
  40. Aku rasa kalau dia masih pakai elok elok pun, tarak nak balik mesia dah. Kena pulak camni. Memang haram la nak balik mesia. TU dah ada BF ang moh, konfirm la tu.

    ReplyDelete
  41. yg aku tak tahan tu ade gak nak salahkan pok nik. abih kalo umat islam zaman nabi dulu haram kejadah perangai, korang nak salahkan nabi gak ke?? padahal die dh terus menerus berdakwah, org yg buat prangai yg tak mau dgr.

    wait, don't reply. sbb org mcm tu bukannye nk insaf pn. nk trus salahkan org ade ler. kesalahan diri tak mauh cari dulu. hah.

    ReplyDelete
  42. serbanistas hijabbers rage!!!!!!!

    ReplyDelete
  43. ini memang serius punya troll.... hahahaha muhyidin ada cakap macam tu ke

    ReplyDelete
  44. Ya, dia asal Kelantan, tapi dia berpindah ke Johor semasa beliau darjah 2. Taknak blame Ghani Othman?

    ReplyDelete
  45. Prof Dr Harlina said that if the parents do not trust their children enough, then the parents themselves know that they had not done a good job in upbringing their children. Not all straight A's students will turn out like this. Bodoh, macam mana lah orang Melayu nak cemerlang macam ni.

    ReplyDelete
  46. son of a bitch3 January 2012 09:12

    'biar mati masa depan, jangan mati adat'
    siap sedia lah untuk jadi bangsa paling tercicir di dunia.

    ReplyDelete
  47. Habih la..tak lama lagi tambah la lagi 1 prostitute..jd mcm yang lagi sorg tu..haih..dunia nk kiamat..pandai je lebih..tp akal tarak..MELAYU MUDAH LUPA...

    ReplyDelete
  48. go go amalina kalahkan sufiah yusof! untung2 bleh jd porn star bookworm bitch!

    ReplyDelete
  49. dosa anak perempuan ditanggung bapanya...
    (peringatan untuk aku yg bakal jadi bapa)

    ReplyDelete
  50. Perubahan semua terletak pada diri kita kalau iman kita kuat Insya Allah Tuhan beri kita kekuatan untuk berubah ..

    dekat kes Amalina ni , dah laa tu salahkan perempuan ni ..
    dah nama pun manusia kann semua manusia melakukan kesilapan alaaa cm korang tak biasa buat pulak..

    kalau betul ! doakan dia berubah jangan kutuk , hina , maki dia lagi..
    cuba korang bayangkan kalau korang tempat Amalina korang rasa macamana ??

    pedih ! Sakit !
    so mari2 kita sama doakan , kutuk pon dapat dosa kering jer pun..
    sia2 jerr..

    ''Tepuk Dada , Tanya Iman''

    moga2 kes ni tak sampai dekat pihak media ( Tv ) biarlah berakhir disini..
    moga2 Amalina boleh berubah sedikit demi sedikit buat masa ni..

    Aminn...

    -Adam-

    ReplyDelete
  51. Amalina Che Bakri ada kacau mak bapak korang beromen ke apa nak sibuk2 privacy dia? Tak faham aku jenis suka interfere hal orang lain ni biq pi kat dia la bodoh.

    ReplyDelete
  52. Haha.. Pakai lagi Facebook... Facebook ni bukan 100% boleh simpan privacy..

    ReplyDelete
  53. LOL... Kawan2 aku score 3A je SPM still jadi bitch..ok what!!!! hahhaha...fap..fap..fap..

    ReplyDelete
  54. i paling suka u review issue nie.hopePM boleh bawak balik amalina guna kuasa veto beliau.

    ReplyDelete
  55. http://wangolds.com/Thread-adakah-ini-facebook-amelina-bakri-17A1-2004?pid=46452&mode=linear

    neh kepade sesape nak tgk gambar terbaru minah sesuci embun neh,,huhuhu

    ReplyDelete
  56. kelakar plak aku baca komen2 ni. hehehe. apesal pasal amalina menteri2 dapat nama? LOL. apesal tak bapak die yg kene? menteri tak jaga die pon. bapak die kot patut?

    ReplyDelete
  57. Nabi Lim Guan Eng3 January 2012 14:48

    Khalifah,
    Betul tu.. sikit2 salah UMNO, sikit2 salah UMNO. Bil letrik rumah diorang kena potong pasal tak bayar pun salah UMNO jugak.. Bodoh betul.. PAS, PKR DAP tu maksum sangat ke? Naik jadi Nabi Nik Aziz, Nabi Anwar Ibrahim, & Nabi Karpal Sigh??

    ReplyDelete
  58. Saya tak faham kenapa org M'sia suka-suka saja nak kata orang lain sudah "rosak". Rosak adatlah, rosak akidahlah, rosak ini rosak itu.

    Dulu Tunku Abdul Rahman ada empat isteri, iaitu Mariam, Violet, Sharifah Rodziah, last2 sekali seorang perempuan cina. Tunku juga banyak speeding waktu belajar di Cambridge, gagal dalam peperiksaan dan Tunku juga bersifat westernize. In the end, dia jadi Bapa Kemerdekaan jugak.

    On the other hand, tengoklah perempuan Iran yang pakai burqa tutup aurat sampai nampak macam kain langsir. Apa yang cemerlang sangat dengan perempuan macam tu?

    ReplyDelete
  59. ini semua angkara illuminati ni.. budak tu dah jadi ejen setan semenjak kat sana...

    ReplyDelete
  60. http://www.facebook.com/profile.php?id=100003351699223&notif_t=friend_confirmed <-- fb amalina

    ReplyDelete
  61. poyo budak2 oversea ni..perabis duit rakyat.. nsb baik ko bank negara taja.. *jelly*

    ReplyDelete
  62. Amalina ialah agen freemason..sebenarnya die hanya mendapat 1A dalam SPM 2004. Akibat dari campur tangan iluminati iaitu APCO , beliau telah berjaya mendapat 17A, kebanyakkan cikgu2 beliau telah dirasuah.Lalu, beliau telah dihantar ke luar negara oleh Bank Negara yg guna agen Bank Dunia milik Yahudi laknatullah supaya menjadi icon kepada perempuan tudung suci meleis. Lalu, sebaik saja menjadi idola, freemason mengubah kembali Amalina supaya dapat melemahkan meleis amnya dan islam khasnya...Beakhir lah riwayat seorang bitch..tutttttt

    ReplyDelete
  63. Mungkin die boleh join ustazah pilihan untuk mengembalikan beliau kepada ajaran yg suci..

    Kalo Obe leh jadi Imam Muda tak kan Amalina tak leh jadi ustazah pilihan!!!!syiaaakkk!!!

    ReplyDelete
  64. hahahahaha..kelaka doh !

    ReplyDelete
  65. Kah Weng, tokoh kemerdekaan sebenar ialah tunku abdul razak. bapak najib (tak mcm anaknye yg ntah ape2).. nak tau kenape aku ckp mcm tu? baca buku sejarah (yg tak bias).. tu pn kalau kau rakyat malaysia yg betul2 sayang n ambil kisah pasal negara malaysia..

    tunku abdul rahman tu org semua tau perangai dia dari die muda smpai la die pencen dpd PM..

    ReplyDelete
  66. ako rase comment yg diberi oleh ibu bapa diatas ni, semua IGNORANT... bukan senang nk dpt pengajian di luar negara, sebab Mahal dan masalah bahasa. Patut laaa Malaysia asyik negara Produktion bukan negara Research & Development... Lagi satu apa barang asik antar pelajar gi UK, Germany lagi awesome, balik2 balajar Law, Business and Accountancy.. Belajar laa Engineering, Value lagi tinggi dari bidang2 len.

    ReplyDelete
  67. bodoh la mak bapak yang pegi demonstrasi ni..tak payah la over sangat..kalau iman tu kuat dan berpegang pada agama tak da nya jadi masalah..ingat senang ke nak dapat belajar di luar negara..cukup la orang melayu berfikiran cetek..nak jadi lagi bodoh?

    ReplyDelete
  68. 'imej niamah'
    dafuqq rofl !!
    hahaha

    ReplyDelete
  69. semoga dijauhkan perkara sebegini kepada anak cucu aku nanti.... amin...


    p/s:- sekadar peringatan utk diri saya sendiri...

    ReplyDelete
  70. Tak semestinya duduk Europe or belajar luar negara adalah punca akhlak rosak.....Tak yah gie luar negara pun kalau duduk KL pun akhlak leh rosak gaks......so fikir fikirkanlah......

    Pemikiran mak bapak kena berubah.. tak boleh stresskan sangat bebudak mesti dapat A senantiasa..sebab nak bersaing dengan anak jiran...anak kawan.... Tak semestinya berjaya dalam pelajaran....berjaya dalam hidup....dan tak semestinya gagal dalam pelajaran akan gagal juga dalam hidup

    Kita sebagai ibu bapa....kena tahu apakah kelebihan anak anak kita....mungkin dia lemah maths tapi sangat suka melukis....so kita kena support apa yang dia suka buat.... kalau kita paksa dia buat apa yang dia tak suka....it will backfire.....

    Dapat 17A tak bermakna mesti belajar MEDICINE.....doctor pun ada yang sengal gaks...sebab kena paksa jadi doctor....sebab itu jer lah biasiswa yang dapat.....so belajar pun setakat lulus jer...atas pagar.....

    Ibu bapa.....fikirkanlah masa depan anak.....nie bercakap pasal jangan lar anak dapat A biarlah anak tak der masa depan...asal gambar tak keluar dalam facebook or blog blog....APA HAL??? Apa punya cakap cam nie....

    Tak yah gie luar negara lar nak rosak akhlak..... Bebudak sekarang nie dah advance...tak yah gie luar negara baru nak kenal pornography....baru nak kenal macam macam....seme tu kat Malaysia pun ada.....berlambak...semua pun easy access....kalau tak der kat Malaysia...takkan bebudak yang tinggal kat malaysia leh buat seks kat tepi pokok pisang....kat atas motor...kat kebun bunga...kat opis atas photocopier machine...dalam tandas sekolah...dalam panggung wayang.....dan bermacam macam lagi... buang anak dalam tong sampah..tepi laut..dalam tandas..

    Yang penting dalam membesarkan anak.. 1. Cukup didikan agama.... 2. Tell them that you are always there for them and can discuss anything with them....3. Respect your child... Hopefully they will respect you coz you respect them....and will tell you everything rather than buat belakang belakang atau memberontak dikemudian hari.....

    Fikir fikirkanlah....I and husband selalu berfikir...sebab kami membesarkan anak diluar negara... Mmg susah....lagi kena ajar agama sendiri...kena pantau semua sendiri....bukan semuanya mengharap cikgu jer.... There are things that my kids beritahu we all yang we all tak berkenan....we all cakap tak eloks nak buat....coz it is not the way of our religion...and adat kita orang Melayu..... Alhamdulillah...anak anak we all...walaupun tak ler bertudung lingkup kat sinie...tapi bersopan...and insyallah menjaga akhlak and tata susila memasing... freedom have to be earned... banyak benda yang we all kena tegur.....but Alhamdulillah feedback that we got now is still positive....

    I bukan nak cakap we all pandai jaga anak...memang susah....tapi I just nak cakap...if kita dulu tak suka style mak ngan ayah kita marah marah...tengking tengking kita....don't do that to your kids... Child psychology kena pandai.....banyakkan membaca buku cara membesarkan anak anak.... dan ambil iktibar dari apa yang dibaca....bukan semua yang dicadangkan dalam buku kita leh ikut......tapi kalau ada apa salahnya kita mencuba... we read a lot and try a lot until we found a way that suits our children...

    Apa apa pun.....these are our children.....fikir fikirkanlah....

    :):)

    ReplyDelete
  71. TLDR BITCH. BUAT BLOG SENDIRI LA WEI

    ReplyDelete
  72. wardah mahfuzah3 January 2012 20:14

    'hehehe' btoi kenyataan u , salah satu faktor... tp x leh nk salahkan parents jgk sbb amalina drpd kecil mmg minat bidang yg dier pilih ni. apapun kita berdoa agar dier sedar kesalahan dier n step by step utk berubah. sbb ramai kawan aku dr overseas terutamanya dr UK n ireland yg dh balik , pakai tudung lagi labuh dr aku and lebih baik 'life'nyer . aku respect kawan aku tu... apapun dimana2 kita berada pun, kita kne kuat jaga hubungan dgn Allah and bdoa agar iman trus kukuh...kita berdoa utk amalina agar Allah bimbing dier cahayaNya...

    ReplyDelete
  73. Baru chek pasai Amalina... kesian kat dia. Aku tgk dia macam nak jadi Student Islam pintar Oxford dulu. Over pressure. Bila result tak bagus, parent dan lain² pressure. Rasa diri tak disayangi. Jadi cari kawan utk lepaskan tekanan, dapatkan kasih sayang dan juga mendapatkan perhatian. Malangnya, kasih sayang dan perhatian datang dari pihak yang salah. Mat Saleh memang suka "lauk halal" free macam nie. Aku harap Amalina balik ke pangkal jalan dan medapat hidayah tuhan. Dia Muslimah dan sebangsa kita. Kita patut doakan dia. Tak sampai hati aku tgk gambag dia. Sedih aku lebih kuat dari marah.

    ReplyDelete
  74. same la aku...tak sampai hati aku tengok die kena gangbang kat sana...pulanglah~~~~

    ReplyDelete
  75. kalau sy, dia berubah bukan sebab dia belajar kt luar negara. benda tu terpulang pada individu itu sendiri. nak jadi jahat, jadilah jahat..dan nak jadi baik jadilah baik dn sekaligus dpt mempertahankan keimanan. klu dia belajar kt universiti dlm negara ni pun, tp, dia nk jugak jadi jahat, maka tetap jugak dia akan jadi jahat. Perubahan seseorang itu bukan pada tempat, tp pd akal manusia itu sendiri. mmg tak dinafikan faktor tempat, persekitaran dn kawan2 jugak bole mempengaruhi kita, tp, semuanya akan berbalik pd akal kita.

    ReplyDelete
  76. 17A1 bukak aurat = bitch
    takdak A bukak aurat = bende biase.

    ho3. apa konek ni?

    ReplyDelete
  77. i guess non of us know her THAT well so just take the lessons from what had or will happen to her.
    and also, i don't think those western things can affect us if we do not intend to be like them.

    ReplyDelete
  78. hahaha.. ade yg pcye news ni.. lulz!

    ReplyDelete
  79. puas aku carik pic sexy dier tue..br dpt. http://www.tekkaus.com/2012/01/nur-amalina-is-too-sexy-now-i-dont.html

    sexy ke? u think?

    ReplyDelete
  80. Aku tak puas hati kenapa dia buat rambut lurus. That is so last decade punya fashion. Sekarang ni rambut ombak2 la... aiseh. Ini tidak patut!!! Baju dia pun tak up to date... ini kah student yg blajar oversea. Walaupun result kau meletop. Fashion sense tu kena la meletop jugak

    ReplyDelete
  81. skg nie da thn 2012...spatutnye kte xperlu brfikiran mcm ayah2 n ibu2 kite yg pegi kt kmenterian ksihatan n ckp biar anak xdpt A pun xpe..asalkn adat terjaga...actually,it depends on seseorg 2..if kte tgk..mlambak je mahasiswi kt negara kte sndiri yg rosak akhlaknye n yg blaja kt luar negara 2 yg msih mnjage akhlaknye sbg seorg Islam..smuanya brgantung pd iman n cmner dorg jage diri sndiri..yes,mmg btol if kt dlm negara pown kte boley bjaye..tp bukankah ilmu 2 perlu dicari selagi kte mampu walaupun smpai ke negara China..??so,jgnlah brfikiran trlalu cetek hanya kerana satu ksalahn yg dicipta....*justsaying....

    ReplyDelete
  82. ayat last tu..racist gla..==

    ReplyDelete
  83. tutup la blog ni obe kalau orang dah tak suke..

    hairan..yg tak suka pun layan blog ni..huiii..pastu luahkan rasa ketidakkesukaan terhadap isi kandungan blog ni plak..ingat obe nak layan..hark tuiiihh

    ReplyDelete
  84. wahai makhluk bumi.....tgk ni


    http://addin77.blogspot.com/2012/01/bekas-pelajar-maahad-muhammadi-kelantan.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+addin77+%28addin77%29

    ReplyDelete
  85. hmm, sedihnya bila post ni. ibarat menstereotaipkan students yang study oversea :( kalaulah rakyat Malaysia tahu keadaan sebenar students yang study kat luar negara.

    apa yang saya nampak, sangat ramai kakak2 senior saya kat sini yang superb akhlaknya, bertudung labuh & bijak akalnya. orang yang terkandas sedikit macam amalina; saya belum pernah jumpa lagi kat sini.

    serius, ini stereotaip :( sedihlah macam ni :(

    ReplyDelete
  86. Amierah nabillah sila blajar pandai2 score 17A1 then dapat biasiswa bank rakyat blaja obesi lepas tu buka tudung and seterusnya dipohon supaya berbuka baju dan berbogel di hadapan saya. Diharap sgt2 anda dapat mempertimbangkan permohoan saya ini thank you

    ReplyDelete
  87. Apahal ramai nk sedih. nama pun troll.

    LATEST POST RAMBUT IDAMAN | Lu Memang Malang !

    ReplyDelete
  88. sebab sorg..sume da x leh blaja obesi.....haha.....'great'....bg aku,bende ni...ikot la sesorg tu..kalau ade yg tego,parent halang wat bende2 yg menyalahi agame...rasenye...x jadik kot cam ni... kalau yg masih kekalkan budaye,adat resam malaysia mcm amierah nabillah kate...bgos la...alhamdulillah..semoga sentiase berada di bawah lindungan Allah..

    ReplyDelete
  89. mcm tak logic jer news ni..ader ker parentz sanggup tgk anak dier dapat C3 berderet2..aper laa...bagi jer A1 kaloo dah layak..kaloo dpt scholar..parents tak payah bg diorng gi jauh2..kan senang..kesian students belajar pgi sampai mlm..tp dpt C3..tak ke sedih anak tu..pokok pangkal nyer didikan agama kat anak2 kene betul..kaloo dia ingat ibu ayah dier takkan buat mcm tu..kaloo mak ayah pun tak betul mcm maner anak nak betul..tp iman tak boley diwarisi..bapak imam pun..anak kat overc ader terpesong juge..kesimpulannyer..sebagai anak dan umat islam..kene jage tertib sendiri..jgn laa jadikan kesalahan orng laen untuk menghukum orng laen plak..sekian...

    ReplyDelete
  90. sebab benda salah memang kena tegur bukan menyibuk hal orang..kubur mmg lain2..tapi tak salah untuk saling mengingati antara satu sama lain..kita takkan nampak salah kita, sebab tu perlunya orang sekeliling untuk tegur dan betulkan..tak paham betul bila ade orang cakap sibuk hal orang..mampus aku pulak kena lepas ni..haha..semoga Allah ampun kan dosa aku dan kalian..dunia nak sampai penghujung..mati tak kenal usia..mari kita perbaiki diri..(ustazah mode)

    ReplyDelete
  91. singkat betul minda..the real education is by travelling around the world and learn the culture..jangan anggap asal pergi overseas jer balik jadi blondie, ingat dunia takat dalam malaysia jer ke. as if la kalau duduk malaysia takkan jumpa culture orang tinggal mixed gender dalam serumah tak kahwin, masuk club, belum maknyah yg drag tahap melampau tu (which is widely accepted as culture in most urban areas macam kl and most klang valley area) and they involve melayu jugak. and most of all, the world doesn't solely belong to MALAYS aka meleis. pls laaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails