Wednesday, 7 December 2011

Serius - Sekitar Sambutan Hari Ashura Di Iran (14 Gambar NSFW)


Holy...............

Hari Ashura ialah hari suci penganut Islam Syiah seluruh dunia. Ia memperingati kematian Imam Hussein yang mati dalam peperangan di Karbala lebih 1300 tahun yang lalu. Hari Asura jatuh pada 10 Muharram setiap tahun dan ianya jatuh pada 6 DIsember tahun ini. Ketika hari Asura ada penganut Syiah mencederakan diri sendiri bagi merasakan kesakitan dan kesengsaraan Hussein ketika dibnunuh. Mereka menyebat diri mereka dengan rantai (Zanjeer) dan pedang (Talwar) kerana Hussein dipercayai dibunuh dengan menggunakan dua senjata ini. Mereka juga melakukan lekonan semula hari-hari akhir Hussein bin Ali dan ahli keluarganya dibunuh. Dibawah ada gambar orang berburqa putih. Itu sebahagian reenactement mereka.








Laporan asal Reuters

116 comments:

  1. mazhab ape ye ni?

    ReplyDelete
  2. bukan ke mencederakan diri tu satu dosa ?.

    ReplyDelete
  3. bangang soalan no 1. kan aku dah tulis SYIAH. dumb shit go read la

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dah bangang.. shiite

      Delete
    2. syiah bukan islam dow..kaum kuffar.

      Delete
    3. Islam penuh dgn kekafiran. Patut la Malaysia hanya mampu guna teknologi bomoh cari NH370

      Delete
  4. inilah namanya bodoh.

    ReplyDelete
  5. klaka obey jawab soalan. HAHAHA

    ReplyDelete
  6. bangang no dua , ni mazhab syiah pecahan mana ?

    ReplyDelete
  7. tiap manusia ade pegangan masing2...siapa kita untuk menilai benar atau buruk..baik atau salah..pandai atau bodoh..biar tuhan jadi penilai tindak tanduk kehidupan kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betul tp syiah terbukti salah...(ak x akn reply lg)...selamat tinggal..hehe

      Delete
  8. kahkahkah! obe jawab soalan serupa dubook press...

    ReplyDelete
  9. kau ni pukimak jugak kan obe.

    ReplyDelete
  10. obe bukan ckp ni mazhab Syiah...kemon la ppl...

    ReplyDelete
  11. udah mcm thaipusam jee

    ReplyDelete
  12. bla tgk pic ni br teringat TER MISS siaran kt tv1 persoalan tentang syiah...adoii cm ne leh lupa ni...

    ReplyDelete
  13. Dah nak mcm Thaipusam aku tgk. Giler jauh dorg ni dr ajaran Islam.

    ReplyDelete
  14. ni syiah ithna asyara imamiyah yg sgt extreme..da terlampau mengarut da ni.ejen kpd yahudi

    ReplyDelete
  15. OBE!!!!

    YANG BERDARAH-DARAH NI

    BUKAN BERLAKU DEKAT IRAN (GOV IRAN HARAMKAN KECEDERAAN DIRI. SEKADAR TEPUK DADA SAHAJA)

    YANG BERDARAH NI IALAH ORANG SYIAH DI INDIA, PAKISTAN, BAHRAIN, INI MEMANG BUDAYA MEREKA, BUKAN DARI TUNTUTAN MAZHAB SYIAH.

    TOLONG YA OBE, ORANG SYIAH IRAN TIADA YANG MENCEDERAKAN DIRI SEHINGGA BERDARAH2. SILA BETULKAN CAPTION UNTUK PENGETAHUAN ORANG RAMAI. MALAH Ayatullah Sayyid Ali Khamenei(ra), ULAMA TERTINGGI IRAN, HARAMKAN KECEDERAAN BERDARAH SEMASA ASYURA.

    BTW, SAMBUTAN ASYURA NI BERLAKU DISELURUH NEGARA, TERMASUK MALAYSIA
    SEKALI LAGI HENDAK BERITAHU,

    CEDERAKAN DIRI SAMPAI BERDARAH INI, BUKAN TUNTUTAN SYIAH, TETAPI BUDAYA DARI ORANG SYIAH, PAKISTAN, INDIA, BAHRAIN, NEGARA LAIN SEKADAR, TEPUK DADA MERATAPI KESYAHIDAN IMAM HUSSEIN A.S CUCU KESAYANGAN RASULULLAH S.A.W YANG DI PENGGAL KEPALANYA DAN DICUCUK DI TOMBAK, DIARAK DENGAN BANGGANYA OLEH TENTARA YAZID MUAWIYAH.. NAUZZUBILLAH, CUCU KESAYANGAN RASULULLAH DILAYAN KEJAM SEBEGITU :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak org syiah ke?(cume tanye je,jgn fikir negtive)

      Delete
  16. Kebodohan yg hakiki. Walaupun mmg btol Allah yg berhak menilai, tapi yg ni mmg nampak terang lagi bersuluh. Mcm thaipusam, yes. Bukankah meniru agama lain itu haram?

    ReplyDelete
  17. @ ahmadinejad,,u should watch this..
    ahmadinejad kebanggan

    http://www.youtube.com/watch?v=HaxM9oUv8FU

    ReplyDelete
  18. Asal-usul syiah ni berasal dari Abdullah bin Saba', seorg yahudi yg berpura-pura memeluk islam bagi memerangi pemerintahan Saidina Othman dari dalam.
    Syiah mesti tak stuju dgn ape yg aku ckp ni..haii..lantak pi lah..

    ReplyDelete
  19. serius mcm thaipusam!!

    AntiIndon

    ReplyDelete
  20. Bandar Susi bagi Penganut Syiah -Karbala ni adalah terletak di IRAQ...

    Dalam Islam , bukan setakat pukul2 badan, menangis meratap teresak2 pon Nabi Larang...inikan pulak pukul2 badan tak kisahla dgn rantai ker besi ker, tangan ker...sama ja..

    ReplyDelete
  21. SYIAH BUKAN MAZHAB YG 4.
    IN FACT, SYIAH DIKATEGORIKN KAFIR.
    KALAU DULU2 MMG ULAMA XDPT NK JATUHKN FATWA UTK MEREKA SBB XDA BUKTI, SKRG BUKTI DH NYATA N KALAU TNYA ULAMA DI UNIVERSITI AL-AZHAR, APABILA DISEBUT SYIAH, DIORG AKN JWB "LAKNATULLAH".
    PLEASE ATTEND LECTURES ON SYIAH & WHAT THEY HAD DONE TO SUNNI AROUND THE WORLD. WATCH IN YOUTUBE ON HOW ULAMA R BEING THROWN WITH VULGAR WORDS FROM SYIAH FOLLOWERS AT ARAB SAUDI. U WOULD NOTICE THE SYIAH GUY SAYING BAD THINGS TO ABU BAKAR R.A. N ETC. MEREKA MENCACI SAHABAT2 SEPERTI ABU BAKAR, UTHMAN, OMAR R.A. DLM SEMBAHYANG MEREKA, DLM DOA MEREKA.

    PLEASE READ ON THIS.

    I GAIN THIS INFO AT LECTURES FROM ULAMA N EXPERTS, I BELIEVE IN THEIR PERSONALITIES. BUT IF I DO SAY SOMETHING WRONG, CORRECT ME.

    TQ.

    ReplyDelete
  22. tapi yang menjadi persoalan sekarang, apakah mereka tidak merasa sakit, dan jika ya sila terangkan dari segi saintifik ;)

    ReplyDelete
  23. syiah bukan mazhab!!! ko pun sama...dumb shit!

    ReplyDelete
  24. haih...org yg menyoal syiah ni mazhab mana mmg bebal eh?
    nampak sgt time kelas agama masa zaman skola dulu x tumpu perhatian

    ReplyDelete
  25. so korang ni sunni ye..lolz kata puak syiah..haha u laff at me, we laff at u..

    ReplyDelete
  26. hahahah dah terang lagi bersuluh itu memang orang ISLAM syiah lagi mau cuba deflect cakap itu 'indian/pakistani culture' ke ? (it's not, it's in fucking tehran).

    whether kamu sunni muslim yang budget superior to shiites sebab your differences in beliefs accept them as moslems does not change the fact here. they are as islam as YOU.

    don't forget that they could also claim superiority and assert that THEY are the true moslems and you sunni moslems are nothing but watered-down white-washed moderates.


    so much for the one true religion , huh ?

    ReplyDelete
  27. syiah la cool bro2 sekalian. anti amerikkka, sampai amerikkka pun cuak2 nk serang. sunni mcm saudi, penjaga mekah dah brp lama sekongkol(sekontol) dgn amerikkka? msia, sunni jugak. perangai pemerintah, JAIS, JAKIM, boleh dipersoalkan sbb dah macam pokemak. di dakyahkan oleh sunni bahawa syiah sesat, kafir la. fuck sunni... hypocrite!! syiah true!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. em...ni bkn soal anti amerika,ni soal akidah bro...bkn soal cool ke x...bkn soal mcm pokemak ke x...ni soal akidah!!!

      Delete
  28. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  29. Syiah the only one.

    ReplyDelete
  30. aku ingat tadi ada gambar bubur asyura. lama gile tak jumpa bubur tu...

    ReplyDelete
  31. ░░░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄
    ░░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▄
    ░░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░█ ░░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█ ░▄▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█ █░▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█ █░▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█ ░█░▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█ ░░█░░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█ ░░█░░░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█ syiah?
    ░░░█░░░░▀▀▄░█░░░█░█▀██████░█
    ░░░░▀▄░░░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█ ░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░▒░░░█ ░░░░░░░░░▀▀▀▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▀

    ReplyDelete
  32. dah tua pun BODO...

    ReplyDelete
  33. Sapa tengok gambar-gambar kat atas tu terus jatuh hukum syiah sesat memang BANGANG. macam komen oben "dumb shit go read la". Oben tu bukannya nabi pembawa wahyu dan blog dia ni bukannya kitab turun dari langit.

    ReplyDelete
  34. gile banyak keyboard fighter kat sini...thanks obe...

    ReplyDelete
  35. syiah mmg sesat la..sape2 yg mempertahankn syiah tu mmg bengong...syiah ckap abu bakar,umar dan uthman tu jahat...bini rasulullah pn dorang caci...korang pikir la sendiri...

    ReplyDelete
  36. senang cakap yg kt atas ni bukan ISLAM!! bangangnya cederakan diri camntu.

    ReplyDelete
  37. Quotations about Imam Hussain (A.S.) by Non-Muslims

    Mahatma Gandhi (Indian political and spiritual leader): “I learnd from Hussein how to achieve victory while being oppressed.”

    Thomas Carlyle (Scottish historian and essayist): “The best lesson which we get from the tragedy of Cerebella is that Husain and his companions were rigid believers in God. They illustrated that the numerical superiority does not count when it comes to the truth and the falsehood. The victory of Husain, despite his minority, marvels me!”

    Edward Gibbon (English historian and member of parliament): “In a distant age and climate, the tragic scene of the death of Hosein will awaken the sympathy of the coldest reader.”
    (The Decline and Fall of the Roman Empire, London, 1911, volume 5, p. 391-392)

    Charles Dickens (English novelist): “If Husain had fought to quench his worldly desires…then I do not understand why his sister, wife, and children accompanied him. It stands to reason therefore, that he sacrificed purely for Islam.”

    Antoine Bara (Lebanese writer): “No battle in the modern and past history of mankind has earned more sympathy and admiration as well as provided more lessons than the martyrdom of Husayn in the battle of Karbala.”
    (Husayn in Christian Ideology)

    Dr. K. Sheldrake: “Of that gallant band, male and female knew that the enemy forces around were implacable, and were not only ready to fight, but to kill. Denied even water for the children, they remained parched under the burning sun and scorching sands, yet not one faltered for a moment. Husain marched with his little company, not to glory, not to power of wealth, but to a supreme sacrifice, and every member bravely faced the greatest oddswithout flinching.”

    Ignaz Goldziher (Hungarian orientalist): “…Weeping and lamentation over the evils and persecutions suffered by the ‘Alid family, and mourning for its martyrs: these are things from which loyal supporters of the cause cannot cease. ‘More touching than the tears of the Shi’is’ has even become an Arabic proverb.”
    (Introduction to Islamic Theology and Law, Princeton, 1981, p.179)

    ReplyDelete
  38. WOW cool gile syiah! syiah ftw

    ReplyDelete
  39. Quotations about Imam Hussain (A.S.) by Non-Muslims

    Edward G. Brown (Professor at the University of Cambridge): “…a reminder of that blood-stained field of Karbala, where the grandson of the Apostle of God fell, at length, tortured by thirst, and surround by the bodies of his murdered kinsmen, has been at anytime since then, sufficient to evoke, even in the most lukewarm and the heedless, the deepest emotion, the most frantic grief, and an exaltation of spirit before which pain, danger, and death shrink to unconsidered trifles.”
    (A Literary History of Persia, London, 1919, p.227)

    Sir William Muir (Scottish orientalist): “The tragedy of Karbala decided not only the fate of the Caliphate, but also of Mohammadan kingdoms long after the Caliphate had waned and disappeared.”
    (Annals of the Early Caliphate, London, 1883, p.441-442)

    “Though Imam Hussain gave his life years ago, but his indestructible soul rules the hearts of people even today.” Dr. Radha Krishnan

    Mahatma Gandhi
    “My faith is that the progress of Islam does not depend on the use of sword by its believers, but the result of the supreme sacrifice of Hussain (A.S.), the great saint.”

    Pandit Jawaharlal Nehru
    “Imam Hussain’s (A.S.) sacrifice is for all groups and communities, an example of the path of rightousness.”

    Reynold Alleyne Nicholson
    “Hussain (A.S.) fell, pierced by an arrow, and his brave followers were cut down beside him to the last man. Muhammadan tradition, which with rare exceptions is uniformly hostile to the Umayyad dynasty, regards Hussain (A.S.) as a martyr and Yazid as his murderer.”
    [A Literary History of the Arabs, Cambridge, 1930, p197]

    Rabindranath
    “In order to keep alive justice and truth, instead of an army or weapons, success can be achieved by sacrificing lives, exactly what Imam Hussain (A.S.) did.

    Dr. Rajendra Prasad
    “The sacrifice of Imam Hussain (A.S.) is not limited to one country, or nation, but it is the hereditary state of the brotherhood of all mankind.”

    Dr. Radha Krishnan
    “Though Imam Hussain (A.S.) gave his life almost 1300 years ago, but his indestructible soul rules the hearts of people even today.”

    Swami Shankaracharya
    “It is Hussain’s (A.S.) sacrifice that has kept Islam alive or else in this world there would be no one left to take Islam’s name.”

    Mrs. Sarojini Naidu
    “I congratulate Muslims that from among them, Hussain (A.S.), a great human being was born, who is reverted and honored totally by all communities.

    SO OBE, PLEASE DONT ACT LIKE WAHABBIANS

    TQ

    ReplyDelete
  40. Sekadar manusia biasa disisi-Nya.7 December 2011 16:43

    Salam..cuma ingin memperingati sesama islam..kuatkan dahulu ilmu agama di dada sebelum post atau comment atau blog sebarang isu2 agama..kerana ini akan mempengaruhi akidah umat islam yg membaca ..salam...^_^

    ReplyDelete
  41. sekadar manusia menyampah7 December 2011 16:46

    jgn spam la pukima,mak ko anjing anti wahabbi

    ReplyDelete
  42. saya sedang berusaha menjadi Syiah (baca: pengikut) Imam Ali a.s;

    terima kasih obe sebarkan fitnah.

    ReplyDelete
  43. tulisan ZEYNEP kat headband pompuan2 tu mcm ala2 turki...

    ReplyDelete
  44. seriously obe, imam hussein or saidina hussein

    ReplyDelete
  45. Mazsitiwaty Puteh7 December 2011 17:30

    bodoh punye OBE.. orng tanya, die jawab macam pukimak lancau buto..
    lagi satu, syiah ni bukan islam, bodoh ko eh OBE, kalau tak tau jangan sebot..
    Syiah ni mmg kafir..
    OBE = TENUK BODOH

    ReplyDelete
  46. Ape la bodo yg mengaku syiah2 nie.. ASWJ xde pon mengaku shafie ke maliki ape ke.. islam sudah la.. lagi 1 ade plak pecahan2 syiah.. konon syiah tu laen.. syiah nie laen.. dumb ass to syiah.. rukun islam pon laen nk mengaku islam.. piii rahhhh..

    ReplyDelete
  47. fuck u obe..fucking gumuk gedempol...lol

    ReplyDelete
  48. Mazsitiwaty Puteh7 December 2011 17:42

    OBE ADALAH MANUSIA YANG PALING BODOH SEKALI DALAM DUNIA..

    ReplyDelete
  49. dah rupe thaipusam dah ni...dlm kepala td bila teringat sal asyura mesti ade bubur asyura,,ermmm sedapnya...

    ReplyDelete
  50. APE MOTIF REUTERS SIAR BRITA NI?? KO PLAK APE MOTIF COPY BRITA NI OBENG?? jawab2

    ReplyDelete
  51. "bangang soalan no 1. kan aku dah tulis SYIAH. dumb shit go read la"

    ko tukar ni obe,
    "Seorang lelaki yang serius. Semuanya serius. Hatta ketika jawab soalan sekalipun aku akan serius"

    hahahhhhaha

    ReplyDelete
  52. adeh,,, ape daa,, mencederakan diri tu haram la ape la bla bla2, syiah tu kafir la ape la,, islam haramkan la, itu la ini la,,, dah tu yg pegi maki org lain, bodo2 kan org lain boleh ke,... adoyai pelik2....

    ReplyDelete
  53. suke ye kamu mengkaffirkan orang, dont worry though. orang syiah tengok kamu pun dia ludah you for being kaffir laknatullah also.


    tu la , bodoh dunia. baru belajar sikit tentang orang dari agama sendiri dah melatah macam budak spastik.

    ReplyDelete
  54. Syiah ada 3 yg aku tau- Syiah imamiah zaidiah and baitiniah. Ada yg radikal ada yg tak. So, nak kata semua syiah kafir tak jugak. Kita ikut ahlisunnahwajamaah okay ?

    ReplyDelete
  55. puki gle obe delete komen org..tak jantan la weh..g potong kote tu la..ko rase ko bersalah tu yg ko delete komen org laen kan?haha..dumass

    ReplyDelete
  56. percaya syahadah can also be kafir ehh? I see new info

    ReplyDelete
  57. salam.. sila baca..

    APA ITU SYIAH? ADAKAH IA SESAT?


    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2465151841242&set=a.2038469094440.111211.1625663908&type=1&ref=nf

    ReplyDelete
  58. King Xerxes and his armies.

    ReplyDelete
  59. ini la umat akhir zaman...bercanggah mengenai sesuatu yg bukan menjadi bidang kuasa...

    ReplyDelete
  60. diorang ni...
    tak takut kena HIV ke.

    ReplyDelete
  61. Again, different religion share same culture. Thaipusam and Asyura, evethough not apply to all country.

    ReplyDelete
  62. God damn Ahlulbait worshippers....

    ReplyDelete
  63. syiah adalah sesat bg Islam sunnah wal jemaah n islam sunnah wal jemaah sesat bg syiah...smpai kiamat bnde ni xkn selesai...kpd yg islam sunnah wal jemaah jg diri anda n keluarga anda supaya tidak terlibat atau terpengaruh dgn syiah...islam x benarkan ummatnya mencaci,menghina agama lain...dakwah kena guna akal fikiran yg bijaksana...

    ReplyDelete
  64. nak bising mcam bahlul kat sini pun tak guna..nah gi masuk blog syiah Melayu... debat dengan dia semua kalah ooo...macam kote je sekor2 mengaku malu dan bodo



    www.shia-explained.com



    kalau ada kote pegi masuk la.

    ReplyDelete
  65. Rupanya makin ramai orang melayu dah jadi syiah ye...hmm

    ReplyDelete
  66. manisbasiran FTW !!!
    LU ORG KLU SEARCH LA KAT UTUBE..
    ORG2 SYIAH MEN BUNUH JE ORG SUNNI.., MENCACI PARA SAHABAT DLM PROGRAM TV YG DIKELOLAKAN OLEH ULAMA BESAR SAUDI(KALAU X SALAH)...
    MMG JAHIL DAN XDE ILMU KALAU ORG MELAYU YG TERANG2 NYA SUNNI PE TUKAQ JADI SYIAH.. BODO PIANG

    ReplyDelete
  67. Macam mana nak menang kalau berdebat dgn Syiah ni. Mereka tak terima yang mereka dah kalah debat, lepas tu potong ulasan orang. Aku dah paham sangat dah cara orang syiah ni. Cakap berbelit.

    ReplyDelete
  68. serius comment7 December 2011 22:17

    Assalamualaikum,

    aku ada membuka perniagaan secara kecil kecilan dan ada pekerja aku ialah dari pakistan,dan ada di kalangan mereka adalah Syiah,aku ada tanyakan mengenai acara Asura ni dan mereka mengatakan upacara ini adalah untuk memperingati cara kematian Imam hussein,kepada mereka yang konfius,Imam hussein adalah anak kepada Saidina Ali,yang juga merupakan cucu kepada Rasullah.

    kepada mereka yang ingin mengetahui bagaimana terjadi nya perang di antara muawiyah vs Ali,peperangan ini telah berlaku sejak kematian pembunuhan Saidina Osman lagi dan wujudnya fitnah mengatakan pembunuhan ini di rancang oleh Ali.sedangkan misteri pembunuhan ini tidak terjawab

    mereka yang ingin juga tahu lebih lanjut mengenani peperangan ini,saya mencadangkan anda membaca history of Islamic studies yang di karang oleh Hassan al Banna dan boleh juga merujuk kepada ruang perpusatakaan Universiti Islam Antrabangsa,ada banyak buku yang membincangkan mengapa dan implikasi perang berkenaan.


    malah,boleh saya kongsi di sini di Kolej Universiti Islam Selangor terdapat juga pergerakan Syiah yang mendekati pelajar dan pertukaran pendapat,malah pada 3 tahun lepas di Masjid Arau Perlis,saya sempat berdialog dengan para pelajar ini dan saya yakin mereka ini sudah pun menamatkan pengajian


    perkongsian pendapat dan majlis ilmu seharusnya di manfaatkan supaya kebenaran yang mutlak dapat di tegakkan,jangan hanya kerana kita berpaksikan mazhab kita bersikap jumud dan tidak terbuka kepada pendapat yang lain,mencari ilmu adalah lebih baik dari mereka yang hanya menjadi jaguh di dalam rumah,bukannya jaguh di persada dunia.

    salam

    ReplyDelete
  69. apa la babi sangat korang ni
    baca jer la blog ni
    yang ko nak berdebat kat sini mcm forum islam apehal
    mmg BABI lah siapa yg setat berdebat kat sini
    sungguh BABI sekali mcm pukimak ANJING LANCAU

    ReplyDelete
  70. sifat taqiyah penganut agama syiah mmg kuat. depan kita ckp lain belakang ckp lain.. pengamal taqiyah = kaki kelentong.. taqiyah= menipu/berpura2.. ni bukan ajaran agama islam. tp agama syiah.. syiah bkn agama islam. tp agama baru mcm sikh yg terpesong dr agama islam.

    ReplyDelete
  71. lagi sekor anon BABI
    ko nak cerita agama kat masjid la
    tak pun join PAS
    sibuk nak bagi buat wikipedia pasal syiah kat sini apehal
    BABI punya anon

    ReplyDelete
  72. org melayu ni malas semalas2 nya.komen kat sini tanya macam2.pegi lah google sikit.wikipedia tu mcm2 info ada...sikit2 tanya org.make some effort lah.google je pun bukan suruh pegi library pun...

    ReplyDelete
  73. syiah tu setahu ak bkn islam
    diorg memusuhi ahli sunnah waljamaah
    cara diorg smayang (cth nye sujuh ,dahi dorg x senth lantai)
    azan diorang laen sb + ayat sendiri
    btw diorang kejam kat ahli sunnah
    tu je stahu ak la...
    wallahualam

    ReplyDelete
  74. Syiah adalah ajaran yg sesat,lagi menyesatkan...segera lah turun wahai al-mahdi,Nabi Isa..hapuskan syiah dan sekutunya!!!!...

    ReplyDelete
  75. wah banyak komen. membaca budaya kita.

    ReplyDelete
  76. lately i read bout syiah & their belief make me very sick of hurt yourself? white burqa? kiss the picture of Imam Hussein? its make me palmface on wut they do. really shitty.

    ReplyDelete
  77. Syiah takde kena mengena dengan Shia Labeouf

    ReplyDelete
  78. J O M . K I T A . K A J I .

    K E S E S A T A N .

    M A Z H A B . S Y I A H .

    D I .

    www.shia-explained.com/my/archives/694

    S E B A R . S E B A R . K A N . . .
    H A . . H A . . H A . .

    ReplyDelete
  79. Salam...
    nape sume nk gadoh2 ni...ase nk share gak lar sal syiah ni...Sebenarnye ia dicetuskn oleh Abdullah bin Saba seorng yahudi y mengaku memeluk islam..ttpi tujuan utk menyesatkn umit islm sjk zmn Umar Al khatab lgi..ttpi tdk berjaya...ok syiah ini sbnarnye mengangkt Saidina Ali sbg Rasul terakhir slps kmatian Nabi Muhammad s.a.w..(krana berpdt y stiap rasul ada pwaris spt nabi2 y sblmnye)..

    Mereka mengangkt trf imam2 syiah spt nabi SAW,mlh Menganggp ALLAH 2 bersift BADA' iaitu tidak mengetahui ape bkl terjadi pda msa dpn(menggunakan contoh kmatian hussin y dibunuh)

    Stiap imam syiah tau ape y bkl berlaku, kmatian n sbgainye..

    Mempercayai Imam syiah akn naik ke arasy pda wktu tertentu...

    dn byk ag la...so ncht aku kt korang bnyyk membace jgn men hentam jer..

    trang2 syiah sesat...Sunni plak (ahlisunnahwaljamaah)...

    peace no war

    ReplyDelete
  80. FYI, Imam Muhammad Al-Mahdi sudah lama dilahirkan. Sekia, terima kasih.

    ReplyDelete
  81. @babi betol

    harap2 la kau ni non muslim dok komen macam tuh. islam kat masjid je? PAS je? SEMPIT DOLLL. ape gune komen box kat blog ni kalau bukan utk berbincng , komen etc. aku tk sangka masih ada org celik IT tp berpikiran sempit dgn menyempitkan agama islam hanya di masjid. PATHETIC. dh la komen mencarut tkde isi lgsg macam orang bodoh. kbai.

    ReplyDelete
  82. patut depa bom majlis ni
    BARU BERDARAH

    ReplyDelete
  83. kalau org syiah kufah x jemput imam hussain..pasti peristwa karbala x terjadi....org syiah bunuh cucu nabi..org syiah pengkianat nabi...sbb tu org syiah menyiksa tubuh..mereka menyesal dengan terbunuhnya saidina hussain..salam dan selawat keatas nabi dan ahlul baitnya...

    ReplyDelete
  84. nAk tau apa itu syiah? Tanya nabi nik ajis kat kelantan nun..

    ReplyDelete
  85. dah mcm perayaan wel-wel dah

    ReplyDelete
  86. ya Allah...aku xsangke ade pengikut syiah jgk kat msia ni...korang ni sng sgt terpengaruh kan?? dah besar matang pon boleh lagi kate perbuatan2 syiah tu betol?? hah ni tgk ni org syiah sekalian!!!

    tgk ni!!!



    http://www.youtube.com/watch?v=FMc16LBAKDI&feature=related

    ReplyDelete
  87. ORG YG X PAKAI OTAK JER YG CEDERAKN DIRI SENDRI....ISLAM SENDRI MELARANG SEBARANG KEROSAKAN PADA DIRI DAN ORG LAIN.TRANG2 SYIAH NI BUKAN AJARAN ISLAM. NI YG BARU BLAJAR 2 3 BUKU, DA KATE SYIAH TU BETOL LA ULASAN PANJANG LEBOR AR. APE LE DUMBSHIT, GO READ MORE LA SAMDOL.

    PROBLEMS HATERS? GO FUCK YURSELF? WHY THE F WORD? COZ IT IS U HATERS.

    ReplyDelete
  88. Islam da lama di infiltrate dari dalam..salah satu dpdnya ialah Syiah ni la.. da lama berskongkol dgn yahudi...ahmadi nejad tu agen diorg. tgk je luaran lantang memerangi yahudi padahal dua2 tu satu kapal. benteng terakhir nak memerangi Islam.so inilah jalannya.Dajal plan ni sume..Tapi Allah the great planner.

    ReplyDelete
  89. meh aku cakap ciri2 tipikal keyboard warrior yg anti syiah.

    1-tak pernah jumpa orang Syiah pun. Nampak muka dalam internet je. Bercakap sama tak pernah.Bergaduh pun tak pernah. Kongsi tandas pun tk pernah. takat dgr orang cakap je.
    2-pengetahuan pasal Syiah terhad kat ceramah youtube orang anti-syiah. tak pun blog anti-syiah.

    tu je la.

    kat atas ni puuun dah ada. Mana pulak benda ni kat Tehran. Memandai la kau. Buat kat Tehran boleh kena tangkap pakcik. Tapi pembebal tak caya kat aku punya... sure kena cop pembela syiah.Tapi nak buat camana? Memang takda kat Iran. Orang Iran yg teringin sangat nak buat kena cari kat luar Iran. Kalau ada yg teringin la. kalau benda ni okey terpuji, dah lama Ayatollah semua tu join sekali. Ada ke? Terfikir tak? Kalau boleh fikir la.

    Syiah ni kecik aje. compare dgn ASWJ sikit sangat. Kalau ada yang bermandi darah macam tu...senang2 je nampak. Korg yg bebal sure pukul rata je semua Syiah macam tu. Sama bebal kalau kita pukul rata bila tengok Whirling Darwish kata inilah Sunni. Org Darwish berputar tu pun bukannya ada orang hukum Kafeeerrr. Lagi tak nampak sebab tak ada adegan berdarah pun...Cuma sebab ASWJ tu ramai, nampaklah golongan yg pelik dalamnya kecik.

    Macam ni je la. Syiah ni kita tak tau sangat. So, tak boleh ikut dannn...tak boleh mengata macam-macam. Sokong tak boleh, mengeji pun tak boleh. Kecuali kalau kau faham apa benda Syiah tu. Kalau dari kecik duduk dgn orang Syiah dah tentu la lain dengan bila besar baru dengar Syiah, tu pun orang bagi tau. Masalahnya dalam tak tahu tu pun...terhegeh-hegeh nak buat ulasan macam-macam.

    ReplyDelete
  90. yups...syiah bukan islam yg sebenarnye..harap berhati2...

    ReplyDelete
  91. bukan nak back-up obe.. but, isn't this his fucking BLOG? suke hati dialah nak post hape ke, nak comment camne ke. U TAK SUKA U KELUAR! don't fucking bother to comment shit for brains insults, ASSHOLES.

    ReplyDelete
  92. Kalau nak bincang , sila guna Al-Quran dan Hadith yang sahih...

    ReplyDelete
  93. setuju ckap awak..

    ReplyDelete
  94. jaga lah bahasa yg digunakan. bahasa menggambarkn peribadi diri. peace :)

    ReplyDelete
  95. "bukan nak back-up obe.. but, isn't this his fucking BLOG? suke hati dialah nak post hape ke, nak comment camne ke. U TAK SUKA U KELUAR! don't fucking bother to comment shit for brains insults, ASSHOLES."

    Itu sebabnya ade section comment utk org membahas, mengkritik, mengutuk & etc.... Kata nak mencapai demokrasi 100%....kebebasan bersuara 100%...hahaha....Kalau orang tak boleyh nak kritik bukan kebebasan bersuara lah namanya....

    For me gambar-gambar di atas nie adalah contoh pengasimilasian antara agama kita Islam dan adat setempat~~~~

    Kalau kita nak compare~~~ dengan masyarakat melayu nie pon bnyk yang sama~~~sebagai contoh main karen~~~pergi tarik duit~~~~dan yang bnyk berlangsung di hujung minggu terutama pada musim CUTI SEKOLAH~~~BERSANDING~~~bukankah itu budaya India~~~

    For me gambar-gambar di atas adalah golongan-golongan yang extrimis Syiah dan sesungguhnya golongan2 ektrimis terdapat dimana-mana samada orang-orang Sunni atau Wahabi~~~~sebagai contoh pentaksub FREEMASON dan PENGKAFIR UMAT ISLAM YANG LAIN~~~

    Maafkan saya kerana tidak mampu berdalil menggunakan Al-Quran or Hadis tetapi saya membaca sejarah Islam~~~pada hemat saya~~~~konflik antara Syiah dan Sunni adalah bahana politik yang berlaku diakhir zaman KHALIFAH berempat~~~~bahana itu berlarutan sampai ke hari nie~~~

    Saya berharap anda tidak senang-senang mengkafirkan Syiah~~~kerana itu bukan HAK anda untuk mengkafirkan mereka~~~~TAKUT KAFIR TU DATANG DEKAT KITA~~~~Nauzubillah

    Jangan dihina mereka kerana MEREKA adalah golongan yang kuat menentang US dan Israel adalah Syaih Iran~~~manakala Sunni????????? lihat saja di Malaysia~~~~~mencarut-carut dalam post berkenaan hari memperingati kematian cucu BAGINDA~~~yang dibunuh~~~~~tahukah anda kita nie datang dari NUR MUHAMMAD~~~


    DAN Marilah kita mengkaji~~~SELAMAT BERAMAL


    Semoga kita berada di landasan Sirattul Mustaqim

    ReplyDelete
  96. Jom join syiah,kita pakat2 mutaah. Hik3

    ReplyDelete
  97. g mampus la mazhab ape pun korg nk masuk

    ReplyDelete
  98. Syiah mengkafirkan para sahabat Nabi...lagi nak mengaku btul ka??

    ReplyDelete
  99. bukak la skit minda.. ini blog.. kebebasan menulis ada kt sni.. lntak obe la nk tulis apa...dia admin..
    ini blog dia..
    c'mon la brother.don't take the thing as a serious matter..its easy.. lau skit ati xya bca.. chill out eh.. aku pon kadang2 panas gak bce ayat obe... but this is his blog anyway..btw,keep up the good work obe.. thumbs up for blog serius..aku pn bloggers gak..

    ReplyDelete
  100. Islam mlarang umat ye mncaci-caci kpercayaan org laen..kite pggang ape yg kite pcaye..diorg pggang yg diorg pacaye..who r we to jude them..korg nak ckp psl agama..tp xtau psl agama..Allah je tntukan smada benar atau salah..

    ReplyDelete
  101. dalam alam siber ni semua nak tunjuk power.bajet taw je semua.keh keh keh.

    ReplyDelete
  102. sambutan ape la ni...sampai berdarah...

    ReplyDelete
  103. buboq syoraaa.... nyumy nyam2.....

    ReplyDelete
  104. err..kita rilek dlu bersama kit ket..

    Raja Iran telah memanggil kesemua Ulama' Sunnah dan Syiah, bertujuan untuk mengetahui perbezaan diantara mereka.

    Kesemua Ulama' Syiah menghadirkan diri, tetapi seorang Ulama' Sunnah tiba sedikit lewat bebanding Ulama' Sunnah yang lain2.
    Ulama' Sunnah tersebut berjalan sambil mengepitkan kasutnya di celah lengannya.

    Ulama' Syiah memandang kehairanan sambil berkata, "Kenapa kamu mengepitkan kasut kamu begitu?"

    Ulama' Sunnah itu menjawab,"Saya terdengar bahawa semasa zaman Rasulullah s.a.w, Syiah gemar mencuri kasut!"
    Ulama' Syiah menjawab, "Mana ada Syiah semasa zaman Rasulullah s.a.w."

    Ulama' Sunnah seraya berkata,"Jadi perdebatan kita telah tamat. Kesimpulannya, ...""dari mana datangnya agama kamu ??""

    -Sheikh Ahmed Deedat-

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails