Thursday, 15 December 2011

Serius Indo - Acheh Haramkan Punk Rock :Punkers Dibotakkan Pihak Berwajib (7 Gambar)


Lol indos...Punk is Dead in Acheh!

Ini serius bangang. Di Banda Acheh,65 remaja yang berpakaian seperti Mat Punk ditahan pihak berwajib setelah Punk Rock diwartakan sebagai "tidak islamik" oleh pihak bekuasa. Acheh yang diberikan kuasa autonomi oleh Jakarta mempunyai undang-undang yang lebih "islamik" dari apa yang diguna pakai bahagian lain Indonesia. Kesemua remaja yang terdiri dari 59 lelaki dan 6 perempuan ditahan sebelum dibersihkan polis moral Acheh. Yang lelaki dibotakkan kepala, dipaksa membuang perhiasan diri dan yang bertindik harus mencabut tindikan pada tubuh. Kemudian mereka disuruh mandi didalam sungai untuk penyucian. Mereka kemudian akan ditahan selama 10 hari untuk sesi "pengisian rohani" sebelum dibenarkan pulang.

This is just so damn ridikeles but at the same time so damn lol. Ridikeles pasal pihak polis menahan orang atas dasar cara pemakaian mereka. Lol pula pasal Indonesia is LOLercopter.

Diharap pihak berkuasa Malaysia tidak akan melakukan perkara yang sama di Malaysia. Bukan apa bro, kalau pihak berwajib keagamaan kita buat benda yang sama nanti Indo akan cakap "Dasar Malon! ini juga mau dimalingi Malinshit ya?" . Jadi untuk menjaga maruah negara dan menyelamatkan keduataan kita dari dibaling tahi lagi, aku berharap Malaysia tak akan buat benda bodoh macam ini.

Thanks @danialx for the LOLlink





Laporan asal Dm

141 comments:

  1. This is actually good abe obe , at least berkurang juga mat rempat kat luar sana , haha.

    ReplyDelete
  2. dah semua jadi skinhead pulak!

    ReplyDelete
  3. lepas ni sure diorang buat This Is Aceh

    ReplyDelete
  4. Serambi mekah yang sebenar.. Kelantan perasan je serambi mekah.. wargh!! Kah! Kah!

    ReplyDelete
  5. @PENDITA

    hahaha
    fuckken lol man +10000000000000000

    ReplyDelete
  6. Bagus jugak la dibotakkan kepala tu...rambut entah apa2 bukan cantik sangat pon

    ReplyDelete
  7. Yup, this actually good example to be follow, malaysia should follow what acheh done for their beloved citizen especially muslim for their own sake. As we know punkers have their own believe that irrelevant with moral value, destroying mind n soul of our fellow yongster.

    ReplyDelete
  8. 2nd pic.
    punk bukan sampah hahaha!!

    ReplyDelete
  9. nasib baik ade obe..
    mane dapat entry ni pun aku tak tahu..tp mmg awesome obe.. malaysia takleh buat..
    sbb berjuta mamat n minat punkers kt malaysia nie..metal lagi la ramai..;)
    ...obe.. u r the best..

    ReplyDelete
  10. aper plak bangang?? bagus per wat ceni. setiap negara dan kerajaan ader inisiatif nak kurangkan gejala2 sosial dgn cara masing2. jgn la sedap2 nak kater bagang. ko tu yg bangang obe. bahlol mangkok.

    ReplyDelete
  11. SKINHEAD 4 LIFE.OI OI OI .

    ReplyDelete
  12. gatal tengkok mu15 December 2011 08:09

    bila aku kata bangang..semua kena setuju..ni apa kehenyer laki pompuan dekat sungai tu sebelah sebelah..

    nampak la lurah perempuan tuh..at least bagi la tuala tutup rambut dan tetek..

    ReplyDelete
  13. Nampak sgt obe ni sekular tahap babi

    ReplyDelete
  14. Bagi aku ni BUKAN SERIUS BANGANG! Tindakan mcm ni mmg harus dipuji. Satu pencegahan bagi elakkan keruntuhan moral belia. OBE yang bangang...

    ReplyDelete
  15. adoi.. nii dikatekan bangang? at least ade usaha nak mengatasi masalah sosial di kalangan rakyat die.. huhu..

    ReplyDelete
  16. si obe ni mmg bahlol. bender2 mcm ni kater bangang. kalau kapir buat itu ini semer best, semer serius kreatif, semer serius cool. kalau sebangsa seagama buat itu ini semer bangang, semer wtf. ini la org panggil melayu islam tak sedor diri.

    ReplyDelete
  17. elok wat camnie kat malaysia..up acheh..Obe je yg Bodoh..PATUT ade Tag SERIUS OBE BANGANG

    ReplyDelete
  18. kok ye pun nak maki aku pakai ID sana tukar la IP tu dulu ANON

    bangang............ nampk bebenor

    ReplyDelete
  19. sebelum stunami aceh bandar bergolak ..
    lepas kene stunami hukum hudud dan islam dilaksanakan di sana..
    mungkin ini adalah antara kebaikan stunami, memberi keinsafan..

    seperti biasa, manusia akan sedar bila terhentuk..
    kesimpulan nya,
    mlaysia akan wat mcm aceh bile dah kene stunami.. percaye lah...

    ReplyDelete
  20. Laporkan jae blog ni..... sesat lagi menyesatkan.....

    ReplyDelete
  21. obe bodoh dan tolol.. usaha murni orang islam di sana pon dikatakan bangang.. bangangnya obe.. muahahaha..

    ReplyDelete
  22. ko ni jgn la sekular sgt blog ko nih. bende nak membaikkan manusia ko cakap bangang, bende yg melalaikan ko cakap cool. mengucap balik wei.

    ReplyDelete
  23. Alaaa kepala botak masih buleh jadi punk. Masuk la skinhead atau Oi!

    Oi! Oi! Oi!

    Working Class Pride

    ReplyDelete
  24. Bodoh punya obe...

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. babi polis moral. jabatan agama semua lancau. selamat letupkan diri sendiri. jihadddddd!!! trololol

    ReplyDelete
  27. freemason...

    ReplyDelete
  28. kalau nak bersihkan sesuatu perkara dengan menggunakan alasan 'islamik' mesti banyak orang menggelupur. kalau orang barat buat dan bagi alasan moral/disiplin, takde siapa pulak nak bising-bising. islamik fobia dan meresap keseluruh dunia.

    ReplyDelete
  29. bodoh punye fasis. killing in the name of? shaving in the name of? pundhekkkk

    ReplyDelete
  30. hahahahaha.. skinhead for life pulak dah...

    ReplyDelete
  31. zaman rock kapak dulu pon pernah tidak dibenarkan memakai tshirt hitam.. rambut panjang pon tak bole kluar tv.. serius bodoh siott...

    ReplyDelete
  32. sayang anak tangan2kan. biar org kata kejam asalkan dh besar x jadi bohsia.

    (makcik aku, 2007)

    ReplyDelete
  33. walaupun botak, tapi kalau x sembahyang tak ada gunanya...renungkanlah.... huh!

    ReplyDelete
  34. comment deleted15 December 2011 09:07

    This post has been removed by the Obe Cerdik

    ReplyDelete
  35. skinhead in the making...lol...

    ReplyDelete
  36. ko nk ke anak ko jd mcm ni?

    ReplyDelete
  37. This is one good example to follow la.at least diorg sayang anak bangsa diorg xnk bg ikut budaya barat yg bukan2..obe je yang bangang. ko takut kan, kalau2 mat2 punk,rempit, bohsia bohjan n ntah hapa2 lg kat M'sia kena basuh..ko lg suka diorg dibiar berpeleseran. obe obe..BANGANG

    ReplyDelete
  38. bagus la ni. kan punk dibawa oleh sgala yahudi n american utk meracun otak org timur & Islam.
    x silap aku, mahathir dlu pn pernah gak sound budak2 punk ni sbb dh melampau. x silap aku antara fahaman punk ke, skinhead ke, oi ke adalah anti islam, anti agama n anti asia. so, tu ke kite nak?

    ReplyDelete
  39. kita buat benda yang sama nanti Indo akan cakap "Dasar Malon! ini juga mau dimalingi Malinshit ya?"---hahahahahahaa..ni paling lawak tu..ayat ko mmg xbeh blah la.....kih2.....

    ReplyDelete
  40. i dont understand you at all obe
    benda yang baik kata bangang
    lebih baik mencegah daripada merawat

    the chances of they are not worshiping something else (syirik) tu mmg la ada but just to be safe its better that they betulkan akidah dorang kan?

    plus i thought you do know that Acheh menjalankan hukum hudud + they dont allowed the pakai tudung but lengan t-shirt pendek, seluar tgantung that most of the indonesian does
    so isnt this great? they are correcting the way a muslim should be dressing up
    like i said, preventing is better than cure

    ReplyDelete
  41. obe memang bodoh. dah bodoh bangang pulak tu. benda yang baik dia cakap teruk .benda2 lagha dia sanjung. itulah obe.

    ReplyDelete
  42. Bangang kerr? bagi guwa ok jekk lagiponn guwa bukan nya suka pun dengan bebudak punk. Dorang tu punkimek betol. Indon dah buat, Mesia bila lagi? hahah.

    Tiru usaha murni xpe aa. Tiru x tiru, para indogs tetap anggap kita Malingshial. #TrueStory

    ReplyDelete
  43. kalau berambut punk, tapi tak sembahyang jadi sampah jugak

    ReplyDelete
  44. Ini adalah tindakan yang bagus.. kalau x diajar.. ia semakin menjadi.. obe ko salah kata perbuatan ni BANGANG.. ko silap.. PUNK ROCK tu semua dari org Yahudi/israel laknatullah.. ko patut sokong.. patut kat malaysia pun kene wat camni.. skrg ni dah byk PUNKERS kat malaysia.. dah lah warnakan rambut pulak tu.. mcm mana lah nak solat kalu kalerkan rambut..

    ReplyDelete
  45. aku rasa obe ni kafir laknat la.. bodoh poser.. kau punk ke obe? hah? sial la kaw! aku benci gila obe poser ni weyh.. jom boikot blog serius weyh! fak u sial!

    ReplyDelete
  46. punk, skin head, sex bebas, rempit bohsia bohjan, gangster, drift, semua ni freemason illuminati.. melalaikan.. kalau tak sembahyang apa gunanya...

    ReplyDelete
  47. i like this blog...
    but this is not BANGANG

    ReplyDelete
  48. aku rasa la kan, memang la bagus ada inisiatif buat macam ni. tapi cara tak betul tu. kenapa nak pi botakkan rambut diorang semua tu? Biar je la takpun magi pendek nampak kemas cukup la. botakkan tu mcm takde tujuan nak betulkan moral pun. bukannya botak terus jadi lain perangai diorang. kalau rambut punk je fikir jahat susah la macam tu. part yang bagi masuk camp 10 hari tu aku sokong. tapi botakkan tu macam melampau la pulak. bagi diorang lagi benci dekat kerajaan ada la

    ReplyDelete
  49. babe, music is music. cara berpakaian tu tak salah. just attitude jer yang salah. means kalau anda pakai jubah dengan kopiah tapi perangai macam haram pun tak guna. the same ways goes to all these punks. punk adalah punk. bukan rempit. kebanyakkan mereka bermain muzik. itu bukan gejala sosial. itu bagus. dari merempit mati tengah jalan? mana lagi elok? btw, kalau botak pun, ada impak ke kat attitude dieorang? tepuk dada tanya selera.

    ReplyDelete
  50. haha...ditahan n kene cukur sbb brpkaian spt mat punk??...aku tgk dikir barat kt Utube rilek je pkai songkok tp nyanyi lagu lucah...xnk tahan n cukur bulu pubis diorg??

    ReplyDelete
  51. umat islam tak berkualiti..wajar di bantu..punk ka, jiwang ka suma nanti mati gak....

    ReplyDelete
  52. ko tu sbenarnya yg bangang obe,,diorg buat camni lpas dapat kesedaran drpd tsunami yg melanda dlu,,insaf2 la ko obe,,bnda mcm nie slalu ko jatuhkn,,

    ReplyDelete
  53. bangang obe. ko ske bila anak ko jd punk, black metal, skin head?? mesti ko nak ubah anak2 ko jd sopan. mcm tu la aceh. pemerintah sygkan rakyat. bkn mcm kat sini, budaya sonsang makin menjadi2.. minda obe bodoh terpengaruh dgn budaya barat.. melayu itu sopan, islam itu indah. bodoh obe merendah2kan kerajaan aceh.. dasar org xreti sejarah dan xada matlamat hidup

    ReplyDelete
  54. rasenya ok juge..sekurang2nya dorang care..budak2 ni masih kabur halatuju dan tak tahu mana baik dan buruk..atleast now they know..adik2 kita? berpeleseran kemana2 and nobody cares at all..pendapat masing2 kan..thanks bang obe..

    ReplyDelete
  55. bertindik tu haram, pastu kata penguasa yang nak buang tindik tu bangang. tak tau apa lagi nak cakap. taubatla obe. mulut kena jaga. sebab mulut iman binasa. kita mungkin boleh tak setuju, tapi bukan tunjukkan tak setuju tu dengan labelkan orang lain sebagai bangang.

    ReplyDelete
  56. ada juga yg bangang nak samakan dengan kelantan, acheh tu diberi kuasa autonomi. cuba beri kuasa autonomi kat pas kelantan pasti hukum hudud terlaksana. Untuk Obe tolong jangan sekular sangat.

    ReplyDelete
  57. hahaha....punksters

    punk not dead

    ReplyDelete
  58. sbenarnye bagus tindakan polis2 acheh nie.. news kt the start arini ckp diaorg nie kene tahan time ade concert punk.. rase2nye elok kalo malaysia wat cmnie..mybe cr tue jela perlu lebih diperbetulkan..

    ReplyDelete
  59. pergh menangis kepala dibotakkan....

    kalau gua xsanggup bai...

    ReplyDelete
  60. fuck u obe..bende ni bagus kot. lenla klu ko nie pengikut punk gak..haha si gemuk babi punk.. anon x anon,nak ban,banlee xkisah ponnn!!!

    ReplyDelete
  61. faktab la pada sapa yang setuju!! ko kene pikir apsal nak buat kat golongan punk je. apsal tak buat dekat yang kaki mabuk, menari dangdut sula sana sula sini tu. asal nak judge orang bawahan macam diorang je. yang lain tak dibendung sama je. kalau kat malaysia ada buat. memang faktab la. bodoh nak bendung tak kene cara la. padan la ramai racist dekat sana.

    ReplyDelete
  62. this is good..obe, u should think carefully before make any statement on your blog since u r muslim... if u said this is 'bangang', what should better we do for 'punk'ers?

    ReplyDelete
  63. Banyaknye wannabe jihadists/ serbanistas butthurt...

    ReplyDelete
  64. IN B4 PUNK TUKAR KEAHLIAN JADI SKINHEAD.

    ReplyDelete
  65. ko 2 yg bingai obe, bgus ape dorg wat cmni, klu malysia wat cmni cnfrm xde lg naharom2 kat area bb, aman mata ak

    ReplyDelete
  66. nsb bek budak2 punk yg kene tindakan..kalo artis2 porn indon yg kene tindakan, aku akn rebel..

    ReplyDelete
  67. Kita patut buat benda yang sama ke atas peminat2 KPop jugak...

    ReplyDelete
  68. apa la obe nie...nk takot ap nye...lau kite buat pon atas DASAR ISLAM..xkn agama menjadi no 2!

    ReplyDelete
  69. hai obe..benda yang elok jgn dikatakan bangang..kalau anak kau jadi macam ni..macam mane?? tp bile benda yang tak elok2..kau sanjung2..so please wat pembetulan..jgn memalukan muslim sejati..

    ReplyDelete
  70. obe kenapa hang kata benda ni bodoh plak kalau tujuan dia baik.. pelik awat hang tak sokong plak..dari dok biaq depa camtu baik usahakan sikit apa yg patut... kalu hang takmau tolong jgn pulak benci.. obe ingat mati sama..

    ReplyDelete
  71. takkan nak teqoq hang pon kena letak nama kot.. kalu tak letak nama tak bley tegoq kaa... amboiihhh cengeiii haihh.. heheheh obe mana yang baik tu ckp la baik.. mana yang tak baik tetap tak baik...dengaq cakap oghang sama... susah sangat kaa..

    ReplyDelete
  72. apasal muka dorangnie mcm gampang semua...

    ReplyDelete
  73. aduii...bapak-bapak bangang sekalian. yg korang disagree ngn obe ni kenapa?

    bukan ke islam itu nasihat. bukan menghukum. cuba korang tengok yang kat atas tu lebih nak menasihat ke, nak menghukum?

    katalah korang adalah budak-budak punk yg berendam tu. korang prefer orang bagi nasihat dulu ke, menghukum dulu?

    dasar bangang kerja nak keji orang, hikmah islam simple pun tak reti.

    ReplyDelete
  74. sarcasm FTW!!!
    lawak sial tengok ramai yang butthurt..

    ReplyDelete
  75. yg bangangnya cara benteras tu...dah macam taliban aku tengok..dah bukan cara islam tapi cara extremist.. apa siap nak mandi...oh ya acheh ni dah taksub sangat..terlebih islam..tu kira nak baptiskan bebudak tu la.. ko ingat 10 hari tu cukup ke nak tarbiah bebudak ni..bangang nyer orang acheh... kalau budak2 pukida sama melayu perkosa tu lagi susah mau tarbiah

    ReplyDelete
  76. Nik Aziz Nik Mat15 December 2011 15:01

    Kelate nok buak lagu ni.. tapi kelate buke maling dari acheh.. Kelate serambi mekah setingkat lebih tinggi dari acheh..

    ReplyDelete
  77. klau bertato memang la salah di sisi islam.. niat diorang baik pe,diorang kutip duit gig/atau konsert untuk anak yatim dan fakir miskin..korang yang nak hukum orang dengan kate2 ni pernah ke pakat2 dengan member2 korang kutip duit dari poket sendiri dan dari poket orang lain untuk anak yatim?? bagi derma pon klau orang datang menadah..tu pon singgit...aku brani ckp..
    diorang ni semua asalnya golongan bawahan yang slalu ditindas..sape yang bantu mereka?? golongan punk yang meghulurkan bantuan..jadi dari fakir miskin dan anak yatim ni la die bertukar menjadi punk supaya dapat menolong orang lain..

    ReplyDelete
  78. segala yang baik datang dari Allah dan segala kelemahan dan kekurangan diri saya datang dari illuminati, freemason, yahudi dan horus

    ReplyDelete
  79. pro aktif apa yang diambil pihak penguasa aceh ni.. benda2 ma'ruf cmni elok kita ikut. pelaksanaan yang mana de kelemahan kita improve la.. adik obe.. igt2 ye n jgn ko lupa beramal.

    ReplyDelete
  80. serbanista spotted

    ReplyDelete
  81. delete jer entry yang BANGANG ni...

    ReplyDelete
  82. ok apa buat cam....obe cam tak sokong agama islam aje....lagi dia bagi pengisian rohani.

    ReplyDelete
  83. xsalah lah buat macam nie.
    dari pengamatan aku. rambut dibotakkan sebab ade segelintir 'dai' rambut kaler 'air karat'. tahu ape hukum nye kan??
    n then kalau dia sorang botak. nampak xadil kat membe2. so nak nampak fair dan saksama. dibotakkan la semua.
    dan bagi sesiapa kata lepas bukan sembahyang pun. oit!! jangan lupe. obe ada mention 'PENGISIAN ROHANI 10 HARI'. diorang bukan sahaja menghukum tape mendidik.

    ReplyDelete
  84. BODOH siapa kata Bangang..

    Benda elok kata bangang... mmg bangang org tu!! Bangang penulis

    ReplyDelete
  85. niat nya baik

    nak memperbetulkan mereka yang sudah hanyut

    caranya juga baik,

    bukan saja di lakukan dengan rohani malah juga lahiriah dan jasmani nya.

    Obe,mesti anda menyokong akan kebebasan berpakaian dan kebebasan ideologi kan?anda berpendapat sekularism adalah terbaik untuk sebuah masyarakat?anda menyimpang Obe

    -anda adalah yang sebenarnya 'banggang' itu

    masyarakat boleh menyukai anda dengan beribu post yang anda berikan,tetapi mereka juga boleh membenci dengan 1 post yang anda berikan

    ReplyDelete
  86. Pekare bodoh kepalehotak kau obe. ni undang2 islam. nk elok kan moral org. ko sanggup tgok org islam rosak moral dr pegi kem motivasi ni kan.. bodoh pye olang..

    ReplyDelete
  87. Aku rasa ini tak bangang. Budaya yang tak mnguntungkan negara mesti dihapuskan. Even di barat sekali pun sangat ramai yang benci punk ni. Tak ada parents dalam dunia ni yg mahu anak mereka jadi setan.

    ReplyDelete
  88. Agama islam agama mengelirukan.. Baik pupuskan saja agama banggang nie

    ReplyDelete
  89. Another birth of the Skin Head =.=

    ReplyDelete
  90. Because just changing a person's appearance will make him a better person amirite? Fuck off you facist dickheads. How is this better than Nazism?

    ReplyDelete
  91. tahi obe suci mewangi...hailll obee!!!

    ReplyDelete
  92. keseratuuuxxxxxxxxxxxxx!!!!!!

    ReplyDelete
  93. antara troll terbaik obe..menyebut bangang,bingai,bodoh,bahlol tak menjadikan hangpa lagi baik dari obe..semoga dimasukkan iman dalam hati kita semua

    ReplyDelete
  94. APE YG BANGGANG NYER??BETOL LA IKOT ISLAM..KOMEN TU STUDY LA SKIT.BLOG ORG BACE JUTA2 AKAL TARAK..ORG ISLAM MELAKSANAKAN HUKUM ISLAM ADE PLAK DI KUTUK..KAFIR APE KO NIE?

    ReplyDelete
  95. INI BUKAN ARAB!!! ARAB PUN ADA PENARI GELEK!! fap fap fap

    ReplyDelete
  96. hah dah botak tu jadi la mat skin head oi oi plak ~ apa ssh?

    ReplyDelete
  97. PunkYgBerintelektual15 December 2011 21:12

    Dear Anon
    15 December 2011 09:30

    mcm mana kau tahu punk tu yahudi yg buat? kau xpandai baca ke? nmpk sgt kau ni main ckp je. semua org america tu jahat ke? mcm mana kau tahu? kau sekolah kt sane ke? Kau mmg silap bro?? bukti takde nak ckp mcm tu. fahaman kau tu xboleh pakai!

    ReplyDelete
  98. nagi aku apa yang aceh buat ni betul

    ReplyDelete
  99. aku bacer kat tmpat lain kater diorg ditahan kat konsert rock..tak tau la mner satu betul..

    ReplyDelete
  100. Masa depan... "Masalah skinhead menular di Banda Acheh. Mahkamah Syariah diconteng simbol anarkis"

    Oi! Oi! Oi!

    ReplyDelete
  101. mencegah kemunkaran adalah tanggungjawab bersama. nanti tak lah yang dah terpesong makin terpesong. ni salah satu cara Acheh tangani masalah punk. lain orang lain cara yang penting matlamatnya sama.

    ReplyDelete
  102. SUNGGUH BANYAK IMAM MUDA TAK BERNAMA KAT DLM ENTRI NI.... BACUL SUNGGUH

    ReplyDelete
  103. KALAU kat sini kita modified la sikit. Kalau kat sini kita target orang obesiti seperti Obe. Kalau aku tangkap Obe ni, aku suruh dia jogging 10 round setiap hari. danjuga menghentikan makanan berkalori tinggi. semua ini selama 10 hari untuk menginsafkan Obe,bahawa semua orang bisa kurus sih.

    ReplyDelete
  104. tambahkan lah hati mu wahai anak2 jalanan, dikencing politikus, dipijak penguasa, dihina agamawan. Hanya yang tidak mengerti saja yang bebal jiwanya mencemuh kita.

    ReplyDelete
  105. yupp.thats true.to me this is ridiculous.no need to do like this lorr.

    ReplyDelete
  106. elok sgt ler tu. dr punk jd skin head lak pasni

    ReplyDelete
  107. ini double standard. kalau yang pergi clubbing, minum sana sini, romen sini sana tak pulak ditangkap. zaman sekarang semua pasal 'appearance'. kalau jadi non-conformist,tak sama macam orang lain mulalah kritik dan macam2 lagi. come on la people! who are you to say what's right and what's wrong. don't act in holier-than-thou manner la. yang punk dan gelandangan ni lagi prihatin nasib2 orang lain dari yang berliba-liba tak tentu hala.

    ReplyDelete
  108. @Miss Anne show your tits plssssssssss

    ReplyDelete
  109. malon?
    acheh 2 melayu
    org acheh xberdendam dengan org malaysia

    usaha yg baik
    tahniah acheh

    ReplyDelete
  110. bangang??? pesal obe ckp gitu..gua suke blog lu beb.bnyk info. snng gua lepak kt blog lu. tp pndngn gua pada isu acheh ni.ok ler.utk tarbiah.pemakain juga peranan akidah.cuba byngkn anak kita atau adik bradik kita jd punk.dok tiap2 hr nasihat dok jd.then phk brkuasa amik prhtian.at least ade jgk prbhn atau tindkn d kenekan dlm hidup dia.lps tu nk jd ape plk trserah.at least ada cara d sedrkn dulu dr terus melampau

    ReplyDelete
  111. lagi baik dari dibiarkan dengan gejala social...kalo malaysia buat pon ok gak..

    daripada aku taknak anak aku buat benda2 pelik..baik bg diorang belajar agama..biar ada adab ngan islam dalam diri

    ReplyDelete
  112. bila pulak la giliran bebudak metal jawa angker pulak nak kena camni aa?ahahaha :D

    ReplyDelete
  113. mcm bodoh je. suruh obe jogging.hahahhaa. lancau lah

    ReplyDelete
  114. eyh obe delete komen aku menyentuh pasal tunang dia? HAHAHAHAHA. d

    ReplyDelete
  115. mandi sungai utk penyucian? Islamik ke Hinduisme?

    ReplyDelete
  116. Malon Malingsia16 December 2011 11:10

    mandi dalam kolam acara penyucian diri dari agenda freemason & illuminati.. tahniah...

    ReplyDelete
  117. KEPADA OBE BANGANG:

    1)aku rase ni post pertama dari ko yg aku rase terlampau BANGANG *3


    2) ko kate takot dorang kate kite tiru, hey kamon bro..soal agama dorang xde la nk kate kite tiru..pk skit obe...

    3)abis hak asasi org nk beromen tepi jalan tu asal pulak jais nk tangkap? sbb..."xsemua hak asasi boleh lepas dlm islam.."

    4) tlg la obe, ko jgn kutuk2 benda yg berkaitan tindakan islamik kat blog ko ni...ko da berpengaruh..so bagi la contoh pujian kat tindakan islamik sket..org yg bace jadi baik ko dpat pahale..

    5) ni last obe..ko jgn buat keje BANGANG camni lagi obe..adoiiiii..rase nk lempang jgk ko ni

    ReplyDelete
  118. WE ARE THE SKINS! WE ARE THE SKINS!
    WE ARE WE ARE WE ARE THE SKINS!

    WE ARE THE SKINS! WE ARE THE SKINS!
    WE ARE WE ARE WE ARE THE SKINS!

    OI OI! WORKING CLASS PRIDE!

    sapa2 yang sokong authoriti tak adil dan teokrasi seperti fucking acheh ni memang borjuis....anti-freedom dan tolol. You authoritarianism must fucking dieeee

    ReplyDelete
  119. bagus2,bersihkan sampah masyarakat..byk tol sampah masyarakat dalam blog serius ni,..sbb bantah benda baik,..sampah oh sampah....

    ReplyDelete
  120. oiii obe bodo ke aper ko nie. kalau kita ikut cara diorg walaupun diorg org indon ke aper ke, at least ada la usaha nak mengurangkan gejala mcm haram nie. selama nie penguatkuasaan agama x berapa ketat la kat malaysia nie yang menyebabkan kluarnyer org perangai mcm obe nie. kan aku dah ckp bnyk kali obe nie mental kebaratan sbb tu korang tgk dlm post2 dia sblom nie sumer ke arah kebaratan. aku rasa elok la kita report blog dia nie kat skmm. walaupun blog ko nie banyak info x bermakna ko blh terapkan sikap kebaratan dan kemencarutan bahasa ko tu kat sini k obe. ko jgn sampai org report blog ko nie. trus ko x leh beli acer kegemaran ko tu k.

    ReplyDelete
  121. alaa...releks laa...buang rambut je kowt. xdapat jadi punk, jadi SKINHEAD pun bagus gak. LOL!

    ReplyDelete
  122. hahaha.bangang.semua kena troll dgn obe.butthurt seko2.

    ReplyDelete
  123. bila Malaysia nak laksanakan macam ni??

    ReplyDelete
  124. serius lar...
    hahahaha...

    taubat..
    dah boleh register join skinhead plak...


    hahaha...
    terbaek dok...


    http://che-armad.blogspot.com/

    ReplyDelete
  125. Mana ada bangang. Masih boleh diterima juga cara ni. Botakkan kepala. Mcm kerajaan dulu buat dekat Wings & Amysearch walaupun bukan botak,just pendekkan rambut. Tgkkan mmg patut dorang ni dibotakkan,selekeh je tgk.Walau apa pun jenis muzik yg kita minat, agama tetap yg pertama utk dijadikan pedoman hidup. Jgn ikut nafsu. Jgn sisihkan agama,nak dengar lagu apa2 pun boleh. Biarlah tidak menyimpang dan terikut2 dengan budaya nya.

    ReplyDelete
  126. harap2 kt malaysia ble wt cmni...bg geng2 sampah sedar ckit..ni bkn soal tiru kebudayaan or politik..ni soal agama la obe 'BANGANG'...Ntah2 'adek' ko xdbotakkn kot..tu yg ko ckp bangang tu..LOL!!!

    ReplyDelete
  127. ape plak yg BANGANG nye? betolla tindakan dorang ni, sape nk kate kite tiru tu lantak depa la, jnji kite wat bnda btol, tapis sikit ayt ko ni obe..jgn keterlaluan sgt..ko post bnde yg libatkan agame ni obe

    ReplyDelete
  128. banyak yang komen kt sini bodoh~
    serius,ko ingt punk tu ape?punk rocker sane xmcm kebykkan korang.waktu dorang kn tangkap dorang buat gig utk anak yatim.
    http://www.youtube.com/watch?v=SPUy7mhIL8Q
    tengok video ni klau nk knal spe sebenarnya dorang

    ReplyDelete
  129. woi OBE..ni ko kne letak SERIUS BAGUS. org melayu ni ckit2 nak punk, nak Gothic, nak kawen ikut care omputeh ade lafaz ikrar after akad nikah...ske ikut membabi buta.

    patutnya our so-called islamic Government/ country kne buat camni gak

    ReplyDelete
  130. I used to be a punk, then I took an arrow to the mohawk

    ReplyDelete
  131. eii babi ke bodoh obe nih..de ke plak kata bangang kt bnde baek..at least krjaan aceh de jgk usaha nk jge anak2 muda dowg drpd msia x bleyh nkj wt pape..ko 2 bangang thap cipan..skular lknat mcm kamal attaturk..bodoh..

    ReplyDelete
  132. To all you serbanistas, fuck you. Have a nice day.

    ReplyDelete
  133. takleh punk diorang bantai skinhead lak.. dah alang2 kena botak..

    ReplyDelete
  134. ooo baru aku tahu..yg create page ni sebenarnya seorang yang KAFIR....sbb tu dia kate bangang kan?

    ReplyDelete
  135. bodoh tol la obe nih...ko la yg bangangnye....bnda ni utk kebaikkan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails