Saturday, 24 December 2011

Serius VS - Hukuman Meragut VS Hukuman Merasuah di Malaysia


Mari Tengok Mari Tengok


Beza kan? Aku tanya soalan serius kat anda disini. Mana satu kesalahan lebih besar repurcussionnya kepada masa depan Malaysia Darul Double Standard ini? Seorang lelaki ragut SEORANG wanita. Seorang lagi guna posisi dia kumpul harga dan beli hartanah RM3.5 juta. Jumlah sogokan TAK DIBERITAHU pasal media Malaysia kan telus macam tampon.

Lu pikirlah sendiri. Adil ke tak adil hukuman dibawah. Lu debate la dengan Panglima Perang.




110 comments:

  1. Politicians.....nama dah la TOYO...bodoh

    Latest post PANCUT DALAM TELINGA | gamep01nt

    ReplyDelete
  2. kalau yg ni ape cer? curi syampu 6 botol...sesaja 2 tahun penjara beb. Lihat sini -->

    http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=236548

    hahahaha darul double standard...sgt rare...dlm dunia ni kt mesia buat camni... puiii!

    ReplyDelete
  3. memang baku benci gila double standard mcm ni.gov bien,emeno mmg babi! kalau rakyat biasa punya la kejam.kalau menteri masuk jel punya la mcm sultan punya layanan.entah2 dlm jel ada set sofa boleh layan blue.lancau! sebat duit rakyat then masuk jel 2 tahun maksimum.entah2 lepas rayuan dpt minimum 3 hari.babiiii!!! cibaiii!! lancau!!!

    ReplyDelete
  4. dua2 salah la...dah byk dh kes ragut sebabkb kmatian bro..
    ptut hukum gntung je dua2 kes atas ni..

    ReplyDelete
  5. ketahian yg kita dh sedia maklum

    ReplyDelete
  6. UMNO AND BN IS FUCKING SHIT!
    THEY WILL END SOON!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. ini,,ini,,ini,,babi!!!

    ReplyDelete
  8. Panglima Lempang dan Ludah la Obe. Kahkahkah!

    ReplyDelete
  9. Dalam DUNIA yang didiami manusia lemani ni, takda benda yang fair

    ReplyDelete
  10. sbb tu juga anwar akan msk penjara januari nih... mmg dah dpt congak dahh... igt rakyat sengal ke ape takleh pk....

    ReplyDelete
  11. btol ke??...owner asl beli property 6mil tp jual 3.5mil, spe ajr die die bussiness bro??...aku rse die beli property tu lebih dr 6mil...tp xkecoh sbb tkut org prsoalkn mn die dpt duit sbnyk 2...manusia korup..

    ReplyDelete
  12. malaysia mmg macam ni sbb malaysia itu adalah negara anjing. media sial. BN pukimak. ptuih. melayu boleh seks.

    ReplyDelete
  13. nmpk sgt pencacai anuar al juburi kat cni..dalam mahkamah ada prosedur nya sendiri...bodo giler korang.dpd anuar xnak bg kerjasama dlm kes liwat dia...ntah2 korg ni dh terminum air mani anuar tu yg apa anuar ckp korg iya kn je...

    ReplyDelete
  14. all those unfair treatment, how can they live like this? how lor still smile like that?

    if you take sumting that belong to others, u wont be happy, the world will take sumting that relate to u~

    so smile while u still can~

    ReplyDelete
  15. try your wife or mother or sister yg kne ragut...then bru korg tau mne satu kesalahan lg berat....diorg bkan stakat ambik hrta org, tp sbabkan org trauma.....

    ReplyDelete
  16. Ada unsur illuminati dalam kes khir toyo. Sebat duit rakyat berjuta2 dan disahitkan salah, then lepas ni beliau akan dijulang sebagai wira. Ini seperti kes Isa Samad, sekarang jadi Pengerusi Felda. Maju Barisan Nasional untuk negara!!

    ReplyDelete
  17. Kes Liwat vs Kes Ragut camne lak? Both ade keene mengena ngan "ragut" gak

    ReplyDelete
  18. ini baru sekor menteri dapat tangkap, belum lagi yang hardcore dan high level. tu tu yang cincin berjuta2 tu . tu belom kompom lg . agaknya, kalau dikumpul menteri2, dato2, tansri2 neh.. mau tak ckup jail dekat guantanamo sana ~

    ReplyDelete
  19. FUCK BE END! FUCK UMNGOK!

    ReplyDelete
  20. FUCK PAKATAN MONYET !

    ReplyDelete
  21. kepada yg penykong umbro eh umno kat sini boleh blah.nampak sgt makan tahi najibon sama jilat bontot muhyiddumb! kalau mahkamah ada prsedur apa pantat dapat 2 tahun penjara maksimum?? itu belum rayuan.kes pegawai kastam rasuah 50 hengget penjara maksimum bertahun2 dengan nilai suapan berganda2! nampak sgt byk makan tahi! bodoh! lancau! cibai! pepek! konek! babi! anjing! lubang bontot! lubang konek! lubang pepek! lubang apa lagiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!! cakapppppppppppppppppppppppp!!!

    ReplyDelete
  22. pendapat aku...
    klo kes ragut, kna gari sbb nanti dia 2 mengganas dan cuba melarikan diri..muka masam sbb dah kena tgkp

    klo kes rasuah 2, x mgkn la dia nk lari..sbb klo dia lari, nanti msk berita "toyo melarikan diri dr pihak polis sbb..."kan x ke lawak jd nanti..

    gpun toyo mesti ada lawyer..sbb 2 setahun je..mamat ragut 2? duit pun xde nk upah lawyer..mmg x dpt la

    but still menteri besar pun main rasuah..corrupted government

    ReplyDelete
  23. anon yg sama 10.58

    gpun klo toyo lari, nanti jd wanted man..klo msk jail setahun, lps kuar jail jd org pntg blk..so dia x rugi pape..

    klo mamat ragut 2 lak, lari n x lari sama je..ttp wanted man

    ReplyDelete
  24. sebab tu takut laksana hukum hudud.. fikir2 kan la...hehe...

    ReplyDelete
  25. ..mungkin kalau Khir Toyo yang ragut, dia pun dapatla 42 bulan tu kot..

    ..mungkin..

    sebab budak Al Rashid tu dah pasti tak mampu nak main duit 3.5 juta, keja kan keja kilang sahaja..

    ..mungkin..

    ReplyDelete
  26. diorg nih kronism je lbh. apa2 pn, aku nk jemput smua bc entry aku. aku bru lg, jd promote kat cni jap:

    http://tulispendek.blogspot.com/2011/12/transformers-mania-tribute-to-chevrolet.html

    ReplyDelete
  27. Wadefak is this shiet, obe!
    u're fatass sivaji the boss! Itu UMNO Shahrizat fucking lembu boleh dapat RM250juta!

    ReplyDelete
  28. ni la namenye politik

    ReplyDelete
  29. Penjilat UMNGOK dah nampak terang terangan kesalahan bias yang obvious dekat sini. Lagi mahu backup!

    DEY BODOH! BANGUN LAHANAT!!! APA KAU BUTA KA???!!!!! APA PON TABOLEY LA LAHANAT!!!

    ReplyDelete
  30. penjilat jubur umno ni dah termakan troll yg umno kasi keluarkan kat utusuck merapu ngan tibi tiga.percaya bulat2 tanpa berfikir.banyak makan tahi najib..tu yg bebal tak leh fikir.

    ReplyDelete
  31. popcorn! popcorn! popcorn! sape mau? popcorn! sekotak RM5, popcorn! popcorn!

    ReplyDelete
  32. lepas ni tanak la jual barang2 dengan harga diskaun. takut kena tuduh bukan2.

    ReplyDelete
  33. status gambar

    peragut=jalan dlm keadaan muka masam

    khir toyo= jalan LIKE A BOSS!!!

    ReplyDelete
  34. BN adalah spt tahi sembelit yg masih lg x lawas bertahun2 lamanya. Next 13th GE will be my 1st time voting, let's put BN in the rightful place..in the "lubang jamban"!

    ReplyDelete
  35. Alasan UMNO tolak PR-anwar al-juburi, lucah, seks, liwat, hidup melayu, DAP babi, karpal celaka, lim guan eng sial.

    Alasan PR tolak UMNO-corruption, nepotisme, kronisme,

    sile tmbah sendiri.

    ReplyDelete
  36. BN ialah pengasas keadilan hakiki dan penegak Islam yang syumul di Malaysia. Jangan jadi kacang lupakan kulit.

    Khir Toyo berjasa sebagai menteri besar memang layak mendapat diskaun RM3 juta dalam pembelian istana beliau.

    ReplyDelete
  37. kena tengok jenis jenayah jugak obe. kalau jenayah kolar biru takde la nak gari. peragut ni kanun lain. melibatkan nyawa. so garilah.

    jumlah tak beritahu? ye dak ni obe. kan si khir toyo ni mintak bayaran setimpal dalam bentuk tanah dan rumah bkn sogokkan. 3.5 juta tak cukup so dia mintak lagi tinggi. ada kata 4 juta. 6 juta 7 juta pun ada. itu semua fakta mahkamah bro.

    ReplyDelete
  38. padam muke tok dua2 tu ske sgt wt bnda haram..bab toyo xkn gari sbb dia politician, kte tgk anwar nxt yr msk penjara kn gari x...

    ReplyDelete
  39. teruk punya undang2... guna hudud la lagi bagus..

    ReplyDelete
  40. pembetulan, bukan khir toyo yang mintak byaran setimpal, tapi orang yang menjual rumah tu lah. khir toyo tak nak lebih 3.5 juta. tapi orang yang jual tanah dan rumah tu nak jual ikut harga pasaran. sekian

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  43. rasuah bukan hukuman die kene sebat jugak ke?mintak2 la kene sebat..

    ReplyDelete
  44. tapi khir toyo punya RM3.5juta mansion kena forfeit.

    ReplyDelete
  45. http://bit.ly/smOsDb eik?? rasuah 2 juta penjara SETAHUN? mencuri motosikal, penjara 8 tahun? http://bit.ly/rHEMED.. takpon kesalah rasuah RM2500 penjara 2 tahun, tapi bukan orang kenamaan laa.. http://bit.ly/pfY6QI #facepalm

    ReplyDelete
  46. ah, tak kisah lah.

    aku sokong je apa2,

    ASALKAN BUKAN UMNO !

    ReplyDelete
  47. tu sebab gov takut nk guna hudud. yer la, kalo dah amik duit hak org lain dengan sengaja (bukan disebabkan hidup terlampau susah smpai nak makan pn susah), pastu bukan skit, bnyk lak tu, (kalo skit tu, mybe boleh di tarbiah kan sblm jatuh hukuman) pastu tak serik2 merasuah, memang patut kena potong tangan pun.

    pastu masuk penjara pn, rasuah warden jail gak. hah.

    kutuk2 pun, tapi nauzubillah lah.. mntak dijauhkan!!

    ReplyDelete
  48. UMNO, PAS, PKR, Dap @ parti politik lain di Malaysia sama je... lepas berkuasa kroni2 diutamakan. Rakyat akan tetap hidup macam skrg. Itulah kelemahan demokrasi, cabang sistem kapitalis laknat!

    ReplyDelete
  49. dalam2 cakap pasal kes penyelewengan khir toyo ada jugak yg bangang cuba cakap pasal dubur...

    ReplyDelete
  50. hahahaha no wonder HUDUD amat digeruni oleh "orang2 hebat" kat negara kite neh...selalunye manusia yg dh biase buat slh,akn cuak dgn perkara2 yg potentially can bring em' down.

    It's crystal clear now.

    ReplyDelete
  51. rahsuah... x cederakan org... ragut... bkn jer mencederakan org tp mati pun ade.... apelah bangang sgt...???

    ReplyDelete
  52. PUKIMAK2 yg kat atas ni yg bajet pandai tu, korg rase korg ni konfem masuk syurga ke??????

    ReplyDelete
  53. Obviuously kt sini takde sekor pun lawyer.. hahaha..

    ReplyDelete
  54. Memang patut pun kena gari. Aku harap pasni mak kau kena ragut..silap hari bulan pas kena ragut, kepala terhentak kat lantai pastu koma n mati.. Nampak beza tak?

    ReplyDelete
  55. -Kipas Susah Mati BN-

    Marilah kita bersama-sama menyokong parti Barisan Nasional dibawah kepimpinan Dato Seri Haji Najib Tun Razak. Beliau sungguh berhati mulia sehingga sanggup bersusah payah serta bergadai nyawa demi keselesaan dan kesejahteraan hidup rakyat. Ayuh!

    ReplyDelete
  56. 2 2 tu org susah.org yg pertama SUSAH DPT DUIT. org yg kedua SUSAH NAK KAYA. org 1: kesalahan dia kalau ada duit boleh bayar balik. 0rg 2: kesalahan dia sampai dah nak mampus x habis bayar. Persamaan 1- ke 2 2 org ni disbbkan duit. Persamaan 2- 2 2 tu ORANG MELAYU BANGSA MELAYU yg x dak akai ja yg buat mcm ni. HAHA.. ME LAYU LAH KAMU

    ReplyDelete
  57. kalau untung juta2.. tapi setakat penjara setahun jer... nanti menteri lain pun berani terima rasuah..!!

    ReplyDelete
  58. Sila ingat tuan puan yg dihormati. Ingat tahi, ingat BN/UMNO. Sekian.

    ReplyDelete
  59. Setahu aku la kan,kalau kesalahan rasuah ni, hukumannya ada RM10,000.00 atau sepuluh kali ganda nilai suapan, atau yang mana lagi tinggi atau penjara (aku da lupa berapa lama), tapi khir toyo ni kene penjara setahun je? pikir-pikirkan lah..selamat beramal.....

    ReplyDelete
  60. When a corruption case is judged by a corrupted juridical system molded by corrupted regime for 54 years, you will get funny & biased result.

    ReplyDelete
  61. i dont want to live in this planet anymore

    ReplyDelete
  62. Khir Poyo ni patutnya hukum mati je. buat malu Barisan Nazional dan UMNGOK je. Susah payah Pak Helah dan Najis Nazak perangi rasuah, selamba Rosmah badak je dia korup.

    ReplyDelete
  63. dia guna influen dia sbg MB masa tu utk beli harga murah, bukan rasuah pun. pandai pulak nak samakan dengan hukuman mencuri dan rasuah.. bodo

    ReplyDelete
  64. to yo ni bo do um no pu n sa ma,
    sa pe yg so ko ng um no pu n sa ma
    en d of st or y

    ReplyDelete
  65. wa nak beli sport rim ssr type-c pon terkial2...org lain beli rumah 3.5m cmtu je...

    mmg tak adil btol..

    ReplyDelete
  66. Serius Bodoh: Comparison yg jauh berbeza. Obe, You should compare "Rakyat merasuah vs Menteri merasuah" then xde lah berat sebelah. Kata Keadilan tu Adil? Adil ke?

    ReplyDelete
  67. buto sial penyokong bn yang tuduh anwar main jubo. kalau terbukti ok fine kau tak berdosa. tapi kalau dia memang tak penah main jubo @FITNAH? KAU CALCULATE SENDIRI LA DOSA KAU ORANG. BUKAN TAKAT DOSA JE TAPI KENA LAKNAT KAU ORANG SEBAB TUDUH ORANG BERZINA/LIWAT. MANA NAK LARI KALAU ALLAH DAH LAKNAT HIDUP KAU? ITU YANG JADI HIDUP TAK PENAH HEPI. DUIT BANYAK PUN MASALAH TETAP KELILING PINGGANG. SEBAB KENA LAKNAT.

    lainla kalau orang kutuk najib babi ke ape. dah terang2 dia menolak hudud. tu belum masuk dia punya skandal2 dan benda2 jahat yang dia buat. rosmah pun sama. boleh kutuk sebab adik dia sendiri pun dia tak mengaku ( tgk youtube rosmah perempuan puaka).

    ReplyDelete
  68. Sbb sesiapa pun boleh meragut dan boleh menyebabkan kematian serta trauma. Dalam kes rasuah, hanya yang berduit sahaja yang boleh buat dan bayar denda yang banyak. Kalau meragut, dah sah-sah dia takde duit nak bayar denda.

    Anyway apa kau nak heran. Yang ada sorng MB dulu tu yg kena dakwa rasuah, tapi x masok jel pon. Setakat kena pecat dan gantung jawatan. Siap skrg ada je lagi muka dia merata-rata, pengerusi felda lagi. Rakyat malaysia memang pemaaf dan pelupa rupanya.

    ReplyDelete
  69. fk toyol.. winning back selangor my s

    ReplyDelete
  70. aku jumpa aku tampar aku ludah!! puii!!

    ReplyDelete
  71. @anon 22:19

    sangat betul. Selagi keputusan mahkamah takde, jgn la kita sedap2 nk kata orang liwat/zina. fitnah jadiknye tu sebab melibatkan maruah. lain ler kalo kes2 org2 bsar kter tu, dah mmg terang terang guna duit rakyat ntah ke mane2. bnyk pembaziran aku tgk daripada kebaikan. pastu tolak hudud. mmg patut kena kutuk pun.

    adoyai

    ReplyDelete
  72. dh dlm penal code 379 hukuman dia dh mcm tuh nk wat mcm mana, even curi sekotak rokok sekali pun kalo dah hukuman dia mcm tuh..

    ReplyDelete
  73. rasuah musuh utama sesebuah negara selain dadah. boleh memusnahkan masyarakat, bangsa dan tamadun manusiawi. Kalo di China, hukuman mati takde rayu merayu bagai.

    ABU!

    ReplyDelete
  74. FUCK UMNGOK, PAS, PKR (ANWAR JUBO), FAP (i mean DAP)

    ReplyDelete
  75. agaknya semua lupa, mcm mana timbalan menteri dari UMNO yang meringkuk dalam sungai buloh dulu kot.

    ReplyDelete
  76. ini pun sebab TOYOL ni dah hilang kuasa...masa zaman mahathir kuti dulu lg parah beb

    ReplyDelete
  77. yg pasti pemegang rekod dunia ttp org malaysia..
    60x tanggung perbicaraan..hehe

    ReplyDelete
  78. sapa sokong umno dia bodo mak dia itam...

    ReplyDelete
  79. Cuba la bini ko kene ragut pastuh accident dan mati, baru kau tau maner lagi serius.

    ReplyDelete
  80. babi negara --->>>lembu negara----->>>toyo negara ===== CAM HARAM UMNO

    ReplyDelete
  81. this is really fucking shit!

    umno can fool the dumb!

    ReplyDelete
  82. daripada apa yg aku belajar lam kelas LAW aku, lecturer aku bgtau yg pesalah mmg patut digari, tapi ada dua cara, gari tgn di belakang dan depan. Kalau tgn di depan means pesalah tu buat jenayah bukan keganasan macam rasuah. Tp kalau tgn kat belakang tu untuk jenayah keganasan, cam ragut (tgk je lam gambar kat atas). TAPI NAPE SI TOYO TU X DIGARI TGN DI DEPAN??

    ReplyDelete
  83. itu baru geng menteri besar..khir toyo n isa samad..belum check korupsi menteri kabinet n atas2 tu..lagi teruk rasa nyer..tak main juta2 nie..semua balun projek ratus2 juta jer

    ReplyDelete
  84. mungkin dia tengok sumbangan khir terhadap selangor dan negara juga.... apapun yang menang akan terus menang..motiffff? hahahha

    ReplyDelete
  85. Anonymous said...

    Cuba la bini ko kene ragut pastuh accident dan mati, baru kau tau maner lagi serius.

    25 December 2011 09:42

    fuck u.then i hope that your children one day beg the government to pay for their educations, but couldn't because the government is too fuck up with cronies motherfuckers.they won't give pensions to u,because all your tax had been sucked bu the fucked up government.

    ReplyDelete
  86. mahkamah dunia..lngsung xadil..xpe..kat akhirat..depa sendiri kena tanggung..puihh..

    ReplyDelete
  87. aku terasa nk interbiu mangsa ragut tu,apa perasaan dia kena ragut. sbb korang dok banding2kan 2 kes ni, apa kata kita tanya pihak yang terjejas? OK? jz my 2 cents =)

    ReplyDelete
  88. byk org x paham, dan asyik compare dgn hukuman mencuri, meragut, dia bkn mencuri, dia beli, tapi dgn harga below market price.mencuri tu,ko ambil brg org..still salah pasal dia guna kedudukkan dia utk dptkan harga tu.tapi hukuman mestilah x seberat mencuri.just nak pahamkan org yg x paham..

    ReplyDelete
  89. I'M GONNA KILL THE PERSON I HATE THE MOST, THEN I'M GONNA HIRE KHIR TOYO'S AWESOME LAWYER, THEN I'M GONNA STAY IN PRISON IN 1 YEAR AND I YEAR ONLY BITCCHHHHH!SATISFACTION IS MINE!

    ReplyDelete
  90. ptot la umno tkot sgt dgn komunis, tkot pesalah rasuah kene tmbak smpai mati.

    ReplyDelete
  91. ada org, dia meliwat, dia salah guna kuasa. Tapi dibebaskan. Sebab tak tahu tarikh. tapi dia tetap liwat...

    Tu pun kire tak betul gak tu.

    ReplyDelete
  92. ada orang tak nampak apa benda pun, tapi mukjizat macam nabi, boleh tuduh orang suka-suka, kununnya wahyu dari ilahi.

    tu kira biol gak tu.

    ReplyDelete
  93. mana cacai umno???????????????????????????
    mana cacai umno??????????????????????????
    mana cacai umno??????????????????????????
    mana cacai umno??????????????????????????
    mana cacai umno??????????????????????????
    mana cacai umno??????????????????????????

    ReplyDelete
  94. -Kipas Susah Mati BN-

    Marilah kita bersama-sama menyokong parti Barisan Nasional dibawah kepimpinan Dato Seri Haji Najib Tun Razak. Beliau sungguh berhati mulia sehingga sanggup bersusah payah serta bergadai nyawa demi keselesaan dan kesejahteraan hidup rakyat. Ayuh!

    ReplyDelete
  95. YAAAAAAAAAAAAA.....MARILAH KITA BERSAMA-SAMA MENUBUHKAN NEGARA KOMUNIS,PASTU BIAR AKU YG MEMERINTAH..#LOL

    ReplyDelete
  96. CHIN PENG lah pemimpin yang paling sesuai untuk mentadbir MALAYSIA pasal beliau TAK MAIN BONTOT,TAK MAKAN RASUAH,TAK KUTUK ISLAM,TAK PENAH BUNUH ORANG(LOL),BERJIWA RAKYAT,TAK AKAN MEMBURUK2KAN SESAMA MANUSIA HANYA KERANA KUASA POLITIK,TAK LANGGAN PELACUR...eh banyak la sifat mahmudah CHIN PENG ni..ohh ada lagi CHIN PENG TAK SUKA LUDAH ORANG DAN TAK SUKA WAT PERHIMPUNAN LGBT...#LULZ!!

    ReplyDelete
  97. FUCK YOU TOYOL!!!!!

    ReplyDelete
  98. kes rasuah dah selesai weh....kes meliwat bila pulak nak selesai...xkan nk tunggu kucing bertanduk baru selesai...

    ReplyDelete
  99. bukan POLIS pun kuat makan rasuah ke? sebab tu la diorg bg hukuman yang tak setimpal = TAK ADIL!!!

    ReplyDelete
  100. memang kejam..... itu belum declare lagi start penjara bila? Biasanya start penjara dari tarikh mula bicara, silap-silap dah terlebih dan terlepas hukuman penjara...

    ReplyDelete
  101. main bontot no prison!

    ReplyDelete
  102. jadi apa pun jadi lah, aku bersyukur dengan malaysia sekarang ni.. =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails