Wednesday, 12 March 2014

Membongkar Teori Lagu Pitbull Meramalkan Kehilangan Pesawat MH370 - Betul Ataupun Bangang?


Nostradamus Moden?

Nampaknya semalam timbul teori bahalol baru yang kononnnya ada petunjuk kehilangan MH370 dirancang. Petunjuk ditemui di dalam lirik lagu Pitbull dan Shakira Let's Get It Started yang dikeluarkan pada Julai 2012.  To be quite honest if you believe in this theory you are either; 

a) Mempunyai imaginasi tinggi
b) Mabuk ketum
c) Tidak memakan kismis Tok Guru dan air penerang hati anai-anai koran yang secukupnya ketika membesar.

No seriously the last one is a joke tetapi kami cukup frustarated dengan manusia yang mencari petunjuk konspirasi selepas berlakunya insiden kemudian membina teori berdasarkan coincidence yang kelakar. Jadi apakah clue yang tersorak di dalam lagu Pitbull Let's Get It Started?

Kononnya dalam korus lagu ada tertulis BIG NEWS, MALAYSIA dan 2 PASSPORTS. Ini menurut pendukung teori konspirasi ialah bukti sah kehilangan MH370 adalah dirancang oleh tangan misterius. Bukti kukuh kerana kehilangan pesawat Boeing 777 ini kini big news, ada Malaysia dan 2 passport yang merupakan petunjuk 2 passport palsu yang digunakan oleh 2 warga Iran. 



Pertama sekali komen kami ialah kenapa selektif? Kenapa hanya ambil 3 perkataan ini sahaja untuk membina teori? Pilih secara random tanpa perlu membaca keseluruhan lirik dan mesej sebenar lagu adalah LEGIT? . 

Lagu ini ditulis oleh Pitbull atau nama sebenar beliau Armando Christian PĂ©rez
untuk menunjukkan betapa WORLDWIDENYA beliau sebagai seorang artis.In fact nama samaran beliau selain daripada Pitbull ialah Mr Worldwide!.Lagu ini menceritakan bagaimana beliau berubah dari seorang pacal yang hina kini menjadi seorang selebriti yang hidup senang lenang. Jika dahulu beliau dahulunya miskin sehingga memerlukan food stamp untuk hidup, kini beliau sudah mewah dan hanya mendapat stamp kastam di dalam passport miliknya.
Kerana terlalu kerap pergi melakukan konsert seluruh dunia, passport beliau penuh dengan stamp kastam hingga beliau terpaksa membuat passport baru. Inilah makna sebenar 2 passports di dalam lirik lagu ini. 





Pada tahun 2011 beliau menjelajah seluruh dunia untuk KONSERT REBELUTION TOUR . Dari Februari ke Disember beliau menghiburkan peminat beliau sebanyak 28 kali di venue seluruh dunia. Beliau berada di Manila pada 30 November 2011 sebelum mengadakan konsert di Sunway Lagoon, Malaysia pada 2 Disember 2011. Ini makna bait lirik  "Thrilla In Manilla.. I am knocking them out like Pacquio ............. But for now it's off to Malaysia"

Nothing sinister. Beliau memang ada melakukan konsert di Manila, Filipina kemudian ke Kuala Lumpur Malaysia sebelum bergerak ke Indonesia pada bulan Disember 2011. Ini juga adalah maksud disebalik bait lirik "Lit up their December nights like the fourth of  July". Kepada yang kurang arif dengan pop culture Amerika Syarikat, 4 Julai ialah hari kemerdekaan USA dan disambut denga bermain bunga api mengalahkan Melayu pada malam Hari Raya. 



Harus diingatkan lagu Get It Started ini dikeluarkan pada Julai 2012. Jadi kebarangkali lagu ini ditulis selepas usainya konsert Rebelution Tour pada 21 Disember 2011 di Buenos Aires adalah tinggi. 

Pada pendapat kami tiada mesej tersirat di dalam lagu ini. In fact kalau dibaca lirik lagu dengan penuh ianya hanya sebuah lagu manusia yang menujukkan riak dia kini berjaya dan kaya. Macam lagu seorang miskin kedana yang kini riak dapat duit sikit kerana baru jadi upline Multi Level Marketing. 

Sekali lagi kami katakan.

Kenapa selektif mengambil perkataan tertentu dari ratusan perkataan di dalam lirik sesebuh lagu? Kalau ini diguna pakai sebagai basis memcipta teori konspirasi Izinkan saya mencipta teori baru mengenai MH370. 

Ingat ini hanya teori bodoh yang kami cipta FOR THE LULZ!

Permainan FLAPPY BIRD menjadi kegilaan dunia awal bulan lalu dengan jutaan muat turun pada peranti Android dan IOS. Anda mengawal burung yang bewarna MERAH, BIRU dan KUNING terbang sambil pada waktu yang sama mengelak paip bewarna HIJAU. Game ini direka oleh Don Nguyen seorang pembagun aplikasi yang berasal dari Vietnam. 

NOW FOR THE NUTJOB STUPID ASS CONSPIRACY THEORY!

Pesawat MAS hilang ketika merentasi ruang udara VIETNAM. Lihat warna burung Flappy Bird! Ia sama dengan warna JALUR GEMILANG! Air sekitar kawasan pencarian bewarna hijau! Don Nguyen pernah menerima ancaman maut sekiranya beliau tidak menarik semula Flappy Bird dari Google Play dan App Store. JELAS SEKALI MH370 HILANG KERANA VIETNAM MEMBALAS DENDAM TERHADAP KEDENGKIAN DUNIA TERHADAP CIPTAAN KELAS DUNIA DON NGUYEN SEORANG WARGA VIETNAM!!!!1111!!11!!!!!!!1 Oleh sebab itulah berita tidak sahih penemuan pesawat semuanya datang dari Vietnam. Ada konspirasi dari Vietnam untuk mencuri MH370 sebagai membalas dendam! OH MY GOD THIS IS SO FUCKING LEGIT! !!!111!!!1!!!11!!!





Does that sound crazy and tin foilish enough for you? Kami sudah kemukakan beberapa bukti PERSAMAAN diantara Flappy Bird dan MH370! Jika teori mengambil perkataan secara rawak dari lagu Pitbull adalah benar maka teori MH370 hilang ada kaitan dengan Vietnam juga benar!

So please.......

Janganlah menjadi Nostradamus kelas ke 3 di zaman teknologi maklumat. Anda boleh lakukan carian mudah dan kaji sendiri apa maksud sebenar lagu. Kenapa dengan mudah percaya teori tangkap muat mengenai lagu Pitbull Let's Get It Started? 

Seriously. Are we as a nation so addicted to stupid conspiracies that we want to believe it even when there are no real proofs that they even make sense?

I rest my case. See you tomorrow as I try to debunk more theories behind the disappearence of MH370. This is really getting fucking stupid I must say! 

p/s : Some people are mad that I used the term KASTAM here. I blame myself coz I am so used to writing in English. IMIGRESEN are called customs in some English speaking countries. A short form for "Customs and Immigration". Thus the term Is he cleared from customs yet?". After years of using the term customs I translated it literally into KASTAM when the correct Malay term should be IMIGRESEN. Apologies














60 comments:

  1. obe..obe... insaflah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepala bapak kau jugak!!

      Delete
    2. Bisjut merupakan satu konspirasi dari blog serius :

      Agenda bisjut adalah untuk mempromote bisjut kepada warga bangla supaya menyokong blog serius yang merupakan sekutu kuat bisjut & royi.

      Bisjut merupakan satu program utk mempengaruhi pembaca blog serius utk sentiasa menyebut 'nak bisjut' setiap kali memberi komen di laman blog serius

      Bisjut juga merupakan satu kaedah konspirasi dari Obe utk melariskan penjualan bisjut yang kini dijual ileh bangla di kota Dhaka

      Terdapat satu kod rahsia dari laman blog serius yang sudahpun terbongkar...

      tahukah anda apa kod rahsia itu?

      kod rahsia itu ialah 'Nak bisjut'?

      nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut?

      Delete
  2. KEPALA BAPAK KAU!!

    ReplyDelete
  3. aku hampir2 percaya, tp mujurlah aku dah minum air anai2 qoran seliter sehari dan kismis tok guru silat gayung semenjak akil baligh.

    ReplyDelete
  4. Hahaha.....tahniah kepada blogger kita...

    ReplyDelete
  5. mohon obe tulis pasal bomoh :)

    ReplyDelete
  6. Bisjut merupakan satu konspirasi dari blog serius :

    Agenda bisjut adalah untuk mempromote bisjut kepada warga bangla supaya menyokong blog serius yang merupakan sekutu kuat bisjut & royi.

    Bisjut merupakan satu program utk mempengaruhi pembaca blog serius utk sentiasa menyebut 'nak bisjut' setiap kali memberi komen di laman blog serius

    Bisjut juga merupakan satu kaedah konspirasi dari Obe utk melariskan penjualan bisjut yang kini dijual ileh bangla di kota Dhaka

    Terdapat satu kod rahsia dari laman blog serius yang sudahpun terbongkar...

    tahukah anda apa kod rahsia itu?

    kod rahsia itu ialah 'Nak bisjut'?

    nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. berdasarkan pemerhatian aku terhadap komen2 orang cerdik dlm kebanyakan pos2 di blog ni, ak meraskan beliau memerluan rawatan psikiatri segera. tulis komen mcm org terencat akal je..

      Delete
  7. http://suaramuhajirin313.blogspot.com/2014/03/kehilangan-pesawat-mas-mh370-malaysia.html?m=1

    ReplyDelete
  8. Satu ja aku boleh cakap kat owner blog ni. Bodoh harbi. Bila bodoh tu simpan2 sikit. Freemason or yahudi merancang sesuatu makan tahun. Belajar berfikir di luar kotak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..bodoh memang kena simpan2 sikit ek????tak boleh keluarkan banyak2 ek???and 1 more thing aku tak pernah duduk dalam kotak..so dh memang azali lagi dh berfikir di luar kotak..ko duduk dalam kotak ek????lol

      Delete
  9. apa kena anon kat sini konon berfikir luar kotak sangat. Engko dulu BI tak belajar habis ke anon oi? betullah tu apa blog serius ni cakap. aku nak tergelak tengok rakyat Malaysia ni masing masing berusaha keras nak jadi spy sangat. Sikap paranoid korang ni dah tahap kritikal dah aku tengok. Pitbull memang dah biasa dah dalam lagu dia letak nama negara2 kat dunia apa yang peliknya sangat? Kalau betul us tu ada agenda ko ingat diorang bodoh ke sampai nak exposedkan jadi lagu? PAYAH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahai perempuan bykkan belajar lg ya. Simpan sikit bodoh tu

      Delete
    2. wahai anon. kau pun simpan jugak la bodoh kau tu, sakit mata aku tgk.

      Delete
    3. MUNGKIN TEROTI KO NI SALAH ZATI DIA SAJA BUAT BUAT NAMPAK MCM KAU BATUL REVERE PSYCHOLOJI LA CYBERNETIC ESCHLAFFEH!

      Delete
  10. Stamp kastam untuk passport?sejak bila pulak kastam stamp passport?xresearch dulu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. penting ka?ada memberi kesan kat hidup ko ka?if dia letak betul2 immigration hidup ko berubah jadi lebih berguna ka?sial?

      Delete
    2. kill ur self!

      Delete
  11. benda ni pun nak gadoh.haram jadah!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gadoh-gadoh dah memang sebati dengan darah anon-anon sedunia..lu apahal?

      Delete
  12. Pffft Pui punya orang

    ReplyDelete
  13. Mungkin ini konspirasi Obe untuk memecah belahkan pembaca dia! Puih!

    ReplyDelete
  14. Izzati dan Blog hampeh, Kau sakit hati apa hal? pakwe kau ke Pitbull dan US tu? Hak Puiiii.

    ReplyDelete
  15. You guys are pieces of shit !

    ReplyDelete
  16. untuk mengaitkan lagu pitbull ngan tragedi mh270 adalah sesuatu yg kurang bijak
    ada berjuta-juta lagu di dunia dan berkemungkinan akan berkaitan dgn sesuatu peristiwa secara tidak langsung
    namun, andaian bahawa Amerika berkemungkinan ingin menguji kemajuan teknologi China adalah perkara yg tidak mustahil
    Sememangnya Amerika mempunyai cita-cita besar untuk menguasai dunia secara total
    Kita harus lihat penghalang kepada cita2 Amerika sekarang adalah China, Russia, negara2 Islam membangun yg pro khilafah
    kebanyakan negara2 di dunia sudah tunduk sepenuhnya kepada sistem Amerika & barat
    renung-renungkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obe gemuk ni bab Agama memang Bangang.
      Jgan marah dia. Dia memang jahil, pastu menampakkan kejahilan dia.
      Tahniah Obe. Teruskan menyokong Illuminati..

      Yg Benar,
      Penyokong PKR

      Delete
  17. teori dan konspirasi.. http://readthisstory.net/my-6338014

    ReplyDelete
  18. Sedang yahudi merancang sesuatu utk menghancurkan negara kita. Tp kita sebagai rakyat bergaduh sesama sendiri. masing2 nk tunjuk hebat. nk tunjuk ilmu tinggi. Semua ketentuan Allah SWT. banyakkan zikir dan doa. peringatan utk diri sndiri dan semua

    ReplyDelete
  19. ni la melayu bodo memanjang
    tak abes2 dgn mkaji konspirashit yg x bfaedah
    x de makna la diorg mau tawan malaysia ni
    kalo diorg nk tawan lama dh diorg tawan sbb org2 malaysia ni terutamanya melayu mmg bodo senang kene tipu
    so pls la jgn duk kaji melebihi daya imaginasi korang tuh

    ReplyDelete
  20. Blogger Bangang Abadi ! Low Level of Education ! Better tutup blog" sempit" nie. We should take all possibilities and prepare for the worst. Not freakin' sayin' that "Oh! Who believes Get It Started had something to do with MH370 were high-imagination, ketum or lack of kismis". Seriously! the ideas made by you were suck and show you no education. If you're lawyer, you will take everything people say to you as long as it has relation with the case and only after that, then you make your research and carrying out some wise decisions based on what people say. One more thing, don't create a blog if you can't accept people's talk. All your nasty words toward people's comment put your position as "immature" or to be more specific "childish". No one wants to here an opinion from 7-year-old. Learn more about achieving better critical thinking and be open-minded.

    ReplyDelete
  21. I feel bad for you that you had to explain this thing. Cheer up Obe

    ReplyDelete
  22. jangan asyik busy privacy org..baik fkir mcmana nk jd kaya mcm pitbull,tp bk. mlalak bt konsert,just lyari http://theReferraljob.com

    ReplyDelete
  23. Dri kmu smua begadu pasal MH370 hilng baik kmu berdoa yg mereka smua selamat seluruh dunia mengharap kn mereka selamat

    ReplyDelete
  24. puja la sngat pitbull dajjal tu..,mngada2 dngan ayt english ko tu,brmegah2 taip ayt english,mcm ko sorg yg mngaji lam dnia ni..

    ReplyDelete
  25. Obe gemuk ni bab Agama memang Bangang.
    Jgan marah dia. Dia memang jahil, pastu menampakkan kejahilan dia.
    Tahniah Obe. Teruskan menyokong Illuminati..

    Yg Benar,
    Penyokong PKR

    ReplyDelete
  26. Jika kita bijak, kita akan lihat kejadian MH370 ini secara menyeluruh bermula daripada kejadian2 di bawah:

    1. PKR nyaris dapat membentuk kerajaan. BN dah 50-50 sejak Najib memegang tampuk pemerintahan (kejadian awal).
    2. Pengganas serang lahad datu ketika zahid hamidi jd menteri pertahanan. Malaysia mula cuak apabila ujian sistem pertahanan Malaysia diuji kali pertama dgn serangan ini (ujian percubaan kpd sistem ketenteraan Malaysia dan zahid), dan 14 anggota vat69 dibunuh.
    3. Hishamudin jd menteri pertahanan gantikan zahid - terus hantar tentera udara. Pengganas lahad datu dibunuh keseluruhannya.
    4. Illuminati sudah mula tahu kekuatan tentera malaysia di sabah.
    5. Singapura hantar stelit pengintip ke Malaysia - nak intip lagi system ketenteraan malaysia. Malaysia di bawah Najib, hanya mendiamkan diri dan hanya beri amaran dengan lemah lembutnya kepada singapore. Singapore gelak sakan shj dgn sistem pemerintahan yg lemah yg ditunjukkan.
    6. Singapore dah dpt tahu di mana spot semenajung yg lemah dan boleh di bola-bola kan.
    6. Rakyat mula mendoakan yang tidak baik kepada kerajaan setelah pemerintahan najib menyebabkan rakyat marah dgn kenaikan harga barang dsb. Anwar terus melakukan hasutan agar umat Islam berpecah belah. DAP tepuk tangan dgn tsunami kaum cina.
    7. Ujian kedua - MH370 dirampas dan ghaib begitu sahaja - suatu alsebab yg amat berkesan untuk malaysia membenarkan kapal2 tentera illuminati USA, Singapore dan sekutunya melihat keberkesanan sistem pertahanan Malaysia secara keseluruhan.
    8. Mereka simpan data, dan digunakan kelak apabila perlu.
    9. Apa perkaitan seluruh terminologi ini? Kita fikirkan sama-sama.

    Jadi, maaf ya tn tanah. Bukan nak cakap apala, sebenarnya kita seharusnya lebih bijak mencari sebab dan musabab selain daripada menggunakan pandangan 'nur' yang Allah anugerahkan kpd setiap umat Islam untuk melihat kejadian ini dan kejadian2 sebelumnya sebagai suatu petunjuk dan peringatan. Lagu - mungkin tak beri apa2 maksud, dan ungkin juga ada memberi maksud. Kita tak tahu, yg Maha Mengetahui hanya Allah Azzawajalla. Bukakan minda, lihatlah secara makro. Hentikan pergaduhan dan sengketa.

    ...di mana aku berada di sana ada DIA...

    ReplyDelete
  27. Mohon rungkaikan juga teori kartun bart simpson dan johny bravo yang bagi hint pasal 9/11. Janganlah selektif. Yahudi ni suka nganjing kat dunia sebelum dia buat sesuatu.

    ReplyDelete
  28. obe pukimak kau babi sial puki lancau..kote kecik pendek ..tepu obe seorg johor yg bodoh xde otak ..pendek akal ..ko sorang je yang sial ..org johor yg lain ok je ..ko pundek ..brape kerajaan bodo ni bagi duit kat kau ? sial gemok pundek obe pukimak kau babi sial puki lancau..kote kecik pendek ..tepu obe seorg johor yg bodoh xde otak ..pendek akal ..ko sorang je yang sial ..org johor yg lain ok je ..ko pundek ..brape kerajaan bodo ni bagi duit kat kau ? sial gemok pundek obe pukimak kau babi sial puki lancau..kote kecik pendek ..tepu obe seorg johor yg bodoh xde otak ..pendek akal ..ko sorang je yang sial ..org johor yg lain ok je ..ko pundek ..brape kerajaan bodo ni bagi duit kat kau ? sial gemok pundek

    ReplyDelete
  29. BETUL LA AD USTAZ2 CAKAP, AKAN ADA SATU ZAMAN YG MANA BILA SEMUA BENDA YG ORG2 BARAT BAWAK,KITE CKAP BETUL (TEORI), SAMPAI KAN DORG MASUK KAT LUBANG BIAWAK PN KITE AKAN IKUT,

    *yg ko ckp semua tu xd la salah,tp jgn beriya nk menafikan, fikir dahulu..

    ReplyDelete
  30. ko dah out to date la sedara, lebih kurang mcm mahathir dah....apa namaaaaaa

    ReplyDelete
  31. mohon quote pebetulkan bangang2 di luar sana
    -hafizi king

    ReplyDelete
  32. cau ci bai laa lu.... ko rasa pendapat ko tu betul sangat ke?? sukati la kalau orang luar sana nak pk ape... ko apahal?? yemeee sibettttt!!

    ReplyDelete
  33. Freemason @ illuminati sebelum buat sesuatu memang mereka akam kasi clue dahulu..sbb mereka faham dengan kod2 yg terukir ketika zaman firaun.dan kebanyakan ahli mereka adalah dari keturunan ahli sihir firaun.mereka ingun membalas dendam disebabkan mereka dimalukan oleh nabi musa..dendam itu berterusan hingga ke hari ini kerana ego mereka tinggi.dan antara contoh yang boleh dilihat kebanyakan kejadian konspirasi tahap tertinggi pasti berkait dengan nombor, simbol atau abjad tertentu..so adalah tidak mustahil mereka masukkan lirik dlm lag tu sebab shakira & pitbull adalah antara penyokong kuat freemason manakala tom cruise yg tiada terlibat dengan nyanian adalah berdarah yahudi n sering melakonkan cerita yg berkaitan dgn aktiviti dan perancangan freemason arahan steven spielberg ..mumbai, ali, semuanya pasti berkaitan kerana usa skrg menggerakkan tenteranya ke,selat india manakala ali adalah pembelu tiket utk 2 org warga iran itu.apakah kaitan mereka ini dgn tour pitbull..disitu petunjuknya sedikit sebanyak telah terkupas kerana mereka memang suka menganjing dgn cara halus tetapi berkesan dan diingati sampai bila2 seperti perisziwa 11 /9.. berhati2 lebih baik dari bersangka baik dgn illuminati ni..wallahualam..mata, jiwa ,hati, ilham dari Allah swt kepada hamba2 nya yg berusaha mencari kebenaran..

    ReplyDelete
  34. i love jews coz 1 of them but luckily we r muslim instead ;)

    ReplyDelete
  35. haha..ingat di akhir zaman akan ada fitnah yg besar, tetapi kita akan anggap ianya sebagai satu kebetulan..fikir2kanla..ini bkn satu kebetulan tetapi mmg konspirasi!!

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum Tuan Rumah,

    OK, lek, lek, lek... Slow down sikit brader... Slow down skit..... Chill... Ramai dekat Malaysia ni pun dah ke luar negara. Kalau Tuan bijak arif tentang Pop Culture di USA then Alhamdulillah segala puji bagi Allah. Tapi beriya-iya sangat marah ni nampaknya kenapa? Adakah dia itu abang kandung Tuan? Abang ipar? Atau cinta lama?

    Come onn, I mean, kalau pun salah teori tu, give us a break la, biasa la orang kita nak kaitkan apa-apa dengan permainan Zionis, tapi kenapa kita nak defend dengan penuh semangat? Atau adakah Tuan rasa Zionis tak mainkan apa-apa peranan dalam keadaan dunia kita hari ini? Saya harap Tuan dah makan kismis Tok Guru banyak-banyak dan sememangnya lebih bijak daripada ini.

    Apa-apa pun saya sebagai wakil tak rasmi kepada Pitbull nak berterima kasih banyak-banyak la kepada Tuan sebab tolong jelaskan hal ni dengan bersungguh-sungguh. Saya yakin Pitbull ni kalau faham Bahasa Malaysia maka beliau akan berasa sangat kagum dengan keprihatinan tuan.

    Apa-apa pun, rendahkanlah tona kata anda dan sebutlah "wallahu'alam" / "wallahu ta'ala alam". Kita tak tahu, kita hanya menduga, tapi hanya Allah yang tahu semuanya.

    Terima Kasih.

    ReplyDelete
  37. Lailahaillallah...
    Wahai umat manusia...
    Kamu percaya pada Allah atau pun kamu percaya dengan kebarangkalian..?
    Kita pun sudah tahu dan jelas bahawa Allah maha berkuasa keatas tiap-tiap sesuatu kejadian yang berlaku dimuka bumi ini..
    Tapi adakah kita mahu terus mempercayai kebarangkalian itu atau pun hanya percaya pada Allah..? Banyak sudah kita saksikan sendiri teori-teori yang dimainkan oleh orang-orang kafir.. Namun, tiada satu pun yang tepat melainkan hanya yang tertulis didalam Al-Quran..
    Sebagai contoh yang terbaru..
    Tentang kiamat pada tahun 2012 yang diramal melalui lagu korea.. Gangnam style... Apakah kesahihannya sekarang ini pada fikiran kita? Dan apa yang kita fikirkan sewaktu ia menjadi sebutan ramai seperti sekarang? Fikir-fikirkan lah... Allah yang lebih berkuasa.

    ReplyDelete
  38. org melayu ni dibodohkan dgn karut-marut teori konspirasi.. wahai para banggang cubalah jadi cerdik sikit.. Lagu pitbull tu xde kena mengena dgn kehilangan MH370... Itu lagu tahun 2012. Nape kamu bodoh sangat wahai melayu malaysia

    ReplyDelete
  39. pasal dorang nak kan kita rujuk kat cerita2 dorang tu... lama2 kita lupa pada al-quran.. pasal tu lah dorang tu buat macam2 teori utk bg tau kita yang konon2nya setiap perkara dah lama pihak dorang tu rancangkan..
    bila dah semua org percaya kat cerita2 yang akan ditayangkan.. maka taksublah org kita cari info kat dalam ceita tu..
    berniaga nak pandai bang.. jadi.. makin penuhlah panggung nnti...
    amacam...

    ReplyDelete
  40. RINGKASAN TATACARA MENGERJAKAN SOLAT ISTIKHARAH

    Rakaat Pertama
    1) Berniat di dalam hati untuk mengerjakan solat sunat Istikharah
    2) Takbiratul Ihram
    3) Doa Iftitah
    4) Membaca surah al-Fatihah
    5) Membaca Surah al-Qur’an
    6) Rukuk
    7) Iktidal
    8) Sujud
    9) Duduk antara dua sujud
    10) Sujud kali kedua
    11) Bangun untuk rakaat kedua

    Rakaat Kedua
    1) Ulang seperti rakaat pada pertama dari nombor (4) hingga (10)
    2) Duduk untuk tahiyyat akhir
    3) Memberi salam ke kanan dan ke kiri
    4) Membaca doa Istikharah

    ReplyDelete
  41. Emmm...best betol baca comment korang semua...
    Bukan setakat lagu je yg die menganjing!!
    Ingat x isyarat ping yg diura2 kan ada di kesan di lautan hindi?? Hahhh tu siapa yang bg tau kalau bukan kaum yahudi tu sendiri..hakikat nye tiada pon..yang kite ni pon takot nak bersuara lantang kan..hahhh itu la nama nye sekarang dunia dah hampir terbalik..yahudi mmg suke menganjing
    DAN KITA PULA JANGAN SESEKALI MENGANJING ORANG, X DE ADAB LANGSUNG KAN..

    ReplyDelete
  42. kenapa mesti ada sebutan 'Dale' dlm lirik lagu dia? hehehe... :P

    ReplyDelete
  43. Pitbul ngan Shakira tue org Freemason.. Memang ada tersirat larh lagu Tue ngan mh370.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teori kejahatan yahudi walaupun cerita tu tak betul kita gembur gemburkan je biar jadi betul...bangsa ni kan penyebab huru hara kat dunia ni..yahudi,US,setan satu kapal..

      Delete
  44. IZIN SHARE GAN?

    SOFTWARE APLIKASI KARAOKE TERBARU

    MAU X KARAOKE 8 PRO 2015 KUNJUNGI LINK DIBAWAH INI :

    http://comelmuewa.blogspot.com/2015/09/x-karaoke-8-pro-terbaru-2015.html


    IZIN SHARE GAN?

    MAU DZONE EXTREME KARAOKE 8 PRO 2015 KUNJUNGI LINK DIBAWAH INI :

    http://comelmuewa.blogspot.com/2015/09/x-karaoke-8-pro-terbaru-2015.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails