Wednesday, 4 January 2012

Serius Fakta - Mari Pelajari Asal Usul Kalender Yang Kita Gunakan


Wow.....ini akan membuatkan USTARD emo!

Seriously lepas tengok video ini pasti ada orang buat posting di Facebook "Januari haram kerana ianya nama Dewi Janus orang Greek! Harom!"


25 comments:

  1. Pekena dengar lagu Junaidah 365 -senang nak tau nama bulan kalendar Gregory

    ReplyDelete
  2. Kiraan tahun pun bermula drpd kelahiran Jesus.Era kita ni dipanggil Anno Domini dlm bhs latin atau Tahun Tuhan Kita dlm bhs melayu.So macam mana ustad2 sekalian?

    ReplyDelete
  3. Boleh tak jangan asik nak perli2 ustaz??perlu ke setiap post mesti nak perli2 ustaz??korang mcm menidakkan peranan ustaz plak..xpaham la aku...ni lah akibat da rase diri tue terlalu bagus...

    ReplyDelete
  4. http://www.youtube.com/watch?v=lQlIhraqL7o

    ReplyDelete
  5. Senang cerita, orang islam sendiri memperagungkan mat saleh n orang islam sendiri menindas ahli ulamak...Budget diri sempurna seperti wali...budget diri semua benda tahu...PADAHAL HAPRAK TAIK KUCING...

    nFx
    http://noframex.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. x elok la hang dok perli2 bab agama ni obe..Allah bg nikmat dkt hg jadikan hg blogger yg brjaya so bersyukur la coz anytime je Dia leh tarik balik smua ni..

    ReplyDelete
  7. Bagus la tu obe hang troll2 pasal agama ni. background hang sume org dah tau dah. jenuh nak negur hang dah obe. cuma nak bagi ingat, hang kahwin pakai tok kadi dgn akad cara islam ka hang pakai paderi? jangan sampai hang kena troll nanti sudah laaa.. jangan lupa tengok tanah kubur musim kedua yaaa..

    ReplyDelete
  8. engko ni kenapa ek obe? sebenarnya takde ustaz pun yg nak emo.. ko nak gunakan sentimen agama ke apa? kenapa nak timbulkan persepsi ada ustaz emo.. gila ke ape ko ni..

    ReplyDelete
  9. ░░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
    ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
    ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
    ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
    ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
    █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
    █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
    ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
    ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
    ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
    ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
    ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
    ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
    ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
    ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█

    UMAD, SERBANISTAS AND RETARDED MELEIS?...

    ReplyDelete
  10. melayu... taksub.. sikit2 harom.. haha.. bila diperli terasa.. hahaha...

    ReplyDelete
  11. Well, korang tunggu la bila PAS memerintah. Nanti ko dapat la merasa sendiri sesi harom mengharom nih.

    ReplyDelete
  12. Ustaz selalunya open minded, dia tahu bila nak jatuhkan hukum halal dan harom. Sbb mereka lebih arif dimana tempat dan masa nak melaksnakan sesuatu hukum hakam.

    Yang rajin dok harom sana sini ialah kaum meleis yang suka baca blog internet, email forward, fesbuk, harian metro dan takde kelulusan agama dari mana2.

    ReplyDelete
  13. really informative. and stop arguing, it's just a date. who give a shit what religion it belongs to?

    ReplyDelete
  14. haha mykhalis suda muncul. hai abg

    ReplyDelete
  15. lol si obe..jangan pelik2 dowh, kang ditarik nikmatnya kang,

    aku suka baca blog ko sbb very informative, tapi tak yah la duk sindir2 gitu, x sindir pun dah ramai visitor.

    ReplyDelete
  16. Cek Orang Kedah4 January 2012 22:36

    haha.. aku menyampah betol ngan orang bajet extreme pasal agama.
    depa ske2 je wat hukum sendiri. padahal tgk blog orang. pastu percaya. islam tu agama senang la weyh. xde nk mengongkong lebih2.
    BODOH MELEIS DAN UZTAZ LEPASAN GOOGLE..

    sebelum korang nak kate aku kapiaq, aku lulusan sekolah agama je. hihihi

    ReplyDelete
  17. Xkesah la lulusan mane pun..dalam kubur tak tanye tue semue bro..yg penting bab2agama tak payah lah nak sindir2 org yg arif dalam bab agama..juz post untuk pengetahuan am pun dah cukup ape..masing2 pk mane yg baik..takde niat nak mengajar..cume kalau bleh tak payah lah dok asik sindir ustaz or sarbanista or whatever..sendiri pun ntah betol or tak..wallahualam..same2 ingat mengingati..wassalam..

    ReplyDelete
  18. aku benci orang guna ayat bajet. bajet hensem la, bajet cun la, bajet kudung, bajet agamawan la.. macam2 bajet lagi. bajet kepale abah kau ok tak?
      ▲
    ▲ ▲
    saya super sapien illuminati the arrival boy!

    ReplyDelete
  19. Hm.. Tak nampak pulak aku Obe tulis perkataan ustaz. Ke aku yang rabun?















    Atau korang je yang bangang assume bukan2. Hiks!

    ReplyDelete
  20. 365.24219 not 365.25 days per year~ fuh~ ak hafal sampai skang~ beza tu kecik, tapi bila dah lap beribu tahun, makan hari jugak larinya~

    ReplyDelete
  21. my khalis babi pegi mati la lu,muka ko macam babi anak ko pun macam babi.c tolol nak sound org pandai

    ReplyDelete
  22. @kucing putih

    memang sah la kau rabun.hahahah.baca pakai hidung kot.terang terang dah dia mention "USTARD" kt atas sekali.

    kot ye nak bekap bloger feveret pun baca la habis2 dulu ye dak ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails