Friday, 19 October 2012

Serius Kreatif - Alat Muzik Dari Senjata Pedro Reyes (11 Gambar)


Untuk masa depan

Pedro Reyes ialah seorang artis yang berasal dari Mexico. Negara Mexico terkenal dengan masalah lambakan senjata yang digunakan dalam kes pembunuhan diantara kartel dadah. Pedro bekerjasama dengan sebuah badan NGO yang mengutip senjata untuk ditukarkan dengan barangan elektrik. Senjata yang dikutip kemudian akan dimusnahkan. Pedro merasakan selain dari dimusnahkan ianya boleh digunakan untuk semula untuk menghasilkan hasil seni. Dari idea ini terhasilkan 50 alatan muzik yang dibuat sendiri oleh beliau di bawah. 



Foto dan Laporan asal DesignBoom


142 comments:

  1. Replies
    1. 45/m/chicago

      btw kenapa la org2 kt luar negara ni sangat kreatif boleh pulak terpikir idea buat alat muzik dari senjata

      Delete
    2. Pencipta alat muzik dari meriam terpakai19 October 2012 at 13:36

      Noob ni memang noob la. pegi tgkap obor2 la kau!!!!

      Delete
    3. Nama saya Hanis Baharom... PON saya tak pegi solat jumaat sebab dia berzina dengan saya kat jamban... sekian

      Delete
    4. UMNO TERUS MARA UNTUK RAKYAT MALAYSIA

      Delete
    5. Ada masa kami SERIUS, banyak masa kami MEREPEK. Ada masa kami MENGUTUK, banyak masa kami DIMAKI. Ada masa kami GENIUS, banyak masa kami GILA. Ada masa kami COOL, banyak masa kami MORON. Ada masa kami PENCINTA WANITA, banyak masa kami PERVERT. Ada masa kami BERBARIS dan BERPAKAT, banyak masa kami LUDAH semuanya. Never Fear, We Are Your Friendly Stupidhood!

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Kan best kalau Gangster di Malaysia menggunakan senjata Pedero ni. Baru gempak, gangster musical!

    ReplyDelete
  4. Nice nye.. Minta minta da lagi bullet hidup, sedap gak dengar otak berderai tengah main alat muzik dia atas


    Saya datang dan menulis daripada web untuk dapatkan Facebook like secara percuma

    ReplyDelete
  5. RAKYAT2 ANON SEMUA MARILAH KITA BERSATU MENENTANG SEGALA KEJAHATAN!

    BOLE BETA TUJU LAGU..

    Bersatu Kita Bersatu
    Dengan Setia Berganding Bahu
    Jiwa Teguh Berpadu
    Kita Rumpun Melayu

    Bersama Kita Bersama
    Mendukung Hasrat Semua
    Berjasa Pada Bangsa
    Agama Dan Negara

    Lambang Kita Yang Gagah
    Dipandang Mulia Dan Indah
    “Bersatu, Bersetia, Berkhidmat”
    Cogan Katanya
    ANON Terus Mara
    Untuk Rakyat Malaysia


    RAJA ANON


    ReplyDelete
  6. Papaku belikan kereta
    Kereta kecil warna merah
    Marilah adik mari naik
    Boleh ku bawa jumpa nenek
    pon pon pon pon pon pon pon pon pon...
    I'M SORRY!

    ReplyDelete
  7. NAJ1B rockafella

    ReplyDelete
  8. nak teh?

    juara rakyat

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam... kenapa imam nazim tersingkir awal?

      Delete
    2. Sudah ketentuan Nya saya tersingkir awal, kenapa ada masalah ke?

      Delete
    3. Tiada masalah... Maafkan saya kerana soalan yang menyinggung perasaan itu. Saya minat dengan Imam muda Nazim sebab Imam muda nazim boleh baca quran secara murattal dan nahwan...

      Delete
    4. Terima kasih..kenapa semua orang disini selalu nak bisjut, apa masalah dia org

      Delete
    5. perbualan 2 ekor babi

      Delete
    6. Entahlah Imam muda nazim... saya pun tak tahu mengapa... Tidak apalah, yang penting lidah kita tidak kering memuji asma' tuhan yang satu dan bukannya mencarut seperti hamba allah di atas... Masyallah

      Delete
  10. cukcukcukcukcukcuk

    ReplyDelete
  11. saya nak bisjut dengan air telaga... tolonglah minggu depan dh raya korban tapi saya masih tak makan apa2 sejak raya puasa... tolonglah saya nak bisjut dengan air telaga

    ReplyDelete
  12. RAKYAT2 ANON SEMUA MARILAH KITA BERSATU MENENTANG SEGALA KEJAHATAN!

    BOLE BETA TUJU LAGU..

    Bersatu Kita Bersatu
    Dengan Setia Berganding Bahu
    Jiwa Teguh Berpadu
    Kita Rumpun Melayu

    Bersama Kita Bersama
    Mendukung Hasrat Semua
    Berjasa Pada Bangsa
    Agama Dan Negara

    Lambang Kita Yang Gagah
    Dipandang Mulia Dan Indah
    “Bersatu, Bersetia, Berkhidmat”
    Cogan Katanya
    ANON Terus Mara
    Untuk Rakyat Malaysia


    RAJA ANON

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raja Anon sudah memanggil kita semua wahai Anon sekalian... Jadi mari kita bersiap siaga menentang musuh kita!!! oh yeah...

      Delete
    2. Etorkizunean

      Pedro Reyes artista batek Mexico dator. Mexiko herrialdeko droga-kartelak artean homicides erabilitako armen arazoa isurketa ezaguna. Pedro GKE batekin lan egiten du arma-ondasun elektrikoen truke. Bildutako armak suntsitu egingo. Pedro sentitzen gain suntsiketa, artelan bat sortzeko erabil daiteke atzera. Ideia hau aurrera terhasilkan 50 musika-tresnak, berak egin pean.

      Delete
  13. tlg lancapkan aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang takdak tangan ka? seghupa ponen

      Delete
    2. KOTE DIA CAM KOTE GAJAH...TAK CUKUP TGN BRO NAK LANCAP..TLG LERR DIA..SIAN..IN B4 NAK BISKUT...

      Delete
  14. esok kelate kalah daudsu gol

    ReplyDelete
  15. Anon adalah makhluk yang bersembunyi di sebalik kebodohan sendiri membuat komen-komen lucah dan menyimpang tanpa ada rasa tanggungjawab menghormati obe.

    Demi mahu melempiaskan nafsu murahan di sini, mereka sanggup bersengkang mata membaca dan menaip word verification, semata-mata mahu komen mereka terpapar. Padahal words verification itu jauh lebih bermakna daripada komen-komen mereka.

    Sesungguh anon yang selalu menyebut first dan kepala bapak ko adalah anon sama yang fail dan noob yang mana dalam realiti hidupnya yang sebenar selalu terkencing apabila dijerkah mak bapak. Kotenya kecil lalu apabila dia dapat berlagak di sini dia berasa kotenya sudah menjadi besar.

    Anon copy paste adalah samada seorang pemilik blog copy paste atau seorang yang muka sangat hodoh dengan hidung kembang dan parut jerawat tak sekata. Sedangkan bintik di kulit babi pun sekata. Dia sangat dukacita apabila melihat cermin lalu dia habiskan masa melihat blog lucah yg muka lebih gebu.

    Semua anon di sini adalah makhluk tak guna. Menghabiskan harta kerajaan membela spisis mughollazoh macam mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau pun anon juga. nak bisjut tak?

      Delete
    2. bodo la ko baghal. ko ingat typo bisjut tu kelaka ke syaiton???? pelir la ko ni

      Delete
  16. sian anon2, nak komen pun kena tuduh robot oleh obe, kene isi macam2, takpa, jangan putus asa, mari komen ramai2

    ReplyDelete
  17. This blog is open to invited readers only

    http://hanisandblog.blogspot.com/

    It doesn't look like you have been invited to read this blog. If you think this is a mistake, you might want to contact the blog author and request an invitation.

    ko punya keje la ni anon babi!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. apahal? ko nak melancap sambil tengok muka dia ke hah? Cum on... kita adalah Anon, perlu bersatu biar musuh takut pada kita!!!


      -Tokey Bisjut Sdn. Bhd-

      Delete
    2. ^penah zina dengan hanis baharom

      Delete
  18. Hanis Baharom!!!!

    ReplyDelete
  19. apa bertengkar di sini
    ayuh
    dengar lagu ini

    ஐக்கிய நாம் யுனைட்
    நம்பிக்கையின் ஹேண்ட்ஸ்
    வலுவான சோல் பிலெண்டிங்
    நாம் மலாய் சமூகம்

    நாம் ஒன்றாக
    அனைத்து விருப்ப பின்பற்றுவதில்
    நேஷன் செயல்களுக்காக
    மதம் மற்றும் மாநிலம்

    நாங்கள் துருதுருப்பாக சின்னம்
    நோபல் மற்றும் அழகான பார்க்க
    "ஐக்கிய, Bersetia, வழங்குகிறோம்"
    கோகன் கூறினார்
    உடனே ரைசிங்
    மலேசியர்களையும்

    ReplyDelete
    Replies
    1. translation : United We Unite
      Hands of Hope
      Blending strong Soul
      The Malay community

      We'll be together
      In pursuing all options
      Actions for Nation
      Religion and State

      We are a symbol of dashing
      Noble and beautiful view
      "United, Bersetia, Serving"
      Cohen said
      The Rising
      Malaysians


      nak bisjut

      Delete
    2. translation lagu atas....
      kolaveri..kolaveri..kolaveri...kolaveri....dey....

      Delete
  20. gila bodoh anons main kat org..bodoh sial gampang cap ayam. Kalau jiwa si Hanis tu terganggu sampai ke tahap kritikal sbb korang hina/fitnah dia, dah terpalit dosa nak menyesal pun tak guna lah bodoh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kritikal? x. hanis ckp dia nak jd hulk.

      Delete
    2. okla... aku sbg wakil anon nak cakap... dalam post kt blog dia yg pasal 'Susu dan Tulang'... ko ade perasan tak dia tunjuk gambar kaki dia dengan caption "That's my leg"? so... pegi mampus dialah... takkan dia taktau kaki tu aurat... Bukan ke seluruh anggota badan wanita itu merangkumi semua kecuali muka dan tapak tangan?

      #KESIANHANISBAHAROM

      Delete
    3. whoi anon & wakil anon, tak klakar langusng lah sial, p mampos lah korang. perangai cam setan! Setan pun tak hina sesama setan cam yg korang buat sial.

      Delete
    4. kepala bapak ko!
      pegi la mampus,pukimak,hanjing, lancau, cibai!!
      melayu bodoh!!!!!!!

      Delete
    5. Hanis BaharomOct 13, 2012 - Public
      epilator atau waxing atau shave ketiak?



      ni gua stiam ni
      die layan ketiak yg licin wei.gua sangap tul tgk ketiak gadis ni

      Delete
    6. Ni gambar kaki dia... https://picasaweb.google.com/m/viewer#photo/111111358901052865783/5769327149157852641/5799186149119874210

      Delete
    7. boring sial! layan blog nie lagi best! Tuihh!
      http://blogyangsiot.blogspot.com/

      Delete
    8. Bersiap siaga semua.. Post terbaru daripada Obe menandakan sudah tiba masanya untuk kita berperang... Perangi musuh-musuh kita seperti Abang Cool_88, PON, Hanis, thehellwiththeworld dan seangkatan dengan mereka...Ayo bersiap SEMUA!!! Medan perang kian hampir dengan kita!!!


      -Utusan Raja Anon-

      Delete
  21. Replies
    1. thehellwiththeworldtoday-_-19 October 2012 at 16:45

      Erin : "Saya memakai tube, bra dan gaun".
      Dipikiaq dan ditaip oleh Suraya Noor at 12:12
      Kenapa berita sejak akhir-akhir ni selalu cerita pasai orang perempuan berpakaian seksi?. ARTIS lagi lah.
      Sakit hati aku. Sebab pada aku depa ni memalukan aku ja. Aik?. Apa kena mena ngn aku? Mestila kena mena. Hang perempuan.Aku pun perempuan. So,aku rasa malu la. Bila hang dressing camtu.





      Sama la jugak kalau perempuan tu kena rogol. Aku pun marah kat perogol tu jugak. Padahal takdak kena mena ngn aku pun. Tapi sebab dia perempuan,so,aku jugak turut terasa tempiasnya perempuan.

      Erin tu kata,dia ada sebab musabab yang wajar untuk berpakaian seksi. Kamon la perempuan. Aku tak paham la. Kesian kat BAPAK hang wei....

      Ooooohhh..belakon jadi watak apa???.. Perempuan diculik kena paksa jadi pelacur?.. Ohh..kiranya leh la pakai seksi. Kamonla...

      Kepada pengarah-pengarah drama atau filem ka apa ka.. Ketahuilah..kami penonton tak perlu dihidangkan dengan artis2 yg perlu berpakaian seksi semata-mata utk jadikan watak lebih real. Kami tak perlukan lelaki dan perempuan yg bukan mahram berpeluk-pelukan dan sebagainya utk menimbulkan perasaan kasih sayang dalam cerita tersebut.

      AKU TAKTAU CAMNA HANG NAK BUAT, Tapi silalah guna cara lain na?... Kata orang seni kan??
      Seni la sangat?? So,mestilah kreatifkan?? Jangan lak kata,berpeluk-peluk lelaki perempaun yang bukan mahram, berpakaian tube bra gaun malam tu adalah kreatif. Itu bangang sangat namanya.

      Leh kan tak berpeluk-peluk, berpegang-pegang..takla kami ni sbg penonton tu bodoh sangat tak dapat beza kalau depa tak peluk kami ni taktau depa tu melakonkan watak suami isteri. Dan hilangkan la watak2 boyfren girlfren yg berpeluk-peluk, suap2 makan laga-laga pipi semata-mata nak tunjukkan depa ni pasangan romantik sebelum dilanda musibah ka hapa ka. Semua tu mendatangkan kesan buruk kepada budak2 muda yg beringuih ni ha... Terikut-ikut.....

      Ok, takat ni dulu kritikan aku. hehehe...leh la baca kat UTUSAN ni. KLIK SINI.

      Delete
    2. asal perempuan komen je korang nak bahan. asal perempuan komen je korang bahan. tak gentelman langsung. apa dosa suraya noor, hanis baharom, shafiq nawi dan lain2 kat korang sampai korang nak bahan diorang gila babi? aku rasa tak ramai pun anon yg perangai cam haram ni, mungkin 2 3 org je yg tulis banyak2 kali. patut la malaysia ni ada 12% orang daripada jumlah penduduk malaysia yang ada masalah mental, korang la salah seorangnya.

      Delete
    3. fakta ko tu tak guna... takde guna untuk SPM pon bodo...

      Delete
    4. Aku Sokong Noob. Anon boleh blah!

      Delete
    5. kau, PON dengan Cool Brother_88 kitorang sbg Anon akan bersatu bunuh korang... ok?

      Delete
    6. Suraya Noor
      Itu anak kita kan?
      masa u jdi skandal i kt UUM dlu?

      Delete
  22. hanis tu ketiak die tembam






























































    best gila

    ReplyDelete
  23. i tak ske datuk2 yg gatal miang! ee geli. i ske pucuk2 muda je.. ye i muke i tegang sbb i pakai safi rania gold. so?

    ReplyDelete
  24. RAKYAT2 ANON SEMUA MARILAH KITA BERSATU MENENTANG SEGALA KEJAHATAN!

    BOLE BETA TUJU LAGU..

    Bersatu Kita Bersatu
    Dengan Setia Berganding Bahu
    Jiwa Teguh Berpadu
    Kita Rumpun Melayu

    Bersama Kita Bersama
    Mendukung Hasrat Semua
    Berjasa Pada Bangsa
    Agama Dan Negara

    Lambang Kita Yang Gagah
    Dipandang Mulia Dan Indah
    “Bersatu, Bersetia, Berkhidmat”
    Cogan Katanya
    ANON Terus Mara
    Untuk Rakyat Malaysia


    RAJA ANON


    ReplyDelete
    Replies
    1. Perampas Takhta Raja Anon19 October 2012 at 17:00

      RAJA ANON!! mana askar2 lu? sume komen macam lahanat! Tak best! Puihh! Siot!

      Aku nak rampas kerajaan ko! Lu takut? lu potong lu punya kasi anjing makan!

      Delete
    2. Jangan ganggu Raja kami! Jangan cuba gugat keamanan yang telah kami kecapi selama ini!

      Delete
  25. esok kelate kalah sebab apek pindah johor

    ReplyDelete
  26. pukimak punye perampas nk rampas raja kami!! ko ni mesti anjing2 DAP yg mahu menghancurkn orang2 melayu!

    ORANG MELAYU BANGKILAH KITA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu tak layak sebagai melayu jika mengeja 'Bangkit' pun sudah salah...

      Delete
    2. Perampas Takhta Raja Anon19 October 2012 at 17:34

      argghh! anjing jiran pun aku sanggup asalkan aku dapat naik tahkta jadi raja anon! Revolusi! Revolusi!

      Delete
    3. Yeah bersatulah kita semua Anon!!!


      -Anon yg sama komen pasal 'bangkitlah pun tak reti eja... bla3'-

      Delete
    4. nak bisjut?

      Delete
  27. kepala bapak ko perampas takhta!hidup orang melayu!!!BANGKIITTTTTT!

    ReplyDelete
  28. perampas takhta anon jgn kacau raja kami...lu kacau lu anjing

    ReplyDelete
  29. SEMANGAT KITA MENENTANG KEJAHATAN!

    BETA AKAN BELANJA RAKYAT BETA DENGAN LAGU INI..

    Bersatu Kita Bersatu
    Dengan Setia Berganding Bahu
    Jiwa Teguh Berpadu
    Kita Rumpun Melayu

    Bersama Kita Bersama
    Mendukung Hasrat Semua
    Berjasa Pada Bangsa
    Agama Dan Negara

    Lambang Kita Yang Gagah
    Dipandang Mulia Dan Indah
    “Bersatu, Bersetia, Berkhidmat”
    Cogan Katanya
    ANOONNNNN Terus Mara
    Untuk Rakyat Malaysia


    RAJA ANON

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perampas Takhta Raja Anon19 October 2012 at 17:37

      Come la Raja Anon! Lu sudah tua..pegi karok la kalu nak nyanyi! Aku yang layak untuk tahkta lu!

      Berjuang Bersama Aku anon sekalian, nanti rumah korang aku kasi air free! Muuaahahahaha!!!

      Delete
    2. Lu sama dengan Anwar Ibrahim... Selama ni Anon hidup sejahtera disini ko tahu? Tiba2 ko nak jadi raja... Kau tau tak ko tu bukan anak gahara Anonymous? ko nigger asal zambia kan?

      Delete
    3. mana mak anon. lama xdgr mak membebel.

      Delete
  30. Semua anon sini bangang tahap x bertamadun punya bangang kuasa 34..

    ReplyDelete
    Replies
    1. What the hell are you doin' here,dude?

      Delete
    2. diamlah lembu. kau dtg dri kote anak aku. terpncutlak kat puki hitam mak kau. kecik2 dah mcm babi. dah besar jd lembu

      Delete
    3. Perampas Takhta Raja Anon19 October 2012 at 17:52

      Bryan Mills! lu lah orang yang gua cari! sertai aku kita jatuhkan tahkta Raja Anon! Nanti dah selesai aku kasi lu 25 percent! Hahaha

      Delete
    4. betul kata cicak...

      Delete
    5. lu bukan keturunan gehara bodo punya perampas

      Delete
  31. esok ATM menang sebab safee sali pindah ATM

    ReplyDelete
  32. anjing DAP sudah masuk komen mari kite tembak kepala bapak dia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiiyyoo.. kenapa kita selalu bersengkitaan pun adoi ter ber! Hilup di Blog Seluis ini sulah aman damai makmur seljahtela. Toksah gado meh! Gua sulah lama diam ini Blog Selius tetapi anon sume talak kasi ini kingdom tenteram. Gua sulahi dengan selangkap pantun yang belbunyi;

      anak ikan berlatih belsama obi wan,
      anak cina, anak india, anak melayu suka makan nasi lemak di restoran permai,
      Buat apa kita hidup bikin sawan,
      Kita hidup kan sulah aman dan damai.

      Suka Berpantun,
      Mr Tong Sam Pergh

      Delete
    2. kepala bapak dia kita tembak!!!

      Delete
  33. perampas tahkta raja anon lu boleh mampos!!pegi main bontot jauh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perampas Takhta Raja Anon19 October 2012 at 17:59

      kenapa anon takut akan perubahan? gua mau kasi korang anon sume prasarana yang lagi aman, harga minyak gua nak turunkan! itu yang korang nak kan? Era Raja Anon nyanyi2 karok sudah ketinggalan! Gua adalah revolusi terkini ANON! mari bangkit bersama aku. Kalu Lu orang tak suka, Boleh pegi mamPOS laju2! Hahahaha!

      Delete
    2. bapak...nak bisjut?

      Delete
  34. perampas takhta raja anon bodoh tak habis2 sial tak habis2 pukimak tak habis2 lancau kepala bapak lu!1 lu punye bontot boleh bagi itu singa main!

    sahabat abg carut

    ReplyDelete
  35. FIRST !!! NAK BISKUT, KEPALA BAPAK WOI

    ReplyDelete
  36. Tumpang lalu ya webmaster..
    Mari..mari.. sini..sini....buat semua kawan2 teman2 adik kakak, abang, tante, oom, pakcik, makcik... Siapa yang mahu buat :
    * Web
    *Hosting
    *Domain
    *Server

    Untuk peribadi atau Syarikat....

    Kunjungi kami di :
    www.osemnetwork.com.my

    ReplyDelete
  37. Hai anon semua, sihat? Ni saya nak minta maaf sebab sangka buruk terhadap anon semua... Jadi, esok saya akan buka blog saya kepada semua... Ya takdelagi dah invited readers... Anonymous pon boleh komen... Lagi satu pegila rumah saya esok dekat Highland Tower sebab esok saya kawin dengan my future friends in jannah iaitu Prince Of Noob... Wahh bahagianya saya esok! Sayang anon semua... Sapa boleh tek makanan apa untuk kenduri esok saya bagi roket setiap sorang... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh lupa sayalah Hanis Baharom... ada typo bukan tek tapi teka... hihihi

      Delete
    2. Hanis Baharom nak pekpek

      Delete
    3. Hanis Baharom? fap fap fap

      Delete
  38. ANON!

    I FOUND THIS!!!

    https://plus.google.com/111111358901052865783/posts

    MARI BAHAN!

    ReplyDelete
  39. mari la melawat google+ saya

    https://plus.google.com/111111358901052865783/posts

    ReplyDelete
  40. kawan2 mari add saya
    saya nk bagi nenen kt u'll

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak bleh add pun. nak nenen u...

      Delete
    2. Cepat La...Nak Hisap Nenen Hanis Puas2 Ni...Cepat La...Cepat La...:(

      Delete
  41. anon kutuk hanis adalah BABI SUNDAL19 October 2012 at 22:00

    hanis baharom tidak bersalah

    udah2 la korang
    jangan jadi babi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko la babi sundal sbb ko pun sekutu anon

      Delete
  42. sapa ada kredit lebih? mintak share skit..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails