Tuesday, 13 December 2011

Serius Cool - The Cloud : Bangunan Yang Menyebabkan Orang Amerika Marah (8 Gambar)


Problem American?

The Cloud ialah pelan sebuah bangunan apartmen yang dijangka siap dibina pada tahun 2015 di Yongsan , Korea Selatan. Ia merupakan dua menara yang berketinggian 260 dan 300 meter yang disambung dibagian tengah dengan struktur yang menyerupai awan. Struktur berbentuk awan ini akan dibina pada tingkat 26 dan menempatkan ruangan kegunaan komuniti seperti dek observasi, taman permainan , pusat perniagaan dan dewan serbaguna. Ini dalah awesome. Dalam kebanyakkan rekaan bangunan pusat membeli belah dan komuniti diletakkan dibawah. Rekaan pusat komuniti ini diilhamkan oleh bentuk awan tetapi ia menyebabkan rasa tak senang hati dikalangan segelintir rakyat Amerika yang mengatakan ianya kelihatan seperti bebola api letupan pesawat pengganas yang menerobos World Trade Center. What do you guys think. I think the building looks awesome. Screw the Americans







Laporan asal ArchDaily

41 comments:

  1. buttttttthuuuuuuuurrrrrrrttttttt

    ReplyDelete
  2. obe : rasa tidak senang hati.

    ReplyDelete
  3. who care if American angry? orang lain punya marah dia penah fikir (mood : tetibe emo)...haha...

    ReplyDelete
  4. bagus la design ni, ada reinforcement kat tengah. kalau kena langgar dengan kapal terbang, tak roboh sampai ground zero kot.

    ReplyDelete
  5. konsep mmg kene... mmg nampak sgt metafora dari 119

    ReplyDelete
  6. seems like USA-ians (learned from 9gag, never use americans to refer to USA citizens!) can offend anyone under freedom of speech, yet they can never be offended.

    ReplyDelete
  7. hanafijaafar: sangat setuju lolololol

    ReplyDelete
  8. ni semua rancangan illuminati...kalau korang kira 26=666....tu nombor setan....jangan terpedaya dengan dorang....

    ReplyDelete
  9. semua nak kena ikut telunjuk AS je.. bosan.. bio la orang nk buat apa pon.. cit

    ReplyDelete
  10. nampak mcm x stabil, but whatever, and yeah, screw the Uhhhmmeericaa!!! #troll

    ReplyDelete
  11. ini semua agenda america yang ingin menyerang korea lalu menguasai muzik k-pop...ini sungguh fak-fakepap!

    ReplyDelete
  12. Pergh, bangunan tu....
    Dayum aku nak main minecraft la

    ReplyDelete
  13. syurga lgi indah

    ReplyDelete
  14. Americans are idiot. Nyanyikan dalam irama muzik k-pop.
    Agree with Obe. Awesome

    ReplyDelete
  15. boooo.. diz thing oredi in tv yesterday..

    ReplyDelete
  16. americans: kami membantah kerana bnde ni menyerupai bebola api wtc

    koreans: pi mampus la hangpa. ini tanah kami. kalo kami nk bina loji taik 14 tingkat pon sukati mak bapak kami la

    ReplyDelete
  17. tak baik la korang kutuk amerika. amerika dah banyak bantu kita tahu?

    ReplyDelete
  18. Ni macam KLCC tambah cloud n tak sama tinggi je.American butthurt? 911 kat negara diorang apa kene ngan korea?

    ReplyDelete
  19. simon cowel pun wat girl grup da..the mix

    x ngaku influence dari kpop..

    ops, simon british eh? huh?

    ReplyDelete
  20. [QUOTE]Anonymous said...
    tak baik la korang kutuk amerika. amerika dah banyak bantu kita tahu?

    13 December 2011 23:51[/QUOTE]


    mender yg Amerika bantu kita?
    Amerika tu plagiat besar ko tau?
    mai negara org,pastu rampas mcm taik pastu mengaku kata semua tu hok diorang. adakah itu BANTU?

    ReplyDelete
  21. Alaa, dorang marah bukan apa...

    Design bangunan neh bukan milik dorang :D

    ReplyDelete
  22. korea cakap: ada aku kesah kalau america tak suka????

    ReplyDelete
  23. memang macam wtc meletup.
    tapi aku lebih yakin semua ini agenda Freemason Illuminati.

    ReplyDelete
  24. ooh dude. stop talk about freemason

    ReplyDelete
  25. freemason!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  26. nampak mcm telor dtengah tanduk~

    ReplyDelete
  27. F*#% American!!!

    ReplyDelete
  28. yeah... screw the americans...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails