Tuesday, 13 December 2011

Serius - Video Ini Dikatakan Agenda Jahat Islam Di Amerika


Evil video?


Dibawaha ialah trailer kepada program realiti All-American Muslim yang bakal ditunjukkan pada saluran TLC. Ianya sebuah rancangan yang menunjukkan umat islam Amerika juga manusia normal dan bukannya pengganas. Rancangan ini dirakamkan di Dearborn Michigan. sebuah tempat yang mempunyai jumlah penduduk Islam tertinggi di Amerika. Terdapat pihak "patriotik" dan "cintakan kristian" marah dengan kewujudan rancangan ini. Menurut mereka ini jarum halus umat Islam untuk menunjukkan mereka ini bukan "bangsa pengganas". Mereka yakin ini agenda untuk membuatkan orang Amerika lupa akan "dosa" orang Islam yang dilakukan ketika 911. Akibat dari bantahan pihak "ketuanan AmeriKKKA" ni 65 dari 67 penaja rancangan menarik diri kerana takut diboikot.

Sad huh? I do believe the video below will make some muslim in Malaysia go "Ya allah ini bukan ISLAM SEBENAR!.. ini agenda kafir menunjukkan Islam liberal melampau!"

You just can't win can you? Islam liberal dichop pengganas oleh extremis perkauman Amerika sebagai agen keji Islam and at the same time will be labelled as sinners for not depicting the real Islam



27 comments:

  1. "WHAT? MUSLIMS LIVING LIKE SANE, MODERN AND CIVILIZED PEOPLE? HERESYYYY!!!"

    They can't accept the image of Muslims other than the crazy ALALALALALALALALA DURKA DURKA SUICIDE BOM I KEEL YOU ALALALALA Arabs

    ReplyDelete
  2. Aku tengok Islam dekat Malaysia pun lebih kurang sama je macam dalam video. Ada yang warak dan ada yang tak. Kalau tengok drama-drama dan filem-filem Meleis pun dah boleh nampak.
    Ini adalah cara orang Islam Amerika menjalankan dakwah disana. Kerja-kerja dakwah ni perlu berjalan secara berperingkat dan pelan-pelan kayuh kata orang. Sebagai permulaan memang aku setuju dengan video tersebut.

    ReplyDelete
  3. I thought islamphobic is something in the past?

    ReplyDelete
  4. "I do believe the video below will make some muslim in Malaysia go "Ya allah ini bukan ISLAM SEBENAR"

    Hang tunggu je Obe, jap lagi ada la insta-ustards dengan insta-ustazards lulusan Maktabah Ghughel mai.

    ReplyDelete
  5. ada macam2 pandangan terhadap islam liberal. tapi kita tak boleh kata mereka ni tak wujud. kalau kat negara bukan islam, lagi ramai yang jadi liberal sebab nak adapt dgn budaya tempatan.

    kalau duduk kat kawasan melayu dari kecik sampai besar, tak pernah nak tengok keluar, tak pernah nak tengok kesusahan orang islam kat negara bukan islam...tak payah la nak kutuk mereka sebab mereka jadi liberal...

    ReplyDelete
  6. Some Americans butthurt when Muslim do what Muslims always do, and they butthurt more when Muslim do what Americans always do. Oh rednecks, can you just understand and live with them?

    ReplyDelete
  7. standby for popcorn.....
    gonna be sh*tstorm in here for awhile....

    ReplyDelete
  8. bl drama nk start ni???

    ReplyDelete
  9. die tunjuk keadaan islam sebenar..
    standard la tu..
    sume tempat ade cmni..
    ade yg baik
    ade yg buruk..

    ReplyDelete
  10. samwan tolong kasitau saya, islam di amerika bermazhab yang mana satu??

    ReplyDelete
  11. islam di america bermazhab illuminati.

    ReplyDelete
  12. Islam di Amerika bermazhab Hanafi

    ReplyDelete
  13. Wow,muslim can handle a club,wow,why not???

    Mesti best,boleh melancap depan pc mcm apa yg obe buat dengan fan fan blog serius

    Liberal muslim!!!yeah!!!


    Fuck obe,bullshit blogger

    ReplyDelete
  14. pause at 0.18 di tangan kanan dia ada tatoo and dia sedang bersolat, oh come on muslim.

    ReplyDelete
  15. maybe die tu mualaf kot.. kite mane tau kan.. so , jgn la kite judge org dri pandangan mate je beb judge detail2 la.. n' satu lagi.. dont be racial what people think, we are not the one to judge them u know..

    ReplyDelete
  16. pikir je la positif. pastu doakan dorang. kt mesia ni pun same je aku tgk banyak 'liberal' nyerrr.

    nak kate amerika? shah rukh khan kt india tu pun islam gak. tp ape jadi? aiiih korang ni takyah pelik laaaaaaa.

    ReplyDelete
  17. muslim malaysia ni sebok sgt dgn bab2 ibadah fekah hukum bla3, lek2 lu. firstly biar la akidah dorg mantap. selagi dorg mengakui Allah sebagai tuhan dan Muhammad sbg rasul, sudah oklah tu sbg permulaan. nabi muhammad pun sebarkan islam dgn pemantapan akidah dlu. bila pengikut dah acknowledge allah tu tuhan, then comes the other issue. kalo dorg bertatoo ke, minum arak ke, bia allah uruskan. kite dakwah je dorg perlahan2.

    ReplyDelete
  18. dear obe. so lepas ramai sponsors tarik balik, will it still be on tv or has it been cancelled?

    ReplyDelete
  19. apasal orang Islam kat US kena jadi wara' alim pulak?
    para pundek betul.
    macam la kita ni ikut Islam sangat...
    Tapi video tu lebih pada kehidupan Arab-American le...budaya arab lagi banyak...
    kalau sebut Muslim kat US orang terbayang Arab atau Pakistani...
    Pakistani episod lepas ni kot...dah kena banned awal2...taksempat tengok la.

    ReplyDelete
  20. OBE! WRONG INFO!
    PLEASE REMOVE THE WORD BAKAL SEBAB DAH DITAYANGKAN PUN DEKAT US!!

    search at sceper.eu

    ReplyDelete
  21. haiz.iq org malaysia pon lagi tinggi dari iq org AMARIKKA.hell,iq meleis pon lagi tinggi gamaknye.

    ReplyDelete
  22. Everybody knows 9/11 is an INSIDE JOB!!! Stupid pro american catholic bastards.

    ReplyDelete
  23. Please lah..kat Malaysia nih belambak Muslim minum arak, jadi bartender, Jadi Dj Pub or club, joget meloncat mcm beruk seperti mizz nina dan Ogy tu. Ada tattoo, Makan babi, makan dadah, pakai tudung tp bentuk bontot, nampak cameltoe dan tetek gebu. wat maksiat, buang anak lagi,.nak aku senaraikan lagi?

    takyah nak ckp negara org..negara sendiri lihat.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails