Friday, 16 December 2011

Serius Sadis - 143 Maut Setelah Meminum Samsu Haram di India(10 Gambar)


Kencing Satan Toksik

Di Kolkatta India, 143 orang maut manakali berpuluh-puluh lagi dimasukkan kedalam hospitak setelah beryamseng dan cheers dengan samsu haram. Kejadian berlaku di Sangrampur, 30 kilometer diluar Kolkatta. Mereka yang mati dipercayai meminum samsu haram yang dicampur methanol bagi memberikan kemabukkan maksimum. Arak biasa mengandungi ethanol dan bukannya methanol. Methanol biasanya digunakan sebagai solvent! Mereka yang maut terdiri dari mereka yang berpendapatan rendah. Samsu haram menjadi minuman feel good time mereka kerana ianya murah dan dijual pada hara 10 Rupee (63 sen) setiap setengah liter. Ini adalah satu per tiga harga arak "halal" yang dibenarkan dijual oleh kerajaan India. Selepas kejadian Polis menahan 10 orang yang dipercayai menjuai samsu haram. Orang ramai dan sanak saudara peminum samsu haram pula menyalahkan pihak Polis kerana membenarkan aktiviti haram ini berlaku didepan mata mereka.

Di Gudjarat dimana penjualan alkohol diharamkan, mereka yang bersalah menjual samsu haram sehingga mengakibatkan kematian boleh dijatuhkan hukuman mati mandatori. Hukuman ini ditetapkan setelah lebih 120 orang maut selepas meminum samsu haram pada tahun 2009.






Laporan asal Associated Press


43 comments:

  1. mmg sadis sial. minum methanol first skali bleh buta. deswai industrial grade ethanol semua denatured. tk nk bagi org minum, tapi ade genius nk untung cpt. itu la ramli... aku bilang jgn minum, kau mau minum jgk, haaa skrng tgh jln pun kau mau tido...

    ReplyDelete
  2. Aku suka tengok iklan divine sip tuh. Gambar tu sungguh ironik dengan konteks entry ini

    ReplyDelete
  3. ini mmg serius sadis.. dah tau tak bule minum.. brani mati minum.. ntah haper2 depa nih.. sedap kot no..

    ReplyDelete
  4. jangan minum laa. gila mau mampos ka. bini dengan anakmu menangis kurang kasih sayang..

    ReplyDelete
  5. ada sebab kenapa islam haramkan minuman yg memabukkan..

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. memang sadis. sadis yang serius.

    http://tepi-pantai00-.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. 143 = i love you?

    lame.

    ReplyDelete
  9. kat India pon bleh ade 1 negeri yg mengharamkan penjualan alkohol~ kat Malaysia ade ke?

    ReplyDelete
  10. gambar last = fap!fap!fap!!

    ReplyDelete
  11. samsu segar samsu segar make you strong like me

    ReplyDelete
  12. kat malaysia pon pernah jadi jgk, x slap kat belah2 perak@ selangor kat estet2 tu...thun brapa x ingt, dkat 20 org kot mati...siap kluar mastika..rami yg buta...aku rsa yang kat malaysia ni dia pnya cwngan kot...

    ReplyDelete
  13. sebab itu Allah mengharamkan arak.
    xperlu nak mencuba atau dicuba. dah memang keburukan nya lagi nyata dan jelas. amal makruf nahi munkar.

    ReplyDelete
  14. LOL at the people who say Allah mengharamkan arak. Masalah disini bukan arak, tetapi orang yang buat arak dengan methanol.

    Arak yang mereka minum ni mengandungi methanol. Arak biasa tak sepatutnya methanol, ia sepatutnya mengandungi ethanol.

    Ini macam orang makan nasi lemak basi sakit perut, kau pergi cakap inilah sebabnya Allah mengharamkan orang makan nasi lemak.

    ReplyDelete
  15. Bodoh Palui bongok kindet betul ko kah weng,apsal ko nak attack sal agama,da agama kami ckp hara,bukan kami ckp ttg agama lain lah siyalllllllllllllllllllllllllllll!apatujuan arak tu?utk memabukkan bukan?kalau da mabuk,apa jadi?hilang kawalan diri mcm binatang punya kelakuan,ko nak tgk manusia jd mcm binatang ke?jangan nak maen api kalau ko x nak terbakar,plz dont be such a DUMB ,jan men agama2x pla,howkey! bangang nak mampus tullah ko ni.

    ReplyDelete
  16. apa kaitan arak ngan nasik lemak.. jauh bezanya tu, arak untuk memabukkan & suka2, nasik lemak untuk mengenyangkan untuk dapa tenaga sebagai usaha untuk terus hidup.. LOL!!

    ReplyDelete
  17. nak tegur tu ayat elok la sikit

    arak tu haraaam sebab keburukkan lebih banyak dpd kebaikan

    kata2 kesat tu haram/tak haram (aku tak arif) takde kebaikan langsung...

    ReplyDelete
  18. kpd Kah Weng...arak wt dr methanol ke ethanol ke ttp jd mabuk sbb ad alkohol n nk brpkir logik pun xbleh...tht why Kah Weng xleh nk bpikir logik...stupid!!

    ReplyDelete
  19. Fak Weng!!! Nasik lemak mmg sedap dan tak memabukkan. Setupid. Ok, bye.

    ReplyDelete
  20. "apatujuan arak tu?utk memabukkan bukan?kalau da mabuk,apa jadi?hilang kawalan diri mcm binatang punya kelakuan,ko nak tgk manusia jd mcm binatang ke"

    kat malaysia org yang tak minum arak pun berkelakuan cam haiwan gak, tu rogol anak ngan cucu tu kelakuan manusia ke?? tu sbb hilang kawalan sbb mabuk ke?? kekelakuan haiwan tu..haktuih..

    ReplyDelete
  21. alkohol dengan arak banyak bezanya oi...ko g amek ethanol absolute yg jual dalam botol tu togok tengok la mabuk ke mampos...kalau xnk g amek methanol propanol dan -ol yang lain...

    ReplyDelete
  22. wei kah weng syial.nasi lemak tu makanan kegemaran rakyat malaysia.jangan men kutuk2 ja makanan kegemaran kami

    ReplyDelete
  23. whai cork weng, lu pnya agama mmg galakkan keji agama org ka..?

    ReplyDelete
  24. Oh the irony, orang yang pi tegur Kah Weng tu pakai ayat baik - baik lah pulak? And you faggots complain why we Muslims aren't respected.

    I read the news on BBC, funny how the people are complaining that the government "isn't doing anything about it" when the act of selling the liquor was illegal in the first place.

    ReplyDelete
  25. @Kah Weng bodoh nak mampos..minum arak banyak2 xkesah la natural fermentation atau artificial same je menyebabkan liver failure dalam jangka masa panjang..xkesah la alkohol ape pun ko pakai..tapi biasenye natural fermentation hasilkan ethanol..bodo sial ko ni..blaja biochemistry kasi habis dulu..bagi metaphore pun cam bodo..

    ReplyDelete
  26. wei anon kat atas. ko ingat ko pandai sngat ker. kalu ko terrer sngat knape manusia suka makan nasi

    ReplyDelete
  27. teguran utk kata2 kesat tu ditujukan kepada mereka yg menggunakan kata2 kesat...

    ReplyDelete
  28. setuju dgn arop,kata2x kesat tuk org yg guna ayat kesat,lau cr lembut x ble pakai,guna ayat kasar pulak!baru dia faham!bangang betul kah weng ni,ni mesti failed bm upsr!

    anon 13.39

    ReplyDelete
  29. @Kah Weng

    tonight U LOSE brah...

    ReplyDelete
  30. lain aku ckp lain pulak org paham... aduss...

    ReplyDelete
  31. kaah weng tu org umno

    ReplyDelete
  32. Mr lim guan eng17 December 2011 02:13

    @mohd afiq ko kata "kat India pon bleh ade 1 negeri yg mengharamkan penjualan alkohol~ kat Malaysia ade ke?" ko babi ke apa bodoh..jgn nak samakan malaysia ngan india la bangsat..ko nak haramkan arak kat satu negeri kat mlaysia? jgn jadi bodoh ko ingat malaysia ni bangsa ko dan agama ko je ke yang duduk.? ini negara 1malaysia bai.. ko kumpul la org riot buat 13 May 2.0.slain all other race bagi tinggal melayu je masa tu tak salah nak guna undang2 islam sepenuhnya? nak bodoh? bangsa lain suka minum so recpect diorang..jgn selfish pantat..

    ReplyDelete
  33. kat sini ramai org terencat akal.

    aku bkn nk support staement encik kah weng, its just his opinion vary from us, maybe because he's not a muslim.

    so the other muslim, enlighten him with a better language.

    lgipun, islam melarang kita kutuk mngutuk sesama manusia.kena hormat.jaga sikit nama islam.konon nk tegakkan agama tapi prangai busuk mcm org xde agama.

    aku org sarawak, ko bwk prngai racist ko tu bak dtg sini, msti lame h kena pukul smpai mati.

    ReplyDelete
  34. ade unsur iluminati dlm papan iklan arak tu..jage2 lah

    ReplyDelete
  35. kah weng please entertain your new pc version....

    IP tracked:11.113.409.xx
    port:6500
    Tracert: slow

    will be change to '0' window version..
    your pic has been copied.
    enjoy...

    v for vandet_a....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails