Monday, 12 December 2011

Serius Konsep - WHILL - Motor Elektrik Untuk Kerusi Roda (8 Gambar)


Everyone is Xavier!

Baru-baru di Pameran Kereta Tokyo sebuah ciptaan baru yang diberi nama WHILL diperlihatkan. Ia merupakan motor eletrik yang boleh disambungkan kemana-mana kerusi roda yang ada dipasaran dan mengubahnya menjadi kerusi roda elektrik. Whill mampu menggerakkan sesebuah kerusi roda pada kelajuan maksimum 20 kmj dan mempunyai jarak operasi maksimum 30 kilometer. Ianya menggunakan tenaga elektrik yang disimpan didalam bateri Li-ion.Pereka Whill berharap ciptaan mereka dapat mempermudahkan kehidupan pengguna kerusi roda seluruh dunia.

Oh jawab soalan ruang komen. Untuk membelok ketika menggunakan Whill, si pengguna hanya perlu mengimbangi berat badan kekiri atau kekanan. Sensor seaakn SEGWAY Whill akan mengesan perubahan center of gravitinya dan memperlahankan kelajuan satu tayar bagi membelok.





Laporan asal Gizmag

22 comments:

  1. nice headphone..

    ReplyDelete
  2. mesti bass dia sedap kan..fuuhhh

    ReplyDelete
  3. Macam mana nak ke kiri @ ke kanan?

    ReplyDelete
  4. berapa rega headphone ni?

    word verification: wings

    ReplyDelete
  5. professor X mesti pilehhhhhhhhh

    ReplyDelete
  6. usop wilchar become usop whillcar....ehehehe

    mmg terbaik ar device nih....amat2 inovatif...

    ReplyDelete
  7. teringt plak kat cite mr. bean.. hehe

    ReplyDelete
  8. skmm butthurt. dei, go dai skmm

    ReplyDelete
  9. mcmc sila pakai headphone seperti gambarajah di atas !!!

    ReplyDelete
  10. mcm mne nk transfer dari kerusi ke tmpat lain?

    ReplyDelete
  11. aku salute pereka WHILL ni. sangat bagus.

    ReplyDelete
  12. Orang yang malas berjalan juga sangat sesuai gunakan kerusi ini. Design memang cun.

    ReplyDelete
  13. beli satu untuk gi keja ni bagus.apa kata kita jadi agen untuk memda ni pasti best

    ReplyDelete
  14. cube perhatikan betul2 design kerusi tu . Ada dakyah dan unsur illuminati sikit . Serius !

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails