Friday, 30 December 2011

Serius Sadis - Reliti Hidup Anak Orang Berada Vs Anak Orang Miskin


Truth!




64 comments:

  1. Anak org miskin vs anak orang miskin?

    ReplyDelete
  2. Anak orang miskin vs anak orang miskin? can't brain this

    ReplyDelete
  3. Dafuq. where got versus if both miskin?

    ReplyDelete
  4. anak orang miskin vs anak orang miskin.
    terlebih ubat la ko obey.

    ReplyDelete
  5. Ramai yang belajar tinggi2 ni dari keluarga miskin susah.

    Bila dah berduit baru sedar yg hidup dia takde life.

    Kalau yg gila belajar pulak akan sedar yg anak2 kaya yang belajar kerana ilmu semata-mata bukan macam orang miskin yang belajar sbb duit, akan perasan yg mereka ni hidup sia2.

    Long live the rich!

    ReplyDelete
  6. ko pening ke ape Obe??

    ReplyDelete
  7. Orang miskin memang hamba ape.

    Orang kaya macam aku invest je duit then enjoy! Bagi yang miskin2 je kerja
    hahahahaahahhaahah

    ReplyDelete
  8. sama je tajuk tak berubah tu..
    anak orang miskin vs anak orang miskin...
    salah tu....

    ReplyDelete
  9. dafakkk?? tpyo yg betigu serisu!!

    ReplyDelete
  10. obe is a typo but this is too much dude.. hahha obvious sgt tu

    ReplyDelete
  11. terus tak fokus dekat content picture ni sbb typo error . hee (:

    ReplyDelete
  12. aku dah printscreen typo obe.bagi satu dunia tauuu!!! hahahahaha,,

    ReplyDelete
  13. Dlm gambar tu- Anak org miskin bila dah graduate terasa susah nak "heret" mak bapak.

    Yang takde dalam gambar - Dari kecik sampai besar mak bapak carik duit nak kasik makan n bagi besar. N mcm2 lagi nak tulis tak habis.

    This is not the "truth".

    This is budak yang tak sedar diri.

    ReplyDelete
  14. anak org kaya ialah lembooo
    perangai cam lembo coz mmg dia lemboo
    lemboo ni suka membooo di karoke
    tertonggek sana tertongek sini tayang bontot hitam...dafakkk ibu lemboo n anak lembooo

    ReplyDelete
  15. Life seems POINTLESS30 December 2011 at 12:19

    Life is absurd.

    What's the point???

    ReplyDelete
  16. Anak orang miskin perangai macam cibai, macam tak bertamadun.

    Duduk je kat kampung tu, masuk bandar menyusahkan orang.

    Babi la orang miskin ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. org mcm ko ar yg xbrtamadun..mcm perangai ko bagus sangat..puiiii..

      Delete
  17. anak orang miskin dh graduate pun kene tanggung mak bapak tapi anak orang kaya, mak bapak yang tanggung

    ReplyDelete
  18. org kaya lah org yg bertamadun....haram jadah

    ReplyDelete
  19. bagi orang miskin, duit tu sebagai motivasi diri. anak orang kaya eksyen je lebih. duit banyak2 bukan duit dia pon. haktuih!

    ReplyDelete
  20. yes setuju..
    anak orang kaya eksyen lebih..haha.
    this is REALITY!!!!!
    PUIHH!!

    ReplyDelete
  21. Anak orang miskin hamba pencacai. TUIH TUIH TUIH

    ReplyDelete
  22. Anak orang miskin lebih hina dari anak orang kaya.

    Dah la miskin, perangai macam sampah.

    Bahasa tak sophisticated langsung. Orang miskin memang taik.

    ReplyDelete
  23. Obepig miskin sebab tu cari duit guna blog.

    OBEPIG MISKIN kena kumpul duit guna blog nak pergi honeymoon oversea!

    ReplyDelete
  24. aku anak org miskin, asal pon dari kampung.... susah senang,,, kena usaha sendiri...

    ReplyDelete
  25. pehal miskin vs miskin??????supertypo thp gaban la obe..

    ReplyDelete
  26. Mengadu sebab lahir miskin boleh rosak AQIDAH faham tak?

    Semua dari Allah. Tak payah la complaint2, berdosa.

    ReplyDelete
  27. like acab once said, 'rich old bastards still having a laugh, while saying it's more than to survive' -unfairground-

    ReplyDelete
  28. aku org kaya. tak perlu tgk benda2 ni semua

    ReplyDelete
  29. In 10 years time, org miskin berusaha jd kaya dan anak dia akan d'compare'kan dgn anak miskin yg lain....the cycle goes on...

    regards,
    Man

    ReplyDelete
  30. miskin atau kaya tuhan xnak amik tau,kaya atau iman?aku nak iman.cari harta,blum tntu Allah bersama kita.Cari redha Allah,pasti harta akan datang kepada kita.rezeki tu tuhan yang bagi..jdi klu kaya,jgn ingt diri tu pwer,tp ingt..yg tuhan bagi kita tanggungjwb besar

    ReplyDelete
  31. hahaha..lawak2...

    http://engineering-joke.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. pa jadah la korang ngarut ni.. kutuk org miskin, kutuk org kaya.. cam haprak..

    bg aku miskin ke kaya ke tetap manusia..

    susah gak nak memahami gambar ni..

    yang kaya x payah 'pecut' pun sebab ada 'kereta'. n x payah susah payah masuk uni, semuanya dah ada tersedia.x payah masuk uni, dah ada harta macam org amik phd.mcm ada pangkat professor,.

    yang miskin plak, dh kuar uni pun masih susah. sebab kena tanggung parents, diri sendiri, loans..

    tp yang bagusnya,in next 29 years dia akan hidup selesa macam budak kaya tu. whereas, budak kaya tu belum tentu mampu mengekalkan kekayaan beliau.(true story!)


    ---ALIA

    ReplyDelete
  33. mak bapak aku kaya, tok nenek aku pun kaya, aku pun kaya.. semua keturunan aku kaya..sebab mereka jual kaya..majerin2 tak main.

    ReplyDelete
  34. Shit, ko buat aku sedih pulak petang2 nak dekat thn br ni

    fuck you obebabi you fucking faget

    ReplyDelete
  35. Syukur negara malaysia aman. Ahamdulilah.. Tak perlu kaya, yang penting aman, boleh beribadah.. Kalau negara kaya, tapi demonstrasi siang malam tak guna jugak..

    ReplyDelete
  36. Agenda freemason agar orang miskin menentang golongan kaya!!

    ReplyDelete
  37. anak org kaya hidup tak thrill langsung. mati mak bapak jer semua terus lost. tu yang jadi jahanam semua

    ReplyDelete
  38. Ceh yang duk maki orang kaya ni padahal nak jadi kaya jugak.

    Ko simpan la cacian2 tu nanti dah kaya boleh baca untuk diri sendiri. Takpun untuk keturunan sendiri. PUIH

    ReplyDelete
  39. Alah...senang je nak menang race tu, anak miskin potong je tali kat bahu tu, pastu pancitkan tayar kete sblh...abis cite...hahaha...

    yang benar,
    Aksi si Miskin Melampau.

    ReplyDelete
  40. bersyukurlah kamu semua dekat sini kerana masih mampu type komen dekat internet. mari sini korang datang dekat kemboja, lihat sendiri kemiskinan dekat sini.

    ReplyDelete
  41. jgn korg lupe rzki 2 dtg dr ALLAH, wlaupum korg ckp rzki 2 ats titik pluh korg, ble2 je ALLAH blh tarik blik, so ingt2 la, jgn hina org miskin. gmbar 2 serius x btul, anak2 x ptut rse trbeban, ptut rse bangga dpt balas blik jasa mak bapak

    ReplyDelete
  42. miskin kaya berak busuk jugak ! !

    ReplyDelete
  43. this is not rich vs poor. Obe just put the title on it. i can see this is the unfair race.

    shake ur head if you r agree.

    ReplyDelete
  44. lagu Brat by Green day untuk post ni kahkahkah

    tp sape yg sampai dulu?

    ReplyDelete
  45. hahaha..yg atas2 ni dok kutuk org miskin,diri sendiri tu bnyak duit ke?hahaha..de org dalam akuan de RM 100k pun rse miskin ag.de org lak dalam akaun de RM 5k pun dah rse kaya.jadi,jgnlah perasan kaya.ko anak org kaya cmner pun,ilmu x cukup x gne gak.org nak ilmu.harapakan mak bapak je bnyak duit,diri sendiri dok pau duit mak bapak gak.pastu berlagak depan kawan2..lau mak bapak ko muflis,menangis x berlagu la jawabnya..bunuh diri trus.

    ReplyDelete
  46. miskin vs kaya,. semua kna usaha jdi kaya,. tpi pling best kaya dan beragama, ke 2 best x kaya tpi beragama, ke 3 best kaya tpi agama x tau g mna, last kli korang jadi,. miskin xda agama, siap angan2 klu kaya nnti nk g berpoya2,. sdih jdi golongan last,. org miskin pnh tanya Nabi, org kaya bleh wat pahala dgn sedekah dan pelbagai lg dgn harta diorg,. Nabi cakap, org miskin pun bleh dpt phala mcm tu dgn berzkir dan ibadat2 lain. org miskin tnya blik, klu org kaya pun berzkir dn wat ibadat2?? Nabi ckp la, tu la kelebihan mnjadi org kaya.. so org2 miskin, usaha la mncari hrta utk jln btul..

    ReplyDelete
  47. Gua tak kisah pasal duit. Gua kisah pasal ilmu dalam otaq.

    ReplyDelete
  48. org kaya boleh beli ilmu..pastu x tau pakai n x pernah rasa hidup susah..org miskin berhutang nak cari ilmu..tambah dgn pengalaman hidup..doa mak bapak..confirm cerah masa depan..

    ReplyDelete
  49. kaya atau miskin,semua sama..haha..aku anak angkat syed mokhtar al bukhary..yayasan dia semua aku masuk..maknanya aku pun anak orang kaya.. *sangat bangga

    ReplyDelete
  50. nasib baik yang misik tu dah pakai topi graduation awal2.. yang kaya bodo tu xpayah la

    ReplyDelete
  51. kalo kaye harta dunia pun..tp miskin harta akhirat, tak gune...xpe belagak la puas2 selagi bole ni..sile2..

    ReplyDelete
  52. ala......nasib baik kat akhirat tak tgk sume nie....cume iman dan taqwa je...Tuhan itu Maha Adil....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails