Thursday, 29 December 2011

Serius Cool - Raiffeisen Bank Di Zurich : Bank Paling Stylo (10 Gambar)


Wa wa wee wa


Bank biasanya sebuah premis perniagaan yang membosankan. Bank paling bosan di Malaysia aku rasa Bank Simpanan Nasional. Rekaan retro gila. LOWL. Anyway ini ialah rekaan dalaman Raiffeisen Bank di Zurich. Totally lain dari apa yang kita expect from an interior of a bank. Ianya rekaan firma NAU Architecture. Aku suka gila rekaan dinding yang mempunyai potret muka tokoh-tokoh terkenal yang pernah tinggal di Bandaraya Zurich. Cool beans!






Laporan asal Luxury Houses

23 comments:

  1. kedua la bongok... kahkah

    ReplyDelete
  2. sebuah lagi pusat berkumpul ahli kumpulan freemason

    ReplyDelete
  3. with that design, bukan takat bank je, aku rasa most building kat malaysia kalah kot.

    ReplyDelete
  4. This is a bank? Holy cow!!! This officially makes all banks in Malaysia bl**dy boring hohoho XD

    ReplyDelete
  5. ballsack teabegger29 December 2011 20:06

    ke seven eleben la tongong...

    cool siot dezain die.

    ReplyDelete
  6. isan2...sikit2 freemason..taksub sangat

    ReplyDelete
  7. @lemoc b0NgoK .. baik lah.. nanti aku tukar ahli lain plk

    ReplyDelete
  8. fulamak....silap ari bulan tersalah tny rate bape sewa bilik 1 malam nak dtg bercuti kat kawasan tu nti.padahal bank je. haha

    ReplyDelete
  9. wlaupon bsn nampak retro tapi baju staff perempuan diorang agak seksi gak. kebanyakan pakai kebaya ketat. fap kejap aku atas motor tengok bontot diorang terkedik-kedik lari anak lintas jalan.

    ReplyDelete
  10. zzz, dah bank diorg di finance dgn duet mafia, grifter, corrupt politician, etc. nak elak tax...mane tak lawa gileee

    ReplyDelete
  11. pejabat ni bukanlah tempat org gay macam dalam video ni...http://www.youtube.com/watch?v=jMg43jI7WM4

    ReplyDelete
  12. bank ka?..buat pe buat cntik sngat lol tp memang cool

    ReplyDelete
  13. bsn pon ape kurangnya, finance dari umnorasuah, tipuduitrakyat & sebagainya~ ape yg halal sangat pasal bank2 kat malaysia ntah aku pon tak tau~ sistem bank itu sistem yahudi freemason illuminati~ hatta bank islam sekali pon, nama je bank ISLAM, income remix halal-haram~

    http://www.youtube.com/watch?v=Aau1P3lITKc

    ReplyDelete
  14. bsn..memang ta best die nyer bangunan n sume dsign lam tu.. old fashion from 80's heheh ;D

    ReplyDelete
  15. ni bank terlebih duit xtau nk wat apa...mai sikit ....


    www.rahsiailmupukau.org

    ReplyDelete
  16. aku tengok BSN kat seksyen 16 Shah Alam tu dah renovate..
    bukan main lawa lagi..

    ReplyDelete
  17. sebab aku masuk BS sebab nak tengok komen2 yang rage,off topic, ada nasihat dan cacian

    gembiranya hidup

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails