Friday, 9 December 2011

Serius Iklan - Acer ASPIRE S3 : Ultrabook Sexy Khas Buat Blogger (15 Gambar)


SEXY!

Acer S3 ialah komputer riba dalam pengkelasan baru yang dipanggil Ultrabook. Ianya mempunyi specs yang cukup awesome untuk membernarkan anda melakukan kerja on the go. Acer Aspire S3 ada dalam 2 versi. Versi pertama menggunakan Intel Core I5 manakala versi kedua menggunakan Intel Core I7. Jadi apa yang spesel sangat? Well just look at the thing. It's sexier than Neelofa in a wet t-shirt. No seriously!Ultrabook ialah pengkelasan komputer riba yang nipis, ringan tetapi masih ada oomph untuk orang macam aku. Kenapa aku cakap orang macam aku? Pasal normally bila bekerja diluar aku kena bawak kesemua full compliment of my blogging armory. Ianya seperti dibawah



See that? Weight and space are a luxury that I MUST have.Kalau tak by the end of the day bahu boleh patah menapak keliling KL untuk cover latest events untuk AMANZ.MY. Acer S3 ringan dan nipis dan sekaligus mengurangkan seksa duniawi bila bekerja. Acer S3 memang targeted for people who are always on the go. People like me!


Bercakap pasal Acer S3..........Pihak ACER akan ada promo sempena penjualan Acer S3 Versi Core I7 kelak di The Boulevard, Berjaya Time Square pada 17 Disember ini.Kalau korang antara 80 pembeli pertama Ultrabook terkini ini anda dapat diskaun RM1000. Yes our eyes are not deceving your optical nerves there people! Acer S3 Core I7, 240 GB Solid State Drive , 4 GB RAM dan Windows7 64 bit ini dapat anda beli dengan harga cheapskate WTFBBQ RM2999.



Masih mahal anda kata? Well let's put it this way. Jika anda memang sukakan bahu patah, beg digendong gemok macam perot Zombie Busung serta mahukan laptop huduh go ahead make a pass on this awesome offer. As for me? Aku macam nak jual pulak Acer S3 I5 aku so I can make a grab for the I7 version. MORE POWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! NAO!






84 comments:

  1. fap fap fap.... *s*

    ReplyDelete
  2. acer = laptop cepat panas

    fuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  3. member ak beli acer i7 july ritu..
    baru pkai sebulan da pdm xmau nyala..
    hntr centre 2bulan xdpt2 ag..senget tol..

    ReplyDelete
  4. aku pakai dua bulan tak rosak pun

    paling best 2 bulan tak shutdown. Masuk beg tidur

    Acer S3 series macam TABLET. in and out no problem

    WIN

    oh dan tak panas. Ultrabook MAHAL for a reason. U r getting that ease of mind n slickness u cant get from cheap lappies

    ReplyDelete
  5. pic ke3 dari bawah,

    apple, need pelapik putih(plastik)
    acer, doeesnt need anything.

    haha

    ReplyDelete
  6. obe..mayb member ak dpt yg defect kot..dlm 10000 yg manufactured, mayb ad sebijik dua yg defect..xd luck la kot..

    ReplyDelete
  7. adekah aku tersilap mata? apple pkai win7? lol?

    ReplyDelete
  8. yah i know...
    ......its paid to post right? lololol...
    BTW...gud luck bro!

    ReplyDelete
  9. WTF is that faggotry? windows inside a mac? Infidels....

    ReplyDelete
  10. alto pakai bootcamp leh wat dualboot..so bleh install win7

    ReplyDelete
  11. Hmm... nie honest review ker sponsored review? Acer kualiti agak problem la....tp depends on luck jugak la...

    ReplyDelete
  12. menggelabah gile yg komen 'acer ' x bagus tu...

    ReplyDelete
  13. tp ko still kene bwk ko pnye gajet2 tu kan...? so, what's the BIG different??

    ReplyDelete
  14. kenapa ACER?? kenapa tak ASUS??

    ReplyDelete
  15. 3 org member aku pakai acer.. bru dpt 2 hari dah hantar balik kat kedai.. serius x tipu..

    ReplyDelete
  16. acer bagus. dia lagi tahan lasak dari lappies yang canggih tapi mudah rosak

    yeah. ikut luck

    ReplyDelete
  17. lembab nak mampus produce laptop nipis ringan kecik segala bagai. apple dah berkurun dh. go for apple la obe, acer noob.

    ReplyDelete
  18. Macintosh sekarang dah boleh pakai Windows lah. Its from Bootcamp

    ReplyDelete
  19. aku pakai lappy hp compaq presario dah dekat 5 thn..luckily x pernah rosak pape.membe aku sume respek..HP FTW!!

    ReplyDelete
  20. for that kind of price, I think i'll opt for macbook air. Yeap hardware tak sehebat S3 but Apple built their OS only for their hardware. That's why OSX waaay superior than windows.

    P/S: Not an apple fanboys, I used linux. Geek miskin.

    ReplyDelete
  21. ini pakai solid state, memang la tak panas. aku rasa laptop dah tak sesuai pakai harddrive...

    ReplyDelete
  22. aku pun ada solid state jgk... -pendrive-

    ReplyDelete
  23. To all the stupidistas out there, do some research b4 comment, for years apple has been able to run windows with bootcamp or additional software without the need to restart their mac. Ive been using MacBook for almost 4 years now without a SINGLE problem compared to my Kompaq for almost 2 years with full of problem. Once you try a mac, never look at windows again.

    FYI: Apple fanboy here

    ReplyDelete
  24. sape kat sini bolh xplain dfrnt HDD dgn solid state?solid state mean kte dh xleh upgrade harddisk ea?ke cmne?

    ReplyDelete
  25. Acer 4736 Master Race reporting in.

    Based on aku punya systeminfo, aku tak pernah format windows 7 aku sampai sekarang. Dah setahun. Okay setahun mungkin kejap. Tapi bagi aku lama. Ada orang tu pakai 3 bulan kena format sebab virus mencacak cacak. macam bodoh.

    Original Install Date: 26-May-10, 11:07:57 PM

    ReplyDelete
  26. obe, how's the display? read some reviews cakap displaynya wobbly. ada try kat pcfair tu ari, memang agak wobbly ah. tend to lean backwards. doesn't that bother you?

    ReplyDelete
  27. Anon 22:27

    Not all people know that mac can run windows but the way you refer them as stupidistas really makes us, the good mac user feel ashamed for using a mac.

    oh wait, you're an Apple fanboy? no wonder....

    ReplyDelete
  28. acer yg cepat panas tu model lama lah.. zaman core2duo kebawah.. korang ni mesti jenis dah beli satu model je terus buat kesimpulan.. cuba try i7 i5 i3 punya model.. tak payah pakai cooler fan pun.. acer ni bagus sebab bole dpt spec power dgn price yg jauh lebih murah dgn model lain yang sama specnya

    ReplyDelete
  29. Butohlah obe nak promote acer naharooomm !!!!

    ReplyDelete
  30. btl kew nk jual I5 pnye?? bape nk jual??

    ReplyDelete
  31. Yupe. I'm using Macbook Pro until now for almost 3 years. No problem, no freezing, no lagging, no virus. Once Mac, always Mac. Price are higher and so the quality. You got what you've paid. Get a Mac obe. :)

    ReplyDelete
  32. Dengan harga seketul taik Acer tu baik aku beli MacBook Air atau Dell XPS 15z

    ReplyDelete
  33. aku pakai acer lama ni, ape tah nama sampai aku dah lupa, dah tiga tahun dah. pernah tak tutup sebulan lebih. sampai sekarang kuat, mantap. tengok acer s3 ni buat aku mengalir air liur.

    ReplyDelete
  34. design cantik.. tp dalaman ok ke tak campur brg ke.. apa2pun tgok si pemakai jugak..
    http://www.blogpetuasihat.blogspot.com

    ReplyDelete
  35. belilah laptop ape pun tetap akan dicompare dengan apple products. jadi macbook terbaik.

    ReplyDelete
  36. Seriusly dnt buy any gajet coz ur will not enough.juz back 2 the old...use type writer....no compromise.....apy go lucky olwys

    ReplyDelete
  37. adik ipar aku darjah 3 pakai acer travelmate intel celeron tahun 2006 smpi skrg ok lg..turun temurun adik beradik sejak dr wife aku part1 kt uni..beli rm1999..dem xrosak lg..still bleh on..usage dlu dgn skrg same aje main game..dis lappy jarang shut down.. bole ker aku ckp acer yg lame lg tahan??
    aku plak kt umah ade lappy belasahan compaq presario v3000 color itam..itu aa lappy aku buat surfing kt umah layan blog illuminatti ni n anak aku tgk kartun kt youtube sambil ketuk2 keyboard pakai mainan dia..so far still pakai lg..beli tahun 2008..bole ker aku ckp compaq tahan lg tahan??

    ReplyDelete
  38. dia punya graphic agak tak berbaloi berbanding harga....

    ReplyDelete
  39. acer aku pon relek lg.dah sateun guna.smua game aku da layan.now baru abih layan nfs the run

    ReplyDelete
  40. Obe ko dah jadi duta Acer ke? Tahniahlah, lagi byk masyuk skrg. Aku rasa Acer ni x sebaik Asus, nasib ko dpt laptop defect, habislah sbb aku dah kena dulu. Bagi aku Asus Zen lagi seksis

    ReplyDelete
  41. Waa~ nipis n seksi dowh!
    ok, guwa orgasm!!
    BTW, Asus Zen n Acer Aspire S3 mana lagi powaaah ek? huhu~

    ReplyDelete
  42. Aku ada dua-dua. Macbook dgn S3 ni, bagi saya. Acer ok sikit, bukan dari segi spec but customer service & spare parts.

    Macbook aku ni pernah rosak, sakit juga biji kontol dengar harga dia.

    Acer, dari dulu sampai skrg. Maintenance cost x tggi. So, rich fag mcm saya yg bangga sgt barang mahal blh la besar2kan Macbook tu. Padahal 2x5 je dgn S3 ni.

    ReplyDelete
  43. acer ni tgk tangan user gak, kalo xreti nak buat penyelenggaraan berkala, mmg cepat rosak. aku punya acer 2920 c2d dah lebih 4thn..ok jer.bunyi kipas bising standard la..tapi yg fuck. aku beli acer tu rm3.2k cibai mahal gila time tuh.

    ReplyDelete
  44. for anonymous 10:11..lain kali b4 hbs warranty, beli la apple care protection jgn jadi orang pakai subaru tapi letak rumah je, psl minyak mahal.

    ReplyDelete
  45. borneo headhunter10 December 2011 at 10:20

    ada lagi hotstuff..asus zenbook...niceeee

    ReplyDelete
  46. smart & nipis lg mbp kt sblah tu

    ReplyDelete
  47. yes miss anne, grab my 'thing' first.
    it is more worthy than those electronics gadget.

    ReplyDelete
  48. yg enset samsung tu galaxy y kan??best x pkai enset tu??

    ReplyDelete
  49. Acer adalah syarikat Yahudi. Lahanat Freemason. ACE fReemason. Tak nampak lagi ke? Lihat bagaimana Obe mempromosikan Acer AL-Yahud ini secara sungguh-sungguh.

    I rest my case.
    Harap dapat sebarkan.

    ReplyDelete
  50. bagus specnye , nipis , ringan , siap SSD tu yang laju tu , bateri pun tahan lama .

    aku dah test try kat harvey norman ... kagum juga acer ni , camana dia boleh defeat heat problem bila pakai processor2 hi spec ni ..

    cuma 2 je aku x berkenan . body plastik keras & gpu card bukan jenis radeon / geforce .

    tapi laptop cukuplah untuk buat kerja ... nak hi-end sangat pakai desktop lah ..

    ReplyDelete
  51. Aku nk jual tablet acer iconia 10.0inch, sape berminat bley msg or call no ni..013-6688154, thanks obe mudah

    ReplyDelete
  52. satu benda dia kalah dengan alienware m11x ialah graphic card. dia menang dekat harga yang jauh lebih murah. Tapi always m11x lebih sexy even tebal daripada acer ni.

    ReplyDelete
  53. http://www.sold.my/?afcd=friend&friend_id=58a21b0ccdf006decbb99d647117275838123688

    ReplyDelete
  54. Still using Pentium4

    ReplyDelete
  55. sedihnyerr blog ni dah jarang update. tuan rumah nak kawin la katakan. lepas ni kurang la kot org nk meluahkan prasaan melalut lalut kt sini.

    anyway, congrats to obe, harap2 lepas kawin ni berubahla jd baik skit. kalo tak, makin ramai la org kesian tgk obe ni, dah kawen, dah ade anak, dah berusia pn prangai same jer. aku akan doakan ko obe.

    ReplyDelete
  56. Malaysia Government bagi RM500 pada famili yang income BAWAH RM3000, Borang dah diedarkan, Lambat memang Rugi...

    Rujuk Entri ini:
    http://che-armad.blogspot.com/2011/12/top-news-malaysia-government-bagi-rm500.html

    ReplyDelete
  57. Obe jgn kawin dulu, kawin ngan aku lah ..

    ReplyDelete
  58. Aku ada laptop slim jugak ,tapi taklah senipis laptop acer s3 nih. Laptop aku pakai brand MSI, color putih dan laptop aku punya ni paling rare nak cari sebab kat dlm U pun saya sorang je pakai laptop jenis ni. Dekat setahun lebih saya pakai ni, so far takde problem. Harga dekat RM1400 itupun kena diskaun (harga asal dekat RM2000!), tapi yang paling lolwut ialah cpu single-core 1.2Ghz yang cukup pening kepala dan ditambah dengan windows vista yang membuatkan laptop yang masih baru masa itu macam tengah nazak! Sekarang ni lappy aku pakai win7 ngan linux dan juga cpu laptop aku boleh di-OC'kan, tapi jangan sampai keluar BSOD sudah...

    ReplyDelete
  59. ini semua illuminati

    Acer syarikat yahudi...Obe Agent Freemason

    LuLz

    ReplyDelete
  60. obe, bila nak letak blogserius kat Google Currents? susah la nk view blog u kt office, lagipon rss feed blogserius tak full feed :( sekarang most sites buat full feed dah pe. latest ni google currents, kelasss. reg kt sini www.google.com/producer

    ReplyDelete
  61. ringan .. tuh yg paling best.. spec. terbaek tp hrdware acer x bape ok... klu beli kene buh span kat keliling.. ;p

    ReplyDelete
  62. Thinkpad X201 lagi power dari MacBook Pro :D

    ReplyDelete
  63. acer sideview = nmpk cm roti sandwich kne cramp..n kalo tgk gmba je nmpk cm xle tutup rapat

    apple sideview = nmpk cm sayap kapal terbang..pergh

    fanboy since 97 :)

    ReplyDelete
  64. knape mac tu pakai windows ? -,-

    ReplyDelete
  65. kenapalah bukan Apple yang sponsor Obie?
    Timkai?

    ReplyDelete
  66. hurmmm...

    IBM Thinkpad X-Series FTW!

    ReplyDelete
  67. a=alat
    ce=cepat
    R=rosak

    acer =alat cepat rosak!!!

    ReplyDelete
  68. fuck semua komen yang fuckable. ahahah benci sial semua nak tunjuk pandai wakkaka

    ReplyDelete
  69. woi @abah kau

    elok lagi komen yang orang lain dari kau yang bodoh tunjuk kebodohan kau dgn komen bodoh kau tu. dasar bodoh.

    ReplyDelete
  70. aku dah lebih 5 tahun still pakai acer aspire 3623 intel celeron M processor... hari2 dari 10pg sampai 5 ptg aku on melainkan hari cuti je aku tak bukak..selama pakai cuma sekali je kena format..tahan sampai sekarang...kawan2 kata laptop aku slow tapi takde la gak slow ok jer...cuma bateri je bermasalah tahan 15 minit jer kena pakai power supply..hehehehe

    ReplyDelete
  71. Acer Malaysia rasis.

    Aper diorang ingat semua yang beli Acer notebook ni apek ker yang nak bagi tiket Lee Hom free tu?

    Yang benar,
    Beghahim Arlee

    ReplyDelete
  72. lenovo jugak terbaik. cayalah

    ReplyDelete
  73. Saye telah membeli sebijik Acer. Baru guna 2 jam saya dah buleh buat Flying Kick ala-ala Lee Hom dalam gambar.

    WACAAA

    ReplyDelete
  74. Apple ade bootcamp lerr... thats y la. so, 2 OS. tpi Mac lgi best la performance. Stable sikitn laju.

    ReplyDelete
  75. ade lg org pakai nokia latest model? roflmao

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails