Wednesday, 28 December 2011

Serius Klasik - Apabila Mao Ze Dong Meninggal Dunia Pada Tahun 1976 (12 Gambar)


Macam pernah nampak

Chairman Mao Zedong meninggal dunia pada tahun 1976 kerana komplikasi dari serangan jantungnya yang ketiga. Beliau meninggal dunia pada usia 83 tahun setelah memerintan China selama 33 tahun! Kematian bapa China moden ini diratapi jutaan penduduk China dan kehibaan pada skala sebigini hanya dapat dilihat sekali lagi ketika kematian Kim Il Sung pada tahun 1994 dan baru-baru ini ketika kematian Kim Jong Il. The funny thing is rakyat China sekarang mentertawakan orang Korea Utara yang menangis tahap melampau untuk menunjukkan kesedihan mereka. Hanya segenerasi sebelumnya mak bapak diorang sendiri meratapi Chairman Mao pada tahap melampau!

<






Laporan asal ChinaSmack

30 comments:

  1. aku first...hahah

    ReplyDelete
  2. fuck the system

    ReplyDelete
  3. betul ke org cina ketawakan Korea Utara?
    *serius ke soklan ni*

    ReplyDelete
  4. inilah komunis dulu yang mengagungkan manusie, bodoh...

    ReplyDelete
  5. bukan mmg kpercayaan dorg ke utk meratapi c mati supaya dia dpt masuk syurga? kalo x silap la. myb itu motif dorg nangis lebih2 camtu..

    ReplyDelete
  6. chairman maolah satu-satunya chairman china republik yang buat cameo dalam komik raja rimba, harimau kumbang, long san dan longkai. aku sampai sekarang pelik apasal kepala longkai petak kat depan?

    ReplyDelete
  7. chinese nowadays just dont give a f**k :yaoming face:

    ReplyDelete
  8. nanti madey mati korang nanges

    ReplyDelete
  9. BIJAN mati ramai tak nangis?

    ReplyDelete
  10. agaknya kalau najib mati korang nangis mcm ni ke ?

    ReplyDelete
  11. Ben Xii, Kalau najib mati, ucaplah innalillah & sedekahkan al fatihah.. Moga saudara seagama kita diringankan siksa kubur & ditempatkan di kalangan org2 mukminin..

    ReplyDelete
  12. Tapi korang kena ingat menangis ini kerana sedih dan ada juga menagis kerana gumbira. bila tgk balik gmbr2 ni aku terpikir betul ke sedih ke dalm hati yes! yes! he3

    ReplyDelete
  13. Semalam tengok documentari revolusi capitalist china. deng xiopeng mmg tak nangis kot Mao mati.

    Kat Malaysia, menangis meratap mungkin takde, tp org dtg berkerumun ramai pasti ada. Dulu masa arwah Fadzil Noor meninggal, ramai gila orang. Nanti TunM ngan Tok Guru Nik Aziz meninggal, i'm sure lautan manusia akan iringi jenazah mereka...

    ReplyDelete
  14. begitu jugak ngan Karpal sigh ngan Lim Kit Siang kalau mati.. memang lautan manusia daripada puak agama pas datang meratap kematian mereka..

    ReplyDelete
  15. this old shit is like 5 years ago.. bangang obepig

    ReplyDelete
  16. ini adalah agenda illuminati. lmao!!

    http://tepi-pantai00.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. fuck, cina tahu beratur sial....

    ReplyDelete
  18. tradisi diorg,org yg meratapi kematian si mati di beri upah

    ReplyDelete
  19. pemimpin dsayangi rakyat

    ReplyDelete
  20. macam sama je dengan kim jong il punye funeral semalam.. ke memang semua kene macam tu..

    ReplyDelete
  21. bila najib mati nanti boleh la agama 1malaysia menangis mcm tu

    ReplyDelete
  22. Zaman dulu, Orang Cina siap upah orang nangis. Sekarang KARAOKE beb, nak bagi roh dia happy.

    ReplyDelete
  23. Orang negara China tak hingat sejarah lama. China dah moden dan bila pemimpin dia kojol satu hari nanti digantikan dengan KARAOKE dan bunga api. Sama kat sini dia orang KARAOKE dan minum sampai mabuk nak buat roh simati gembira.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails