Thursday, 29 December 2011

Serius Shit - Bathlehem Gangsters : Bila Paderi-Paderi Bergaduh Dalam Gereja (12 Gambar)


Macam PAS vs UMNO

Masih ingatkah anda Church Of Nativity di Baitul Laham tempohari? Well selepas upacara sambutan Xmas gereja dibersihkan oleh paderi-paderi dari mazhab Greek Ortodoks dan Armenian Apostolic. Ketika pembersihan berlaku pergaduhan besar dan penyapu lantai dijadikan senjata.

Here is some info I didn't put the last time around. Church of Nativity dikongsi diantara 3 mazhab Kristian. Ketiga-tiga Mazhand ini merasakan merekalah yang paling JESUS dan paling layak untuk menjaga gereja suci kelahiran Jesus ini. Untuk elakkan butthurt paderi-paderi berlainan mazhab diberi KAWASAN tersendiri. Paderi Armenian tak boleh masuk kawasan paderi Greek dan vice versa. Dalam kejadian semalam seorang paderi Armenia menuduh PENYAPU paderi Greek memasuki kawasan mereka. Ini dilihat sebagai melanggar kawasan kawalan Armenian Apostolic. Maka berlakulah gaduh besor macam KL Gangster. Bodoh? Yes it is!

This reminds me of a time about 11 years ago in London. Di kolej aku orang Syiah dan Sunni akan bergilir-gilir membaca khutbah jumaat. Yes di London syiah ke sunnah ke semayang jumaat satu dewan. Tak ada nak beza-beza mazhab pasal kalau pekira memang tak cukup 40 orang nak solat jumaat. One fine day berlaku pergaduhan apabila student Iran dan Iraq bergaduh nak baca khutbah. Si Iran kata last week Sunni dah baca khutbah. Si Iraq kata last week Syiah dah baca khutbah,. Bergaduh dan berdebat lah mereka walau waktu solat dah masuk. Orang Malaysia dan bukan Arab cuba jadi orang tengah tapi dua-dua Iran Iraq ketegaq tak mahu back down.

Last-last lambat sangat kelas pun dah nak start. Solat tak berlangsung jugak dan aku fuck off aku isap rokok kat luar dan tak solat jumaat. Kah kah kah!









Laporan asal Washington Post

54 comments:

  1. Biggest killers of mankind is still religion

    ReplyDelete
  2. Hari tu puji bagai. Kristian tiga mazhab boleh duduk satu bumbung. Rupanya SHIT ALWAYS HAPPEN....

    ReplyDelete
  3. LMAO!!!
    THIS IS SPARTANISTAS!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. Macam dalam mesyuarat MCA jer nie...

    ReplyDelete
  5. they're just being human

    don't blame religion

    ReplyDelete
  6. battle of the jedi

    ReplyDelete
  7. stoopid. itu belom pope vatican masuk campur tu.

    ReplyDelete
  8. ko ni study oversea ke dulu obepig?aku ingtkn ko study utp je sbb tgk muke mcm xbrape k pandai je.hak3

    ReplyDelete
  9. astaghfirullah.
    kenapa mesti bangga tak solat jumaat?
    biar pun hanya sekali, tapi still x boleh. maaf..

    ReplyDelete
  10. nora

    tiada khutbah nak soiat jumaat macam mana

    awak tahu ke khutbah tu rukun solat jumaat

    kelas dah start depa dok berbalah syiaj sunni nak buat macamana

    jangan sengal sangat plis

    ReplyDelete
  11. same goes to malaysia jugak laa kan
    pas dgn umno dok berperang walhal dua2 pun agama islam, dua2 pun menyembah ALLAH..
    hei tak tahu lah duniaaa..

    jawapan u kat nora tu best laa ...ha ha ha..

    ReplyDelete
  12. tobak ah.. guane berat nanang sapa gitu seme... tok baek gaduh seme isle.

    ReplyDelete
  13. ni lah kalau keras kepala & xada tolak ansur...

    obe...esok g solat jumaat tau.

    catwar

    ReplyDelete
  14. NORA,

    aku xnampak langsung obe bangga dia xsmyg jumaat..abes ko nak obe cita sambil menangis teresak2 menyesal???

    ReplyDelete
  15. Obebabi said, "Solat tak berlangsung jugak dan aku fuck off aku isap rokok kat luar dan tak solat jumaat. Kah kah kah!"

    bangga sial ko tak solat??
    meh aku bangga diri rogol Miss Mean ramai2.
    mesti best. Miss mean pun mesti suka dapat batang banyak2. hahahahaha

    ReplyDelete
  16. ala ko jangan pelik la . . . die mane pandai semayang... sebab tu org panggil die obepig.. obebabi... mr.know everything...
    name pun blogger. takkan nak pandai kot.. copy paste sudah. . .

    ReplyDelete
  17. hahaha. setuju dengan komen atas ni..
    die konon tahu semuanya.. konon pandai sgt.. konon femes.. mmg femes pun.. femes ngan org menyampah ngan blog die konon2 aku la yang kenakan org..aku lah tahu segala2nya.. aku lah blogger malaysia paling hebat..
    last2 tunjuk kebodohan sendiri.. tunjuk muka awek sendiri nak suruh org lancap sambil pandang muke awek die buat modal pastu pancut atas muka... kesian2

    ReplyDelete
  18. bila baca cerita obe aku teringat. dah lama tak pegi semayang jumaat.

    belum dapat wahyu.

    cari dalam quran pun tak jumpa suruh semayang jumaat.

    ReplyDelete
  19. APA KEJADAHNYA KORANG NAK JUDGE OBE X SEMBHYG JUMAAT,MCM X BLE DIA SEMBHYG ZOHOR?DAH DARURAT GADUH,XKN NAK SRH DIA P NEK ATS MIMBAR TU G BC KHUTBAH ?MCM KORANG SUMA SEMBHYG JUMAAT MINGGU2X ,WAKE UPLAH PEOPLE,JGN SHALLOW-MINDED SGT,HOWKEY,PROMISE DGN AKU OK!

    -Megat,JB

    ReplyDelete
  20. I see haters making Obeking richer.

    ReplyDelete
  21. korang emo lebih lah der. obe rlex je

    ReplyDelete
  22. to anon2 yg kutuk obe :
    nmpk sgt korg jeles ngn ksuksesan obe ble ak bce komen korg..aduii.sad.lau nk blog korg feymes buat ar blog sndri best2..ni dak.pndai kutuk org jer.dorg ni byk sgt phala kot,smpai melimpah2.nnt d akhir nnt dorg ni la yg duk sumbang pahala kt ko.byk la pahala kau obe..lucky strike u obe.

    ReplyDelete
  23. Woot woot~ Obe smoker?? Aku ingtkn kau benci org isap rokok...??

    ReplyDelete
  24. wah tetiba ada golongan anti-hadis bagi komen lah. dasat

    ReplyDelete
  25. obe x solat jumaat? tp disebabkan org nk bace khutbah buat hal, ape nak buat. kiranya sumer ler tak solat jumaat. itu no komen.

    aii, kalo dah masing2 ada pandangan/pendapat masing2, mmg susah gk tinggal 1 bumbung. Ntah2 ada org sabotaj. tu la first thing aku pikir kalo bende2 cmni terjadik. fitnah sane, fitnah sini. erkk.

    ReplyDelete
  26. Org Melayu kat Malaysia ni mana faham benda2 mcm ni.Membaca kurang,media mcm gampang sbb tu jadi bodoh dan selalu tafsir perkara ikut perspektif minda yg sempit.
    Apa yg Obe tulis ni ada benda yg tersirat.Tapi bila kamu lihat dr perspektif sempit,maka banyaklah komen2 bodoh akan kelihatan dan bertindak ibarat Tuhan dgn menghakimi org sesuka hati.

    ReplyDelete
  27. Babeng!!! Obe ko dah nak masuk ke kesesatan yang hakiki...tolong jgn bawak miss mean bersamamu!!!!

    ape ade hal obe tak solat jumaat...solat fardhu pun die tak buat kot...mase die habis untuk berbloging je la syiakkk

    ReplyDelete
  28. Anon 29 December 2011 15:51,

    aku igt kau bagi nasihat, rupanya kau bg gambaran yg teruk lagi dr tak solat. rogol? what the fuck are you? mesti kau kaki rogol kan?


    "meh aku bangga diri rogol Miss Mean ramai2.
    mesti best. Miss mean pun mesti suka dapat batang banyak2. hahahahaha"

    ReplyDelete
  29. Apa ni Obepiq! Suck my dick please. Aku bagi ko RM 5 kalau ko hisap 5 jam. Kahkahkah! Peler ak tebal kot Obe =)

    ReplyDelete
  30. Obe seronok sampai ketawa kah,kah,kah sambil hisap rokok kerana tak solat jumaat.... sedih2

    ReplyDelete
  31. Bangga tk solat pastu fuck off isap rokok kt.luar ntah pape,sengal la obe ni..dala delete la blog ko ni.xdtgkn manfaat

    ReplyDelete
  32. korang suruh obe tutup blog ni,yang korang hari2 bukak blog ni wat pe?

    ReplyDelete
  33. pergh, SMACKDOWN kat Baitullaham. Boleh buat PPV nih.

    ReplyDelete
  34. hari hari baca blog ni tgk org benci sgt dgn mr obe..buat komen yg butthurt sampai nak libatkan miss mean etc etc etc...kalau dah tak suka blog ni jgn baca jgn buka n boleh tgk blog yang lebih menyampah dari blog serius ni.. x see the good intention you have with your words of wisdom yg memaki hamun dan sumpah seranah...

    ini tak...indirectly you are making mr obe richer and you make him an instant hit with his blog...pikir short term...long term effect goes to mr obe...hes popular and getting richer each day dgn coment yg entah ape2..ini mesti ari2 tunggu posting baru blog ini utk to be the first to post some butthurt and hatred comment..mcm dah jadi rutin harian nak maki orang, terjah orang a.k.a owner of this blog..best kan buat kerja macm tu? entah dapat pahala ke tidak maki orang uncensored mcm tu lepas tu pakai nama anonymous...

    P/S: x have a google acc or wordpress or link so i put my name...at least got the balls to put my name rather than anonymous...

    ReplyDelete
  35. hahaha fuck obepig. obebabi.


    damn im making u richer. hahaha. fuck miss mean.

    ReplyDelete
  36. aku suke blogserius30 December 2011 at 10:06

    totally agree with andrew.

    one way or another this is da best blog.

    haters now go die.

    wat? buttlick?? yes i am. problem haters?

    ReplyDelete
  37. Kat Malaysia lagi dahsyat, semayang jumaat dua imam. Nasib baik bukan dua pembaca khutbah.. pergh!! Fatwa PAS sesat tu la punya angkara, ajaran nabi Nik Ajis & Hadi Awang suruh solat jumaat dua imam.. pergh!! Fanatik giler orang2 pas.. Umpama rela makan bangkai biawak daripada makan kerbau sembelih masak kunyit!!

    ReplyDelete
  38. i love religion... But i hate their fan club

    ReplyDelete
  39. ko mkn ubat pe obe..thn lasak, kutuk tahap maksima pun bule rilex

    ReplyDelete
  40. PRU13 nanti, aku pangkah BN. Jahat2 kata orang, jahat lagi PR sebab berlaku depan mata (nyata & jelas). Yg kata BN makan duit rakyat, kata mcm tu je, takde bukti. Yg kata konspirasi UMNO, kata mcm tu je, takde bukti konspirasi.
    ANUwar, tolong tunjukkan jam Omega engkau!!

    ReplyDelete
  41. Reading comments here make me feel ashamed to be a Malaysian. Semua perangai macam sakai.

    Asshole who think they are always right should really think twice before flapping your gum.

    Insulting Obe's fiancee make you feel like a hero? Fuck off.

    ReplyDelete
  42. Kenapa aku rasa yang kutuk obe dan miss mean ni orang yang sama? Tak pun yang sekufu dengannya?

    ReplyDelete
  43. polis israel jugak yg win

    ReplyDelete
  44. obebabi lancau makan duit haram kutuk agama ~~ lallalala

    ReplyDelete
  45. damn looks like fun. where to sign up and wear those nice robes and wield lightsabres?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails