Friday, 17 February 2012

Serius Fakta - 13 Barangan Aneh Yang Digunakan Untuk Khayal


Let's get high!





Laporan asal DailyInfo

167 comments:

  1. Replies
    1. 1st bongokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Delete
    2. tolonglah type ayat ini ----> "1st"
      kenapa kerap sangat menghina diri sendiri dihadapan kami?

      Delete
    3. bodoh anon 11:00 PM
      tu pon nk fap ke? noob like are dumbshit assliker

      Delete
    4. babi babi babi ko tak reti cakap 1st ke!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    5. cipap la, 1st ko mana!!

      Delete
    6. wei babi taip 1st pn susah ke. mak ko itam xajar ko taip 1st ke?

      Delete
    7. nape ruang komen ni banyak sangat nate bodo..
      ilmiah la sikit.. masing2 perangai cam haram..

      Delete
    8. oit...www.yohoowe.blogspot.com

      Delete
    9. xpyh nak iklan blog murahan bangsat ko tu kat sini.. oi obe ko edit skit, tulis meleis hidu bau taik lembu bagi stim. WIN

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. padan muke babi komen ko kene remove!

      Delete
    2. wow... tahniah la... obe gemom, plz remove comen aku.... plzzz... babi, babi

      Delete
    3. tu dia remove sndiri la...lol

      Delete
    4. bodoh anon xreti baca english. g skolah tadika balik la. mesti mak ko itam xbg ko ajaran yg secukupnye.

      Delete
    5. aku tau nape anon atas tu delete komen sendiri, sbb die tulis 1st,tp lewat...fail!!!

      Delete
  3. Replies
    1. nice, but try again!
      jadi ko tetap babi!

      Delete
    2. salah. jadi mak ko tetap itam

      Delete
    3. tahniah anon...hari2 dpt dosa free maki2 org....teruskan!!!!!

      Delete
    4. baiklah, saya akan teruskan. Terima kasih atas sokongan.

      Delete
  4. Replies
    1. Ni ngah try... so after 30 minute.. tgk effect camner..

      Delete
    2. Ngantuk je effect

      Delete
    3. it depends from the sound of tone and rhythm

      Delete
    4. hehe pandainyeeeeer lilyana cyag.i tgok u rajin comen kt cni.i your big fan.u cntik lah syg..jom bercinta.....i forever alone..dah ada balak ke??

      Delete
    5. ni dia balak dia mai dahh..shuuhhh..shhuuhh..jum baby,kta tgk adnan sempit 2..lg bes dri lyn anon ats ni..pastu kita smpitkan diri plak k..muuahh!!..

      Delete
    6. I-doser is rubbish

      Delete
    7. tak payah lah korg..balak dia dak jb..penah join blog obe dungu ni dulu..balak dia panggil shaiton

      Delete
    8. hi lilyana jum tengok wayam

      Delete
    9. anon jiwa murni.betul ke murni ni.ye i ada boy.better kita komen pasal entry je k.

      Delete
    10. nak beli moto ducati?

      Delete
    11. sampai hatu mu syg menduakan i.....sampai hati mu..HANJIECHAN!!! i love u lak

      Delete
    12. depends sound and rythm? maksud lyana?lagu ape yg lyana ske??

      Delete
    13. oh....feewit!come to me my dear

      Delete
    14. yup.i suka lagu2 darren ashley..'Liberate' and 'On My Toes' acquaint from my hubby besides he like 'If I Don't Stay' try-lah.enjoy

      Delete
    15. heheh dh dengar dh.best gak lagu die.tp xpnh dgr nama mamat tu.pape pon i ttp jeles!!!

      Delete
    16. 0177730752 LILYANA PUNYA KAWAN

      Delete
    17. eh.xada 1kawan pun pakai no. tu.. penipu eh

      Delete
    18. best lah lagu2 kak lilyana .thnx.muakhh kat hubby tu!jgn mara :)
      -aries gurlz-

      Delete
  5. aku stim tgk muka fazura je

    ReplyDelete
  6. sayang ku............mmmuah

    ReplyDelete
  7. lembu masuk condom

    ReplyDelete
  8. Intisari Rancangan TV1
    Jumaat 17 Februari 2012

    5.45 Negaraku & Al-Quran

    6.00 Taalim

    6.10 Azan Subuh

    6.30 Anda Musykil? (Siaran Langsung)

    7.00 Berita Nasional

    7.25 Selamat Pagi 1Malaysia

    9.00 Berita Semasa 9

    9.05 Selamat Pagi 1Malaysia

    9.30 Siaran Langsung Fikrah

    10.30 Nurani (Sejadah Terakhir)

    11.00 Berita Semasa 11

    11.05 Sambungan Sejadah Terakhir

    12.30 Berita Nasional

    12.45 Bumi Kita

    12.55 Siaran Langsung Solat Jumaat

    1.30 Azan Zuhur

    2.00 Mahligai (Maharani)

    3.00 Berita Semasa 3

    3.05 Tilawah Interaktif

    4.00 TV1 Kids (Keke’s Story)

    4.30 Kata Adik-Adikku

    4.45 Galeri Nasional

    4.49 Azan Asar

    5.00 Berita Wilayah

    6.00 Biz Malaysia

    6.30 Adik-Adikku

    7.00 Special On 1 (National Geographic)

    7.29 Azan Maghrib

    8.00 Berita Nasional

    8.39 Azan Isyak

    9.00 Bicara Rakyat

    10.00 S.Y.O.K

    11.00 Berita Dunia

    11.30 Hasratun

    12.00 Sorakan Emas (Gerak Tangkas)

    12.30 Berita Nasional

    1.00 Penutup & Negaraku

    ReplyDelete
    Replies
    1. copy paste dari mana?? cer sikit...

      Delete
    2. anon 11:07,
      cenel 812 nya intisari rancangan takde ke

      Delete
    3. ada tak movie best tv 3 hari ni?

      Delete
    4. bangsat...bedekah siak ko...
      harap usaha murni ko letak intisari rncngan nie berterusan...aminnnn

      Delete
    5. ape punya komen xda kaitan dgn post? Intisari Rancangan kepala bana!

      Delete
  9. LOL obe! ini repost ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. DIA tahu dah repost... malaun ni tak tau nak post pabende dah...asal masuk je..anon citer benda tak kene mengena... cammana la menang award funnies blog para-pundex
      hahahahahahhhaha!!!!

      Delete
  10. what goes around comes around eh obe?

    dulu kau troll org tak igt. skrg org troll kau pulak.

    macam mana rasanya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. karma! lol!

      Delete
    2. org tanya macam mana rasanya?
      bukan karma, kurma la dol. Baru ada rasa.

      Delete
    3. Rasanya pahit, tapi ada la kelat-kelat sikit. Like the taste of your mom.

      Delete
    4. ok oh rasa oren

      Delete
    5. RASANYA LIKAT N ADA MASAM2 SKIT.....PEKAT DAN PUTIH..MELEKIT.....

      Delete
  11. hahaha...buah pala pun boleh jd high, kalu mcm tu baik gua try

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. shark malaya bapuk make up pengantin18 February 2012 at 09:33

      sial lu,,,,,,,,

      Delete
  13. Persatuan Anonymous Negara Timur Asia Tenggara ( PANTAT )
    sila daftarkan diri anda di :
    www.pukimakhang.com

    ReplyDelete
  14. obe..tlg remove comment nie...ak xtau camne nk remove la..plzz.

    ReplyDelete
  15. remove comment nie jgk.. ak tsalah taip la.. len nk taip..len yg kluar..

    ReplyDelete
  16. apa perasaannya bila rasa diri dah liberal sangat sampai agama pun nak dipermainkan?

    ReplyDelete
  17. hahahah.....bodoh macma blog ini http://ohsenyum.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku suker komen ko... suker...suker...suker...

      Delete
    2. dgn rasminya promote blog tu

      Delete
  18. aku harap sgt yg ade org reply komen aku ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye saya gay.jom romen

      Delete
    2. babi ko nak sangat aku reply

      Delete
    3. bodoh apa gay dekat sini. aku x layan gay weh.

      Delete
    4. ne pehal lak kau ni tbe nak perhtian perlu ke nak kne reply

      Delete
    5. ye laa abes selama ni aku komen x pernah ada org reply pon, kalau awek bnyk je org reply. sedih arr

      Delete
    6. bagus sekurang2nya kau kau tak menyalak macam anon yang lain mari kita rai kan dengan karok bersama!

      lulz - lut uf lughtz

      Delete
  19. bestnye dapat main bontot pempuan bertudung.. bontot lebar n tonggek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. peh aku ada pengalaman tu masa praktikal dekat pejabat gomen. pegawai ni muda baru 29 dah ada dua orang anak. hari-hari kalau pegi keje mesti dia pakai ketat-kekat. kebaya ketat la, skirt ketat la. memang meleleh mazi aku kalau tengok dia. nasib aku baik pasal praktikal under dia. dari hari kehari kami makin rapat dan macam-macam masalah rumah tangga dia cerita dekat aku. aku pun apa lagi masuk jarum last-last dapat gak aku body mantap dia. korang bayangkan la body perempuan yang rajin bersenam macam berjoging. even dia pakai baju kurung pun aku boleh stim sebab dia suka sangat pakai baju ketat.

      Delete
    2. wah best la ko,org ambil no phone dia,kalo bosan2 boleh pakai lagi,best tu milf,ko layan je telinga dengar masalah dapat pepek,mak org best kot ada pengalaman,memahami,x kedekut duit.dia tak risau nak pecah dara ke apa.bukan cam pompuan dara cerewet cam anjing.

      Delete
    3. ari tu kat pasar malam..ada milf muka xcun ala2 muka gatal2 gitu tp bontot tonggek gile..pkai baju batik mcm pkerja gomen tu.. licin gila kain tu. bila jalan bgoyang lemak bontot die.. garisan spender pun nmpak... gua follow baik punya.. smpai kat gerai sate crowded gile..selamba gua park blakang die..tsentuh je bontot die menggigil tgn gua..die slambe je..puas gak la gua sondol2 bntot die..

      Delete
    4. mohon share pengalaman anon diatas

      Delete
    5. AnonymousFeb 17, 2012 06:32 AM,

      memang aku ada pun nombor phone dia. sampai sekarang aku masih berhubung. cuma nak buat projek macam dulu dan susah sikit pasal kita orang dulu buat time dekat office bile semua pekerja dah balik.

      nak buat dekat tempat lain aku takde idea.

      Delete
    6. jilaka betol..share gambar la kalau boleh..nk buat modal..kehkeh

      Delete
  20. weyh babi Jokey Boy butuh pak hang la blog ko serius loser cam haram jadah ko tahu haram jadah. Berentilah promote blog bangang ko kat sini

    ReplyDelete
  21. haziq suka makan ayam goreng - YouTube

    ► 1:49► 1:49
    www.youtube.com/watch?v=tXivRtlyCTA
    18 Sep 2006 - 2 min - Uploaded by lolokk
    haziq suka makan ayam goreng. ... Upin dan Ipin Ayam Gorengby dadu2020 250863 views ...
    More videos for makan ayam goreng »
    Hukum Makan Ayam Goreng KFC | ! Firdaus Kasim
    www.firdauskasim.com/.../hukum-makan-ayam-g... - Translate this page
    15 Ogos 2011 – Mengandungi Pelbagai Isu Panas, Tutorial Blogger Dan Nuffnang Yang Menarik, Hukum Islam, Info Sukan Dan Pelbagai Tips Disini.
    Sapa suka makan ayam goreng angkat tangan sekarang! | Santai ...
    kosongsatusembilan.blogspot.com/.../sapa-suka-m... - Translate this page
    Sapa suka makan ayam goreng angkat tangan sekarang! Author: zerotech | Posted at: Jumaat, Mac 11, 2011 | Filed Under: alkisah |. Assalamualaikum kepada ...
    Hukum makan AYAM goreng masih berdarah | Suarapeople Dot Com
    www.suarapeople.com/.../hukum-makan-ayam-go... - Translate this page
    6 Dis 2011 – hot Hukum makan AYAM goreng masih berdarah So adorable! Did you catch Fujiaire's new 3-year full body warranty TVC?
    jom masak, jom makan makan..: Ayam Goreng Ranggup
    mamakitchen-makcikmanggis.blogspot.com/.../aya... - Translate this page
    17 Jan 2012 – Semalam Cm goreng ayam untuk Si Adik.Dia memang suka ayam goreng.kanak kanak suka ayam tambahan pula jika di goreng ranggup.
    HUKUM MAKAN AYAM GORENG MASIH BERDARAH
    busuk.org/ping/view/57205 - Translate this page
    Postby kamin » wa'alaikumussalam Alhamdulillah. Kami akan cuba menjawab persoalan sdr abi_atiqah kemukakan dengan sekadar yang mampu, Insyaallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa ko merepek ni siallllll!!!!

      Delete
    2. iblis sedang cuba menyesatkan

      Delete
  22. HAHAHAHAHA...GILA..GILA..

    takder sekor pun komen pasal tajuk ni...

    ReplyDelete
  23. JOHOR BAHARU, (Bernama) - Johor bekemungkinan besar akan hanya menghantar satu pasukan negeri sama ada untuk saingan Liga Super atau Liga Perdana tahun depan, kata Presiden Persatuan Bolasepak Negeri Johor (PBNJ) yang baru, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail ibni Sultan Ibrahim.

    Baginda membayangkan kemungkinan itu selepas pelantikannya secara rasmi ke jawatan itu berikutan mesyuarat agung luar biasa PBNJ hari ini, menggantikan exco Belia dan Sukan Negeri, Jais Sarday.

    "Saya tidak faham mengapa kita perlu membahagikan keupayaan kita. Kita sepatutnya mengembeleng semua kekuatan terhadap satu pasukan sahaja, dengan hanya satu pasukan negeri sahaja yang bertanding," katanya pada sidang media selepas mesyuarat itu.

    Ketika ini, cabaran Johor dalam saingan Liga Super musim ini diwakili oleh pasukan Johor FC, manakala cabarannya dalam Liga perdana pula adalah menerusi Johor dan Majlis Bandaraya Johor Baharu FC serta Majlis Perbandaran Muar.

    Menurut baginda, sepatutnya pemain-pemain terbaik negeri hanya mewakili satu pasukan iaitu pasukan negeri Johor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'Kenapa rakyat Johor dan peminat bola sepak Johor mahu lebih banyak pasukan bola sepak di Johor?'

      Faktanya mudah. Rakyat jelata Johor bilangannya makin bertambah. Rakyat Johor yang minat pada bola sepak semakin bertambah. Rakyat Johor yang boleh bermain bola sepak juga bertambah. Rakyat Johor yang seharusnya layak bermain bola sepak secara amatur, semi-pro mahupun pro juga telah bertambah. Jadi, relevenkan perlu hanya ada satu sahaja pasukan? Mestilah tidak releven. Satu pasukan untuk memenuhi permintaan yang bertambah? Kerja gila namanya. Rugi rugi rugi.

      Rugi sangat jika ada satu pasukan (atau dua pasukan termasuk pasukan liga simpanan) yang menyertai kacah bola sepak kebangsaan sebenarnya. Tidakkah terfikir nanti kesannya akan ramai pemain bola sepak yang berbakat, tetapi tidak layak bermain kerana sudah cukup kuota satu pasukan, akan bermain untuk negeri lain atau kelab di luar Johor? Kasihan. Sepatutnya boleh menabur bakti untuk negeri sendiri, tetapi kerana saranan yang tak berapa nak tepat ini. Yang kita dapat ialah kerugian di masa depan.

      11. Lagipun, aku berpegang pada prinsip asas bola sepak yang pihak FIFA pernah kempenkan dalam kongres-kongres lepas. Football For All. Bola sepak untuk semua. Semua orang berhak bermain bola sepak, meminati bola sepak, menubuhkan kelab bola sepak, melabur dalam bola sepak, dan bercakap mengenai bola sepak. Jadi, saranan TMJ ini sudah tentu melawan prinsip asas bola sepak yang dikempenkan FIFA bukan?

      Jikalah TMJ mendengar apa yang rakyat mahukan, aku cuma nak cakap, kalau boleh rakyat mahu lagi banyak kelab bola sepak, lagi bagus. Lagi banyak peluang pekerjaan. Sebab bola sepak juga menjadi cabang pekerjaan pada era kini. Rugilah jika satu pasukan saja dan membubarkan 3 kelab lain iaitu Johor FC, MP Muar dan MBJB. Peluang pekerjaan akan berkurangan, pengangguran berlaku. Kemanakah nanti pemain-pemain dan pengurusan bola sepak sedia ada sekarang hendak mengerjakan apa yang mereka minat? Kalau dapat ke kelab lain, kalau tak? Jadi Halim Napi nombor dua. Tambahan itu, pelaburan bola sepak akan mengecil dan tak meluas. Dari banyak syarikat di Johor yang berminat dan boleh hendak menaja, tak pasal-pasal kerana nak satu pasukan sahaja, pelaburan berkurang. Perlaburan berkurang, duit tarak masuk lah. Duit tarak masuk, lambat laun melingkup. Takkanlah tak suka dengan duit?

      Bola sepak untuk semua. Bukan sebab kejayaan sahaja. Kejayaan belakang kira, yang penting apa yang kita boleh beri kepada masyarakat atau rakyat dalam mengembangkan kancah bola sepak negeri kita. Bila dah berusaha untuk merancakkan, barulah kejayaan akan datang. Itu saja karma-nya. Setel.

      Delete
    2. jgn spam la kimak,dah la apa ko post tu bosan.kalo best takpe gak,loser,post la sex ke apa ke.adeih..i think this anon balas sendiri dia nyer post.

      Delete
    3. pundek betul la..anon ni..dah la spammer cerita boring. Kau copy paste pastu kau balas sendiri..Kimak betul la..Kalau dapat ke kelab lain, kalau tak? Jadi Halim Napi nombor dua. Tambahan itu, pelaburan bola sepak akan mengecil dan tak meluas. Dari banyak syarikat di Johor yang berminat dan boleh hendak menaja, tak pasal-pasal kerana nak satu pasukan sahaja, pelaburan berkurang. Perlaburan berkurang, duit tarak masuk lah.

      Delete
  24. Sila sebarkan

    Setiap melihat sepeda ini melaju didepan mata, perasaanku merasa sedih dan terharu. Andai sepeda tersebut punya nyawa, pasti akan protes kepadaku. Kenapa dia diberlakukan beda dengan ketiga sepeda yang lain. Sepeda tersebut adalah salah satu dari 4 sepeda merk Steyr yang terbawa kontainer saat perusahaan tempatku bekerja membeli sebuah pabrik tua beserta isinya di Austria. Dari empat sepeda tersebut 3 diantaranya aku rawat bagaikan barang seni.

    Setelah melihat 4 sepeda tersebut aku tergerak untuk merawatnya. Tetapi prosedur perusahaan tidak semudah itu untuk memilikinya. Akhirnya aku punya ide untuk memanfaatkan salah satu sepeda tersebut sebagai sarana pengangkut makanan dari kantin ke lokasi pabrik yang mana sebelumnya makanan tersebut diantar oleh mobil. Alkhamdulilah proposalku diterima, dengan imbalan 3 sepeda aku harus membuat sebuah alat transportasi pabrik untuk mengangkut makanan.

    Dengan dibantu tukang las pinggir jalan aku buat sepeda dengan sespan. Dengan sangat menyesal aku korbankan salah satu sepeda STEYR sebagai penariknya. Apa daya walau dengan sedikit perasaan sedih dan kecewa proyek tersebut harus berjalan demi mendapatkan 3 sepeda lainnya.

    ReplyDelete
  25. Seriously, I think I got high reading this post. Cause I swear I saw the mushroom in No 12 sway left to right. No kidding.

    ReplyDelete
    Replies
    1. really ?? there's no kidding there

      Delete
    2. run = lari
      running = sedang berlari
      kid = budak
      kidding = sedang berbudak?

      Delete
  26. nape byk bnda mencarut nie????

    ReplyDelete
  27. SHAH ALAM: Jabatan Kerja Raya (JKR) menempatkan pasukan khas ditapak projek Hospital Shah Alam yang terbengkalai sebelum ini bagi memudahkan rundingan dengan kontraktor sekiranya wujud masalah di tapak pembinaan.

    Menteri Kerjaraya, Datuk Shaziman Abu Mansor berkata, langkah kementerian meletakkan pegawai pasukan khas itu memudahkan urusan antara pihak kontraktor dan JKR terutama masalah yang memerlukan keputusan segera.


    Katanya, dengan adanya pasukan khas JKR yang terdiri daripada pegawai berpengalaman, sebarang masalah yang timbul di tapak projek hospital berkenaan tidak perlu dibawa kepada mesyuarat dan kelewatan proses pembinaan dapat dielakkan.

    “Kelewatan pembinaan hospital ini menyebabkan orang ramai sukar mendapatkan perkhidmatan kesihatan dan pergi mendapat rawatan di Hospital Klang (Hospital Tuanku Ampuan Rahimah).


    “Jadi, dengan adanya pasukan khas JKR, keputusan dapat dibuat segera dan hospital disiapkan mengikut jadual,” katanya ketika melawat tapak pembinaan Hospital Shah Alam, di sini, semalam.


    Beliau berkata, hospital bernilai RM410 juta itu dijangka siap sepenuhnya pada Oktober 2013 bakal mengatasi masalah kesesakan dan kekurangan katil di Hospital Tuanku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang.

    Dalam sidang media sama, Shaziman berkata, sebanyak 97 projek daripada 3,128 projek yang diselia di bawah kementeriannya dikategorikan sebagai projek ‘sakit’ setakat 13 Februari lalu.


    Katanya, daripada 97 projek ‘sakit’ yang disenaraikan, 31 projek sudah ditamatkan dan kontraktor baru sudah dilantik disebabkan kontraktor sebelum ini menghadapi pelbagai masalah dan menyebabkan kelewatan projek berkenaan untuk siap.

    “Projek ‘sakit’ adalah projek yang tidak disiapkan mengikut jadual. Kelewatan sesuatu projek itu disiapkan menyebabkan kerajaan menanggung kenaikan kos yang tinggi. “Kementerian memberi keutamaan projek berimpak tinggi seperti hospital dan sekolah serta memantau projek berkenaan supaya siap mengikut jadual dan membantu kontraktor yang menghadapi masalah ketika menyiapkan projek berkenaan,” katanya.


    Projek pembinaan hospital dengan kos RM482.6 juta itu dimulakan pada 15 November 2007 dan sepatutnya siap pada 25 Jun tahun lalu.


    JKR mengeluarkan Notis Penamatan Kontrak kepada kontraktor utama projek itu pada 3 September 2010 berikutan kelewatan pelaksanaan projek selama 62 hari dan ketiadaan sebarang aktiviti di tapak pembinaan sejak Ogos 2010 sebelum disambung semula pada Oktober tahun lalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku baru lepas tengok blue tadi....
      nasib baik sempat baca berita pasal JKR ni ha..
      bagus ni...terima kasih..

      ohsenyum.blogspot.com

      Delete
  28. Ducati Malaysia melalui wakil pengedar tunggalnya Next Bikes Sdn. Bhd. (Next Bikes) semalam telah melancarkan motosikal Ducati Monster 795 di Malaysia yang dipilih sebagai lokasi pertama pelancarannya. Juara sembilan kali MotoGP, Valentino Rossi telah diberi penghormatan bagi melancarkan motosikal lagenda tersebut. Ducati Monster 795 dikatakan direka khas untuk menepati citarasa pelanggan di Asia yang semakin berkembang pesat. Motosikal berkuasa 803cc dan dilengkapi kotak gear 6-kelajuan itu ditawarkan pada harga RM59,999.00 termasuk insuran.

    ReplyDelete
  29. Nasim Sdn Bhd, pengedar rasmi jenama Peugeot di Malaysia, baru-baru ini telah menyerahkan seunit model Turbo 308 kepada pemenang kempen Peugeot 207 Gimme More. Lim Hui Min dari Kuala Lumpur telah menerima Turbo 308 dalam satu majlis penyerahan khas di Peugeot Puchong pada 14 Jan dari Dato’ Samson Anand George, Ketua Pegawai Operasi Nasim.

    Beliau merupakan pemenang bertuah di kalangan 435 peserta yang mengambil bahagian dalam kempen yang bermula pada Julai tahun lepas dan berakhir pada bulan Disember. Kempen Peugeot 207 Gimme More itu terbuka kepada semua pelanggan-pelanggan yang membeli sama ada 207 atau 207SV sepanjang tempoh kempen itu berlangsung.

    ReplyDelete
  30. jus kedondong amoi?

    ReplyDelete
  31. Tolong jangan merapu. Ada perkara yang lebih penting daripada 13 barangan aneh.
    Kejadian itu disedari seorang murid yang kemudiannya memaklumkan kepada gurunya Adnan Abdullah, 37, ketika sesi pembelajaran dijalankan berhampiran surau berkenaan.

    "Kejadian berlaku pukul 10.40 pagi, ketika saya menjalankan sesi pembelajaran di luar kelas disebabkan kelas sedang diubahsuai, seorang murid yang terpandang ke arah surau memberitahu sejadah kelihatan berdiri," katanya kepada pemberita di Pasir Mas hari ini.

    Adnan berkata beliau kemudiannya membuka pintu surau dan amat terkejut melihat sebanyak 35 helai sejadah dalam keadaan berdiri iaitu 16 helai di bahagian lelaki dan 19 lagi di bahagian perempuan.

    "Lebih aneh lagi apabila satu helai lagi berada di bahagian hadapan sekali iaitu di tempat imam dalam keadaan yang sama menunjukkan seolah-seolah sedang melakukan solat secara berjemaah," katanya yang telah mengajar di sekolah berkenaan sejak tujuh tahun lalu.
    Sila beri perhatian, dan sebarkan.

    ReplyDelete
  32. Tahukah anda? Antara cara termudah membuat pelaburan emas ialah dengan cara membeli dinar emas. Memandangkan dinar emas memang dijual di Malaysia, maka saya ingin berkongsi dengan anda bagaimana membuat pelaburan emas menggunakan dinar emas.

    Terdapat 2 jenis dinar emas yang dijual di Malaysia iaitu:

    1. Dinar Emas Kelantan
    2. Dinar Emas keluaran Islamic Mint Sdn bhd.

    .



    Gambar: Dinar Emas IGD dan Dinar Emas Kelantan
    1 dinar merujuk kepada syiling emas 22 Karat (emas 916) yang beratnya 4.25 gram manakala

    1 dirham merujuk kepada syiling perak tulen (999.9) yang beratnya 2.975 gram

    .

    1. Dinar Emas Kelantan.


    Gambar Dinar Emas Kelantan (1 Dinar)
    .

    Dinar emas Kelantan telah dilancarkan pada 20 September 2006.

    Laman web Dinar Emas Kelantan ialah http://www.dinarkel.com/
    Antara saiz Dinar Emas yang dijual adalah:

    - 2 Dinar
    - 1 Dinar
    - 1/2 Dinar
    - 1/4 Dinar

    Bagaimana nak beli Dinar Emas Kelantan?

    Jika anda berminat untuk membeli Dinar Emas Kelantan, anda boleh mendapatkannya di kedai Ar-Rahn di sekitar Kelantan.

    Untuk lokasi kedai Ar-Rahn, sila rujuk http://www.dinarkel.com/wtb.html
    Bagi mereka yang tinggal di kawasan KL dan Selangor, anda boleh mendapatkan dinar emas kelantan di Ar-Rahn berikut.

    Ar-Rahn Kajang
    No. 10 Jalan Raja Harun
    43000 Kajang
    Selangor
    Tel: 03-87361517
    Fax: 03-87367552

    Ar-Rahn Raja Laut
    No. 44G, Jalan Raja Laut,
    50350 Kuala Lumpur.
    Tel : 03-26933433
    Fax : 03-26933431

    Ar-Rahn Rawang
    No. 49, Jalan Maxwell,
    48000 Rawang, Selangor.
    Tel : 03-60928441
    Fax : 03-60928429

    Bagaimana check harga dinar emas Kelantan?

    Harga belian dan jualan dinar emas Kelantan boleh disemak
    di laman web http://www.dinarkel.com/ .
    Tengok kat penjuru kiri, bawah sikit, ada jadual seperti di bawah:





    Bagaimana menjual kembali dinar emas kelantan?

    Jika anda hendak menjual semula dinar emas kelantan, anda boleh menjualnya di Ar-Rahn yang sama. Berdasarkan pengiraan saya pada laman web http://www.dinarkel.com/ didapati perbezaan antara harga belian dan jualan dinar emas kelantan adalah RM20 untuk 1 Dinar, RM10 untuk 1/2 Dinar dan RM5 untuk 1/4 Dinar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 beli dinar emas kelantan

      Delete
  33. Wawasan 2020 dan Arahnya

    1. Aku selalu mengandaikan bahawa untuk mencapai wawasan 2020. Ia tidak seharusnya terhad pada satu slogan. Andaian ini lebih tertumpu kepada perkembangan individu yang kita sendiri aplikasi tanpa kita sedari. Misalnya, jika seseorang pelajar mempunyai cita-cita sebagai seorang doktor. Itu adalah wawasan-nya. Namun, untuk mencapai wawasan itu, adakah perlu pelajar itu terus seratus peratus belajar mengenai hal kedoktoran tanpa belajar hal-hal lain?

    2. Secara praktikal, mungkin lebih sesuai secara normal. Pelajar itu perlu bermula langkah satu persatu, mempelajari perkara lain bagi mencapai wawasan yang dia mahu. Apa yang perlu ada untuk mencapai wawasan? Secara Islamik, ya pelajar itu perlu menguatkan dulu ilmu agama bagi mengelakkan pelajar itu hanyut atau perlu faham dan mungkin bekalan untuk pelajar itu survive bagi menghadapi cabaran yang akan datang dalam proses menjadi seorang doktor.

    3. Apa lagi, aku rasa dengan hanya pembelajaran agama sahaja, wawasan menjadi doktor bagi pelajar itu tak mungkin akan tercapai jika pelajar itu tidak mengenali perbezaan yang perlu seorang doktor akan hadapi. Yalah, jika kita mempunyai doktor yang hanya mahu merawat sama ras atau sama agama sahaja. Adakah dia layak bergelar seorang doktor yang baik? Pasti tidak. Perlu juga untuk doktor itu mempelajari hal merapatkan perbezaan kerana prinsip asas seorang doktor ialah berkenaan kemanusiaan. Tanpa mengenal agama, bangsa dan agama.

    4. Jadi, apa yang kamu boleh lihat dari andaian ini. Oh, analogi ini?

    5. Ya, kita berada dalam landasan yang betul untuk ke arah wawasan 2020. Kita bermula dengan satu wawasan di era Tun Mahathir. Kemudian kita beralih ke era Tun Abdullah yang menampilkan Islam Hadhari sebagai sebuah pancang pertama merealisasikan wawasan 2020. Menguatkan keagamaan di dada setiap orang terutama orang Islam khususnya. Dan sekarang kita berada dalam era Dato Seri Najib yang menampilkan 1Malaysia bagi memberikan satu objektif membuka mata tentang mengurangkan ras perbezaan.

    6. Jadi, tolonglah berhenti untuk mengatakan 'lain PM lain slogan, negara jadi kelam-kabut'. Itu salah. Salah kerana tanggapan sebegini seakan kamu tidak berpijak pada fakta realiti secara menyeluruh. Kita tidak boleh bersandarkan pada teori dan spekulasi sahaja. Fakta realiti itu perlu kerana fakta datang dari perancangan. Semua perkara ini perlu berlaku secara natural. Itu sahaja yang perlu kamu tahu.

    7. Jika andaian ini benar, apakah slogan yang akan berlaku selepas ini? Jika Dato Seri Najib tidak menjadi Perdana Menteri lagi. Kita mungkin berada dalam peringkat akhir iaitu menumpukan kepada wawasan 2020 secara serius. Mungkin slogan selepas ini ialah rasionalisasi, mungkin industrial, negara kebajikan, liberalisasi, kebebasan dan sebagainya

    8. Tapi, secara dalam aku menjangka slogan yang hadir selepas tamat era Dato Seri Najib Razak ialah slogan berkaitan 'Your choice to bring better Malaysia'. Atau dalam bahasa Malaysia nya ;


    Undilah Barisan Nasional, pilih Khairy Jamaluddin sebagai Perdana Menteri Malaysia seterusnya.

    Ya. Aku yakin.



    Kehkehkeh!



    p/s : Youth for youth! #ShahAlamRockFest

    ReplyDelete
  34. Replies
    1. hahaha! comform xfaham english lah tu.

      Delete
  35. Cerita ni lawak giler......

    Ada seorang mamat, 1st time pergi gym.. dia tengok ada banyak mesin; treadmill, rowing machines, chest-and-back machines, stair climbers/steppers lah.. macam-macam, sampai dia pening.

    Dia pun pergi tanya seorg brother badan ketul-ketul; "Bro, kalau kita nak awek suka kita, nak guna mesin mana? "

    Brother badan ketul-ketul pandang dia atas bawah sebelum jawab; "Guna mesin ATM"!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro gua rase lagi gampang lawak kalau ko guna format " Tolong jangan merapu......sila beri perhatian, dan sebarkan"
      Anon anon walaupun suka tahyul sikit sikit namun kami effective dalam disseminate info.

      Delete
  36. informasi anonymous lebih menarik daripada fakta "high" obe...

    ReplyDelete
  37. ADOOOIII...

    Aku ingat sampai 100 lebih komen, tgh komen barang khayal ni semua......
    ada citer blue..letak siaran TV...ada berkempen PRU...promot dinar emas...masalah kontraktor...

    dulu orait je komen hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoll la depa komen pasal barang khayal.. tu depa tgh khayal lah tu mase komen.. ape daaa..

      Delete
    2. ye, ye je ko...
      Entry cerita bonsai pun sama je meriah...ape da...
      kang anon sure tak pueh hati ni..ahahahawaawuu...

      Delete
    3. kitorang elek je.ahahahawaawuu...

      Delete
  38. Tiada kata secantik bahasa. Tiada gambar secantik lukisan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang benar, sudah ada bukti kukuh. Sejelas2nya. Kita dah adukan kpd Bukit Aman. Tapi sayang..Mariam ni dikatakan orang tak siuman. Masalahnya ialah makhluk yg dimaksudkan ini sentiasa bergerak menyesatkan orang utk mempercayai dakyahnya

      Delete
    2. Mula2 Bukit Aman, pastu pasal Mariam tak siuman lak? apa bnda ni woi!

      Delete
  39. Kenapa setiap kali aku buka blog ni mesti banyak komen yang tak elok . Ada yang mencarut , memaki , menghina macam takde agama .

    Aku bukan nak kata diri aku ni perfect tapi sebagai seorang yang beragama Islam tolonglah open minded sikit masa nak beri pendapat ..

    Korang kutuk2 tu , korang dapat apa ??
    Puas erk ?? Dekat dunia memang korang boleh puas , tapi dekat akhirat kelak korang puas kena seksa !..

    - Adam -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar benar.
      sebagai contohnya, tengok ape yang sering diulang:

      Intisari Rancangan Astro Ria
      Sabtu 18 Februari 2012

      6.00 Kau dan Aku

      7.00 Ekspresi Laman

      7.30 Impian Anggun

      8.00 Fesyenista Manja Kiko

      8.30 Gitu-Gitu Apek

      9.00 24-7

      9.30 Inspirasi Pesona

      10.00 Rempit Tertipu

      12.00 RM1,000,000 Money Drop

      1.00 9 September

      3.00 Teruna Idaman

      5.00 Misi 12

      6.00 On Air

      7.00 Antara Garisan

      8.00 RM1,000,000 Money Drop

      10.00 Laskar Pelangi

      12.00 Skrip 7707

      2.00 Kalau Berani 1 vs 0

      3.00 Mataku Nampak Hantu

      5.00 Sidang Ketawa

      5.30 Cinta & Keadilan

      Kenapa sering diulang tayangan yang sama?
      Di manakah keadilan?
      Sila beri perhatian, dan sebarkan.

      Delete
    2. ko kena serius time baca...baru bunyi xmengarut..

      Delete
    3. jgn nak berlagak la sial,nama nak tip top adam puihhh. konon2 nya nak jadi nabi adam la,mmg la ko tak perfect sebab sebagai lelaki mmg ko pernah melancap..melancap berdosa jadi ko ni jahat la..ada faham?

      Delete
    4. kepada anon 03:56 yang bingai macam lembu. kau pun sama ntah mana2 je bapak kau kutip kau ni ntah anak keling ke kau ni.hak dia untuk bertanya dan apa dia tau tu hak dia.sekurangnya dia tuju pada orang2 macam kau ngan aku.melainkan.... kau anak cina babi sepet atau sememangnya dilahirkan keling. poh!

      Delete
    5. haha!"aku bongok" win! bagus2.pe benda ntah mamat tu pkir agaknya.aku pn rasa die bkn melayu.

      Delete
    6. AnonymousFeb 18, 2012 03:56 AM

      bodo mcm taik! kau blah ah.xseswai jd anon!kita rulez pon agama ttp agama.lau ko pns ko duk diam je..

      Delete
  40. 1. Mengikut statistik kerajaan pusat sendiri sabah negeri yang paling ramai pendatang asing, kaya minyak, adalah negeri paling miskin dalam malaysia.

    2. Kelantan "kurang dana" kerana sibuk membayar selama 20 tahun hutang tahi RM 720 juta yang ditinggalkan oleh regim BN/UMNO pada tahun 1990 dulu.

    3. Hak royalti minyak RM 2 BILLION yang dirompak oleh kerajaan & petronas selama 54 tahun dan dinafikan hingga kini walaupun minyak itu minyak mereka sepenuhnya megikut undang-undang tubuh negeri.

    4. Kerajaan pusat menganaktirikan dana pusat kepada kerajaan negeri kelantan berpuluh tahun, dalam isu air 1 sen pun tak pernah dibantu sedangkan infrastruktur itu tugas kerajaan pusat bukan negeri, tidak seperti melaka dan pahang yang dibantu beratus juta.

    5. Lebih 70% rakyat malaysia bergaji kurang dari RM 3000 dan menagih bantuan BRIM najib malah lebih 40% rakyat malaysia DI BAWAH PARAS KEMISKINAN jika mengikut standard antarabangsa (standard kerajaan malaysia RM 450, BN LOGIC), itulah simbol KEGAGALAN & KEMISKINAN SEBENAR 1 MALAYSIA kerana kegagalan BN mentadbir negara.

    6. Nak tahu miskin tak miskin sila lawat kelantan kemudian pergi perlis dan sabah, baru hangpa ada akai mana negeri mana pekan koboi - IAR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Babi nate ni ore klate kayo2 bodo mano ado hok sesok, nate beruk ni mu nok kecek mu mari tgk dulu babi jange duk sedak kecek royak ore klate susoh babi nati nie jupo aku timbuk mu

      Delete
    2. Ore klate kayo bodo mkn beras siam mahal tpi sedak mu ingt ore klate sesok ko mu nk mari klate mu royak aku bowok mu gi tgk ore paka bare mas besar2 poho denge betih bru mu tahu kayo tok kayo sedak kecek babi nate ni

      Delete
  41. Afiq Rain!!! /king of Serdang!!!

    ReplyDelete
  42. Ini ada 1 cerita:

    Ajoi: Ibu, 1...2...3...4...5...6...7
    Ibu : Eh, anak ibu dah pandai kira. Pandai anak ibu!
    Ajoi : Ajoi lapar lah ibu. Nak makan ni!
    Ibu : Lah, kalo lapar, cakap lah lapar. Kenapa pergi kira pulak.
    Ajoi : Sebab hari tu, bibik ada cakap kat Ajoi, "Waduh ini anak! Lain kali, kalu kok mau makan, bilang!"
    Ibu : ......

    ReplyDelete
  43. ☀☀☀A MATHS STUDENT LOVE LETTER☀☀☀
    My Dear Love,
    Yesterday, I was passing by your rectangular
    house in
    trigonometric lane. There I saw you with
    your cute circular
    face, conical nose and spherical eyes,
    standing in your
    triangular garden.
    Before seeing you, my heart was a null set,
    but when a
    vector of magnitude (likeness) from your
    eyes at a
    deviation of theta radians made a tangent to
    my heart,
    it differentiated.
    My love for you is a quadratic equation with
    real roots,
    which only you can solve by making good
    binary relation
    with me. The cosine of my love for you
    extends to infinity.
    I promise that I should not resolve you into
    partial functions
    but if I do so, you can integrate me by
    applying the limits
    from zero to infinity.
    You are as essential to me as an element to
    a set. The
    geometry of my life revolves around your
    acute personality.
    My love, if you do not meet me at parabola
    restaurant on
    date 10 at sunset, when the sun is making
    an angle of
    160 degrees, my heart would be like a
    solved polynomial
    of degree 10. With love from your higher
    order derivatives
    of maxima and minima, of an unknown
    function.
    Yours ever loving,
    Pythagoras...:)

    ReplyDelete
  44. kalau sayang, teruskanlah setia

    ReplyDelete
  45. Replies
    1. sape kawan ko? ini kubu anon.kami bersifat asabiyah.kami hanya berkawan dengan para anon

      Delete
  46. Cilake betol la ko obe.. jumaat ngn sabtu mesti takde post, tak pon post lambat, sibuk kongkek latu.... tau la baru kawen, ko nak kongkek bape juta kali pon aku tak kesah, tapi post baru mane? post baru?

    ReplyDelete
  47. Obe suh anon tlng postkn dlm komen2...

    ReplyDelete
  48. Meet.Joe.Black[1998]DvDrip[Eng]-FANTASTiC.avi

    ReplyDelete
  49. macam nak besarkan konek yang kecil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa ko dah silap blog nie

      Delete
  50. admin plz padam komen2 cm anjing!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriusly terok right? aku xpenah nk comment. tp bile bace comment2 anon xbertauliah nie. gtl jari nk comment. saket mate tgk. grrrrrrrrrr

      Delete
    2. blog ni bakal menjadi blog sampah

      Delete
    3. diam la encik cool mak ko menonggeng jilat jubo anjing

      Delete
  51. obe babi..da kawin blog jd sampah!

    ReplyDelete
  52. The Design Spiral
    The ship design spiral process focuses on what the ships needs to carry.
    Typically, ship machinery is dictated and the owner has decided to buy a
    certain type of engine or specific machinery system, which plays a very
    important parameter in terms of cost and complexity.
    From there, the shape of the hull form and displacement are considered,
    because the ship has to float.
    The process of ship design is primarily
    viewed as a spiral with each loop resulting in
    added details to the design. Several to
    numerous iterations are therefore necessary
    before a fully developed design is achieved.
    Design spiral enhances ship safety and
    business performance, and reflects ship
    register’s society continuing commitment to
    identifying and meeting the needs of ship
    owners and shipbuilders. It is a
    comprehensive system of procedures that are
    aimed at helping ensure the highest standards
    of safety; quality and reliability are applied at
    the design stage, during construction and for
    the whole operational lifetime of a ship.

    ReplyDelete
  53. last.

    sape komen kt bawah mak die babi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau suka kalau aku cakap mak kau babi..
      reply kalau emo

      Delete
  54. obe,serius!aku ajak hg baca blog kumpangmeah.blogspot.com .serius best.
    ini serius!

    ReplyDelete
  55. kalau taik tu pernah ar dgr.. tapi yang lain2 tu tak pernah lagi

    Orang lain tengok Iklan pun dapat duit

    ReplyDelete
  56. hal luarbiasa bagi yg luarbiasa.. hal biasa bagi yg x takut dosa.. elakkan kejahatan fokuskan kebaikan.
    lihat juga: http://ll.my/panas

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails