Monday, 22 April 2013

Serius Cool - Rumah Pokok Yang Cool Di Texas (9 Gambar)


Untung!

Semasa kami masih budak-budak kami gemar menonton siri Punky Brewster. Watak utama rancangan ini mempunyai sebuah rumah pokok yang cool. Needless to say kami tinggal tengah bandar dan kebarangkalian mempunyai rumah pokok adalah mustahil. Anyway hari ini mari lihat sebuah rumah pokok yang cool di Texas. Rumah pokok ini nampaknya lagi cool dari rumah penerima bantuan rancangan Bersamamu. Something is so wrong here bila rumah mainan budak-budak lebih selesa dari rumah rakyat miskin sebenar. Such is life.



Laporan asal Inthrlld

17 comments:

  1. first bak ang~

    Bahan-bahan ( 1 orang )

    2 sudu minyak masak
    2 ekor udang
    2 sb cili kisar
    120gm kuey teow
    sejemput tauge dan kuchai
    10 ekor isi kerang
    60ml kicap CKT
    1 biji telir ayam
    Cara-cara

    ok mula2 masukkan minyak dengan udang dalam kuali (kuali tebal tau biasanya warna hitam).
    masak udang ni dengan api yang kuat. Kemudian bila udang agak masak, masukkan cili kisar tadi tu.
    Masak cili tu sekejap kemudian perlahankan api, masukan k.teow, tauge, kuchai dan kerang. Gaul sebati (kuatkan semula api)
    Kemudian masukkan kicap CKT dan juga telur ayam (yg dah dibasuh yer). Kuatkan api tunggu sehingga telur tu separuh masak.
    Tutup api kemudian gaulkan bahan2 tu sekejap (sekejap ja) kemudian angkat sebelum kicap tu kering.
    Sedia untuk hidangan yum yum yum

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi skali ko bermimpi dpt 1st..HAHAHA!!!!

      Delete
    2. kicap CKT tu apa

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Kelapa sawit terdiri daripada dua spesies Arecaceae atau famili palma yang digunakan untuk pertanian komersil dalam pengeluaran minyak kelapa sawit. Kelapa sawit afrika, Elaeis guineensis, berasal dari Afrika barat di antara Angola dan Gambia, manakala kelapa sawit Amerika, Elaeis oleifera, berasal dari Amerika Tengah dan Amerika Selatan.
    Ia adalah tanaman utama di Malaysia pada masakini. Terdapat seluas 4,691,160 hektar tanaman kelapa sawit di Malaysia pada tahun 2009 berbanding cuma 642,00 hektar direkodkan pada tahun 1975. Pada masa ini Negeri Sabah merupakan kawasan utama tanaman sawit di Malaysia (1.362 juta ha atau 29.7%) diikuti oleh Sarawak (0.840 juta hektar atau 16.6% ) dan Johor (0.712 juta hektar atau 15.32%). Negeri paling kecil mempunyai tanaman kelapa sawit adalah di Pulau Pinang iaitu cuma 14,000 hektar sahaja. Daripada jumlah keluasan tersebut seluas 2.807 juta hektar kelapa sawit ditanam oleh pihak estet swasta (59.8%) sementara 20.2% dimajukan oleh Skim Kerajaan (FELDA - 675,167 ha, RISDA- 80,262 dan FELCRA- 160,832) , 321,947 hektar (7,1%) oleh Skim Kerajaan Negeri dan bakinya seluas 540,194 hektar (12.98%) oleh pekebun kecil.

    ReplyDelete
  4. ni pokok bawah rumah la noob!!!

    suweii ?

    ReplyDelete
  5. Saudara obe bukannya penyokong Be End atau penyokong Fuckatan. Beliau adalah pengikut Parti Likud Yisrael Beiteinu (LAKNATULLAH)pimpinan Binyamin Netanyahu.

    Harap maklum.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS bukan maksudnya islam

      nik aziz adalah manusia. boleh buat salah

      nik aziz bukan tuhan. jangan sembah dia

      dalam quran, hadis tak ade sebut pasal nik aziz.

      kata kata nik aziz bukan sama taraf dengan hadis nabi sebab dia bukan nabi dan rasul.

      nik aziz pun lemah macam orang lain boleh pengsan. dia tak maksum

      orang pas sama taraf dengan manusia lain sama macam orang umno. orang pas takde disebut dalam quran/hadis di jamin boleh masuk syurga tanpa hisab.

      Kalau Pas benar disisi Tuhan, dah lama boleh perintah Malaysia, tapi takde kan ?

      So Pas tu betul ke ?

      So kalau tolong Pas masuk syurga sebab kalau tolong(undi) Pas supaya Pas buat buat kebaikan (tegak hukum Islam, bla bla bla) secara tak lansung tolong tegakkan Islam ....

      tapi betul ke Pas tegakkan Islam atau Pas tegakkan bendera dia sahaja ?

      Selama ni Kuasai kelantan, mana hukum Hudud ? (tak usah beri alasan kerajaan federal tak bagi bla bla bla.. Kan pas perjuangkan Islam, jadi mesti Tuhan tolong, tapi TAkde pun?
      Ape tuhan tu lemah dari BN ke ? atau PAs tu yang salah ?)

      Jadi kalau korang ade otak sila guna akal

      KAlau dah malas nak fikir , nak terus kena brainwash dengan PAS tu silakanlah. Semoga anda gembira dengan halunisasi anda.

      Delete
    2. komen yg agak bodoh..

      Delete
    3. " Selama ni Kuasai kelantan, mana hukum Hudud ? (tak usah beri alasan kerajaan federal tak bagi bla bla bla.. Kan pas perjuangkan Islam, jadi mesti Tuhan tolong, tapi TAkde pun?
      Ape tuhan tu lemah dari BN ke ? atau PAs tu yang salah ?) "

      aku gelak bila baca part ni .
      nampak sgt otak lembab .
      kesian .

      -.-"

      Delete
  6. wakarimaSUNalhaji22 April 2013 at 09:31

    Salam 1 Zambia


    Selepas hari Isnin adalah hari Selasa.

    Sekian.

    Obe hensem dari Abraham Ali .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hensem lagi stopa ko tu ..hehe

      Delete
  7. Bile pr memerintah boleh suruh abg nuar buat rumah mcm ni kan obe...

    ReplyDelete
  8. owner page yg bodoh.. kos untk buat rumh ni lagi mahal dri kos untk rumah penerima bantuan rancangan Bersamamu la bongok.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails