Monday, 29 April 2013

Serius Klasik - Mari Mengingati 1997


Nostalgia!

Abang suka 1997 pada ianya tahun yang sangat cool. Musically... movie ..... dan all other crap!


38 comments:

  1. Replies
    1. HHHmmmm x sabar nak mengundi Pakatan Rakyat PRU kali ni...1. minyak akan turun... so, bleh bli minyak byk2...2. aku dh x payah nak bagi duit kat mak ayh lagi sbb kerajaan baru akan carumkan utk warga emas.3. kereta dh murah so... boleh la beli mcm2 jenis kereta...4. nak melancong dan berjalan2 sepuas2 hati sebab tol dh x payah bayar... myk plak dh murah... best tuuu...5. yang paling best aku dh x payah pening2 kepala nk bayar hutang PTPTN.. dh mansuh beb! x pyh sibuk nk menabung kat SSPN lg... 6.Wehhh... anak cucu kite dh x perlu nk bayar yuran pegi sekolah weh..dr tadika smp U semua free...7. sape yang minat merempit tu..yg suka memandu atas 120km/j tu, inilah masanya..korg jgn takut..x kene saman wey...AES pon akan ditumbangkan x lama lagi...syok wey... (mati ambulan mesti dtg)8. Dh x pyh risau pasal rumah... rumah mampu milik nk dibina x lama lg..so miskin tua muda dh dapat beli rumah....9.undang2 anti rakyat akan mansuh wei.... so sape2 agak2 diri die terseksa dan tersekat oleh undang2 boleh la buat ape saja...10.pengangkutan awam akan percuma wei... lepas ni x pyh beratur naik LRT.. semua free..alhamdulillah...11. nak beli tepung, gula, beras semua akan murah.... alhamdulillah cukup makan...seronoknya ada kerajaan macam ni... yang kaya semakin kaya, yg miskin pon akan berpeluang jadi kaya..... semua turun...semua akan mansuh.... so kerajaan akan tanggung kita dalam semua segi... yg paling best gaji kita semua akan naik...jgn lupa mengundi ok....#nape tambang tunai HAJI x turun kan??? PAS x bersuara ke?

      Delete
    2. aku tahu kau teringin nak sarcastic konon.
      tapi benda yg kau cakap tu, boleh buat, tu masalahnya.

      cuma pimpinan mungkin akan jadi macam rakyat biasa. Gaji sekadar gaji saja.
      Nak meniris aje tak boleh dah, semua duit balik ke rakyat.\
      IN fact, Anwar jugak akan miskin bersama kabinetnya, sebab duit balik ke kita.
      Kalau dia terfikir nak kelepet jugak, mungkin tak kesampaian. Anwar...anwar. Org nak kuasa nak kelepet duit....kau bagi plan memiskinkan kau.
      Budus....org nak kuasa pasal nak ada akses pada duit.....kau cakap besar, macam la orang besar boleh hidup miskin tak bernewah.
      Makan diri balik.

      Delete
    3. igt lagi lagu aqua barbie girl ..haha!!

      Delete
    4. wow meteorite yang berusia 4.5 billion tahun telah dijumpai di sebuah daerah yang bernama fukang di China.

      Ia dinamakan fukang meteorite sempena tempat ia telah ditemui..

      Untuk gambar boleh ke sini...

      http://goo.gl/6Mx7v

      Delete
  2. dan juga tahun 97 kongsi raya!
    tahun baru cina dan raya puasa!

    ReplyDelete
  3. 1997 saya sudah membaca majalah blue penthouse.abg?

    ReplyDelete
  4. teringat blue tahun 1997...best masa tu...paling best tarzan....jane hot gile....sekarang hampas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pramugari terlampau / nasha aziz

      Delete
  5. sorry tumpang tanye... lagu yg minit 8:17 tue ape tajuknye ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boboy - episod cinta

      Delete
    2. Bellini-Samba De Janeiro

      Delete
    3. EYE - Namamu kini menjadi sebutan

      Delete
  6. 1997 tahun yg menyakitkan.. aku benci dia!

    ReplyDelete
  7. Kat deluna - Nananana

    ReplyDelete
  8. pergh.........sweet memories..gila ah..

    ReplyDelete
  9. indah nya tahun2 sebelum Anuar Ibrahim kena pecat.

    ReplyDelete
  10. ahhh... thanx obe! start masuk kije bukak blogserius tgk vids nih! you made my day! teringat kisah2 remaja dahulu! semoga Allah merahmati anda sekeluarga! InsyaAllah... have a nice day!

    ReplyDelete
  11. 1997 was an awesome year

    ReplyDelete
  12. spice girl,bsb,george of the jungle,anaconda,star gate,johnny bravo,all saints,james bond,tony braxton,titanic,buffy suma nya best..zaman aku 10tahun masa tu..hehe

    ReplyDelete
  13. Barney Stinson

    ReplyDelete
  14. First Men in Black was the best fuckin Men In Black

    Also, Godzilla the movie

    ReplyDelete
  15. During that time Barney is high as f**k killing aliens and s**t.

    ReplyDelete
  16. aku tak akan lupa tahun 1997. Ekonomi downnnn..... pekerja swasta merana giler. Pemberhentian pekerja secara besar-besaran terutama sector pembinaan. Mana yang tak kena buang, gaji lewat. Ada yang gaji lewat sampai 3 bulan. Gaji pun kena potong. Tiada bonus dan kenaikan gaji. Kereta kena tarik, rumah kena lelong. Bank banyak kena gabung sebab nak tak dak duit. Tahun yang sangat malang. :_(

    ReplyDelete
  17. Bulan ogos 1997 kerja kat Parkson Sunway Pyramid, masa tu mall ni, baru buka. saya adalah staf yang No 36. Lepas tu berhenti, sebab gaji asyik masuk lambat. Masa ni hensem lagi, (awek ramai!) masuk tahun 1998, mata pulak rabun, kena pakai cermin mata. Hilang hensem. (awek pun tak da.)

    ReplyDelete
  18. Kisah remaja lari dari rumah ikut kekasih akhirnya menjadi artis terkenal, siapakah dia? sila ------->>>> Dunia-Memang-gila-gila

    ReplyDelete
  19. musim kegawatan sudah mau datang secara tidak laangsung...
    cbe kira dari tahun yg sudah2 apa terjadi pada bumi yang
    bertuah ini...segala yang bermula pasti akan berakhir...
    semua nie b'punca dri sikap manusia yaang hanya pandai tunjuk
    jari setelah melakukan kesilapan terus m'ngajak manusia kpd
    kesesatan...1

    ReplyDelete
  20. I like this blog for the nonsense comments by the audiences, whom are mostly paid macai cybertroopers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti Akur Cakap Anwar Ibrahim ?

      Delete
  21. wah 1997, bestnyerrrr...

    Layan BlogYangSiot jap

    ReplyDelete
  22. woi rumah aku takde air time ni. terpaksa mandi kat pili bomba. komenwel punya pasal. dejey.

    ReplyDelete
  23. mase ni form 2, dan saya sgt merindui zaman berasmara, eh berasrama saya.
    missin' those good old days!

    ReplyDelete
  24. thanz admin.. 1997 in memories... luv dat.. buleh share ko?

    ReplyDelete
  25. Not forgetting 1997 FIFA Youth World Cup in Malaysia making star in football nowaday such as Thierry Henry, Micheal Owen, David trezeguet, Riquelme and many more. Catchy football anthem by OAG ""Name Of the Game". Free red coca-cola adidas shirt.

    ReplyDelete
  26. Ladang Pepperidge masih ingat

    ReplyDelete
  27. 0.18 ade nipple...

    ReplyDelete
  28. Hazika : Jap ye..
    Hazik : SEKARANG!

    Hazika : Ala, jap lagi arrr..
    Hazik : Nak sekarang!!

    Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
    Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

    Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
    Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

    Hazika : Jom, abang?
    Hazik : aummm aummm!

    Hazika : eeeeeeee

    WOW:KISAH NORA, JANDA YANG KEHAUSAN SETIAP MALAM!
    PANAS:BENARKAH GADIS BERPAKAIAN TAK SENONOH INI ANAK SOFEA JANE?
    GEMPAR:WANITA BERMISAI DAN BERJANGGUT DITEMUI DI MALAYSIA!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails