Thursday, 11 April 2013

Serius Sadis - Gambar Sekitar Banjir Kilat Di Kuala Lumpur Semalam (17 Gambar)


Oh dear!

Kesian siak......takziah kepada semua mangsa yang kenderaan mereka menjadi kapal selam secara bidan terjun semalam. Marilah menaiki public transport


 

Laporan asal Forum Cili

87 comments:

  1. pada saat ini, motorsikal adalah pilihan terbaik untuk masuk key ell huuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jetski lah!!!

      Delete
    2. nak bisjut?

      Delete
  2. mana smart tunnel??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula pasal

      Delete
    2. SMART not very smart heh?

      Delete
    3. smart tunnel kepala bana dier...

      Delete
    4. smart shop la sengal

      Delete
    5. mne ada smart tunnel dekat area situ. hampeh -.-"

      Delete
    6. bangang tak bertempat kerja

      Delete
    7. SMART tunnel kat jln tun razak, bukan jalan pahang. bodo

      Delete
    8. Smart tunnel tgh pasang bendera parti.

      Delete
    9. Anon 10:19..National Library kt Jln Tun Razak

      Delete
    10. wakakakakakakaka lawak la anon2 ni

      Delete
  3. Replies
    1. betul ke teruk tu syaz hehe
      btw u nampak cute

      Delete
  4. takpe..lain kali kita beli kapal selam pehi keje..harha nanti rurun 30 persetan ko

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape kapal selam?! nak C4?

      Delete
    2. ada aku tanya pasal kapal selam ke bodo?

      Delete
    3. khinzir la weyh.. beli kapal selam wat ape?? aku tahu msti ko nak markup hrga melampau kan?? baik ko beli kete.. PR nak turunkan hrga kete... ko plak nk beli kapal selam... bangang

      Delete
    4. xabis2 ngan PR mmg bangang btol puih..

      Delete
  5. fffuuuuu laluan aku tiap ari nii...nasib baik la aku klua awal smalam...........

    ReplyDelete
  6. ni bkn mslh smart tunnel,ni mslh longkang tp jln

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahalawak.. abis tuu smart tunnel tu ape function die??

      Delete
    2. buat asah kote kau

      Delete
    3. smart tunnel kan cover sampai kelantan..puii

      Delete
    4. smart tunnel wat seludup dadah dari golok

      Delete
  7. undilah pakatan rakyat, nescaya PR dpt mengawal kejadian alam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KL bukan dibawah PKR ke?

      Delete
    2. KL adalah wilayah persekutuan... walaupun PR menang kawasan itu, KL masih dibawah persekutuan... sapa pegang persekutuan?

      Delete
    3. kepala bana enon atas ak ni,to jela alasan ko ckit2 salah kerajaan persekutuan..esok kalau pakatan rakyat memerintah ko nak salahkan sape pulak..ko nak salahkan kerajaan langit ayah pin..

      Delete
    4. benda kejadian alam camni pon nak dipolitikkan. kalau bukan sikap manusia sendiri yang rakus nak kan pembangunan sampai lupa nilai-nila moral kemanusiaan buang sampah merata-rata sampai roadside drainage tersumbat takdala banjir. biarla pr ke bn ke memerintah kalau semua tau cakap je sama je. kita doala yang terbaik untuk negara kita. bangsa kita. agama kita.

      EO majlis daerah

      Delete
    5. BANGANG JEE SEMUA NAK DIPOLITIKKAN!

      Delete
  8. yang aku ni bukan salah pembangkang !

    ReplyDelete
  9. ko jgn cmpr adukkn politik kt cnie blh x?????

    ReplyDelete
  10. masa ni tokey bengkel kereta melompat kegirangan...kchinggg.... boleh tekan harga nih... hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi camner yang bengkel tenggelam tu...
      Sob sob

      Delete
  11. anon kat atas yg politikan..bukan aku..

    ReplyDelete
  12. Obe... gambar no 2 tu gambar lama la kt pwtc...

    ReplyDelete
  13. Wah, peristiwa 100 thn yg lalu berulang kembali

    ReplyDelete
  14. ini smua salah anwar.. anwar ejen banjir

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa.. salah anwar. bersepakat dengan zionis yahudi untuk banjirkan kl. jahat betul.

      Delete
  15. teruknye. umah saya kat cheras tu. laluan selalu g keje ikut jln bdr tun razak.

    skg x lg. heheh skg duk serdang. semue ok dh. tapi cian la kete2 yg tenggelam tu.. org dlm kete2 tu semue selamat ke? kalau x selamat sapa tlg? kete ambulan pun dtg ambik tersangkut2 juga kan..? cian ye..

    makin dh kurang selamat lak key ell ni saya tgk. risau ye..

    ctnorzie
    peminat yg suke baca blog obe...

    ReplyDelete
  16. kesian tul... insurans dah ler bayar mahal.. ni kira leh claim ker tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane ade insurans bencana alam
      ~bisnes boy~

      Delete
    2. Benggap tul anon 2321... ngaku jual insurance tapi sendiri x tau insurance tuk bencana alam... saper yg x ambik... no cover la... insurance kete biasa x cover bencana alam...

      Delete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa pulak tak boleh. ada je add-on untuk bencana alam. ni semua qada' dan qadar. jangan salahkan sesiapa.

      Delete
    2. insurans co. bagitau kalau kau tgh parking pastu banjir boleh claim... tapi kalu kau nampak jln tu banjir kau larong juga tak leh claim....sebelum tu ada ad-on dulu ler..

      Delete
    3. izat, muka kao mcm budak yg membuli tu arrr.... kau abang die ye??

      Delete
  18. siapa kata yang kejadian ni xde kena mngena dgn politik silap. 10 tahun lalu 1 konvensyen mengenai alam sekitar diadakan di K.L dan sorang wakil dri Australia dah warning kerajaan kita yg prkara ni akan brlaku dgn sistem yang ada pada masa tu. Tapi apa yang mereka buat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bla bla bla.nak cekodok ?

      Delete
    2. so apa kena mengena nya perkara ni dengan politik? kau yakin kalau kerajaan lain yg mentadbir waktu tu akan buat sesuatu? kau baca kisah dari mana entah lepas tu ambik bulat2 masuk dalam kepala otak kau yang cuma tau nak membangkang. istifar dulu. tak semestinya tanggung jawab menjaga alam sekitar tu tanggungjawab pemerintah. kita pon bertanggungjawab. alam ni diberi pada manusia. bukan pada parti politik.

      Delete
    3. saya sokong anon atas ni. betul.. pikir masak2.. tak semestinya anwar gay tp dia tak boleh dapat anak. benda tak mustahil okehh!!!

      Delete
    4. anwar gay. itu pilihan rakyat. jangan risau. kita akan bersama2 menjadi gay dan lesbo kelak.

      Delete
  19. ni sume slh anwar, ejen longkang sumbat

    ReplyDelete
  20. Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....Ini semua salah ANwar.....

    ReplyDelete
  21. ni sume salah rakyat kl..nape majoriti penduduk kl tak yakini bn sbg pembela mereka dr banjir?..

    harap kerajaan najib bina smart tunnel yang berharga 30bilion utk selesaikan masalah banjir ni..smart tunnel skang cuma berharga 2 bilion je..

    ReplyDelete
  22. Anti-Kelantan11 April 2013 16:53

    salah nik aziz... tak sembahyang btol2.. sampai kena turun bala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salahkan bangjib perot boncit sgtt....

      Delete
  23. patut la higway duke jem..diorang nk elak ikut situ rupenya...

    ReplyDelete
  24. kalau selangor banjir, kelantan banjir dengan penang banjir...salah kerajaan negeri tidak bertindak menangani banjir.

    tapi kalau selain dari negeri di atas termasuk wilayah persekutuan, banjir adalah bencana alam.

    demikianlah lojik pemikiran saya yang suka menonton buletin utama dan hanya membaca utusan malaysia.

    sekian terima kasih.
    Harap pembaca semua bersetuju dengan lojik saya ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anney, roti tulur kasi banjir satuuu!!!!!

      Delete
    2. teh o ais unney.

      Delete
    3. a'ah patotnye bace la suara keadilan ng harakah.. serius x bias langsung.. kepala bana!

      Delete
  25. Eh knp takder dlm manifesto mana2 ni?

    "Inflatable boat will be provided to all in the Klang Valley".

    :P

    ReplyDelete
  26. jangan undi dap, undi pas.

    ReplyDelete
  27. bodoh semua mane post FIRST???!!!!

    ReplyDelete
  28. 5 thun dr skrg KL akn tnglam disbbkn huja cuma 1 jam...

    ReplyDelete
  29. mohon kl dijadikan bandar venice malaysia tros..jimat minyak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. woww so romen-tik! kepale bana

      Delete
  30. Kalau seluruh KL undi PAS, maka dengan syafaat Nik Aziz,KL tidak akan banjir lagi..

    ReplyDelete
  31. Horreee...lepas ni banyak la kereta & part murah!!! makin banyak stok part kereta workshop aku :D Ini kebaikan meneguk d ayer yang keroh

    ReplyDelete
  32. ini semua salah ijat syafiq pembuli tu arr

    ReplyDelete
  33. kepala bana kau..

    ReplyDelete
  34. Tu la tolak PAS lg.. kan dah banjir... tgk Kelantan.. banjir sebab tuhan nak uji kesabaran... KL banjir sebab balasan tuhan... Jom sokong PAS...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh pulak mcm tu???

      Delete
    2. N.Ajis kata boleh. Follow ????

      Delete
  35. itulah sapa suruh duk kl. ipoh, penang, batu gajah, tak pernah banjir, menyesal pun tak guna. Inspira tak habis bayar dah kena masuk bengkel.

    ReplyDelete
  36. ini semua duniawi je ni!

    ReplyDelete
  37. Jangan beli keta 2nd hand dari KL .. !!!

    ReplyDelete
  38. tu la bergantung sangat pada kebendaan...habeh 2billion apa pun x jadi, menunjukkan kalo canggih mne pon trowong yg kononye bleh mmbantu tu kalo Allah nk banjir, banjir jugak la, len kali banyak beribadah berdoa harap pada Allah bukan pada trowong 2billion kononye dapat mmbantu elak dari banjir, Allah yg dapat mmbantu elak dari banjir, ni orang kata jatuh hukum mensyirikkan Allah, mengharapkan pada benda lain selain Allah adalah syirik...neraka la kalo x betobat dari sekarang...habih la negara kerana mensyirikkan Allah...hancurlah negara kerana ada golongan sebegini...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails