Saturday, 20 April 2013

Serius LOL - #OhMyJawi - Kain Rentang Politik Yang Gagal


Derp!

Kami mahu Utusan Melayu diwujudkan semula sebelum ejaan jawi semakin hancur! 





 Laporan asal Twitter Takumin_86
 
 

83 comments:

  1. Bunyinya :

    Undurlah Barisan Nasional, Rakyat Dihulukan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. F*ck yeah! FIRST!.. AKU NAK BISJUT DENGAN ROYI, SETAN!

      Delete
    2. bisjut dgn royi ni apa benda? Ko pakai bahasa babi ke apa ni?

      Delete
    3. Anon 13:03

      Ko memang bajet pandai. Baru jengah sini dah nak komplen macam-macam. Sila pergi mati. Memalukan anon-anon jer. Ptuihhhhhh......

      Delete
    4. inilah kerja fuckatan rojak tak habis-habis nak buat fitnah. obe pun satu spesis juga, suka tengok sama melayu bergaduh. tulisan jawi pun nak dipermainkan.
      orang macam obe ni takde harga diri semua boleh buat mainan. dia ni memang tak takut balasan tuhan. takpe bila bn menang nanti aku rasa blog ni pun akan masuk lubang sekali dengan obe


      Hidup BN

      Delete
    5. MACAI PORN BUTHURRT DETECTED.

      Delete
    6. Saudara obe bukannya penyokong Be End atau penyokong Fuckatan. Beliau adalah pengikut Parti Likud Yisrael Beiteinu (LAKNATULLAH)pimpinan Binyamin Netanyahu.

      Harap maklum.

      Terima kasih.

      Delete
    7. Parti Likud Yisrael Beiteinu (LAKNATULLAH)pimpinan Binyamin Netanyahu...
      haha dia pingikut YAHU ke baru tau

      Delete
    8. Dato' Seri Anwar bin Ibrahim (born 10 August 1947) is a Malaysian politician who served as Malaysian Deputy Prime Minister from 1993 to 1998.
      Early in his career, Anwar was a close ally of Prime Minister Mahathir bin Mohamad but subsequently emerged as the most prominent critic of Mahathir's government.
      In 1999, Anwar was sentenced to six years in prison for corruption, and in 2000, to another nine years for sodomy. In 2004, the Federal Court reversed the second conviction and he was released. In July 2008, he was arrested over allegations he sodomised one of his male aides, but was acquitted of the charge in January 2012.[1]
      On 26 August 2008, Anwar won re-election in the Permatang Pauh by-election and returned to Parliament as leader of the Malaysian opposition. He has stated the need for liberalisation, including an independent judiciary and free media, to combat the endemic corruption that he considers pushes Malaysia close to failed state status.[2]

      From 1968 to 1971, as a student, Anwar was the president of a Muslim students organisation, Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM). Around the same time, he was also the president of Persatuan Bahasa Melayu Universiti Malaya (PBMUM). He was one of the protem committee of Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) or Muslim Youth Movement of Malaysia which was founded in 1971. He was also elected President of the Malaysian Youth Council or Majlis Belia Malaysia (MBM). In 1974, Anwar was arrested during student protests against rural poverty and hunger. This came as a report surfaced stating that a family died from starvation in a village in Baling, in the state of Kedah, despite the fact that it never happened. He was imprisoned under the Internal Security Act, which allows for detention without trial, and spent 20 months in the Kamunting Detention Centre. In 1968–1971, he was first groomed in the National Union of Malaysian Muslim Students (Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia, PKPIM) as the president of the Union.
      [edit]Governmental career

      Delete
  2. haha ak rase on purpose ni

    ReplyDelete
  3. orang BN nak buat banner, hantar ke orang PAS. elok lah.

    ReplyDelete
  4. kakakakkakak org2 BN ni memang bangang2 x sekolah ke??? kakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni nurul izzah kn..? baik ko mngaku cpt...!!!

      Delete
    2. kakakakka aku ni mak kau lah....kau ni anak lembu kak jat ke ape?? mak sendiri pn x kenai??kakakakak

      Delete
    3. nurul izzah hot beb. aku dapat bayangkan dia bogel sambil b.j aku.

      Delete
    4. Nurul izzah xde barang daa...flat screen je aku tgk.tang muka tu boleh tahan r...

      Delete
    5. sengal la...tgk family korg sendiri lah..
      nrul izzah jgk yg kena..mari berjuang..
      muafakat kena jaga beb..we are going to war...
      lets rise up!!

      Delete
    6. kkakakakka org umngok mmg bongok...baik lu sontot anak kak jat lembu jek...tiap2 jumaat ade kt vertigo layan sasau...kakakakkak kalau sangap sgt, tuh...pi la tutuh si pengkid azalina tu...ketat wooo...tp dh bambam lah...kakakakakak

      Delete
    7. umno dgn porn berpisah tiada..

      Delete
  5. thank you pas, buat dosa kering utk BN, as IF orang BN buta jawi ye? tektik lapok

    ReplyDelete
    Replies
    1. tang kayu anon. buat dosa kering kate ke pas. as if orang PAS tak tahu dosa fitnah ye? tektik bodo

      Delete
    2. Fuckatan memang pandai buat propaganda macam nie. Taktik murahan.

      Delete
    3. thanks to you to if this is not pas yg buat.. dosa kering kuasa dua la...

      Delete
    4. macai umngok ngn be end mmg bangang abadi

      Delete
    5. Orang FUCK-A-TAN mana ada otak. Zombie PAS. Asyik menjubo saja. Perangai macam setan.

      Delete
    6. macai2 sekalian!!!!! nak dedak x????

      Delete
  6. bahana Khir Johari hapus tulisan jawi? lol

    ReplyDelete
  7. edit...nape font tak sama..

    ReplyDelete
  8. Takkan lah dia saja2 bubuh huruf 'ra' tuhhh kau undurlaahh.. Aku benci2 bn pun takdalah nak buat fitnah carik dosa free mcm ni.. Please la geng.. Kita nak ubah kerajaan, ubah diri kita jugakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo buang 'ra' tu kire jadi undilah?

      Delete
    2. Kalo buang 'ta' tu kire jadi undilah ?

      Delete
    3. Kalo buang 'ya' tu kire jadi undilah ? Nak bisjut ? Atau nak royi ?

      Delete
  9. aku butthurrrrttt..ouch. ouch ocuh ocuhe ceh ceh ceh ceh

    ReplyDelete
  10. ini semua agenda yahudi untuk memecah belah umat islam.. aku nk abby abadi terangkn semua ni...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS bukan maksudnya islam

      nik aziz adalah manusia. boleh buat salah

      nik aziz bukan tuhan. jangan sembah dia

      dalam quran, hadis tak ade sebut pasal nik aziz.

      kata kata nik aziz bukan sama taraf dengan hadis nabi sebab dia bukan nabi dan rasul.

      nik aziz pun lemah macam orang lain boleh pengsan. dia tak maksum

      orang pas sama taraf dengan manusia lain sama macam orang umno. orang pas takde disebut dalam quran/hadis di jamin boleh masuk syurga tanpa hisab.

      Kalau Pas benar disisi Tuhan, dah lama boleh perintah Malaysia, tapi takde kan ?

      So Pas tu betul ke ?

      So kalau tolong Pas masuk syurga sebab kalau tolong(undi) Pas supaya Pas buat buat kebaikan (tegak hukum Islam, bla bla bla) secara tak lansung tolong tegakkan Islam ....

      tapi betul ke Pas tegakkan Islam atau Pas tegakkan bendera dia sahaja ?

      Selama ni Kuasai kelantan, mana hukum Hudud ? (tak usah beri alasan kerajaan federal tak bagi bla bla bla.. Kan pas perjuangkan Islam, jadi mesti Tuhan tolong, tapi TAkde pun?
      Ape tuhan tu lemah dari BN ke ? atau PAs tu yang salah ?)

      Jadi kalau korang ade otak sila guna akal

      KAlau dah malas nak fikir , nak terus kena brainwash dengan PAS tu silakanlah. Semoga anda gembira dengan halunisasi anda.

      Delete
    2. Boleh plak ko persoalkan kenapa Allah xbagi yer? Cuba fikir blk kenapa org islam cam ko miskin xmampu pakai mercedes mcm org kapir. Allah xsyg ko ke smpai xbg ko Mercedes. Kenapa Brad Pit leh ad Bini yg lawa tp bkn ko? Adakah Allah lg syg Brad Pit?

      Delete
    3. hahaha....bagus ayat counter ko.Allah lg syg brad pit drp macai weyh!

      Delete
    4. anon 20:09

      pandai plak ko bagi contoh, tp ko sendiri tak boleh pikir. jawapan kepada persoalan ko tuh dah terjawab dalam statement anon 11:20 kat atas tu, bebal betullah..betul dah dia kata (tak usah beri alasan kerajaan federal tak bagi bla bla bla..) ada otak pikir...:)

      Delete
    5. anon 20:09 ni bebal ke ape tak paham ke..Pas nak perjuangkan islam tapi bersengkongkol gan org kafir..islam tu boleh diperjuangkan sesama islam je..mane leh gan org bukan islam..Mungkin umno setakat ni walaupun dia tak berape nak islam tapi setakat ni islam dia boleh jage..Di dalam pas tu korang kaji cikit bpe bnyak pemimpin dia berfahaman syiah..khawarij wahabi..semua menyusup dalam pas..sedangkan umno..dia tetap jge benda tu semua akidah kita semua masih dia jaga..ko jahat buat maksiat ko salahkan kerajaan..asal ko tak salah kan mak bpak ko je..ko nak islam ko pergi la masjid hari2 ikut tabligh bukan masuk pas maki org..tiba2 pasal brand pit ni kenape..brad pit tu islam ke..adoi2

      Delete
  11. fitnah BN masok sorga...takebeeer - Tok Gundu Makrifatullah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku butthurrrrttt..ouch. ouch ocuh ocuhe ceh ceh ceh ceh

      Delete
  12. Sah photoshop, banyak dah kain rentang cam ni kat tempat aku. Tak dak yg salah tulis pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I concur. Gambar ni di photoshop menggunakan sentimen "Aku Lebih Islam" (ALI), therefore mereka beranggapan drg lagi tahu tulisan jawi dari orang BN. Nauzubillah.

      Delete
  13. fail photoshop!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua orang tahu. Puak PR jer yang tak tau. Kalau tau pun masih terkebil-kebil. IQ tak tinggi. So macam tulah. Bodo tapi salahkan kerajaan. Pastue ramai-ramai jerit takbeeeeerrrrrrrrr.

      Delete
  14. WEI KAWAN JANGAN JADI BODOH. ni photoshop kot terang2.. kalau x masuk u pun jangan jadi bodoh centu

    ReplyDelete
  15. Pihak pembangkang semakin hilang arah tuju mereka dan terdesak merekacipta halusinasi murahan, semata-mata untuk menutup kelemahan mereka yang semakin terserlah setiap hari.

    Mereka fikir rakyat Malaysia akan tertipu dengan segala pembohongan dan dusta nista yang dihamburkan, walhal rakyat negara ini telah sedar dan dapat melihat segala tipu muslihat mereka.

    Tapi malangnya ada segolongan kecil yang tidak dapat memahami keadaan sebenar dan terus membiarkan diri mereka tertipu, menjadi batu loncatan PR untuk melaksanakan agenda jahat mereka.

    Adakah kita mahu terus membiarkan minda kita di perkosa oleh propaganda CAP AYAM ini atau bila tiba masanya nanti, melaksanakan tanggungjawab kita , mengatakan TIDAK kepada golongan ini.

    Fikir masa depan kita.

    Jangan jadi Bodoh.

    Jadi manusia yang tahu bersyukur.

    Pilihlah dengan tepat.

    ReplyDelete
  16. sekolah bertingkat-tingkat, bodoh berlapis-lapis..

    ReplyDelete
  17. pure macai

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U86OifIJMMo

    ReplyDelete
  18. sesiapa melayu yang bodoh sokong pr nanti akan merana

    BN adalah penyelamat Malaysia. Kalau BN kalah semua melayu akan mati di sembelih. Kerajaan BN dah memerintah lebih 50 tahun, dah takdir tuhan kerajaan BN perintah negara ni selama ni.

    Takkan tuhan salah ? Jadi sesiapa yang masih berkhayal kononya Pr akan menang tu , nak lawan tuhan ke ?

    tuhan tahu siapa yang baik , siapa yang salah.
    selama ni BN menang maknenya BN betul.

    tuhan tahu BN beri pembangunan, bela nasib rakyat, angkat agama Islam. sebab tu BN menang.

    tuhan tahu semua perkara. takkan nik ajis tahu lebih dari tuhan ?nik ajis bukan tuhan, sama macam Datuk Seri Najib Razak, hamba tuhan

    PM kita bukan fanatik tak tentu hala. Beliau seorang seorang yang praktikal, sederhana, mahu keharmonian dalam Malaysia. 1Malaysia

    saya kasihan tengok datuk seri, saban hari berusaha membangunkan Malaysia, tapi orang kita yang terpengaruh dengan dakyah pembangkang caci hina persendakan dia macam binatang, Islam ajar ke ?

    Sepatutnya mereka sedar mereka menokah arus melawan takdir tuhan, tak kira baca segunung ayat Quran pun , tapi dalam hati kotor penuh dengan hasad dengki, tuhan takkan tolong orang macam ni.

    kalau orang pr masih tak sedar dari tipu daya PR ni, malaysia akan hancur. Percayalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kau melalak ni syaitooonnnnn???

      Delete
    2. Hahaha..Firaun memerintah zaman Nabi Musa pon takdir tuhan, Adolf Hitler jd pemerintah pon takdir tuhan, Basyar alassad jd pm pon takdir tuhan kawan...semua mnde yg berlaku kat dunia ni pon dh mmng ketentuan tuhan...ade otak fikir2 lah.

      Delete
    3. haha bagi contoh firaun,adolf hitler,ngan basyar alassad je? nampak nau kau ni tak banyak membaca.. hahahahah cetek2

      Delete
    4. Kau ni byk sgt baca kitab tv3+ utusan.

      Delete
    5. Anon 01:17,

      Ko nie memang ketagih baca HARAMKAH dan SUARA KELDAILAN kot ? Sebab tue mindamu tak berkembang.

      Simpan sedikit kebodohan tue untuk hari esok.

      TQ

      Delete
    6. Anon yg bodoh firaun hitler tu bukan islam..tapi kesudahan nye tumbang jugak kan ko nak sme kan watpe..lau nak ikutkan itu dah lame2 yahudi tu tumbang..basyad alassad tu pemimpim yg fahaman syiah..jahat2 pemimpim iraq..libya..mesir..dia tetap ahli sunnah tapi dia pun tumbang gak yg jatuhkan dia org syiah..tinggal satu je negara yg peganggan sunnah tak tumbang iaitu MALAYSIA..prinsip syiah dia sanggup bersengkongkol gan org kafir untuk memerangi org islam..kalau tak caya kita tukar kasi pakatan menang..INIKALILAH

      Delete
  19. nampak sangat photoshopnya .. noobies pakatan ~~

    ReplyDelete
  20. INI SEMUA DAKYAH YAHUDI.. ISTIFAR SEMUA... CEPAT SEBELOM TERLAMBAT..

    ReplyDelete
  21. fap..fap...fap

    ReplyDelete
  22. Baru cek td.. xde error pn tulisan ori.. macai pmbangkang nk mnjatuhkn bangsa sndri guna tulisan tradisi nenek moyang sndri. Apa pny bangsa. Buat malu kaum lain ja.

    ReplyDelete
  23. banner ni pon ade kat country home,rawang

    ReplyDelete
  24. wakarimaSUNalhaji21 April 2013 at 15:41

    BN telah memoyolkan jawi pada tahap terfoyol.

    Maka itu...kepoyolan poyolnya jawi berjaya mengfoyolationisasikan jawi ketahap universiti donut di gombak.

    Kepoyolan jawi ini diertikan memoyolkan kefoyolan itu tatkala calon PRU13.513% menjadi poyol macam Zul Nordin.

    Menurut manual ini..Zul poyol telah diNordinationkan menjadi Nordinlization sebanyak 3.142% lebih tinggi tetapi rendah.

    Kesimpulan.
    1.BN mmg bodo bab jawi...lain kali pakai tulisn tamil baku.
    2.Zul Nordin hensem sebanyak 2% lebih tinggi dari Ibrahim Ali.
    3.Obe poyol dan tidak berrtanggujawab kerana membiarkan anon tertentu wat kije bodo kasi semua org hati terkasima kena scroll down lama2.

    dan akhir sekali...kami mahu manisfesto BA/BN menurunkan harga astro sport sebelum world cup akan datang..kalo tak kami akan pulau blogserious dan menjadi blog bebas.........ini AMARAN..bukan soalan atau cadangan.

    Maka itu.........salahkan anwar...spendar stopa ali dan kitab bible hasan ali yg berkuasa solar.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. U tulis panjang-panjang nie boleh buat i orgy. Boleh i pancut dalam juboq u ? Ahhhhhhhhhhhhhhhhhh......

      Delete
  25. nampak sangat edit, cuba tengok font dia tak sama....

    ReplyDelete
  26. KEMBALIKAN KHAlIFAH ISLAMIAH DI DUNIA, MALAYSIA BOLEH

    ReplyDelete
  27. Wahair Tartar Maureen y bijaksane..

    X kirela sape y Anna sokong, Islam x pernah mgajar kite utk
    mgeluarkan bhs kasar mahupun kesat. Bermusyawarah kte sesame islam
    Dan sesame manusie. Xsalah mberi pendapat aslkn x bcanggah
    Dgn Islam dan x salah kte mdgr pendpt org. Semua terletak
    dtgn kte pn.. relex suda!

    Over la korg ni..dr memaki ,mgata n mfitnah org bek korg
    g tlg mak2,bini2 n adik2 kt dapur..

    P/s: sekadar p'ingatan utk diri sdr n anda ,anda dan anda
    y mgomen...

    ReplyDelete
  28. Jangan menuduh la. kdang2 ade jgk org yg xjoin parti2 ni wt ske2.. prnah pulak ade mse orang politik ni nak pgi wt banner cmni or edit gne Photoshop. pergh.. hebat2.. so xyah tuduh2 la. bdak2 ar ni ske2 buat. tpi bodo ar cte dye. aku prnah tgok banner mcm ni. elok je dye tulis. xde mcmni un.

    ReplyDelete
  29. ahahahaha...sume yang diatas cm bodo

    ReplyDelete
  30. UMNGOK forever RETARD!!!! hahaha

    ReplyDelete
  31. TAUBAT LAH OI... DITURUNKAN BALA BARU TAU...

    ReplyDelete
  32. Confirm baru blaja potocop ...

    ReplyDelete
  33. undurlah barisan nasional, rakyat dihulukan. betul la ejaan dia. banner photoshop trolling BN.

    ReplyDelete
  34. tapi yang penting.. matlamat utama takumin_amancini bukan nak post banner tu. tapi dia nak tulis "@1Obefiend buta jawi"

    ReplyDelete
  35. Be End BUGIMA..sama dengan macai macai nyaaa

    ReplyDelete
  36. bodoh blake..meh isap telor aku la...

    ReplyDelete
  37. adoiyai..nmpk sgt kosnpirasi di situ..kompem bkn tmpt BN ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nurul. nak nenen.

      Delete
  38. aduh...time pilihan raya dah dekat ramai lak anon anon jadi hantu raya...... BODO belake... perosak negare.. ptuih... idup obe.. puii

    ReplyDelete
  39. Lantak kome.. berjaya dah org2 kafir melaga kan korang yer.. mkn rumput ke apa korang nih... bak kata malique.. gunakan lah hak berfikir seblum hak bersuare.. ni youtube dan google yg tolong fikirkan untuk die.. ade hati nak menyebar berita.. renung2 kan lah. salam

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails