Monday, 22 April 2013

Serius Kreatif - Indigestion II - Arca Tinja Gergasi (12 Gambar)


Dunia Tinja

Indigestion II ialah arca tinja gergasi yang dihasilkan oleh Liu Wei seorang artis yang berasal dari China. Arca tahi gergasi ini melambangkan dunia yang semakin hancur kerana perang dan ketamakkan manusia. "Tahi" dihasilkan menggunakan tar (melambangkan kepergantungan kita kepada petroleum), dan di dalamnya diletakkan mainan askar dan kenderaan perang. Dunia memang semakin tinja dan arca tinja ini mencerminkan realiti sebenar. Ini baru serius seni!




Laporan asal Flickr

17 comments:

  1. Replies
    1. seni kepala hotak kau ..baik aku berak pastu cakap tu seni..

      Delete
  2. Songkok ini akan mempertahankan akidah anda dan ketuanan Meleis. Dibuat dari kain Baldu British yang dimport ianya dijual dengan harga murah RM800 sebutir. Murah kerana tiada harga boleh diletakkan bagi mempertahankan akidah dan ketuanan kita sedagha sedaghi! (cakap macam Lisa Ssusususususrririirhanghi) Logo UMNO diletakkan ditengah-tengah kalimah Allah dan Muhamamd untuk menunjukkan perjuangan UMNO mendapat dekri suci Ya Rabb. Hidup Jibby! Hidup Moheydayyum....... AMENO terus maju selamatkan umat Meleis dari kapir laknat DAP dan pondan HIV PR! .Hiduppppppp hidupppppppppppp! Kearah 1000 tahun pemerintahan Reich Melayu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tang mana UMNO perjuangkan islam? bini PM pn xpakai tudung..tak ikut apa yg Nabi Muhammad arahkan..malu je.kah kah kah kah

      Delete
    2. betul betul betul!

      Delete
    3. jom buat video porn. ade calon baru. guan eng.

      Delete
    4. nmpaknye org pas ni cah alim

      Delete
  3. How to represent the world's dependency on petroleum?? waste some on pointless art. Genius!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. At least he bought the petroleum. So what's the big deal you dumbass.

      Delete
  4. bertepatan dengan novel SHIT karya Shahnon Ahmad

    ReplyDelete
    Replies
    1. juburi like SHIT

      Delete
  5. this is the most accurate description of anything accurate ever in the history of accuracy

    ReplyDelete
  6. Subgguh berseni!! Arca ini melambangkan kelantan

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Penjilat tegar jubo maharaja TMJ detected."

      Delete
  7. Dapatkan koleksi action figures,modelkit,diecast,statue terbaru dari hot toys, hotwheels, sideshow, kotobukiya, revoltech, play imaginative,bandai,square enix dan mcm-mcm lagi di Mothership Toys & Collectibles http://www.mothershiptoys.com

    ReplyDelete
  8. wakarimaSUNalhaji23 April 2013 09:25

    tahi ini sesuai utk UMNO Penang since satu tahi pernah dihantar ke Komtar utk lim guam eng.

    by the way..tahi ini banyak kegunaannya dan jgn salahkan tahi.

    Tahi x mintak nak jadi tahi..

    Tahi kalo blh nak jadi wakil calon tahi bebas...

    by the,,,manusialah banyak tahi terutama di lokasi bernama kepala

    seperti tahi hidung..tahi mata..tahi gigi...tahi telinga dan tahi rambut...

    dan bangsa paling banyak makan tahi adalah bangsa melayu..suka makan kuih tahi itik...hanya di kelantan dan terengganu.

    ReplyDelete
  9. ini adalah serius shit..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails