Monday, 5 December 2011

Serius VS - Gamer Dan Avatar Online Mereka (14 Gambar)


Gamers!

Dibawah ialah siri gambar bertajuk Alter Ego oleh Robbie Cooper. Sejak 2003 Robbie mengambil gambar gamers dari Korea, Perancis, Jerman serta Jepun dan membantingkan mereka dengan watak yang dimainkan mereka dalam permainan komputer atas talian. Robbie mendapat idea untuk projek ini setelah menemuramah seorang CEO yang sudah bercerai. Si CEO berkata beliau terpaksa bermain permainan komputer atas talian EVERQUEST untuk bertemu 2 orang anak beliau kerana bekas isterinya tidak membenarkan beliau bertemu mereka selalu. Robbie tidak sangka ada GAMERS yang bermain game bukan untuk GAMING tetapi untuk berinteraksi dengan orang tersayang yang tidak boleh mereka temui. Dari situ Robbie berazamn medokumentasikan cerita gamer-gamers yang ada. Cool stuff!







Laporan asal Robbie Copper

29 comments:

  1. ada yang hampir sama. ada yang totally different. if ada yang jatuh cinta ke apa, kes naya je.

    ReplyDelete
  2. haha..name pun game..apape pun boleh jadi...yang penting "in character" beb

    ReplyDelete
  3. hai peej. sy tgk awk dh jatuh cinta la. awk comel. sy rase awk dh aniaya sy ni. :)

    ReplyDelete
  4. puas aku pkr jadah ape nak banting player ngn watak game.. smpai ke sudah xkan kene.. banding obe, banding!! demit, da tua pon bm fail.. cane ko nak angkat nikah ni? dgn ini aku trima nikah miss mean dgn mas kargonya boeng 747? free2 kne lying kick ngn kadi..haha

    ReplyDelete
  5. 1 thing for sure, 95% online gamers are gigs n nerds. haha...

    ReplyDelete
  6. gigs ke geek. gig tu konsert mini

    ReplyDelete
  7. gigs gigs gigs gigs gigs and nerds

    anon 01:39 NOOOOOOOOOOOOOOB.

    ReplyDelete
  8. no 4 cunnn ooo.....

    ReplyDelete
  9. nampak macam banyak tarp

    ReplyDelete
  10. shud be /k/ vs real life

    ReplyDelete
  11. @kip

    never heard typo?
    itu trademark obe. deal with it.

    ReplyDelete
  12. kip.. LOL. sama mcm aku, banting? hahahahaha

    ReplyDelete
  13. kewk stuff . .

    ReplyDelete
  14. @kip
    puas aku pk..lying kick..ingat tendang sambil baring or tendang tipu td..flying kip..flying!

    ReplyDelete
  15. @kip
    bangang engko pon eja salah, angkat nikah kepala angkat engko, akad nikah la woi.

    ReplyDelete
  16. HEBAT!smua yg follow blog ni mmg gemuk..berat lebih 70 kg...gemuk

    ReplyDelete
  17. kip kau ni abang napoleon dynamite ke?

    ReplyDelete
  18. nk troll tp kne troll blik

    ReplyDelete
  19. aku mengankat nikah beliau dengan seberat bla bla

    kah kah kah

    @kip = fail

    ReplyDelete
  20. Sebahagian trend biasa mahasiswa/i di IPTA/IPTS sejak dahulu hingga hari ini adalah study bersama BF atau GF, alasannya hanya belajar, padahal nafsu keduanyalah yang 'sedang belajar', kononnya 'lebih fokus', padahal mata ranjangnya si lelaki shj yg bertambah 'fokus'. Akhirnya sama ada jatuh zina @ tak jadi kahwin @ jika kahwin byk yang mudah retak & akhirnya bercerai. Hilang sama sekali keberkatan dlm hubungan & rumahtangga, juga pengajiannya. Jauhinyalah wahai anak muda...demi kebaikan masa depan kalian.

    ReplyDelete
  21. gigs gempak jeritttt ...
    http://bit.ly/p9n9rV

    ReplyDelete
  22. kesian nyer tak dpt jmpe anak2. kalo stakat chatting atau emel jer, mybe bosan gak. tp dgn main mmorpg, boleh la menjalani kehidupan biase dalm virtual. tp secara tak langsung si ayah mcm menggalakkan anak2 nyer main game. takpelar, mngkin limit mase kot utk 'perjumpaan'. lepas tu lantak la si anak2 nak smbung main ke tak.

    aku tgh cari gak ni mmorpg yg ala2 spt normal life.

    ReplyDelete
  23. fuck yeah, City of Heroes!!

    aku main GUNZ online, rupa avatar aku macam Hadi Awang pakai topi pirate hahah

    ReplyDelete
  24. indah khabar dari rupa... lol

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails