Friday, 2 December 2011

Serius Cool - Mari Melawat Gudang Prop Di Hollywood


Cool benas

Filem Hollywood memang terkenal dengan attention to detail.Untuk menghasilkan setting yang realistik macam siri MadMen, penerbit menggunakan prop-prop yang kena dengan eranya. Dibawah ialah gudang prop yang awesome milik Hand Prop Room Inc dari Los Angeles California. Sungguh cool dan rambang mata dibuatnya.








Laporan asal Kornhead Livejournal

30 comments:

  1. wa!!!!!! first tengoiiii

    ReplyDelete
  2. bestnye2.mcm surga duniya

    ReplyDelete
  3. barang2 pasar pon prop juga ke? ingat real.. tertipooo ahkak!!

    ReplyDelete
  4. tipah tertipu!!

    ReplyDelete
  5. pantek ah bny gile brang

    ReplyDelete
  6. Bible fake pun ada? wakaka!!

    ReplyDelete
  7. tgk hp tu tingat kt botol air ms sekolah dulu hehehe

    ReplyDelete
  8. cerita pasai prop nih aku trigt pernah terbaca kat moviemistakes.com pasal

    1. samuel l jackson ( wooohooo..!!) ade wat engraving B.M.F kat pemegang lightsaber die dlm star wars 3.

    2.jason isaac pelakon yg melakonkn watak lucius malfoy pernah kantoi seludop kluor tongkat yg die gunakan dlm berlakon filem harry potter...damm stup mamat nih...

    3. majoriti prop senjata2 yg digunakan oleh sang predator dlm predator 1 & 2 byk yg kne rembat ngan crew atau peminat...damm g rembat x ajak...

    ReplyDelete
  9. finally terjawab gak persoalan aku tentang duit2 yang mereka gunakan dalam filem..rupa2nya memang ada props untuk duit..haha

    ReplyDelete
  10. @husni

    la baru tau ker. mustahil nyer kalo duit tu sumer benar lagi asli.haha.

    anyway, jgn kate prop aje. kebanyakan scenes sumer guna green screen. even scene jalan2 kt taman pun. agaknya kalo buat kt tempat btul, kena serbu dgn peminat kot. lepas scene jer nk mntak otograf(pernah tgk video pasal tu)

    ReplyDelete
  11. #9 cocaine prop? lulz

    ReplyDelete
  12. Bible?! illuminati?! Hahahahaha

    ReplyDelete
  13. tgk. asyik gambar bible dia tunjuk. lagi satu dakyah dari anggota freemason tertinggi iaitu OBE!!!!

    ReplyDelete
  14. memey diorg shoot kt green screen...tp ader gak yg live scene utk mnampkkn lg kerealan citer tuh contoh mcm diorg nak wat filem berlatar belakng tahun 1920 an - 1940an diorg da ade small prop town utk scene mcm nih...

    ReplyDelete
  15. you mean... the foods are...



    fake???

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. kalau ada gudang ni kat malaysia senang kerja propsmen.

    ReplyDelete
  18. masalahnye, kt msia x guna sgt props2 nih..dorg juz perlukan props which are pelakon2 yg sexy n x pandai berlakon plus pandai nanges..tuh je eh,eh, plus yg pandai wat lwk bodoh...scene plak juz belakang umah mak cik bedah xdnye green screen nih

    ReplyDelete
  19. Aku baca komen je mst keluar perkataan freemason r illuminati lah..xde benda yang luar kotak ke??? Obe punya blog suka hati dialah jgn r dengki sekurang2nya Obe ni rajin tunjukkan apa yang kita xtahu..cepat sgt melatah freemason..org yang cakap mcm tu yang freemason sebenarnya..yang penting diri sendiri jgn cepat terpengaruh..adusshhh senget betul..

    ReplyDelete
  20. Babi yg tergantung tu pon nampak real.... mesti utk filem2 zaman dulu mcm Braveheart.

    ReplyDelete
  21. citer The Book of Eli rsa2 guna khidmat syrikat nie x? x silap kt dlm filem 2 pown ada kitab Quran y d susun sama2 ngn kitab lain..

    ReplyDelete
  22. Budak 2 kecik pun boleh berlatih tembak supaya besar nanti boleh tembak serbanist...ha ha ha

    ReplyDelete
  23. teringat zaman teater kt U dulu
    buat props..
    siyes bez..
    kat kolej aq pon da ade bilik props
    hehehhe cuma xde la ohsem cmni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails